10. huhtikuuta 2013

I don't care if your world is ending today because I wasn't invited to it anyway


Tässä on viime aikoina ollut useampiakin uutisia, joista en oikein osaa olla mitään mieltä. Kyllä, siis aivan totta. Minä, mielipideautomaatti, en jaksa muodostaa mielipidettä. Jotenkin näistä asioista jauhaminen väsyttää. Olkaa hiljaa. Menkää pois.

Ensinnäkin on tämän yhden opettajan potkut, joka jakaa ihmisiä kahteen leiriin. Toisten, ilmeisesti valtaosan mielestä opettajan potkut oli huutava vääryys ja adressia on allekirjoiteltu. Toiset taas ovat sitä mieltä, että aikuinen ei saa provosoitua, kun kyseessä on kuitenkin lapsi. Tiedän, että lapset ovat nykyisin varsinaisia perkeleitä (kiva yleistys), mutta ei opettajatkaan aina ole ihan täysin puhtaita pulmusia. Voisiko siihen olla joku syy, että oppilaat provosoivat juuri tuota opettajaa? Miksi koulun rehtori ei puolustanut opettajaa? Minä en ainakaan tiedä tapahtumasta mitään muuta aivan varmasti kuin sen, mitä videolta näin. Siinä miesopettaja tönäisee poikaa aika vauhdikkaan näköisesti. Saattaa olla, että poika ansaitsi sen, en tiedä. Mutta sen tiedän, että jotain tarvitsisi tehdä ennen kuin olosuhteet kouluissa muuttuvat täysin mahdottomaksi sekä opettajille että niille kilteille oppilaille.

Ja sitten on nämä keskoskaapit ja lastensairaalat. Toiset keräävät rahaa hyvään tarkoitukseen ja toiset huutavat että ei ei EI niin saa tehdä, koska sitten verovaroilla ei kustanneta enää ikinä mitään muuta kuin isojen ja rikkaiden herrojen rantalomia. Molemmat puolet ovat mielestäni oikeassa. Mutta eihän se voi mennä niin, että ainoa tapa muuttaa asioita tai tehdä ylipäänsä mitään on äänestäminen. Oma luottamukseni poliitikkoihin on ainakin niin heikossa, että en ihan oikeasti usko äänestämisen kauheasti vaikuttavan mihinkään. Ehdokkat lupailevat silmät ja suut täyteen kaikkea ennen vaaleja ja kas, valituksi tultuaan asiat tuppaavat unohtumaan.

Olen samaa mieltä siitä, että yhteiskunnan varojen pitäisi riittää uuteen lastensairaalaan ja riittävään määrään keskoskaappeja. Samoin jokainen sairaus pitäisi hoitaa asianmukaisella nopeudella ja vanhuksille taata arvokas loppuelämä. Mutta jos päättäjillä ei ole halua ohjata varoja sinne suuntaan, niin ei siihen peukaloiden pyörittely mitään auta. Ja sitten kun joku yrittää jotain, niin homma tyrmätään täysin.

Saatoin yllä onnistua muodostamaan nyt sitten jonkun mielipiteen näistä asioista, mutta en oikein ole varma. Tämä taisi olla pisin kirjoitukseni aiheesta: "minulla ei ole mielipidettä tästä asiasta". Se kuuluu samaan sarjaan kommenttien "tämä asia ei kiinnosta minua yhtään, mutta kommentoinpa silti pari sivullista tekstiä" ja "en tiedä asiasta mitään, mutta tykkään silti neuvoa muita" kanssa.

10 kommenttia:

Nollavaimo kirjoitti...

Sama täällä. Ei jaksa mielipiteillä, vaikka jotain aiheesta ajatteleekin. Sä olet muuten oikeassa: lapset ovat ihan perkeleitä tänä päivänä, kun vanhemmat ovat nössöjä tai uratykkejä eivätkä pysty tai ehdi penikoitaan kasvattaa. Ja kyllä! Rehtorin olisi pitänyt ehdottomasti pitää opettajan puolta! Oliko muuten naisrehtori ? En ole lukenut mistään, mutta vahva veikkaus.

Lastenklinikka olisi pienille potilaille helvetti, jos yksityisten lahjoituksia ei olisi. Niillä sinne on hankittu paljon sellaista, mihin yhteiskunnalla ei todellakaan ole mitään kiinnostusta. Siltikin olen sitä mieltä (kas, mielipide !), että sairaalan kustantaminen kuuluu yhteiskunnalle, ei yksityisille.

