19. kesäkuuta 2012

Don't pin and drive


Seuraa kirjoitus sarjoissa "Häh, minäkö yksinkertainen, en tajuu?" ja "Olenko taas aivan yksin tässä maailmassa?".

Eli siis tuo Pinterest? Täh? Mikä juttu? Ihmiset "pinnailevat" siellä joko omia tai toisten kuvia. Miksi? Mihin tarkoitukseen? Sitten niitä floodataan toisten Facebook-uutisvirtaan. Jälleen: Miksi? Mikä pointti? Silloin kivikaudella kun minä olin nuori, niin pinnaaminen tarkoitti jotain aivan muuta!

Minua ei varsinaisesti (lue: ollenkaan) haittaa kyseinen toiminta, mutta en vaan tajua sitä. Mitä iloa voi ihminen saada jostain kuvien "pinnailusta"? Vai onko tämä vain yksi uusi tapa antaa happea sille sisäiselle narsissille, kun päästään kertomaan muille mistä tykkää tai mitä omistaa tms.?

Voin ihan avoimesti myöntää, että en ole kokeillut kyseistä toimintaa, koska se ei herätä minussa minkäänlaista mielenkiintoa. Toisaalta en halua edes kokeilla, koska en tarvitse enää yhtään sosiaalisen median sovellusta lisää, joka liimaisi minut tähän tietokoneen ääreen taas vähän enemmän. Tosin epäilen Pinterestin olevan yhtä addiktoiva kuin Google+, eli ei ollenkaan.

Pinterestissä on kyllä yksi lieveilmiö, josta en pidä. Se on tekijänoikeuksien rikkominen. Olen omin silmin todistanut, miten eräs bloggaaja oli tehnyt "teoksen", ottanut siitä kuvan, laittanut sen blogiinsa ja jo samana päivänä joku FB-kaverini oli pinnannut sen kuvan "hauskana juttuna" ilman, että siitä Pinterest-sivusta kävi millään tapaa enää ilmi mihin se kuva liittyi tai kenelle se kuului. Jännityksellä odotan, koska törmään ensimmäiseen omaan kuvaani (ei naamakuvaani vaan itseni ottamaan) jonkun "pinnaamana".

"Pinnailkaa" te vaan illat pitkät (omia) kuvianne, minä pelaan Angry Birdsia.

Ps. Kirjoitus kuuluu myös sarjaan "Näin käytät erityispaljon lainausmerkkejä".

34 kommenttia:

Laiza kirjoitti...

Noiden tekijänoikeuksien vuoksi en tuota Pinterestiä halua kannattaa, muutenkin olen tarkka, että julkaisen vain materiaalia johon minulla on oikeudet. Tai vähintäänkin sitten linkitän näkyvästi lähteeseen. Ehkä oon tullu vanhaks, muttei oikeen tuo pinnaaminen kiinnosta.

Riikka kirjoitti...

Mua vähän kans mietityttää toi tekijänoikeusjuttu, vaikka käytänkin tota Pinterestiä jonkun verran. Lähinnä mä oon tallentanut sinne jotain hauskoja/oivaltavia/younameit kuvia, joita ihmiset postaa vaikka facebookiin. En haluu välttämättä postata niitä siellä uudelleen, mut haluun ne jonnekin talteen ja sit laitan ne tonne P:iin arkistoon. Plus mulle se on vähän haaste, koska en oo juurikaan visuaalinen ihminen, niin tossa tulee ajateltua kuvia enemmän kuin yleensä (eli siis enemmän kuin sanoja). Mut en mä mitenkään erityisesti oo siihen ainakaan vielä koukuttunut (käytän sitä kyllä enemmän kuin google+:aa...). Sen sijaan musta on tullut viime aikoina supertwiittaaja.

Elegia kirjoitti...

Mulla on myös pinterestissä tili, mutten ole nyt käynyt siellä... ööh, vähään aikaan. En ole edes sitä mainostanut kavereille, kun se on ollut ihan niitä sitä mun taidepaskaa varten. oon pinnannut peräti noin kolme omaa kuvaa, vai olikos niitä neljä. Anyway, tuli idiootti olo pinnata omasta blogista kuvia.

Tietyllä tapaa haluan niille (kuville, en itelleni) mainostusta, koska mähän yritän myydäkin jotain, mutta toisaalta tuntuu narsissilta lätkiä omia kuvia sinne.

