21. maaliskuuta 2011

Ja vaikka on kevät, tuuli repii silmut puista

Kevätpäiväntasauksen kunniaksi kuva todisteena epäuskoisille, että maasta se pienikin ponnistaa.


Nukuin viime yönä ihan uskomattoman huonosti. Vaakatasossa aikaa tuli vietettyä sellaiset seitsemän tuntia, mutta suurin osa ajasta kului lakanoissa pyörimiseen ja unen yrittämiseen. Ainakin siltä se tuntui. Oli jotenkin levoton ja tuskainen olo. Kämpän lämpötilakin oli jotenkin tosi korkealla eikä näin yöpakkasten aikaan kuitenkaan vielä viitsi nukkua ikkuna aukikaan. Vatsakin on kenkkuillut monena päivänä ilman mitään järkevää syytä. Olen yleensä erittäin hyväuninen ja kun pääni tyynyyn illalla painan, niin en sitä siitä tarpeettomasti nostele ennen kuin vasta varhain (eli mahdollisimman myöhään) aamulla. Siksi tällainen nukkumattomuus järisyttää minua perustuksiani myöten. Jos sallitte tällaisen maanjäristysvertauksen. Nythän on trendikästä uutisoida joka ikinen pieni maan tärähdys.

Norppaprojekti ei ole edennyt minnekään. Eilen kuitenkin luin blogijutun jumppaterroristeista (kannattaa lukea varsinkin tuo hupaisa kommenttitappelu) ja sen innostaman tein siirron, joka toivon mukaan edistäisi norppaprojektia, tai olisi oikeastaan sellainen elämäntapamuutos (paluu entiseen elämään) eikä vain mikään lyhytaikainen projekti. Nyt vain odottelen yhteydenottoa kyseiseltä taholta, että pääsisin harkitsemaan askeleen ottamista jumppaterroristiksi. Ei vaineskaan. Minä en ole jumppaterroristi enkä kömpelö, vaan pysyn ihan hyvin messissä ohjatuilla tunneilla. Hmm, paitsi ehkä nyt, kun olen rapakunnossa, mutta noin niin kuin teoriassa. Tai menneisyydessä. Muistan myös menneisyyden jumppatunneilta ne tyypit, joiden ruumiinjäsenet tuntuivat olevan kaksi metriä ja vaikka miten yritin siirtyä kauemmas ko. tyypeistä, niin hetken päästä ne olivat taas siinä kyljessä kiinni huitomassa niin, että omastakaan jumpasta ei tullut mitään. Sori nyt vaan, kaikilla on oikeus liikkua, mutta kaikilla on myös oikeus ärsyyntyä ja avautua siitä blogissaan.

Arvatkaa mitä kohtaan olen kehittänyt inhon tänä talvena? Kynttilöitä, jotka eivät osaa palaa kunnolla! Mikä vaivaa nykypäivän kynttilää? Ennen kynttilät paloivat tasaisesti ja valuttivat mukavasti osan steariinistaan aluslautaselle. Mutta ei tänä päivänä. 2010-luvun kynttilät polttavat itsensä syvälle kuoppaan ja näyttääkö se nyt sitten kivalta? No ei näytä!
Onko kellään vastaavia ongelmia? (Joko kynttilöiden, unettomuuden, vatsakivun, maanjäristysten tai vaikka jumppaterrorismin suhteen).

13 kommenttia:

Minja kirjoitti...

Bärtil! ♥

Tiina kirjoitti...

Sieltä hän nousee kuin feeniksi sammaleesta!

Kimmeli kirjoitti...

Joo, kyllä :)
Mahavaivat ovat niin olleet tapetilla, että minulla on nyt menossa Fructolax-kuuri :)
Jumppaterroristit kuuluvat samaan luokkaan löylyterroristien kanssa. Yleisessä saunassa ollaan ja pakko vaan lisätä koko ajan löylyä, ku ollaan niin hiivatin kovia(tyhmiä).
Kynttilät - juu on huomattu!!! Just tässä eräänä iltana tuskailin tuikkujen kans, jotka paloivat niin kituliaalla liekillä,ettei edes huomannut, että ne paloi! Kun sen heitti pois, se steariini oli kuin rasvasta karkkia...
Mikään ei toimi!

