12. helmikuuta 2010

You know the best things in life are free

Vähän peljästyin, kun luin uutisen, että Google on tuhonnut ilman ennakkovaroitusta musiikkiblogeja Bloggerista. Mutta oli tämä täällä vielä sentään. Joo, kategorisoin oman blogini tuolleen kylmästi yhtäkkiä musiikkiblogiksi, vaikka oikeasti tämä on varmaan joku, öö... sekametelihöttö- ja paskanjauhantablogi. Niin kuin kuuluukin.

Sain yhtenä päivänä pankilta kirjeen. Olen tottunut siihen, että jos postista kolahtaa jotain jossa lukee Nordea, Kela tai Opintotukikeskus, niin siitä ei voi koskaan seurata mitään hyvää. Päätin kuitenkin olla rohkea ja avata kuoren. Sisältä löytyi kirje, joka oli otsikoitu "ilmoitus saapuneesta maksuosoituksesta" ja alla luki "rahanpalautus". Tässä vaiheessa mielenkiintoni heräsi. Olen todellakin saanut maksuosoituksen Nordeaan. Rahan lähettäjänä Hobby Hall. Valitettavasti summa on vain säälittävät 16,20 euroa, joten kovin paljoa en pääse juhlimaan. Tunnistan kyllä tuon euromäärän olevan vuosi sitten Hobby Hallista tilaamani kameran yhden osamaksun määrä, mutta en ymmärrä kuinka se on päässyt tapahtumaan, että olen maksanut ylimääräistä! Huh, onneksi Hobby Hall on rehellinen ja palauttaa ylisuoritukseni.

Hauskaa tuossa kirjeessä on se, että joudun nyt tuon lappusen kanssa tassuttelemaan johonkin Nordean konttoriin ja ottamaan rahat vastaan joko käteisenä tai laittamaan ne tililleni (paljonkohan Nordea ottaa siitä palvelumaksuja?). Toinen vaihtoehto on täyttää oma tilinumero yhteen osaseen tuota kirjettä ja lähettää se postissa Nordealle. Postimaksu on ihme kyllä maksettu asiakkaan puolesta. Yhtä asiaa mietin kuitenkin... Eikö Nordea todellakaan tiedä mille tilille tuon rahan voisi palauttaa? Ei luulisi olevan ihan hirveän monimutkainen asia selvittää. Palautushan on tullut Nordeaan sen takia, että maksu on lähtenyt Nordean tililtä, joten voisimme olettaa asiakkaalla olevan tilin kyseisessä pankissa. Ja parin napin painalluksella pankki varmasti näkisi myös sen, miltä tililtä maksu on suoritettu.

Oi voi, tätä byrokratiaa. Nyt ymmärrän, miksi pankkikonttoreiden ovien ulkopuolella on aina jonoa jo ennen pankin aukeamista.

5 kommenttia:

sirtsu was also here kirjoitti...

OOH! Sinäkin Brutukseni. Olet siis sinäkin mennyt maksamaan liikoja. Eikö ookin kivaa?! Nyt voit pistää elämän risaiseksi. Onnea!

Tiina kirjoitti...

Ihkua Sirtsu! :)

Joo, muistelin sua heti kun avasin ton kirjeen. :D
Mietin kyllä, että mihinkä ton rahan oikein laittaisikaan. Valitettavasti en ehdi käydä lunastamassa noita rahoja ennen viikonloppua, niin ei pysty vetämään perskännejä tai jotain.

Mymskä kirjoitti...

Mä en ole koskaan ajatellut tätä musiikkiblogina, vaikka asiaa toki usein sivutaan... Määrittelisin Enimmäkseen Harmittoman vaikeasti lokeroitavaksi. Just siks se onkin niin kiva :)

Tiina kirjoitti...

Juu, en mäkään ole ajatellut. Enkä ajattele yhäkän. :D
Oma blogis on kiva. :)

Aimo kirjoitti...

Vaikeasti luokiteltava, vaan onneksi ei kuitenkaan vaikeasti tavoiteltava :)

Ihanaa, kun saa rahaa takaisin. Olkoonkin summa mikä tahansa. Ihmettelin itse tuota aivan samaa lappuvenkoilua, kun sähkölaitos palautti viime vuonna rahoja.