Sen sijaan noin muuten tykkään, kun siellä voi koota kuvakokoelmia. Olen pintsin myötä löytänyt paljon visuaalista silmäniloa ja inspiraatiota. Eli minua se inspiroi.

Ja tuleehan niihin pinnauksiin se alkuperäinen osoite, josta kuva on sinne pinnattu. Mutta joo, kaikki ei tietty tykkää, että omia kuvia pinnataan. En mäkään välttämättä tykkäisi - tai riippuu, mitä kuvia. :D

Tiina kirjoitti...

Laiza, niin kai se on ihan ok, jos kuvan yhteydessä antaa krediitin alkuperäiselle taholle.

Riikka, mä käytän omaa levytilaani tuollaisten kuvien tallentamiseen, mutta voihan tuokin olla kätevä tapa toimia. En mä silti oikein hahmota sen ideaa, mutta sehän ei ole teidän ongelmanne. :D
Tiedänköhän mä sun Twitter-tiliäsi... Sielläkin tulee kyllä niin harvoin käytyä, mutta ei voi mitään, pakko valita ne omat sos.med.sovellukset.

Elegia, mä en siis tiedä miten toi Pinterest toimii teknisesti. Onko se siis vain linkittämistä vai ns. kopion tekemistä alkuperäisestä kuvasta? Jos se on linkittämistä (sitä hot linkittämistä), niin eikös se silloin kuormita sitä sivustoa, jolla alkuperäinen kuva on? Esim. Photobucketin kanssa saa olla aina helisemässä noiden kaistojen kanssa, jos itsekin linkittää sieltä blogiinsa jonkun kuvan, saati sitten että Pinterestkin käyttäisi sitä samaa. Siis teoriassa, ei mulla nyt mitään sellaista sisältöä ole. :D
Ja eikös se kuva voi sitten hävitä, jos alkuperäinen omistaja sen poistaa verkosta, vai onko siitä ikuinen kopio Pinterestissä? Jolloin se rikkookin jo tekijänoikeuksia mahdollisesti. Hmm.
Mutta se kuva, mistä mainitsin tuossa esimerkissä, niin itse en ainakaan kovin nopeasti huomannut minkäänlaista viitettä alkuperäiseen lähteeseen, joten ei se ainakaan mitenkään helposti havaittavissa ole tällaiselle epäpinnaajalle.
Mutta joo, ymmärrän kyllä tuon pointin, että tavallaan mainostaa omia töitään. Siinä mielessä se voi olla kai hyödyllinenkin.

Riikka kirjoitti...

Joo, tiedät. Sä oot mun seuraaja Twitterissä. Mut ei siel mitään niin olennaista oo, ettet selviäisi ilman niitä twiittejä :). Mulla vaan on ollut se tili kans aika kauan, mut nyt viime aikoina oon vasta alkanut käyttää sitä, sekä omissa et parin järjestön tms. nimissä. Meni kauan, ennen kuin tajusin sen hienouden.

*itKuPiLLi* kirjoitti...

No täällä ilmoittautuu himo-pinnaaja. Välillä olen jopa hiukan koukussa, rakastan katsella kuvia ja sinne saa kuvat järjesteltyä mukavasti talteen omiin osastoihinsa. Kuviin tulee automaattisesti linkki. Ja jos kuvaa klikkaa siellä Pinterestissä, niin se menee automaattisesti sinne sivulle, josta kuva on pinnattu. Se ei oo hot linkittämistä, joten ei kuormita sivustoa.

Mun blogilta on pinnailtu sinne kuvia ja itsekin pinnaan, en ymmärrä miksi se olis yhtään sen nolompaa, kuin julkaista kuvia blogilla tai jossain muualla netissä. Kuvien käyttö- tai tekijänoikeudet pysyy ihan samoina, olipa kuvat sitten Pinterestissä tai ei. Voihan sitä ilman Pinterestiäkin kuvia netistä kopioida, Pinterestissä ne on rehellisesti näkyvillä.

Vertaisin tuota vaikkapa Sporifyhin tai Last.fm:ään. Ei kai kukaan pidä omituisena biisien kuuntelua ja niiden keräämistä kuuntelulistoille. Ja jos nyt sattuisi olemaan muusikko, niin tuskin sitäkään pidettäis naurettavana, että niiden välityksellä saa omille biiseille kuuluvuutta.

