27. huhtikuuta 2012

27. Somewhere you went


Kävin tuolla toisaalla ja napsaisin kuvan kauniista bussipysäkistä odotellessani kyytiä takaisin kotiin. Ihanaa muuten, että yhdeksän aikaan illallakin on vielä noin valoisaa.

6 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Hyvin on sotkettu, sen ne osaa jos ei muuta.

Neo kirjoitti...

Onpas siinä oikea taideteos.

Tiina kirjoitti...

Elegia, niinpä. Nuo vanhat puiset sentään pysyy suhteellisen koossa, toisin kuin lasiset.

Neo, kyllä, tosiaan. :D Olen hienompiakin graffitteja nähnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole graffitti vaan tägi.
Graffitti on taideteos, tuo on koirankusen visuaalinen vastine.
Ilmeisesti ajatustoimintaa ei löydy, koska olemassaolo pitää todistaa tuolla tavalla. Descartes pyörii haudassaan.

Valitettavasti juuri nollalinja on ajanut tuommoiseen. Kiinnijäämisriskin vuoksi kunnon teoksiin ei ole aikaa eikä niihin kannata käyttää vaivaakaan, koska ne poistetaan heti. Niinpä nämä töhertelijät, joilla selvästi on hinkua tehdä jotain, päätyvät tällaiseen, koska heille ei ole kunnon esimerkkejä tai roolimalleja. Monilla töhertelijöillä olisi varmaan myös häpyä olla sotkematta kunnon teoksia, mikä vähentäisi sotkemista muuallakin (tavanmuodostumisen ollessa vähemmän helppoa).

Tiina kirjoitti...

Joo, tiedän.

Tampereella ei tietääkseni ole kuitenkaan nollatoleranssia graffitien suhteen. Siis siellä, missä niitä oikeasti hienoja taideteoksia tehdään, niin ei niitä yleensä myöskään poisteta, mutta paikka kyllä pitää osata valita sen mukaan. Ei siis kannata esim. Raatihuoneen seinään yrittää lähteä tekemään graffiteja. Täällä on myöskin ihan luvallisia graffiteja koristamassa kaupunkia.
Toki en tiedä, jos oletkin tamperelainen anonyymi ja kokemuksesi on silti tuollainen. Itse en arvosta töhrimistä, mutta graffiteja arvostan ja katselen niitä paljon mieluummin kuin jotain ylikirkkaita valomainoksia. Tuokin bussipysäkki olisi kyllä paljon hienompi, jos joku panostaisi ja tekisi siihen oikeasti jonkun hienon teoksen.

Tiina kirjoitti...

Tässä on muuten YouTube-pätkä Stradan graffiteja käsittelevästä jaksosta. Se on muutaman vuoden vanha, mutta varmasti ihan ajankohtainen yhäkin. Videon alla lukee "Tampereella graffitikulttuuri saa elää, Helsingissä nollatoleranssi sai aikaan töhrysodan."