13. joulukuuta 2015

13. luukku

Takaisin jouluisempiin aiheisiin.Pelkäsin lapsena joulutähtiä aivan älyttömästi, koska niiden myrkyllisyydestä oltiin muistutettu varmaan pari kertaa liikaa. Muistan yhä elävästi yhden illan ennen joulua, kun olimme isän kanssa kotona ja äiti oli käymässä "jossain" (en muista mitä meille silloin valehdeltiin, mutta nyt isompana olen hoksannut, että äiti oli jouluostoksilla). Jotenkin se oli niin poikkeuksellista, koska olin tottunut, että äiti on aina kotona, joten pelkäsin silloin olohuoneemme pöydällä olevaa joulutähteä aivan erityisesti. Muistan, kun istuin hämärässä keittiössä syömässä iltapalaa ja tämän tästä vilkuilin keittiön ovelle sydän kurkussa, koska se joulutähti tulee perässäni sinne ja myrkyttää minut.

Joo, ei ole lapsen pelot välttämättä aivan rationaalisia. Loppu hyvin, kaikki hyvin kuitenkin, kuten huomaatte, tässä olen yhä enkä yhtään saanut joulutähtimyrkytystä lapsena. Tähän päivään mennessä minulla ei kylläkään ole ollut koskaan joulutähteä omassa kotonani, mutta liekö syy tuossa lapsuuden pelossani vai siinä, ettei kukaan vaan koskaan ole ostanut minulle sellaista enkä ole niin kovin viherpeukalo omasta takaakaan. Hyasintin olen joskus ostanut, koska siitä tulee jouluinen tuoksu.

5 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Olen yrittänytt hyasinttia kans, mutta yksi sintti ei riitä tuoksuttamaan! Pitäisi olla monta, ja kalliitahan se on tähän aikaan... muistaakseni. On vaan niin ihana tuoksu!

Tiina kirjoitti...

Se on kyllä ihan totta. Melkein lisäsin tuohon kirjoitukseen, että se ei kyllä yleensä ole toiminut, eli ei siitä hyasintista mitään tuoksua ole tullut.

Helmi Nainen kirjoitti...

Voi ei, toi on melkein hassu tarina (näin jälkeenpäin) :-D Lapselle se onkin ollut ihan todellista, pelätä joulutähteä..

Kirsikka kirjoitti...

Heh, osaan kuvitella tuon joulutähtiangstin vaikka en ite oo ihan noin paljoa niitä pelännyt. :)

Näin astmaatikkona ostin tietysti hyasintin, kun pitäähän sitä jotain joulun tuoksua saada. Ja tuo yksilö kyllä toimii tehtävässään varsin hyvin.

Tiina kirjoitti...

Helmi Nainen, hyvin hassu tarina. :D Kyllä sitä isona monesti naureskelee omille luuloilleen lapsena. :)

Kirsikka, toi oli oikeasti aika huvittavaa, koska enhän mä nyt kai oikeasti voinut uskoa, että joulutähti hyökkäisi mun kimppuuni... Tai ehkä voinkin? :D
No niinhän siinä tietysti käy, että astmaatikot saa ne voimakkaimmalta tuoksuvat hyasintit. :P