Mutta ymmärrän hyvin, ettei Pinterest ole kaikkien juttu.

Tiina kirjoitti...

Riikka, okei, kiva tietää, että olen seuraaja. :D

Itkupilli, ai kauhea, kun sä käytät sanoja kuten nolo ja omituinen ja naurettava. Toivottavasti et niitä tuosta minun kirjoituksestani poiminut, koska ei niitä siinä pitänyt olla, edes rivien välissä.
Siis jos mä kerään Spotifyhin soittolistoja, niin ne on hyvin yksityisiä eikä niitä näe kukaan muu kuin minä itse. Samoin Last.fm:ssä mulla on tasan yksi kaveri, joten sinällään koen sen eri jutuksi, että Pinterestissä on kai tarkoitus kertoa muille kuvista/jutuista mistä tykkää?
Toki mä ymmärrän senkin, että taiteelliset ja visuaaliset ihmiset, kuten sinä, saa siitä varmasti ihan oikeasti irti jotain hyötyä, mutta kun sillä on niin paljon käyttäjiä, niin täytyyhän siinä olla joku egotrippailumeininki aika monen taholta.
Mutta siis ei mun tarkoitukseni ole arvostella sitä palvelua, ihan tosi vain on, että en ymmärrä mitä sillä tekisin tai sen suosiota. Ehkä se on tuleville dementikoille hyvä, niin ei unohda mistä tykkää. ;D

Mutta siis selittäkääs nyt: jos joku pinnaisi kuvan vaikkapa täältä mun blogista ja mä poistaisin sen täältä, niin poistuisiko se myös Pinterestistä?

Kyllä mä olen ymmärtänyt, että ne tekijänoikeudet ihan oikeasti on ongelma Pinterestissä, vaikka nyt osa teistä antaakin ymmärtää, että se ei joko riko tekijänoikeuksia tai jos rikkoo, niin mitä sitten, koska muutenkin niitä voi netissä rikkoa.

Tiina kirjoitti...

Mun mielestäni tässä artikkelissa on sanottu aika selvällä suomenkielellä se, mikä on ongelma Pinterestin ja tekijänoikeuksien suhteen.

Neo kirjoitti...

Mä oon sinne joskus mennyt mukaan. Se on kuitenkin jäänyt ihan yhtä vähälle huomiolle kuin Twitter ja Google+. Mukana ollaan, muttei kovin aktiivisesti.

Mutta Pinterestin kuvat kyllä hivelee silmää, kun sinne joskus eksyy. Mä olen paljon parempi pelkästään katselemaan.

Tekijänoikeuksiin en ota kantaa,kun en niistä mitään tiedäkään. Tai tota linkkaamaasi artikkelia enempää siis.

Susa kirjoitti...

Ma tykkaan Pinterestista, vaikka en siella kovin aktiivinen olekaan. En ole laittanut sinne omia kuviani, ihan siksi, ettei mulla ole mitaan kivoja kuvia. Tykkaan katella toisten kuvia, ja kuten Elegia sanoi "Olen pintsin myötä löytänyt paljon visuaalista silmäniloa ja inspiraatiota.".
Noista tekijanoikeuksiin liittyvista ongelmista en ole aikaisemmin kuullutkaan... :/

Tiina kirjoitti...

Neo, nyt tuli melkein sellainen fiilis, että pitäiskö kokeilla, niin voisi sitten tuomita, mutta... en hitsi vie rupea! Jään kuitenkin koukkuun!!!

Susa, Amerikassa onkin varmaan vähän löysempi tuo tekijänoikeuslaki, siis se "fair use" -käsite, mutta Suomessa tuo yksiselitteisesti rikkoo lakia.
Alan nyt siis ymmärtää, että pääasiassa sen palvelun tarkoitus on katsella kauniita kuvia. Tai en tiedä onko se tarkoitus, mutta sellaisena se tuntuu ainakin toimivan käytännössä kommenttienne perusteella. :)

Lepis kirjoitti...

