29. kesäkuuta 2011

Kesävaateblues


Minulla on ongelma olkaimettomien rintsikoiden kanssa. Siis sellainen, että niitä ei oikeastaan ole. Rintsikoita siis, ongelmia kyllä on.

Oikeasti minulla on muutamat olkaimettomat rintsikat, mutta vain yksiä niistä voin käyttää. Yhdet puristavat kuin perkeleet, joten voin käyttää niitä vain, jos en halua hengittää. Mitä sitä nyt hengittämään, sehän on yliarvostettua. Ihmettelen, minkä kokotaulukon mukaan ne on tehty, kun ne ovat tismalleen saman kokoiset kuin normaalistikin rintsikkani. Kyllä ne pienemmälläkin puristamisella päällä pysyisi. Ja sitten minulla on parit olkaimettomat rintsikat, joiden etuosa jää töröttämään kuin mikäkin tarjotin. Siinäpä sitä sitten olisi rinnat kivasti kuin... no, tarjottimella.

Sitten on ne yhdet, jotka ei purista eikä törötä, mutta jotka ovat jo ainakin 10 vuotta vanhat ja alkavat olla kulahtaneet ja vastenmieliset. Ja siksi pitäisi saada jostain uudet. Sekä valkoiset että mustat mielellään. Mutta kaupoissa iskee epätoivo, kun valikoima on joko tyhmä, huono tai olematon. Ja siitä seuraakin sitten kysymys, että mistä te muut ostatte olkaimettomat rintsikkanne? Vai ettekö osta? Itse kuulun siihen joukkoon, jonka mielestä rintsikan olkaimet spagettiolkain- tai muun avaran topin kanssa näyttävät typeriltä. Myös ne silikoniset. Tai varsinkin ne. Paitsi jos ne ovat tosi kivat ne olkaimet, harvoin ovat.

Toinen ongelma löytyy flip-flopien eli varvastossujen eli varvassandaalien saralta. En löydä enää sellaisia kaupoista!!! Siis sellaisia kunnollisia, joissa on nätit kankaiset nyörit ja muutenkin osaset paikoillaan. Kaupoissa myydään tänä kesänä vain niitä kauheita muovisia varvastossuja, jotka tappavat varpaanvälit eivätkä pysy jaloissa suorassa. Jopa luottovarvastossukauppani H&M on alkanut myydä niitä kumilärpättimiä. Itken sisäisesti tätä surkeata kohtaloani. Sillä vaikka minulla on varvastossuja paljon, niin ne eivät ihan kauhean montaa kesää kestä kävelyä. Siksi uusien tarve on jokakesäinen. Ja nyt en vaan löydä kunnollisia mistään!

Ostin pari kesää sitten Prahasta aivan ihanat lempparivarvastossuni. Valitettavasti en ostaessani tiennyt, että niistä muodostuu lempparit, sillä muuten olisin ostanut niitä heti kolmet. Tai kymmenet. Ostin kyllä toisetkin, mutta ne ovat väriltään hempeän roosat, enkä oikein välitä siitä väristä. Kyllä kunnon varvastossujen pitää olla mustat. Kaksi kesää ne lempparit ovat palvelleet oikein hyvin, mutta nyt niiden pohja alkaa olla niin ohueksi kulunut, että pienenkin kiven päälle harkitsemattomasti astuminen aiheuttaa tuskankiljahduksia.

Jos ette vielä ole ymmärtäneet, niin rakastan varvastossuja! Sen lähemmäksi paljain jaloin kävelyä ei voi päästä, paitsi kävelemällä paljain jaloin. Jos saisin päättää, käyttäisin varvastossuja vuoden ympäri. Tai saisinhan minä päättää, mutta sitten varpaat jäätyisivät. Ja putoaisivat pois. Eikä sekään olisi kovin kivaa.

Kuva: Natalie Dee

33 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Tissit mainittu.

Timo kirjoitti...