Kirsikka kirjoitti...

Minä puhun vatsastani yleensä kolmannessa persoonassa. Saatan itse voida ihan hyvin, mutta hän ei. Tämä ehkä kertoo kaiken oleellisen.

Kynttilät. Olen huomannut ihan saman asian. Mitä iloa on kynttilästä, joka palaa viisi senttiä sinne kuoppaan ja sen jälkeen ei pala laisinkaan? Onko se sitten kivaa häh?

Mihin tää maailma on menossa?

Tiina kirjoitti...

Kimmeli, mikäs se sellainen Fructolax on? Taidan googlata. :)
Löylyterrorismi on kyllä ikävää. Toisaalta liian vähälöylyisessä saunassakin on ikävää. Kunpa jokainen löytäisi sopivalöylyisen saunan! ;D

Kirsikka, niin ja sitten kun itse voi huonosti, niin vatsa voi hyvin? Mulla vaikuttaa henkinen pahoinvointi vatsaan tosi paljon. Nytkin helpotti, kun sain hiukan siivottua villakoiria mieleni nurkista. Täytyy yrittää nyt syödä jotain vatsaystävällistä...
Mietin, että onko toi kynttiläjuttu joku sellainen, että ei muka haluta valuttavia kynttilöitä, niin tehdään sitten tuollaisia, jotka ei saa niitä saakelin reunoja edes sulamaan? Pah, sanon!

Lupus kirjoitti...

Mistäs oot Tiina tuollaisen horsman löytänyt? Ei täällä meillä ainakaan ole sellaista paikkaa, missä ei olisi vielä rutkasti lunta.

Ilkka kirjoitti...

+8 luvattu sinne täksi päiväksi, onnitteluni :)

Elegia kirjoitti...

Täällä kynttilät palaa just tolleen eli päin persettä, jos tällainen voimasana sallitaan. Luulin tosin, että se on vain täkäläinen ongelma, mutta nähtävästi sama onkelma on sielläkin. Ihan siksi ajattelin, että täällä tuikutkin ovat vähän pyllystä eli paloaika puolet pienempi. Tosin ne tuikutkin ovat matalampia, mutta ne palavatkin silleen paskasti eli reunoille jää kasa steariinia.

Minä olin eräs skeptinen, mutta nyt olen iloinen Bärtilin puolesta! Vaikka epäilevä tuomas olenkin, niin Bärtilille aina parasta toivon! Ja sinulle, Tiina, myös! :-))

Zepa kirjoitti...

Unettomuus - check.

Kynttilöitä en ostakaan kuin niitä Havin trad (hassunmallinen laatikko, jalkaan laitettavia, ei pöytäkynttilöitä), ne palaa hyvin eikä valuta.

Tiina kirjoitti...

Lupus, horsma eli kärpäsloukku löytyy ihan kukkaruukusta ikkunalaudaltani. Tuolla ulkona ei taida itää vielä mitään. :)

Ilkka, se oli hyvä päivä.

Elegia, voi kiitos. Mekin toivotaan sulle aina parasta. Ja Ornalle, mitä sille sitten kuuluukaan. :D
Mä luulen, että toi kynttilöiden palaminen on jotain paskaa tuotekehittelyä (voimasanat sallitaan), jota kuvitellaan ihmisten toivovankin kynttilöiltä.

Zepa, mun unettomuus ei onneksi kestänyt kuin ton yhden yön.
Mä haluaisin justiinsa polttaa pöytäkynttilöitä, mutta ne on näköjään ihan tyhmiä nykyisin.

Elegia kirjoitti...

Orna on viimeisimpien uutisten mukaan delannut. se meni siis sijoituskotiin muuttaessamme, mutta ei ehkä sitten kestänytkään olla erossa minusta ja kuolla kupsahti :((((

Mutta Perna (rahapuu täällä) voi hyvin ja paksusti!

Tiina kirjoitti...

Ai niin, mä olin Pernan jo unohtanutkin! :D

Lupus kirjoitti...

Joo, luinkin sitten tekstin myöhemmin... Bärtilhän se... =)