6. syyskuuta 2009

Yummy, yummy, yummy, I got love in my tummy


Koska kaupat (ne paremmat ja lähemmät) eivät ole enää sunnuntaisin auki enkä ole pariin päivään ehtinyt tai jaksanut käydä kaupassa, kävin tänään hakemassa itselleni pizzan tuosta lähipuljusta. Siinä odotellessani luin muistaakseni viime tiistain Iltalehteä tai -Sanomia. Siellä yleisönosastolla jollain oli selkeästi mennyt taas puurot ja vellit sekaisin. Siellä oli kirjoitus siitä, jossa ihmeteltiin kun monet ovat huolissaan ilmastonmuutoksesta, mutta silti syövät karkkia. Koska on todennäköisempää että ihmiselle tulee loppu karkinsyönnin kuin ilmastonmuutoksen takia. Okei...

Näkisin, että karkin syöminen ja ilmaston muuttuminen on kaksi ihan eri tason ongelmaa. Jos syö karkkia, niin saattaapi lihoa ja tulla sairauksia ja hampaat mennä paskaksi, mutta tuskin kukaan on huolissaan ilmastonmuutoksesta sen takia, että itselle käy nyt justiinsa tässä elämässä köpelösti kun ilmasto lämpenee/kylmenee/jotain muuta, mitä. Jälkipolvia taas ei varmaan kauheasti häiritse, vaikka söisin Prisman karkkihyllyn tyhjäksi. Toisessa on kyse siis ikään kuin henkilökohtaisesta lopusta ja toisessa globaalista lopusta. Paitsi tietty jos koko elämä pyörii vain oman navan ympärillä.

Toinen hiukan pölvästi mielipide samalla palstalla koski naisten alkoholin juomisen lisääntymistä. Mielipiteen kirjoittaja kertoi syynä olevan tasa-arvon. Niin. No tuohan on oikeastaan aika itsestäänselvää? Kun naisten ei tarvi enää olla nyrkin ja hellan välissä, niin voi käyttäytyä yhtä vapaasti kuin miehetkin. Tässä kohtaa tuo on ehkä enemmänkin henkilöstä eikä sukupuolesta kiinni, että juoko ja miten paljon. Ja ne kotirouvat ennen vanhaan kuitenkin tissuttelivat salaa.

4 kommenttia:

Dårka kirjoitti...

Sä olet Tiina nyt vähän tuohtunut.

Tiina kirjoitti...

En mä kyllä ees oo. :D

tkongas kirjoitti...

Kyseisen kommentin takana voi piillä samaa logiikkaa kuin siinä että lehmien syönti pitäisi lopettaa niiden tuottamien kaasujen vuoksi.

Melkoisia määriä kaasuja tulee karkkienkin popsimisessa. ;)

Tiina kirjoitti...

No niin, kaasuthan tähän varmaan sitten onkin syynä. :D