Itkiksen kanssa toinen himopinnaaja ilmoittautuu! Pinterestissä pätevät aivan samat tekijänoikeussäännöt kuin muuallakin internetissä ja kohteliaasti mainitaan lähde, jota on tutkittu ennen pinnmista josko on rajoitteita. Ja kuten Itkis jo tuossa kertoii, niin linkki alkuperäiselle sivustolle pysyy kuvassa.

Pinterest korvaa oivallisesti kiprjanmerkit, joita on tullut kerättyä mielettömät listat. Eihän niistä muista mitä missäkin on kun lähtee hakemaan jotain tiettyä asiaa. Nyt ne on gategoroittain Pinterestin tauluissa. Visuaaliselle ihmiselle Pinterest on ehdoton työkalu. Työhöni kerään ideoita ja lähdemateriaalia, vapaa-aikaan jos jonkin sortin käsityöohjeita. Suurin osa niistä ovat ns. vapailla markkinoilla. Ja oikeastaan kaikki minkä nettiin työnnät on vapailla markki noilla!

Ennakkoluuttomasti vain kokeilemaan! Pinterest on huippu juttu!

Tiina kirjoitti...

Joo, en. En yhäkään ymmärrä mitä siellä tekisin.

Itse asiassa kaikki minkä nettiin työnnät EI ole vapailla markkinoilla. Ainoastaan ihmisten asenteet on sellaisia, jolloin täällä on aikalailla viidakon lait. (Joo, tiedän kyllä että tarkoitit juuri sitä).
Se, että kuvasta on linkki alkuperäiseen, ei lain näkökulmasta hyvitä yhtään sitä, että Pinterest on kopioinut kuvan kokonaisuudessaan omalle sivustolleen. Suomessa tuo rikkoo tekijänoikeuslakia.
Ei sillä, ettenkö itsekin rikkoisi toisinaan jonkun tekijänoikeuksia omaksi ilokseni, mutta edellä mainittu nyt vain on fakta.

Elegia kirjoitti...

No sitten se ei vaan, Tiina, ole sua varten. Minulle se on vähän kuin Youtube, jos johonkin pitää verrata: selailen Youtubesta musiikkia fiilisten mukaan, joskus haluan vain rentoutua ja katsella eläinvideoita, joskus hassuja videoita jne... Ihan sama juttu Pinterestin suhteen minulla erona vain, ettei kuva liiku eikä ääntele :)

Kukin käyttää Pinterestiä omien tarpeittensa mukaan, otaksuisin. Ja jos ei mitään tarvetta ole, niin miksipä käyttää. Aina on niitä, jotka haalivat saattueen ympärilleen joka paikassa, sitten on niitä jotka eivät jne.

On harvinaisen yksisilmäistä mielestäni lokeoida jonkin tietyn palvelun käyttävät tietynlaisiksi erityisesti jos ei edes itse tajua koko palvelua, niin kuin sinä suoraan kirjoitat :D Ei sillä, että se minua haittaisi, kunhan totesin :)

Pelaa sä Angry Birdsiä, muut voi katella kivoja kuvia :D Tosin pelaan itsekin Angrya Birdsiä toisinaan - sitäkään en tosin nyt kuukausiin.

Tiina kirjoitti...

Miten mä olen lokeroinut, jos saan kysyä?

Kauhean puolustusasemissa tuntuu ihmiset olevan, vaikka itse kai lähinnä ihmettelin, että mikä se juttu on.

Elegia kirjoitti...

Tuohon mainitsemaasi egotrippailuun viittasin.

Ja sitten selittelin, mihin esim. itse Pinterestiä käytän, kun käytän - ja niin teki muutkin.

Ei mulla ole tarvetta puolustella mitään, varsinkaan sitä, mitä palveluja netissä käytän. Kunhan yritin valottaa tätä Pinterest-asiaa, kun kerran kysyttiin ja mulla on tapana myös vähänn perustella omia kommenttejani :D

Elegia kirjoitti...

Luin kommentit läpi uudelleen ja niistä sinun kommenteista sai tosiaan sellaisen kuvan, että ajattelet Pinterestissä olevien ihmisten haluavan näyttää toisille mistä tykkää ja egotrippailla jne. Ehkä ylitulkitsin, anteeksi siitä.

Mä muuten mieluummin pinnaan kuvat siellä Pinterestissä talteen, niin ehkä se niiden alkuperäkin pysyy tallessa. Mulla on periaate, etten lataa koneelleni mitään materiaalia, joka ei ole public domain.

