13. huhtikuuta 2012

Two's a couple, three's a party


Viime yönä Tallinnan eläintarhassa syntyi kolme pientä amurinleopardin pentua. Kahden ensimmäisen syntymisen aikaan olin vielä hereillä (ensimmäinen syntyi n. klo 0.44 ja toinen heti kaksi tuntia myöhemmin n. klo 2.44) ja töllöttämässä livekuvaa, mutta kolmas pääsi aamulla ihan yllättämään. Voi miten söpöä!

Siinäpä onkin Darlalle (se emo) puuhasteltavaa loppukevääksi ja kesäksi. Sen verran sisukkailta pennut vaikuttavat jo nyt. Kaiuttimista kuuluu heti kvääk, jos ruokahana joutuu vähänkin liian kauas.

Pentujen sukupuolista ei ole harmainta aavistustakaan, joten postauksen kuva on vain suuntaa antava.

12 kommenttia:

Neo kirjoitti...

Kylläpä ovat hiljaista väkeä nyt. Samalla tavalla käpertyneinä emon massua vasten kuin meidän kissat päikkäreillä mun kanssa. Tosin ne ei sentään odota multa ruokintaa. Jollekin korkeammalle voimalle kiitos siitä. :)

Tiina kirjoitti...

:D :D :D

Se on hyvä, että ovat rauhallisesti väillä, niin emokin saa vähän levätä raskaan yön jälkeen.

Zepa kirjoitti...

Voi ei, sä NÄIT. Mä en muistanut edes kytätä! Jotenkin tää leppardijuttu tuli nyt niin äkkiä ja yllärinä tänä keväänä.

No, ei harmita pentujen katteleminen yhtään lähiviikkoina.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/tana-oosel-taienes-loomaaiapere-kolme-amuuri-leopardi-kutsikaga.d?id=64245763

Zepa kirjoitti...

Iiiiiihii, ne on niin pienii! Ja Darla on taas äippä.

Elegia kirjoitti...

Minäkin jäin tuijottelemaan tuota nettikameraa. Itse asiassa jo aiemmin tänään, kun postauksesi luin ekan kerran. Alkoi tosin ottaa päähän, koska se pätki koko ajan. Pätkiikö teilläkin?!

Mutta suloisia ovat, heti tuli paijausvietti (onneksi en pääse sitä toteuttamaan, heeh) :D

Tiina kirjoitti...

Zepa, mä NÄIN! Tai itse asiassa ensin kuulin molemmat, eli molemmilla kerroilla emo päästi niin hassun urahduksen ja kun rupesin katselemaan livekuvaa, niin sieltähän oli tupsahdellut pentu molemmilla urahduksilla.
Ei harmita, ei. :)

Elegia, kyllä se vähän pätkii välillä. Varmaan tänään ollut aika paljon porukkaa linjoilla ihastelemassa. Luulen, että se siitä rauhoittuu jatkossa.

Acata kirjoitti...

Oi! Kiitos linkkivinkistä! Aika sippiä sakkia näytti olevan, mut täytyy käydä tiiviisti syynäämässä jos vaikka pian piristyvät. :)

Tiina kirjoitti...

Joo, eihän ne taida toistaiseksi muuta tehdä kuin syödä ja nukkua, mutta koitapa ite temmeltää vastasyntyneenä. ;D

Bemary kirjoitti...

Kaveri julkas linkin naamiksessa eilen, ja vaikka seurasin samaa kameraa jo viime vuonna eri pentueen osalta (yks vaan jäi henkiin...), ei mulla ollu hajuakaan, että jo ny saadaan ihan uusia pentuja ihmeteltäviksi. Oisin niin tahtonu nähä niiden syntymän, sniff! :')

Acata kirjoitti...

No joo, kai siinä on pienet kauneusunet paikallaan, emollakin. :)

Zepa kirjoitti...

Yksi pennuista on ollut tosi innokas koko ajan, se mönkii melkein puolen metrinkin päässä emosta välillä samalla kun muut 2 nököttää vaan maitobaarissa. Tää on tutkimusmatkailija!

Acata kirjoitti...

Just kattelin samaa, että tolla yhdellä on ihan omat menot. Vähänks hää on liikkis, kun tassut sutii. <3 Emo on sen kanssa pian helisemässä, just laappas sen hännällään takaisin ruotuun. :D