Rintsikoista en osaa sanoa kuin kiinnostuneen katselijan kommentteja, omat käyttökokemukset (ainakin vielä) puuttuu...

MUTTA varvassandaalit herätti kommentoimaan. Innoistuin juoksusta ja paljasjalkajuoksustakin mainiosta Syntynyt juoksemaan -kirjasta ja siinä on muutama maininta yksinkertaisista, mutta kuulemma hyvistä intiaanisandaaleista.

Noihin löytyy teko-ohjeita useitakin, tässä http://www.youtube.com/watch?v=1zN5ujlz9WQ&feature=related esim yksi.

Tiina kirjoitti...

Mymskä, no niinpä!

Timo, no katselijana voit tietysti arvioida, että onko rintsikat paremmat silloin kun ne näkyy vai ei näy? Jos oletetaan, että muuten ollaan vaatteet päällä. ;)
Harmi kun täällä töissä on tuo youtube blokattu, mutta lupaan katsella tuon videon illalla kotona. Inkkarisandaalit jee!

Elegia kirjoitti...

Tuu tänne - täältä löytyis sulle alta aikayksikön sekä rintsikat että varvastossut! Ja halavalla!

Itse en rintsikoita yleensä käytä, ellei ole ihan pakko eli lenkillä ja muuten, jos paita on sellainen, että vaatii rintsikat alle.

Primarkissa on mahtava tissiosasto - sieltä löytyy sekä laudoille että rinnat omaaville jos jonkinlaista mallia. Eka paikka muuten myös, josta löysin kaarituettomat ja toppaamattomat rintsikat. En tykkää toppauksista enkä tuista. Mutta siis halutessani voisin ostaa sellaiset push upit, ettei niiden takaa naama näy - joko olkaimilla tai ilman :D

seeds kirjoitti...

Mun ratkaisu olkain ongelmaan on vaan se, etten ikinä käytä spagettiolkaimisia toppeja, ainakaan yksistään. En tykkää olkaimettomista liiveistä, kun ei yhdetkään koskana ole ollut mun päällä mukavat, mutten toisaalta tykkää yhtään siitäkään että omien rintsikoiden olkaimet näkyy... Mitäpä muuta siis voisin tehdä?

Tiina kirjoitti...

Elegia, oon ehdottomasti samaa mieltä tosta. Siis että tuun sinne. Pääsisi shoppailemaan, kun täällä tuntuu olevan niin köyhää tää tarjonta.
Mä haluaisin muuten urheiluun sellaiset kaarituettomat ja toppaamattomat, mutta en kuitenkaan mitään urheiluliivejä, koska ne on mun mielestäni aivan liian ahdistavia.

Seeds, no onhan sekin tietysti ratkaisu, mutta jos ulkona on 30 astetta lämmintä, niin ei ihan kauheasti tee mieli kerrospukeutua. :D

Zepa kirjoitti...

Älä mee rättikauppaan ostaa rintsikoita, mee oikeaan alusvaatekauppaan jossa tädit auttaa mitoissa ja kantaa sovituskoppiin kaiken mitä tahdot ja tuplasti semmosta mitä et tahdo.

Kirsikka kirjoitti...

Rintsikat(kin) tuntuu nykyään olevan kaikin puolin perkeleestä. Mutta yhdet hyvät olkaimettomat mulla on ja ne onnistuin kaiketi Lahden Sokokselta viime kesänä ostamaan. Mutta miksi ostin vain yhdet, miksi?

Nää on itse asiassa ensimmäiset hyvät, kaikki muut on olleet järkyttäviä rimpuloita ja tuottaneet tuskaa tavalla tai toisella.

Että onnea vaan etsintään!

nona kirjoitti...

Joo, mene liikkeeseen, esim. Sokokselta Metsolle päin on Patrician liike, sieltä saa asiantuntevaa palvelua ja oikeankokoiset liivit. Nimimerkillä "ongelmainen".

nona kirjoitti...