Tiina kirjoitti...

No mutta ollaanpas nyt rehellisiä. Jos Pinterestillä on miljoonia käyttäjiä, niin mun on kovin vaikea uskoa sitä, etteikö se osalle porukasta olisi jonkinlaista imagon luomista ja muille näyttämistä. Sitä samaahan se Facebookikin on. Tai blogit. Siksi sosiaalinen media on kova juttu, koska ihmiset tykkäävät esitellä itseään, vaikka näiden kommenttien perusteella saakin sellaisen käsityksen, että kaikki käyttävät sitä ihan vaan omana muistitaulunaan. Ja varmasti te käytättekin, en epäile yhtään sitä.

Mielestäni en vaan missään kohtaa ole puhunut kaikista Pinterestin käyttäjistä yhtenä suurena samanlaisena ryhmänä. Ylipäänsä en ole arvioinut sen käyttäjiä vaan ihmetellyt Pinterestin vetovoimaa, joten syytös yksisilmäisyydestä (jota ei ole tapahtunut) oli jotenkin hämmentävä. Lukekaa vain se, mitä noilla riveillä lukee eikä rivien väleistä mitään lisäjuttuja, kiitos.

Zepa kirjoitti...

Mä oon silleen viallinen, että kuvat ei kiinnosta juur ollenkaan (ellei niissä oo kissa hehehhehee) joten en oo uhrannut ajatustakaan Pinterestille. Mulle teksti on se juttu.

Elegia kirjoitti...

Anteeksi pyydän, että tulkitsin yli. Tuli nyt vaan sellainen tunne, kun lähes jokaisessa kommentissasi ilmoitat, ettet tajua pinterestin suosiota tai mitä siellä tehdään jne. vaikka tässä on aika moni jo kertonut, mitä kaikkea siellä voi tehdä ja miksi. Ei kai se nyt niin monimutkaista voi olla?

Ja joo, et yleistänyt, että kaikki on sitä ja tätä, vaikka esititkin sellaisia näkökulmia.

En ny jaksa tätä enää. En käytä itse esim. Spotifyta, mutta tuskin ihmisten kiinnostus siihen mitään sen kummempaa rakettitiedettä on kuin Pinterestinkään - tai sen Juutuubin :D

Tiina kirjoitti...

Zepa, kissakuvat on kyllä kivoja.

Elegia, eihän se nyt ihan niin mennyt. Sullekin mä vastasin, että ymmärrän kyllä, mutta tuohon Lepiksen kommenttiin vastasin, että en edelleenkään tiedä mitä ITSE siellä tekisin. Vastaan kommentteihin jokaiselle henk.koht. ja ehkä siinä tulee toistoa. Anteeksi nyt vaan, kun en osaa kommunikoida oikealla tavalla. :D
Ja edelleen, omasta mielestäni en ole esittänyt mitään yleisiä näkökulmia vaan pohdiskellut asiaa. Ja yllä selitin sen egotrippailunäkemyksenkin.
Ei tosin varmaan pitäisi enää vastatakaan sulle mitään, koska sä et jaksa tätä enää. Mä en siis vänkää, vaan mä vastaan kommenteihin. Se on ollut tapana tässä blogissa alusta asti.

Marianne kirjoitti...

Hyva aihe ja ihan nappiin meni ajoituskin silla ma avasin itelleni pinterest tilin tanaan. Tarkoituksena on kayttaa sita mainoskanavana oman valokuvaus studion kuville, ladata itse ottamiani kuvia sinne, mun tekemaa taidepaskaa siis. Eihan tuon parempaa mainoskanavaa olekkaan, eiko? Elegiaa lisaa lainatakseni, haluaisin nakyvyytta duunilleni, en itselleni, mutta koska ma ja mun duuni on jokseenkin sama asia niin ei niita oikein voi erottaa.

Jostain kumman syysta mua ei tuo tekijanoikeusjuttu haittaa yhtaan, jos joku sielta mun ottamia kuvia kayttaa vaikkapa bloginsa kuvituksena niin ihan vapaasti vaan, katsottavaksihan ne on tehty. Ajattelin etta vetaisen kuviin logon kulmaan ihan silta varalta etta jos jotakuta kiinnostaa niin tekija loytyy sita kautta. Vaikka helppohan se on sopata pois jos haluaa.