Pitäisköhän terrorisoida mieluummin omaa blogia kuin toisen kommenttilootaa... Sorgen.

Tiina kirjoitti...

Anna tulla vaan! Jos tuo on terrorismia, niin eihän meillä sitten ole mitään hätää... ;)

Enpä muuten tiedä rehtorin sukupuolta. En pitänyt sitä edes oleellisena asiana. Jostain luin epäilyksiä, että kyseinen opettaja olisi ollut ei-toivottu työkaveri ja siksi tässä oli hyvä rako savustaa se pihalle. Saattoi olla ihan arvaus tuo edellä mainittu.

Ja joo, kyllä kuuluu, mutta mitäs sitten jos ei kustanna ja se vanha menee lopullisesti räksis?

Nollavaimo kirjoitti...

Se vanha on jo räksis... Jatkuvasti paketissa, kun yritetään pönkittää oikealta ja vasemmalta. Mutta siltikin siinä on se pelko persiissä, että sen jälkeen rahoja ei saada puristettua enää mihinkään yhteiseen isoon hankkeeseen. Poliitikot nääs jaksavat jauhaa tuomiopäivään saakka, vaikka samaan aikaan ihmisiä kupsahtelee.

Ja just kun pääsin kehumasta Suomea... ;)

Tiina kirjoitti...

No ni, sieltä se karma heti iski vasten kasvoja. Ei pitäis tolleen mennä vastuuttomasti kehumaan... ;)

Mulle tuli mieleen justiinsa loistava keino (tai sitten ei) laittaa lapset kuriin! Kurittomilta lapsilta poistettaisiin lapsilisät! Kyllä siinä voisi äkkiä alkaa vanhempien mieli opettaa kullannupulleen käytöstapoja. (No joo, ehkä se lapsilisä on niin pieni, ettei se hetkauta ainakaan ihan kaikkien elämää?)

Nollavaimo kirjoitti...

HelVETIN hyvä idea !! Se on raha kun puhuu tässä maassa. Niin rikasta ei olekaan, joka ei rutkuttaisi siitä, jos lapsilisät poistetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on opettajat niin voimattomia noiden kanssa. Noi häiriköt tietävät kyllä tasan tarkkaan, etteivät opettajat voi niille yhtään mitään. Ei saa edes koulusta erottaa.

Sen vuoksi ne päätään aukoo ja jotkut menevät lyömiseen asti. Opettaja saa heti kenkää, jos koskee oppilaaseen vaikka olisi jo pari iskua naamaansa ottanut.

Se mikä videossa näkyy nyt vähintäänkin pitäisi sallia. Pahimpia häiriköitä saisi kyllä ihan kunnolla retuuttaakin koulusta poistamisen yhteydessä.

Toi lapsilisien poistaminen on kyllä hyvä idea. Jos on yli-ikäinen niin tämän lasten tulevat lapsilisät sitten..

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin joissakin Saksan osavaltioissa perheen sosiaalietuudet katkaistaan, jos lapsi lintsaa. Toimii ja ei toimi: niissä tilanteissa se ei toimi, että vanhemmat dokaa eikä lapsi saa unta ja nukkuu sitten aamulla pommiin.

Suomeen voisi tosiaan sopia tuo, että häirikkö menettää lapsilisät. Tosin moni häirikkö lienee perheestä, jolla massia riittää muutenkin. Tai sitten ks. yllä.

Häiriköinti joka tapauksessa on uskomattoman rasittavaa. Kun telkkarissa kerrottiin, että tää ilmiö (opettajan härnääminen + kuvaus + video nettiin + mamma koululle juristin kanssa hankkimaan opettajalle potkuja) on Ruotsissa suoranainen trendi ja meemi, olin poistaa varmistimen. Siis voi teinien kaikkivoipaisuudentunne sentään! Onneksi en ole opettaja, rakastaisin nöyryyttää jotain luokkaa häiritsevää velttoa jonnea, kunnes hän murtuu. :D

