29. heinäkuuta 2010

100 asiaa minusta, osa 2

 1. En usko minkäänlaiseen jumalaan, paitsi jos Jim Morrison lasketaan sellaiseksi.
 2. Olen kissaihminen. Koirista en niin välitä, paitsi tutuista sellaisista. Sama pätee lapsiin.
 3. Kiihdyn nollasta sataan sekunnissa, mutta lepyn myös yhtä nopeasti.
 4. Mielessäni muhii ajatus pienestä tatuoinnista, kuva ja paikkakin on jo valmiiksi tiedossani, mutta en tiedä toteutanko asiaa koskaan.
 5. Kipukynnykseni on kai aika korkea. Esim. tatuoinnin ottaminen tai ottamatta oleminen ei ole siitä sattumisesta kiinni.
 6. Astronomia kiehtoo minua valtavasti.
 7. Astrologia on minulle huuhaata.
 8. Kehitän joskus uusia sanoja, kun en saa niitä alkuperäisiä riittävän nopeasti mieleeni. Esim. paahtoleivin = leivänpaahdin.
 9. Tykkään tosi paljon laulamisesta, mutta pelkään olevani siinä tosi huono.
 10. Olen pari kertaa laulanut karaokea humalassa ja morkkistellut asiasta todella pahasti jälkeenpäin (kts. kohta 59).
 11. Tuntuisi oudolta asua paikassa, jossa ei olisi vettä lähettyvillä, koska olen koko ikäni asunut kahden ison järven välissä. Kodeistani on aina ollut kävelymatka venesatamaan ja veden lähelle.
 12. Tykkään valokuvaamisesta. Kuvaan mieluummin ihmisiä ja erilaisia elukoita kuin maisemia.
 13. Tykkään pienistä yksityiskohdista, kuten sellaisista joita löytyy Don Rosan sarjakuvista ja hyvin paljon oikeasta elämästä.
 14. Minusta on kiva järjestää illanistujaisia kavereille kotonani.
 15. Uudessa kodissani, jossa olen asunut nyt kahdeksan kuukautta, on käynyt enemmän ystäviä ja kavereita hengailemassa kuin edellisissä kodeissani yhteensä. Sijainnilla saattaa olla vaikutusta asiaan. Olen siitä iloinen.
 16. Olen useimmiten hyvällä tuulella, iloinen ja otan asiat kevyesti.
 17. Ehkä em. syystä kyrpiintymiseni otetaan monesti vakavammin kuin tilanne vaatisi. (Jos aina olisi naama sitruunana, niin ei kai kukaan jaksaisi enää reagoida siihen, kun joku asia joskus ärsyttää?)
 18. Olen ollut ihastunut itseäni 9 vuotta nuorempaan poikaan ja 18 vuotta vanhempaan mieheen. Kummankin vieressä olen nukkunut.
 19. Edellisen asuntoni numero oli 69. Se aiheutti hihittelyä.
 20. En ole aamuihminen. Jos joudun heräämään aikaisin aamulla herätyskelloon, olen yleensä vihainen kuin ampiainen. Aikuiseksi tultuani olen oppinut säätelemään vihaani kuitenkin vähän paremmin, enkä enää pura sitä viallisiin sivuttomiin (tuo oli niin hauska ajatusvirhe, ettei sitä voinut poistaa) viattomiin sivullisiin. Ainakaan kovin paljoa.
 21. Sekoitan mielessäni sanapareja, kuten "vialliset sivuttomat" tai "jatka matkuu". En aina heti tajua mitä sanoissa on vialla, vaikka jokin tuntuukin olevan vähän vinossa.
 22. En kauheasti tykkää ruoanlaitosta enkä osaa tehdä mitään ilman ohjetta, mutta jos jotain teen, niin lopputulos on yleensä tosi hyvä. Jopa omasta mielestäni.
 23. Paitsi kerran tein makaronilaatikkoa (ohjeen mukaan), josta tuli niin ällöttävää, etten pystynyt syömään sitä. Ja tein sitä paljon. Pakkaseen. Roskiin menivät kaikki.
 24. Tykkään enemmän suolaisesta kuin makeasta. Karkkipussit ja suklaalevyt jäävät aina lojumaan ympäriinsä, koska ostan niitä, mutta en saa syötyä. Samaa ei tapahdu sipsipussille.
 25. Haluaisin, että asiat tehtäisiin minun tavallani ja kiristelen hampaitani, jos näin ei käy.
 26. Olen pilannut joitain juttuja mustasukkaisuudellani.
 27. Opettelen koko ajan olemaan zen, päästämään asioista irti ja pääsemään noista kahdesta edellä mainitusta pikantista ominaisuudestani eroon.
 28. Hiukseni menevät pörröön kostealla ilmalla. Kuten tänään. Huomasin äsken vessan peilistä.
 29. Suunnittelen toisiaan, että alkaisin blogata ihan omalla nimelläni ilman salailuja ja pelkoa paljastumisesta, mutta sitten toisaalta taas... en halua.
 30. Se runopoika viime syksynä näki minusta välillä pelottavankin tarkasti asioita, joita en ollut sille kertonut. En tietenkään yleensä sanonut, että se oli oikeassa.
 31. Haluaisin a... Tämä kohta keskeytyi työkaverin paikalle pöllähtämisen takia, enkä enää muista mitä haluaisin. Jotain a:lla alkavaa ilmeisestikin. Asua Ambomaalla? Auttaa nälkää näkeviä? Alkoholia? Ei voi tietää.
 32. Haluaisin matkustella paljon ja käydä kaikissa maanosissa. Varsinkin Australiassa. Se ainakin alkaa a:lla.
 33. Tykkään asua kaupungissa ja kerrostalossa. Maan tasalla pelkään mahdollisia ikkunan takana olevia hiippareita. Asun mielelläni muurahaiskekotyylisesti muiden ihmisten kanssa vierekkäin ja päällekkäin.
 34. Tykkään asvaltista ja rotvalleista.
 35. Tampere on parhaimmillaan kesäiltaisin.
 36. En tykkää sellaisesta askeettisesta tai minimalistisesta sistustamisesta, jossa kodeissa on vain valkoista ja vaaleata eikä tavaroita näy missään. Tykkään vahvoista väreistä, iloisista yksityiskohdista ja siitä, että kotona näyttää siltä kuin siellä eläisi joku.
 37. Googlaan joskus sivistyssanoja, jotta käytän niitä oikein asiayhteydessä.
 38. Googlaan myös yhdyssanoja, jos en ole niistä aivan varma.
 39. Googlaan ylipäänsä kaiken. Aina.
 40. Saan inhonväristyksiä Burberry -tytöistä ja Ed Hardy -pojista. Mainitut ihmistyypit eivät liity toisiinsa millään tavalla.
 41. Korvani keräävät talteen ja käteni kirjoittavat ylös lyhyitä kauniita, viisaita tai muuten sillä hetkellä jotain merkitseviä lainauksia elokuvista, televisiosarjoista ja lauluista.
 42. Näen ympärilläni paljon kauneutta. Haluan säilöä sen kaiken kamerallani. Kaupungeissa on paljon rumaa kauneutta. Rähmällään puskassa röhnöttävä juoppokin voi olla omalla tavallaan kaunis.
 43. Olen aina halunnut maalata tauluja, mutta en osaa.
 44. En tykkää kubistisesta enkä juuri naivistisestakaan taiteesta (paitsi jos se on hyvin tehtyä eli ei ihan niin naiivia), mutta omat taideteokseni näyttäisivät juuri niiltä.
 45. Lempitaiteilijani on Dalí. Uppoudun niihin maalauksiin vähän samalla tavalla kuin hyvään musiikkiin.
 46. Rakastan Jaakkoa & Jayta, ja niiden musiikkia.
 47. Jay on laskenut kätensä olkapäälleni ja sanonut "sori". Ja sen jälkeen myynyt minulle rintamerkin. Annoin vaihtarina euron ja sydämeni. (Vitsi vitsi).
 48. Tykkään käydä elokuvissa yksin. Ja sen jälkeen kävellä kaupungin katuja ja antaa ajatusten lentää.
 49. Tykkään hyvän elokuvan jälkeisestä olotilasta. Eläydyn elokuvaan ja sen jälkeen olen hetken jossain ihan muualla. En kuitenkaan toistaiseksi ole ruvennut esimerkiksi action-leffan jälkeen hakkaamaan tai romanttisen leffan jälkeen pussailemaan vastaantulijoita. Sekin vaara on olemassa, kunhan tästä vähän lisää höpsähdän.
 50. Kiroilen, jos siltä tuntuu. Ja usein tuntuu.