Oman tuotoksen nettiin lataaminen on sama kuin heittaisi filepihvin mereen, hait syo sen aivan varmasti vaikka sa lukisit niille minkalaista lakia tahansa. Oikein tai vaarin, reilua tai ei, mutta nain on. Kun mulla on kuvia joita haluan nayttaa mutta en jakaa niin lataan ne galleriaan, josta niita ei voida kopioida. Se on kuin pankkiholvi, niita ei voida sielta varastaa, mutta eipa niita sielta kukaan kay katsomassakaan.

Pinterestissa kuvia selaillessani poimin talteen oikeiden valokuvaajien kuvia joita voin kayttaa inspirationa jossain tulevassa duunissa tai joista vaan muuten erityisesti tykkaan. Ja myos mallien meikki-, kampaus- ja stailausideoita. Jos olisin kokkikolmonen niin poimisin sielta kauniita ruokakuvia ja niiden ohjeita tai jos olisin rakentamassa niin tekisin visuaalista muistilistaa vaikkapa lastenhuoneen sisustuksesta. Kasityo- ja askartelukuvat ovat ihan sairaan hienoja ja kakseliaita ja haitaan suunnittelevat saavat varmaan miljoonia ideoita sita kautta. Kaiken kaikkiaan hieno idea minusta siis, mutta ei taydellinen. Sinne liittyakseen pitaa nimittain olla v%^%$n facebook- tai twitter tili ja siita en pida yhtaan. Ei mua kiinnosta KENEN kokoelmaa ma seuraan tai selailen, eihan se pinnaaja yleensa niita kuvia ole ottanut tai kuvassa esiintyvaa juttua tehnyt, tykannyt vaan.

Ja joo, onhan siella naita kattokaa mita mulla on- typpisia elamaa suurempia virtuaalipersoonia jotka pinnaa vaan omistamiensa merkkivaatteiden kuvia mutta mita me niista, on niita oikeassakin elamassa. Pinterest kuvastaa aikaansa, sita miten lukeminen on muuttunut selailuksi ja syvien lehtiartikkelien sijaan skannaamme pintapuolisesti satoja otsikoita, kuvia ja kuvateksteja.

Kirjoita lisaa siita miten blogit ja facebook ja muut naennaistoiminnot antavat jokaiselle mahdollisuuden ilmaista itseaan ja luoda hurmaavia virtuaalipersoonia joilla on aina tukka hyvian ja satoja ystavia ja ihana elma. Oikeesti, kirjota! Aihe on musta kutkuttavan huvittava.

Ai niin ja jatetaan sitten tulevaisuudessa Turku rauhaan ettei tule sanomista ;-D

Tiina kirjoitti...

Marianne, tuo Twitterin tai Facebookin pakkoliitos Pinterestiin selittääkin osaltaan sen, miksi ihmiset julkaisee Facebookissa noita pinnaamiaan juttuja.
Logon tai copyright-tekstin lisääminen kuviin onkin hyvä idea, niin kuvan alkuperä pysyy selvillä, vaikka se leviäisi minne. Tuskin sitä logoa siitä kuvasta haluaa poistaa ne, jotka eivät ole pahoissa aikeissa liikkeellä.
Minua itseäni vaivaa tuo tekijäinoikeussotku ensinnäkin siksi, että se hämärtää ennestään ihmisten käsitystä siitä mitä netissä saa tehdä ja mitä ei, mutta myös siitä syystä, että vaikka itse kuviani tänne nettiin laitankin, niin en silti haluaisi törmätä niihin jossain muualla. Ei sillä, että nämä nyt niin hienoja kuvia olisivat, vaan ehkä just päinvastoin. Tosin tästä blogista pinnaamisen ei pitäisikään onnistua, jos koodinpätkä meni oikein ja oikeaan paikkaan.

Olen itse ehkä jotenkin epäkollektiivinen näissä jutuissa sikäli, että vaikka kuuntelen paljon musiikkia, niin ei minua varsinaisesti kiinnosta mitä muut kuuntelevat vaan etsin musiikkini muita reittejä. Sama koskee kuvia. Tuo kuva päivässä -haaste on poikkeus siitä, että minusta on kiva katsella miten muut vastaavat haasteisiin, mutta siihenkään ei Pinterestiä tarvita. Ja käsitykseni mukaan valtaosa pinnatuista kuvista on siis kuitenkin jonkun toisen kuin henkilön itsensä ottamia kuvia. Paitsi esim. sinulla ja Elegialla, jotka edistätte omaa bisnestänne sen avulla.

