13. maaliskuuta 2011

Avoin kirje koiranomistajille

Hei sinä koiranomistaja!

Mikä siinä on niin vaikeata kerätä niitä koirien jätöksiä tuolta luonnosta samalla, kun se kakkahäntäsi käy hotelli helpotuksessa? Kissojen omistajat tekevät sitä monta kertaa päivässä, eli siivoavat lemmikkinsä lopputuotoksen. Olkoonkin, että se tapahtuu kotioloissa. Jos kissa taas kulkee villinä vapaudessa, niin silloinkin se peittää jätöksensä, toisin kuin koira. Ja koska jätösten peittäminen ei ole koiralle luonteenomaista, niin siinä vaiheessa vastuu siirtyy sinulle, oi koiranomistaja.

Varsinkin talvella sinun pitäisi kiinnittää erityistä huomiota koirasi kakkojen keräämiseen. Mikään ei ole ällöttävämpää kuin kevätauringon sulattamat kinokset, joista alkaa valua niitä haisevia ja vetisiä kakkakikkareita jalkakäytäville ja kävelyteille. Kun se kinoksen reuna, johon olet Rekku-Petterisi kakattanut ja jättänyt kakan keräämättä, kevään tullen sulaa, niin se reuna onkin yllättäin keskellä jalkakäytävää. Kaupungin kadut ovat tähän aikaan vuodesta kuin miinakenttiä. Ja mietipä, että joku ihminen ne kadut joutuu siivoamaan. Joku muu kuin sinä, hyvä koiranomistaja. Ellet sitten satu olemaan töissä jossain huoltoyhtiössä tai kaupungin katujen kunnossapidossa.

Jos sinä koiranomistaja siellä nyt ajattelet, että ei sinun pienen Rekku-Petterisi jätökset mitään haittaa, ne ovat niin pieniä ja haisevatkin ruusuille, niin mietipä sitä, että Suomessa on yli 600.000 koiraa. Jos kukaan ei keräisi koiriensa jätöksiä, niin tänne ilmestyisi joka päivä miljoonia koirankakkoja ympäri katuja ja peltoja ja metsiä. Ja vuodessa niitä koirankakkoja tulisi jo satoja miljoonia, jos ei jopa miljardeja. Ja vuosisadassa niitä tulisi niin paljon, että me kaikki hukuttaisiin täällä koirankakkaan!!!

Nyt sinä siellä argumentoit, että pahemmin ihmiset sotkevat kaupunkia kuin koirat. Kadut ovat täynnä roskia, joita ihmiset sinne heittelevät, ja koirien kakat sentään maatuvat. No kuulepas argumentoija. Jos minä astun, sanotaan nyt vaikkapa tupakka-askin päälle, niin se ei tarraudu eikä leviä kenkäni pohjaan ja ala haista siellä kuvottavan pahalle. Itse asiassa tupakka-askin päälle astumisesta ei aiheudu yhtään mitään seurauksia minulle. Tai minkään muunkaan roskan. Paitsi koirankakan.

Niin että mitenkäs olisi? Sovittaisiinko, että tästä hetkestä eteenpäin ottaisit joka kerta lenkille mukaan koirankakkapussin ja siivoaisit sen karvaisen hännänheiluttajasi jäljet? Minä en tiedä missä niitä tämän ydinjätteen kaltaisen tuotoksen loppusijoituspaikkoja on, mutta etköhän sinä tiedä, koiranomistaja. Joten kiikuta se jäte sitten sellaiseen, kiitos.

Ystävällisin terveisin Tiina, miinakentältä selviytynyt

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Nyt sinä siellä argumentoit, että pahemmin ihmiset sotkevat kaupunkia kuin koirat. Kadut ovat täynnä roskia, joita ihmiset sinne heittelevät, ja koirien kakat sentään maatuvat."

Minä kannatan tuota argumentointia.
Se nimittäin tarkoittaa sitä, että on okei vetää koiranomistajaa turpaan, koska jotkut ihmiset tappavat toisia ihmisiä.

Tiina kirjoitti...

Hahahaa... :D
Ei ku siis. Tehdään väkivallaton vallankumous!

Anonyymi kirjoitti...

Tuota noin - mitä muuten koirilla tekee? Jos tarkastellaan input/output-relaatiota, niin ottavat sisään ruokaa, ja ulos tulee kakkaa. Ihmiset sentään joutuvat tekemään yleensä jotakin hyödyllistäkin, vaikka myöskin toki kakkaavat. Koirille pitäisi rakentaa kotivessa, minne ne voivat posautella tuotoksiaan, niin ei tarvi mennä ulos ainakaan tarpeilleen.

Pyretta B kirjoitti...

Amen to that!
Puit sanoiksi sen, mitä varsinkin joka kevät manaan mielessäni. Nautiskelen ajatuksella, että olisi mahdollista toteuttaa jonkinlainen kakkavastaisku; jokaisen koiranomistajan ovelle kasataan ne ulosteet, jotka ovat jääneet keräämättä ja toivotaan, että leviävät vähintään eteisen puolelle ja omien mukuloiden ulkovaatteiden lahkeisiin...

anja kirjoitti...

Puhut asiaa. Ja mitä isompi koira sen suurempi tuotos. Näkyy olevan vaikea kerätä. Ottas nyt vaan lapion kauniiseen kätöseen.
Mulla pieni koira ja taskussa muovipussi, jätelaatikoita on kyllä pitkin matkaa. Eikä varmaan kotikaan kovin kaukana. Mutkuneiniinei! Hyh.

Vaiheinen kirjoitti...

Painan tykkää-painiketta.