22. joulukuuta 2015

22. luukku

Tiistaina oli tortunleivontapäivä!Olen joulutorttujen suhteen aika tiukkapipoinen. Siis omien torttujeni, muut olkoon kerettiläisiä ja tehköön minkälaisia huvittaa, mutta meitsin torttuja ensinnäkin kaulitaan vähän ohuemmiksi (koska mitä enemmän täytettä ja vähemmän taikinaa, sen parempi) ja niissä KUULUU OLLA LUUMUHILLOA! Ei mitään nykyajan hömpötyksiä.

Lapsuudesta muistan, kun ei vielä ollut mitään tähtitorttuja, vaan äiti teki taikinasta torttuja pyöreällä juomalasilla. Jossain vaiheessa ne puolikuun muotoiset tortut sitten vaihtuivat tähtitortuiksi vaikka nyt kun mietin, niin niihin pyöreisiinhän saisi paljon enemmän täytettä kuin tähtitorttuun.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jesh! Kerrankin joku vääntää tortut oikein eli sakarat käännetään päälle eikä luumujuttua lätkäistä vikaksi, mikä tekee tortuista tyhmän näköisiä eikä mitään kunnon hakaristitorttuja.

Ana kirjoitti...

Juomalasi on aika pieni.... jos löytää isomman pyöreän, voi tursottaa myös enemmän täytettä!

Enpä oo muuten tehnytkään pyöreitä ikinä. Tähtiä oon joskus. Helpoimmaksi koettu ihan vaan neliöt joissa luumuhilsaa keskellä. Samallai ne syödään, oli muoto mikä vaan.

Tiina kirjoitti...

Anonyymi, tottahan toki, ainoa oikea tapa!

Ana, en kyllä yhtään muista minkä kokoinen juomalasi se oli tai minkä kokoisia niistä tortuista tuli, mutta ei nyt mitään ihan älyttömän pieniä varmaankaan.
Helpoin on vetää pelkkää taikinaa ja hilloa. :D