Ai niin ja varvastossuja olisi ollut runsaasti Crocsin varastomyynnissä, ostin kahdet hyvät, mutta sä et tainnut fanittaa?

Anonyymi kirjoitti...

No ei todellakaan muuten isorintainen löydä mistään prismasta mitään rintsikoita. Ainakaan sopivia. Ne kannattaa ihan oikeasti ostaa oikeasta tissiliivikaupasta, kuten jokunen kommentoija onkin jo maininnut. Ja jos isotissinen haluaa käyttää spaghettiolkaimisia paitoja näkyvät yleensä ne rintsikoiden sangatkin. Olkaimettomia liivejä kun on esim. tällaisen F-kuppisen mahdotonta käyttää, jos yhtään haluaa tisseille tukea. Itse olen vain todennut, että näkyvät ja so what. Musta ois ihanaa käyttää olkaimettomia liivejä, mutta se on ihan mahdotonta näillä hinkeillä. Eli en osaa auttaa ja pyydän samalla anteeksi tätä vuodatusta. Tissit ja tissiliivit on vähän herkkä asia.

Tiina kirjoitti...

Zepa, tollanen kuulostaa niin pelottavalta. Palvelu... :O

Kirsikka, niin, sulla on toi sama kuin mulla noiden varvastossujen kanssa. Miksi ostin vain yhdet?!!?
Kiitos, onnea tässä tarvitaan!

Nona, tiedän paikan, mutta en ole ovesta uskaltanut sisään koskaan. :D
Ja joo ei tod Crocseja! Johan se olisi sama kuin antaisin pikkusormeni paholaiselle. ;) Sitä paitsi Crocsithan on aina kumimuovihärpättimiä, eli just sellaisia kun en halua. Sen lisäksi, että ovat Crocsit.

Anonyymi, naispuolinen anonyymi, pidän yleensä anonyymeja aina miehinä, en tiedä miksi. :D
Musta ei saa hyvällä tahdollakaan isorintaista, joten sikäli rintsikat ei ole mulle mitenkään kovin merkittävä osa pukeutumista. Siis käytän joka päivä toki, mutta Sloggin rintsikat palvelee ihan fine. Enkä muuten koskaan ole ostanut rintaliivejä Prismasta, luojan tähden. :D
Mutta ehkä noita olkaimettomia voisi sitten joskus koittaa jostain "asiantuntijaliikkeestä", kun flaksi niiden kanssa tuntuu olevan paskaakin paskempi. Vaan varmasti maksavat ihan sairaasti niissä liikkeissä. Ja sitä paitsi niiden liikkeiden ikkunoissa on aina jotenkin tosi ison ja krumeluurin näköisiä rintsikoita. Mulle riittäisi ihan simppelit puuvillajutskat, jotka ei peitä puolta rintakehää. ;)
Niin ja ei se mua erityisesti haittaa, jos muilla näkyy ne olkaimet, mutta itse en halua esitellä niitä.

Acata kirjoitti...

Mene Change:n!!!!! Ihmettelin miksi useampi kamu suositteli sitä niin palavasti ja karsastin ajatusta siitä palvelusta. No, yhdellä messumatkalla tapoin aikaa Jumbossa ja lampsin ko. liikkeen ohi. Päätin poikkeuksellisesti ottaa palvelusta kaiken irti ja ilmoitin heti ovella myyjätytsylle, että oon se toivoton tapaus, jolla ympärystä piisaa, mutta liivintäytettä ei. No, 20 minuuttia myöhemmin marssin elämäni parasta palvelukokemusta rikkaampana ja kaksien täydellisten rintsikoiden (joista toiset piti heti jättää päälle) kera pöllämystyneenä kamun kanssa syömään. Muuttui sekä kuppikoko että ympärys ja ikinä aikaisemmin ei oo rintsikat tuntuneet noin täydellisiltä. Mun tiedot on nyt tallennettu kortille, jota vilauttamalla saan myyjältä heti omat koot eri malleista. Ton jälkeen oon käynyt rintsikkaostoksilla kahdesti, palvelu on aina ollut hyvää (nyt kaikkiaan kolme liikettä testattu) ja hommaan on mennyt 0 hermoa ja maks. 20 minuuttia. Ei voi olla helpompaa! Testaa!!!!!!!!!!!!!! :)

Elegia kirjoitti...