Edittiä: Aika mielenkiintoista, että ainakin Google Reader on numeroinut tämän kakkososan ykkösestä viiteenkymmeneen, vaikka tässä ne on ihan selvästi 51-100. Eikö olekin? Häh? Olenko tullut hulluksi?

8 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Hohoo, tämä oli ensimmäinen 100 asiaa-juttu minkä oikeasti jaksoin kevyesti lukea loppuun. Sie oot Tiina niin mielenkiintonen ;P

Alcinoe kirjoitti...

Google Readerin numeroinnin vahvistan, mutta Safarin mukaan numerointi on monta 1, 2, 3... 9, 0:aa peräkkäin. Vähälle taas jännää.

Tiina kirjoitti...

Aino, voi kiitos! :D
Tai ehkä mä vaan annan sellaisen kuvan kuin olisin mielenkiintoinen.

Alcinoe, no ohoh, nyt ollaan kyllä jännän äärellä.
Mä käytin jotain varmaan tosi epävalidia hmtl:ää ton numeroinnin aloittamiseen 51:stä, koska se bloggerille (ja firefoxille) kelpasi. Voi voi. :D

DorianK kirjoitti...

Näitä sataa kohtaa lukiessa tuli taas mieleen, miksi tuli niitä samis-ajatuksia joskus aiemmin kovastikin. En kyllä toisaalta tiedä, löytyisikö joka ihmisen listasta ne n. 10 kovin tutun oloista kohtaa, jotka voisi ryöstökalastaa suoraan omaan listaansa (jos sellaisen tekisi).

Tiina kirjoitti...

Mä arvelen, että erityisesti kohdat 51, 68 ja 96 on sellasia kohtia. ;)
Mut on joidenkin kanssa enempi samis kuin joidenkin toisten.

Mymskä kirjoitti...

Burberryn tiedän (tai inakin luulisin), mutta mitä ovat Ed Hardy -pojat. Googlettamalla varmaan saisi valaistusta, mutta musta on kivempi kysyä sulta :)

Tunnen itseni aina niin vanhaksi, kun en tajua jotain mitä ilmiselvästi pitäisi tietää. Tosin olen aina olluyt hirveän huono luokittelussa.

Tiina kirjoitti...

Luokittelu tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, minkä merkkisiin vaatteisiin pukeutuu. Rajanveto on siis helppoa. Ed Hardy on alunperin tatuoija, joka on sittemmin tuotteistanut itsensä ja kaikki Hunks- yms. ällöt ja taliaivoiset miehet käyttävät niitä vaatteita.
Check this out.

Mymskä kirjoitti...

Okei, nyt tiedän :)
Ja jopa ymmärrän vastenmielisyyden.