Mistähän sitä tänään valittaisi?
Valittaisiko vaikka siitä, kun Aamulehti otsikoi eilen raflaavasti "Opiskelijat laiskottelevat, vain kolmannes opiskelee tarpeeksi". Uutisessa kerrotaan keskimääräisen opintosuorituksen mittarina olevan 45 opintopistettä ja opetusministeriön opetusneuvos Erja Heikkisen mukaan opintosuorituksia mitataan "varsin hellämielisillä mittareilla". En tiedä voiko tuohon sanoa muuta kuin että haistakaa home. Tsekkasin tuossa, että itse suoritin viime lukuvuonna 43 opintopistettä yhteensä, eli hiukkasen meni alisuoritukseksi, ja siitä huolimatta olin välillä oikeasti ihan tiltissä. Koko syksyn ja alkukeväänkin oli niin kiire ja kauheasti hommaa, että päässä kuului välillä vaan piipaa piipaa. Minähän en edes saa enää opintotukea, joten ilman vanhempieni jalomielistä avustusta en olisi mitenkään pystynyt opiskelemaan päätoimisesti. Jos olisin tehnyt töitä noiden viime lukuvuoden opintojen ohessa, niin olisin varmaan löytänyt keväällä itseni jostain hyvin pehmustetusta pyöreästä huoneesta etsimässä nurkkia.
Myönnän kyllä aiempina vuosina laiskotelleenikin, koska miten muutenkaan nämä opintoni olisivat kestäneet näin kauan. Mutta milloin sitä sitten nauttisi elämästä jos ei opiskeluaikana? Uraputkeen ehtii hypätä myöhemminkin. Ahdistaa ajatus elämästä, jossa töitä tarvii tehdä eläkeikään asti klo 8-16 ja lomaa on sen tasan viisi viikkoa vuodessa. Sitä paitsi silloin kun minä olen vanha, niin eläkkeelle pääsee vasta haudassa. Jos sittenkään.
Niin sitä vaan, että jos se on laiskottelua, että ei saa 45 opintopistettä vähintään, vaikka painaisi hommia niska limassa, niin olkoon sitten. Tokihan voidaan unohtaa ne pikkuseikat, että suurin osa korkeakouluopiskelijoista kai tekee töitä opintojen ohessa. Ja on tässä systeemissäkin hiukkasen vikaa. Kun kaikki kurssit on sijoitettu tiistaille-torstaille, ja yleensä siihen puolen päivän molemmin puolin, niin on aika tosi vaikea saada sijoitettua lukujärjestykseen niitä kaikkia. Ja kun on tutkintoon kuuluvia pakollisia kursseja, joita ei kuitenkaan järjestetä kuin joskus ja silloinkin rajoitetulla osanottajamäärällä. Tai kun opintopistemäärä vaan on ihan alimitoitettu kurssin teettämään työhön verrattuna. Hyi laiskoja opiskelijoita.
Enpä silti valita. Viime lukuvuosi oli varmaan paras koskaan elämässäni. Olin aika motivoitunut ja minulla oli välillä vähän liiankin kivaa. Mutta yhtään enempää en olisi jaksanut tai pystynyt.
Sitten kun vielä saisin taiottua sen gradun jostain, niin olisi kiva, mutta onneksi ei ole m i t ä ä n k i i r e t t ä.
16. heinäkuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
10 kommenttia:
Tiedätkö Tiina mikä mua risoo tällä hetkellä. Tossa alapuolella olevassa puistossa joku ritsapillu (tommonen sana löytyi urbaanisanakirjasta...) huutaa jollekin kaverilleen ja joka toinen sana on vittu. Tai oikeesti. Ikkunaa ei voi laittaa kiinni kun täällä ei ilma vaihdu muuten ollenkaan.
Mitä tulee noihin opiskelujuttuihin, niin mä en ole vieläkään toipunut ekan vuoden ekasta kurssista, jonka vetäjä katsoi aiheellisesti järjestää sen maanantaisin alkaen kello 7.30. Sinänsä kyllä fiksua, kun lafkan ovetkin aukesivat vasta 7.45. Olen ns. vakuuttunut, että opiskelutehokkuuteni sai pysyvän damagen tuosta.
Joo. Tää oli semmonen tiinahepulinestokommentti taas. Anteex.