Musta tuntuu, että anonyymi luuli, että Primark on sama kuin Prisma... eller hur?

nona kirjoitti...

No Sokoksella ja Stockalla maksaa aina enemmän, en ymmärrä miksi. Patrician omassa liikkeessä ne myyvät mallistoja ahkeraan pois ja alennukset ovat roimia, hintaa on ollut haarukalla 19-38 euroa. Ihan normi malleja siellä on ja paljon kaarituettomia, mikä oli hyvä juttu. En tiedä onko mitään kesän alea nyt.

Sandra kirjoitti...

Patriciassa alkoi juuri ale, eli kannattaa poiketa! :)

Zepa kirjoitti...

Liiviliikkeen palvelu rokkaa!

Sit ne sandaalit. Marco Pololla on ainakin nahkaisia sandaaleja, joissa varpaanväliin menee nahkahihna, ja samoin muut hihnat joko nahkaa tai kangasta. Auttaisko tää? Hgin Herttoniemessä on Factory Outlet, siellä näin näitä. Kannattaa siis kattoo myös miesten sandaalit...

Tiina kirjoitti...

Acata, kiitti vinkistä, näköjään Kuninkaankadulla on kyseinen liike.

Elegia, voipi olla?

Nona, Sandra, onpas täällä nyt näitä rintsikkakauppauskovaisia liikkeellä. ;) Mun ongelmahan siis oli se, että en löydä olkaimettomia, eikä se, että yleensä olisi kokojen tai muiden kanssa ongelmia. Mutta joo, voin käydä. Ehkä. Jos kestän sitä palvelua. ;D

Zepa, siinä palvelussa on myös se huono puoli, että mä en kehtaa sanoa, että en osta, jos en oikeasti tykkääkään, vaan haluan miellyttää ja ostaa. Siis mulla on edelleen sellainen käsitys, että rintsikkaliikkeiden rintsikat on jotain pitsihärpättimiä, mitkä tulee tohon puoleen rintakehään... ;)
Varmaan jos Helsinkiin jaksaisi lähteä shoppailemaan, niin löytyisi jos jonkinlaista varvastossua, mutku. Miesten sandaalit kuulostaa kyllä aika nou thänks -kamalta, mutta voihan niissäkin tietty olla naisellisia malleja. Ehkä?

Mymskä kirjoitti...

Mulla on sama ongelma (tai kuppikoko, mikä on sama asia) kuin (nais)anonyymillä. En voi kuvitellakaan itselleni olkaimettomia rintsikoita! Miten ne muka pysyisi päällä, kun hinkit painaa niin, että rintsikat varmaan putoisivat päältä? Ellei ne sitten ole just niin kireät, ettei henki kulje. Tällä kokoluokalla on myöskin pakko olla leveät olkaimet, jos ei halua, että iltapäivällä ne narut on syvällä lihassa... Mutta on sellaisiakin toppeja, joissa ei ole spagettiolkaimia. Ihan ok vaihtoehto, niiden alta olkaimet ei näy, mutta paidassa ei ole liikaa kangasta kuitenkaan. Ja tällaiselle rupsahtavalle keski-ikäiselle aika siistikin vaihtoehto, kun on pakko miettiä, miten paljon voi pintaa näyttää ilman että joutuu siveyspoliisin juttusille. Nuorella (ja sileällä) ihmisellähän kaikki näyttää hyvältä, koska nuori ihminen on aina kaunis.

