11. tammikuuta 2010

Kiss my god given ass

Ostin tänään elämäni ensimmäistä kertaa netistä muutaman mp3-tiedoston. Siis hommasin nämä biisit aivan laillisesti enkä ladannut mistään kieroillen, ja vituiksihan se meni koko homma tietysti. No itse lataus kyllä onnistui ihan hyvin ja kappaleissa ei ole mitään vikaa, mutta verkkopankki kusi homman. Enkä ole edes Sampo Pankin asiakas. Maksuvaiheessa verkkopankki ei siis reagoinut "suorita maksu" -painikkeeseen, joten klikkasin maksun peruutusta ja sain vahvistuksenkin maksun peruuntumisesta. Menin toivorikkaana uudestaan ostoksille ja tällä kertaa maksaminen onnistuikin, mutta kas! Maksu on mennytkin tililtäni nyt kahteen kertaan. Voi paska...

Tarinahan alkoi siitä, kun oltiin lauantaina kuuntelemassa bändiä nimeltä God Given Ass. Bändin nimi on mielestäni nerokas, mutta saatankin olla vähän outo. Kyseessä on siis kotimainen punk-bändi, jossa laulaa Otto. Satuin ennen keikkaa juurikin lukemaan haastattelun, jossa Otto myönsi Tehis-leiman olevan toisinaan aika rasittava, ja että kyseessä EI ole Tehiksen Oton uusi bändi vaan... no, ihan vaan punk-bändi. Toki Otto myös haastattelussa tajusi sen, että keikkoja on ollut helpompi saada kun on valmiiksi jotain feimiä jo, mutta omasta mielestään hän on taustallaan tuonut enemmän negatiivista kuin positiivista painolastia bändiin. No jaa, en tiedä. Kyllähän siellä keikalla aika hyvin näki ketkä olivat kuuntelemassa punkia ja ketkä ihkuttamassa Tehiksen Ottoa. (Itse olin jossain siinä kultaisella keskitiellä, tietysti). Lämpenin bändille aluksi aika hitaasti. Ensimmäiset kappaleet kuulostivat sellaiselta tusinapunkilta, josta en saanut mitään otetta, mutta sitten jossain keikan puolivälissä he soittivat kappaleen Mustang Mane (jonka voi kuunnella tuolta MySpacesta), ja sehän kolisi minulle. Biisistä on kuultavissa melko voimakkaat Stooges-vaikutteet, imho. Siitä koko keikka lähti oikeastaan ihan uuteen nousuun ja loppujen lopuksi tykkäsin kyllä.

Kuitenkin, MySpace ei suostunut soittamaan minulle tuota Mustang Manea kuin ihan lyhyen pätkän alusta. Minulla on viime aikoina ollut muutenkin firefox + flash -aiheisia ongelmia, esim. Youtuben videot eivät toimi kovin hyvin, joten arvelen tämän johtuvan samasta. Googlailin sitten ja törmäsin meteli.netiin, josta ko. bändin neljä kappaletta saattoi ladata 1 €/kpl (+ toimituskulut 0,50 €). Ostin ne siis, joten nyt olen neljää biisiä rikkaampi ja yhdeksää euroa köyhempi. Puuh. En edes tiedä pitäisikö rahojen takaisin saamiseksi olla yhteydessä pankkiini meteli.netiin, vai saanko heittää hyvästit noille 4,50 eurolle?

Mutta on tämä Mustang Mane vaan hyvä kappale.

7 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Mä olen pitänyt Nine Inch Nailsiä parhaana bändin nimenä, en tiedä oikein miksi. Mutta tämä kyllä peittoaa senkin.

NINin musasta en ole innostunut, mutta nimi on vaan saatanallisen hieno. Pidän itseäni hiukan outona.

Vaiheinen kirjoitti...

Heh. Noissa kaupoissa toi "toimituskulut" on jotenkin hassunhauska ilmaisu. Ihan kuin olisivat siellä kaupassa käärineet ne biisit pakettiin ja pistäneet rusetin päälle sekä paiskanneet postimerkkeineen postiin...

Noh. Sinuna olisin pankkiin yhteydessä ja reklamoisin tuosta maksutapahtumasta, sillä säolet saanut siitä systeemistä kuittauksen peruntuneesta tapahtumasta ja silti maksu on veloitettu sun tililtä.

Tiina kirjoitti...

Mymskä, Nine Inch Naililla on kyllä niin seksikäs nimi, että niillä soisi olevan myös parempaa musiikkia. Valitettavasti ei oikein iske kuitenkaan. :D

Vaiheinen, joo, mäkin vähän ihmettelin niitä toimituskuluja. Itsehän mä sen sieltä jouduin noutamaan ja lataamaan, hitsi vie! Oliskin ollut edes rusetti päällä. :)
Laitoinkin viestiä jo sieltä verkkopankin kautta. Saapas nähdä miten homma etenee. Täytyy soitella sitten, jos ei kuulu vastausta.

yllätystyttö kirjoitti...

Jaahas.. On ollut bitti poikittain. :/

Mie niin luukutin tuota samaista Mustang Mane -biisiä Spotifysta.
Nam.

Mie puolestain kyl ihan pidän NiN:n musiikista. Ja nimestä. :)

Mandy kirjoitti...

God given ass on aivan loistava nimi bändille! (Itsekin pidän itseäni outona).

Ja voin kuvitella samaten, että jos itse lähtisin kanssa latailemaan musaa jostain verkkokaupasta, niin juuri noinhan siinä kävisi, tai mun tapauksessa ne veloittaisi sen sitten varmaan kolmeen kertaan. Tää on niin tätä :P

Tiina kirjoitti...

Ylläri, oliko kommentti kadonnut jonnekin? Voijei.
Nine Inch Nailsilla on jokunen ihan ok kappale, mutta pidemmän päälle se ei ole ihan mun juttu. Tai sitten en vaan ole tajunnut sitä vielä. :)

Mandy, no hyvä että meitä outoja on enemmänkin. :)
Tällanen kyllä suorastaan kannustaa jatkamaan tota laillista musan lataamista. Vaikka vika taisi kyllä olla enemmänkin verkkopankissa, mutta silti. Ei ole muuten pankista kuulunut mitään vastausta...

DorianK kirjoitti...

Komppaan muita, eli jos se peruutuskuittaus tuli verkkopankilta (niin kuin oletan), niin sitten vaan linjoja pitkin sinne.

Siinä mielessä en kyllä komppaa, että Nine Inch Nails ei bändin nimenä ole ihan paras (vaikka hyvä onkin), mutta bändin musiikki (okei, osa siitä) kuuluu maailman parhaimmistoon. Pumpun kappaleiden nimet ovatkin sitten maailman parhaita kädet alhaalla ja selän taakse sidottuna. (Minäkin voisin kirjoittaa disclaimerin, että olen friikki, mutta se ei muuta Pyhää Totuutta miksikään.)