Kiitos kannustuksesta, täytyy katsoa, jos jotain virtuaaliyhteiskuntakritiikkiä taas irtoaisi jossain vaiheessa. ;D

Ja lupaan puhua Turusta jatkossa pelkästään rakkaudella. Ehkä teen kesäreissun sinne ja raportoin siitä.

Elegia kirjoitti...

No siis minun Pinterest-toiminta ei näy Naamakirjassa eikä missään muuallakaan. Sen voi estää ja itse olen sen estänyt.

Tekijänoikeuksien perään huuteluasi en tajua, koska et itsekään ole siinä kiinnostunut. Sinähän laitat blogiisi toisten kuvia etkä edes linkkaa alkuperäiseen lähteeseen.

Elegia kirjoitti...

Selvennys: minusta tekijänoikeuksiin viittaaminen on lähinnä huvittavaa, jos ei itse niistä piittaa. Eli kenties ne sinua aidosti kiinnostavat, mutta et kuitenkaan itsekään niitä noudata.

Siitä siis tein johtopäätöksen, ettei ne sinua "oikeasti" kiinnosta. Voi olla, että tulkitsin taas yli ja olen jo valmiiksi pahoillani ;D

Anonyymi kirjoitti...

Elegia, älä jaksa enää. Tän postauksen kuva on clipart ja tuon tuoreimman lähteitä en muista, mutta kuvat oli välttämättömiä pointin saattamiseksi ymmärrettäväksi. Olin siis kuvat ottanut jo viikkoja sitten itselleni talteen. Yllä myös myönsin itsekin rikkovani tekijänoikeuksia joskus omaksi ilokseni, mutta aika harvoin sitä tapahtuu.

Elegia kirjoitti...

Ihan totta, mielestäni niin kauan kuin itse rikkoo niitä oikeuksia, on ihan turha jeesustella niiden puolesta. Ja olen ihan aidosti sitä mieltä. Pisaroista se meri syntyy.

Elegia kirjoitti...

En jatka enää, mutta miksi sinulla olisi oikeus rikkoa tekijänoikeuksia, kun ei muillakaan sitä oikeutta ole? Ehkä he ajattelevat samoin kuin sinä.

Ja nyt tosiaan lopetan. Olen pahoillani, mutta minun oli pakko sanoa kantani.

Anonyymi kirjoitti...

Enkä toisaalta myöskään perusta verkkopalvelua joka kannustaa rikkomaan tekijänoikeuksia. Ehkä kritiikki kohdistuu enemmän Pintetestiin kuin sen käyttäjiin.

Tiina kirjoitti...

Tästä jäi näköjään yksi mun kommenteistani pois huonojen nettiyhteyksien takaa. No ei sen väliä, en jaksa enää selittää uudestaan.

Tohon fb-asiaan piti vielä sanoa, että kuten tekstissä siis jo kirjoitin, niin se ei haittaa. En siis koe mitään tarvetta piilottaa niitä juttuja, tiedän kyllä että sen voin halutessani tehdä.

sea kirjoitti...

En jaksanut koko kinaa lukea läpi, mutta omalta sivulta kuvia pöllimisen voi estää lisäämällä html:n alkupäähän meta content='nopin' name='pinterest'/ (väkäsissä toki, tähän ei voi laittaa kun se inttää ettei mun html ole hyväksyttävä) Tuon jälkeen Pinterest ei löydä sun blogista kuvia. Tokihan tuonkin voi kiertää pöllimällä kuvan jonnekin sivulle josta sitten lisää Pinterestiin...

Tiina kirjoitti...

:) Kinaaminen on aina niin turhaa.

Kiitos, mä olenkin tuon tekstin jo omaan blogipohjaani ujuttanut.

Neo kirjoitti...

Hah, ja mun piti heti testata, jotta antaako pinnata. No ei antanut. Ainakin chrome on pahoillaan asiasta. :D

Tiina kirjoitti...

Hyvä, että JOKU edes on pahoillaan. ;D