Nyt tää meni isotissisten keski-ikäisten pukeutumispulinaksi. Ihan väärässä paikassa, uskoisin :D
On vaan aina pakko avautua tästä aiheesta, kun tulee tilaisuus. Niin paljon ISO asia tämä on :)

Käytän muuten vain alan liikkeitä, en löydä kokoja peruskaupoista. Kerran kun sitä liiviliikkeen palvelua kokeilee, ei enää muuta viitsi yrittääkään. Se on ihanaa, ja useimmissa kaupoissa on vielä hyvät sovitusolosuhteetkin. Sovittaminenhan on ihan välttämätöntä, oon niin kade niille, jotka voi napata alekorista rintsikat vain katsomalla niitä.

Tiina kirjoitti...

Mä olen sovittanut rintsikoita kerran joskus teini-iässä ja sen jälkeen ostanut about sitä samaa kokoa aina. ;D

Ei mäkään mikään sileä (! :D) ole, mutta jos on kovin kuuma, niin en viitsi välittää paskaakaan siitä, mitä mieltä siveyspoliisit on asioista. Spagettiolkaimisten kanssa muuten menee vielä nätit rintsikoiden olkaimet (ohuet), mutta sitten on monenlaisia muitakin toppeja, kuten vaikka sellainen painijatyyppinen selkä, jollainen mulla nytkin on päällä (musta ja pitsinen olkaimisto topissa, ei siis mikään vaimonhakkaaja-paita), niin tällaisen kanssa rintsikoiden olkaimet olis ihan karmivat.

En tosiaan ole käynyt missään kaupassa nyt tämän avautumisen aikana/jälkeen katselemassa, joten voin raportoida sitten joskus miten tilanne on edennyt. :D

Mymskä kirjoitti...

Mä vaan en koe oloani kovin mukavaksi liian paljastavissa (tai tiukoissa) vaatteissa, tulee neuroottinen olo. Eikä se ole kivaa, jos koko ajan tuntuu siltä, että täytyy esim. nykiä helmaa. Ja toisaalta, jos isotissinen pukeutuu liian paljastavasti, niin saa aika epämukavaakin huomiota osakseen (sitä saa ihan siveellisesti pukeutumallakin riittävästi).

Oikeastihan sillä ei tietty ole mitään väliä, mitä joku muu ajattelee. Jos joku vaate tuntuu hyvältä, niin sitten sitä pitää käyttää, ja jos se taas on jollekin toiselle ongelma, niin voi vain ottaa osaa. En mäkään sentään pitkähihaisiin kaapuihin kesällä pukeudu, vaan mahdollisimman kevyesti ja vilpoisasti. Kun olen niin herkkä tuolle lämmölle, niin miksipä tekisin oloni vielä tukalammaksi?

Toi siveyspoliisi oli joskus muinoin ihan olemassaoleva poliisi, ei siis mikään kielikuva jollekin lenita-tyypille. Sellaista osastoa ei poliisilla varmaan enää ole ;)

Vaimonhakkaajapaita :D
Raporttia odotellessa!

Zepa kirjoitti...

No esim ne Hertsikan Marco Polot, musta pari mallia niistä oli miesten ja pari naisten. Ne kaikkein kankaisimmat oli meisten.

Myyjiä ei tarvi miellyttää ostamalla, herranjestas! Ei ne oo siellä provikkapalkalla, saman palkan ne saa. Eikä muutenkaan. Sun päätös on sun päätös, ei sitä tarvii tilittää sen kummemmin. Ne tekee duuniaan siellä ja ne on palvelemassa. KAMOON!

Kini kirjoitti...

Sorry Tiina, just kun kirjoitin omaani, niin vasta sitten tulin tänne...ounou!

sea kirjoitti...

Kaupoista saa semmoisia lisäkappaleita hakasten kohdalle. Auttasko ne noihin puristaviin?

Rintsikoiden osto on ihan helvettiä. Kun koko ei ole ihan kirjainten alkupäästä ja budjetti 20e niin hiljasta pitää. Jotain malleja joskus Kappiksessa on, mutta 90% ne on malliltaan aina jotenkin epämiellyttäviä tai outoja.