Ihanaa, että joku huolehtii mun hepuleistani. Pus <3
Mä en kanssa pysty menemään ikinä luennolle, joka alkaa jo 8.30. Liian aikaista. Ja uskon tohon sun traumateoriaan.
Ja sitten vielä sitä, että mulla taitaa olla se sama puisto tossa alapuolella.
Pullamössöt :)
Moni menee töihin kautta vuoden klo 7, urheimmat jo kuudeksi.
Repikää siitä!
Pullamössöt ostelee apteekista semmosia desinfiointiaineita, jotka ei ees kirvele!
Itse en ole opiskellut enää moneen vuoteen (kiitos Crom!), mutta silti nämä uutiset ottavat päähän.
Tuntuu että ilta(laita nimi tähän)-lehdellä on joka toinen viikko "won't somebody PLEASE think about the children"-amentaliteetti päällä, ja itketään mm. kuinka opiskelijoita poltetaan loppuun ja ihmisraunioista ei enää ole työelämään.
Joka toinen viikko mennään sitten "Kill all hippies!"-ajatuksella ja silloin mm. kurjat meidän verovaroilla elävät opiskelija-loiset vaan juovat punkkua aamukahteen ja käyvät luennoilla kun huvittaa.
Eikö jonkun opetusministeriön dirikan sitä paitsi pitäisi olla opiskelijoiden PUOLELLA, eikä mielistellä aktiivisia äänestäjiä?
Vielä sellainen juttu (nyt alkaa tulla vaahtoa suunpielistä), että muistan että opintoviikot eivät olleet aina niin suoraan verrannollisia kursseihin.
Välillä jostain todella vaikeasta ja pitkästä kurssista sai opintoviikon ja jostain pilipali-kurssista viikon suorituksen jälkeen kaksi.
Porukka vaan luulee että kalenteriviikko = opintoviikko.
Anonyymi, no niin, mähän revin. Justhan mä sanoin, että sellanen 8h/5pv/47vko/100v -elämä tuntuu ajatuksena ihan kauhealta.
Annikki, niin, se on kyllä pullamössöyden huipentuma!
Termostaattori, niin, lehtien pitäisi tarkentaa omia kantojaan näihin asioihin eikä vuoroin pyllistää toiselle ja kumartaa toiselle.
Opetusministeriökö opiskelijoiden puolella? Hahahahahaa...
Kyllä se nykyisinkin on niin, että jostain ihan himotyöläästä kurssista voi saada muutaman säälittävän opintopisteen, kun taas jostain toisesta voi saada todella helposti 10 op. Esim. itse tein yhden 10 op:n kirjatentin, josta pääsin ihan juostenkusten läpi. Ja 2 op:n tentistä en.
Oijoi, teilpäin tapahtuu kaikkea kivaa:
http://www.stara.fi/2010/07/19/tuhannet-kumiankat-uivat-tammerkoskessa/
Juu, niin tapahtuu. :)
Jäi vaan ankkaralli näkemättä, kun olin samaan aikaan toisaalla.
Hiukan aiheen vierestä ehkä mutta sinnepäin kuitenkin:
http://shop.yrico.fi/epages/Yrico.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/05052009-140662/Categories/Blog/Nuoret_ja_paskaduuni
Vaikka en itse opiskelekaan, niin taidan olla kuitenkin sellainen ikuinen opiskelijasielu :D koska oikeesti aina pulttaan näistä tämmöisistä asioista :/
No, ei varsinaisesti aiheen vierestäkään.
Tuolla linkin takana periaatteessa on hyvä ajatus, siis olen itse työuran pidentämisestä ihan samaa mieltä, paitsi ehkä vähän erilaisin sanamuodoin puhuisin asiasta.
Mä sanoin muuten meneväni tekemään "paskaduunia" tänä kesänä, ja voin kertoa, että teen ihan siistiä sisätyötä tietokoneen ääressä ja hyvällä palkalla. Että se siitä.
En jotenkin usko, että opiskelijat ihan oikeasti haluavat vaan vetelehtiä yhteiskunnan rahoilla (ei se hei ole mitään herkkua elää n. 400 eurolla kuussa), mutta en myöskään ymmärrä sitä, että miksi olisi pakko mennä tekemään ihan mitä tahansa työtä...
Lähetä kommentti