20. kesäkuuta 2011

Hell Yeah Basically Fuck Yeah (*

Ostin talvella iPodin, vanhan ja uskollisen mp3-soittimeni alettua nikotella. Vaikka vähän vastustakin sellaista Applen ylivaltaa omissa teknisissä vimpaimissani (iPhonea en ole vielä ostanut, mutta todennäköisesti vain siksi, että ne ovat niin kovin kalliita), niin täytyy myöntää, että tuon iPodin kanssa on ollut hauska leikkiä. Se tuo ihan erilaista tunnelmaa musiikin kuuntelemiseen, kun voi siinä bussissa istuessa samalla katsella kuuntelemansa bändin kuvaa tai kyseisen levyn kantta tai mitä vaan kuvaa, minkä nyt sitten sen kappaleen tietoihin on halunnut tunkeakaan.

Kaiken muun hauskuuden lisäksi iTunes osaa tehdä lataamastani ja kuuntelemastani musiikista älykkäitä soittolistoja. Pyysin iTunesia tarttumaan toimeen ja rakentamaan minun musiikkimaulleni sopivat soittolistat. Syntyi seuraavanlaista tulosta:



Klassinen punk (Sex Pistols, No Shame), Alt Metal (Tool), Hard rock & Stoner rock (Kyuss, Wolfmother) ja Mainstream rock (kaikki muu, mikä ei käy edellä mainittuihin genreihin). Suluissa olevat siis vain esimerkkejä kyseisestä genrestä.

Suorastaan hämmästyin lopputulosta! Sehän oli justiinsa eikä melkein. Jos joku jatkossa kysyy minulta, millaista musiikkia kuuntelen, aion kertoa iTunesin mielipiteen asiasta. Itse en olisi paremmin noita genrejä osannut kuvata. Siis ymmärränhän toki sen, että iTunes nimenomaan minun musiikkini perusteella nuo "miksit" teki, joten mistään ihmeteoista tässä ei tokikaan ollut kysymys. Yleensä vaan nuo mp3-tiedostojen genret ovat vähän sitä ja tätä, joten näin tarkkasilmäinen lopputulos löi minut ihan häpnaadilla!

Jos haluat tietää minkä genren musiikista itse kuuntelet, niin tule Apple-uskoon! Me tiedämme jotain, mitä muut eivät tiedä.

*) Lainaus Bam Margeralta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Alt metal -siksi.

Tiina kirjoitti...

:D