Alppilan tapausta käsittelevissä keskusteluissa on tullut esiin monia minusta hassuja ei-helsinkiläisten luuloja. On esimerkiksi kaakatettu siitä, miten Alppila, Kallio jne. ovat perinteisiä työväenluokan alueita, ja duunarithan tunnetusti ovat kaikki juoppoja, pultsareita tai köyhiä mamuja. Siis Alppilahan on hipsterhelvetti, yksi kantakaupungin trendikkäimpiä ja kalleimpia sijoitusasuntokohteita. Tervetuloa maakunnista tutustumaan. Mammapalstoilla ym. hekumoidaan myös, miten häirikkölapset ovat mamujen lapsia. En tiedä muusta Suomesta, mutta Helsingissä moni ns. mamu on vieraileva tutkija-opettaja, diplomaatti, yrittäjä tai sitten joku, jonka suku tuli tänne sukupolvia sitten. Olen naureskellut maalaismammoille siis siksi, että heidän mielikuvissaan helsinkiläinen mamu on jokin tyhmä ryysyläinen, heitä alempi olento.

Mitä Alppilan rehtoriin tulee, niin muistaakseni hän on aiemmin jättänyt erottamatta joitakuita ihan oikeasti ongelmaopettajia. Aikoinaan kierteli sellainen taksikuskin kuvaama turvavideo, jossa keski-ikäinen helsinkiläisrouva keskellä päivää huutaa kännissä eikä halua maksaa matkasta vaan yrittää paeta kuskia ja saada tilanteen näyttämään siltä, että kuski yrittää raiskata hänet. Ohikulkijat tulevat kuskin tueksi. Tästä siis oli tehty kansainvälisille markkinoille englanniksi tekstitetty versio, ja hyvö hupivideo se onkin, ellei satu tunnistamaan, että tuo riehuva rouva on Alppilan liikunnanopettaja. Virassa.

Tiina kirjoitti...

Nollavaimo, täytyisi varmaan olla joku semmoinen systeemi, että kaksi varoitus ja sitten vaan rahat kylmästi pois.

Anonyymi #1, näin mä olen kanssa ymmärtänyt, että opettajat on aika voimattomia nykyään. Varsinkin kun vaatteisiin tarttumisestakin saa syytteen pahoinpitelystä. Onhan se hyvä, että lapsia suojellaan, mutta ehkä jossain kohtaa ymmärtäminen ja hyysäys menee liian pitkälle.

Anonyymi #2, mä en nyt tuohon osaa muuta sanoa (koska ei ole mielipidettä), mutta näin ei-helsinkiläisenä kuulostaa aika hassulta, että mä kuvittelisin Helsingin kaupunginosista jotain. Mä tiedän, että Kalliossa asuu nykyään kaikki hipsterit ja muutama kaverini, mutta joku Alppila... neva höörd. Vähän sama kuin alkaisin väittää, että helsinkiläisten mielestä Jankassa asuu sellaista ja tällaista porukkaa. Ettette nyt vaan kuvittelisi, että meitä "maalaisia" kiinnostaa teidän asianne enemmän kuin oikeasti kiinnostaakaan?

Anonyymi kirjoitti...

Huom.! Keskustelupalstojen ei-helsinkiläiset ja mammapalstojen maalaismammat ei vähimmässäkään määrin yhdisty sinuun tm. tolkun ihmiseen, joka asuu HSL:n dösälipun ulottumattomissa! Janka-esimerkkiäsi käyttäen: jos toi tapaus olisi sattunut sielläpäin, niin olisi hyvin noloa helsinkiläisten lietsoa netissä jotakin rakennemuutoksen aikaisiin lähiölegendoihin perustuvia kauhukuvia, miten asialla ovat "taatusti" "taas" olleet Hipposkylän ja Kissanmaan kaupungin vuokrapuutalojen teinijuopot, Irjalan ja jäähallin alueen kerrostalojen avainlapset, Perä-Kalevan marketeissa vaeltavat mamut ja tietysti Jankan TOASin heitteille jätetyt opiskelijaperheiden vesat. En edes mainitse Nekalaa ja Hervantaa, noita maapallon vaarallisimman aineksen keittokattiloita. ;D

Tiina kirjoitti...

Unohdit Tesoman... ;)

Joo, en mä sentään itseeni tuota yhdistänytkään eikä me tamperelaiset suostuta olemaan maalaisia, vaikka miten yrittäisitte. :D
Selvitti tietysti jonkin verran, jos kyse on lähinnä Helsingin seutuliikenteen piirissä asuvista ihmisistä. Koska täältä kaukaa katsottuna Alppila on tosiaan melko tuntematon kaupunginosa. Ainakin mulle.