Kävin Primarkissa (ja Lontoossa) just kaksi viikkoa sitten, mutta rintsikkaosasto jäi väliin kun muu seurue oli jo valmis (ja rahat loppu). Tosin niillä loppu vaatekokokin just kokoa liian aikasin mulle, joten olisko rintsikoitakaan sitten ollut...

Zepa kirjoitti...

Tommonen löytyi vielä :-)

http://brainfarts.blogsome.com/2011/06/30/rinnat-helteessa/

Tiina kirjoitti...

Mymskä, tärkeintä onkin kai se, että itse tuntee olonsa mukavaksi. :)
Tiedän kyllä siveyspoliisin.
Raporttikin tuli jo, tavallaan.

Zepa, tiedän kyllä, mutta minkäs teet, kun se on sisäänrakennettua. Olen maailman huonoin sanomaan ei.

Kini, voi sinua vääräuskoista... ;)

Sea, se lisäkappale kyllä voisikin auttaa, tosin ne puristavat perkeleet ovat jo muutaman vuoden vanhat ja voisikohan olla, että olisin heittänyt ne menemään viime muutossa.
Mäkin haluisin Lontooseen. :)

Timo kirjoitti...

Liiveistä en kovin voimakkaita kantoja omaa, mun puolesta ilmankin on ehkä jopa parempi. ;-)

Meilläkin on firmas joitain paikkoja blokattu, mutta youtube ei sentään ja sehän pitäis kyllä olla. Katon sieltä aina esim photoshop & excel-oppaita jne, joten kannattaa ehkä panna valitusta työn teon haittaamisesta ja pyyntöä sivuston vapauttamisesta? :-D

Tiina kirjoitti...

Meillä on noi blokatut sivut määrätty jostain kaukaa Brysselistä, joten ei varmaan meikäläisen vetoomukset auta. Enkä tarvi töissäni mitään opetusvideoitakaan, valitettavasti... :D

yllätystyttö kirjoitti...

Sie tarttet kans tonttukäsi-rintsikat!

Siis löysin Too Fast For Love -blogin Merin vinkistä Wonderbran tonttukädet. Voi riemua! Nääkin tissit pysyy ihan aisoissa ja voi ihan hengittää ja niinku olla ne päällä. Tosin heti kun kertoo näistä hienouksista kavereille, ni kaikki haluaa hipelöidä siun tissejä, sillä kukaan ei usko, että siun rinsikoiden tukina on tontun kädet.

Omani tilasin Nelly.comista, mutta täällä on lähes 30€ halvemmat: http://www.littlewoodseurope.com/wonderbra-ultimate-strapless-bra/592964864.prd?browseToken=%2fq%2fwonderbra%2fs%2fprice%2c1%2fo%2f2

Nih. :)

Tiina kirjoitti...

Tonttukäsi-rintsikat! Vau!!! :D
Noi on varmasti oikeasti hyvät. Hitsi, kun en osaa rintsikkakokoja noissa numeroissa, mitä tuolla linkittämälläsi nettisivulla oli. Mutta tarvii varmasti tutustua tähän hommaan vähän paremmin!
Kiitti tosi paljon vinkistä! :)

yllätystyttö kirjoitti...

"Se tunne, kun tonttu pitelee tissejä paikoillaan." :D

Tiina kirjoitti...

Täytyyhän se varmaan kokea. :D

laho-elma kirjoitti...

Mieki kävelen melkein niinku paljain jaloin, vibram FiveFingers! <3 en luopuis mistään hinnasta. Paitsi tietty semmosesta hinnasta millä sais ostettua uuet.. vaikka siis ovat edelleen kuin uudet, 1,5 vuoden käytön jälkeen :P

Sivuboonuksena näissä kengissä tulee tietysti huomion herättäminen ja kanssatallustajien loputo ihailu ja keskustelunavaukset ;)