25. maaliskuuta 2010

Pari sanasta ja pieni mittelö

Olin viime viikonloppuna kuuntelemassa punkia livenä. En oikeastaan tuntenut yhtään niistä bändeistä etukäteen, joten odotukset eivät olleet kovin korkealla. Odotin kuitenkin keikalla olevan meiningin edes jossain määrin punk, mikä tarkoittaa heilumista, pomppimista, verta, hikeä ja sylkeä. Ensimmäinen bändi oli näiden odotusten suhteen pettymys. (Äh, en viitsi mainita bändin nimeä, koska en aio sanoa mitään kivaa heistä). En tykännyt musiikista, enkä tykännyt siitä, että tyypit soittivat, lauloivat ja tönöttivät paikoillaan kuin tatit soittimiensa kanssa. Ja se soittokin oli niin flegua, ettei niillä varmasti ollut edes sormet kipeinä keikan jälkeen. Mitä hittoa? Mitä tapahtui punkille? Ei se ole tuollaista! Tuli tunne, että me nyt ollaan nyt olevinamme punk, meillä on niittivyöt ja maiharit, ja me ollaan tehty nää kappaleet ja nyt me sitten soitetaan nää tekemällä tehdyt kappaleet tässä jalat lattiaan naulattuina. Missä on fiilis? Missä on sanoma? Missä on asenne? Kysyn vaan!!!

No. Toisena lavalle hypähti No Shame. Olin jo valmiiksi ihan, että hohhoijaa, tässä sitä taas tönötetään. Eikä mitä! Nämä tyypithän soittivat niin asenteella, että sormenpäiden nahat melkein lensivät yleisöön asti (okei, ei kovin kaunis mielikuva). Oli leveää haara-asentoa, pomppimista, räkimistä ja hiki roiskui niin, että lavan edessä varmaan olisi saanut osansa näistä. Laulaja jopa kerran kaatui selälleen lavalla keikan aikana. Now that's what I call punk! Niin ja oli se musiikkikin ihan hyvää.

Josta pääsemmekin itse aiheeseen, eli pitkästä aikaa musiikkibattleen! Olen pitkään halunnut laittaa tuon toisen kappaleen taistoon jotain vastaan, mutta en ole keksinyt sopivaa vastusta. Viime sunnuntain jälkeen sen keksin kuitenkin. Kertokaapa siis onko teistä parempaa britti- vai kotimainen punk (näistä kahdesta vaihtoehdosta)!
(The Skallywags - Paint Old Street Black)

VS.
(No Shame - Better Drunk Than Part Of The Machine)


Let me hear you say yeah! Tai siis, kertokaa mielipiteenne kommenttiosastolla. Kiitos.

16 kommenttia:

Minja kirjoitti...

Ei varmaan tuu mitenkään yllätyksenä, että mä äänestän No Shamea. ♥

Tiina kirjoitti...

No ei tullut. :D
Kai kuuntelit ees ton toisenkin?

Minja kirjoitti...

Kuuntelin, mut ei sillä ollu mitään tsäänssejä. :D

Tiina kirjoitti...

Damn. :D

yllätystyttö kirjoitti...

Siin miun pitää selkeästi käydä Ilosaaressa katsastamassa No Shame.

Olette te Minjan kanssa sitä sen verran hyvin hehkuttaneet.. :)

Tiina kirjoitti...

No en mä tätä omaa toimintaani lähtisi nyt hehkuttamiseksi sanomaan, mutta bändi on ihan okei.
Niin oliko toi ääni nyt sitten kummalle..? ;D

Katarimaria kirjoitti...

Uu No Shame! Oon nähny pari kertaa ja livenä kyllä tosi menevä :)

Anonyymi kirjoitti...

Mustana hevosena voittajaksi nousee Don't preach to me.

Tiina kirjoitti...

Katarimaria, no oli tosiaan. :)
Olin mä tätä kuullut jonkin verran ennen sitä keikkaakin, mutta se iski sitten vasta kun livenä näki.

Anonyymi, tykkään myös tosta kappaleesta IHAN SIKANA, mutta siitä ei ollut olemassa tuollaista kunnollista videota. Ja rakas anonyymi, kerro mulle, MISTÄ MÄ SAAN TUON BÄNDIN TUOTANTOA???

Mymskä kirjoitti...

YEAH!

Ihan ehdottomasti No Shame! Toi toinenhan oli ihan hunppaa... Vähän tylsä.
No Shame täytyy nähdä livenä joskus.

Tiina kirjoitti...

No ei kyl oo mitään humppaa, kun aitoa lontoolaista punkia. Parasta. Rakastan. ♥

hdcanis kirjoitti...

No miten sen nyt ottaa...minusta vaikkapa Beat Happening on asenteeltaan enemmän punk kuin yksikään näistä nykyisistä fasterlouder-soittajista...
http://www.youtube.com/watch?v=IGMd9zQt8TE

Äänestys on tiukka, heitän ääneni kuitenkin No Shamelle.

ian kirjoitti...

Kyllä No Shame voittaa tämän battlen aika selvästi. Kumpikaan bändi ei ennestään ollut tuttu, joten piti pariin kertaan kuunnella biisit läpi.

Ekasta kilpailijasta sanottakoon, että miksauksessa on kappale pilattu. Laulusta on kaikuineen sun muineen kikkailtu sellaista puuroa ettei sanoista saa mitään selvää (tai sitten laulaja vaan artikuloi erityisen huonosti. Varmaankin sillä on haettu vaan "punkimpaa" soundia, mutta rajansa sentään kaikella, tässä se alkaa ärsyttää liikaa. Rummut tässä biisissä on hyvät, mutta kyllä se anonyymin linkittämä kappale on paljon parempi.

Jälkimmäisen bändin kappale on menevämpi ja fiilis parempi sekä siitä puuttuu edellisen kaltainen suuri häiritsevä elementti, joten voitto tässä vertailussa on selvä. Rummut on kyllä kilpailijaansa tylsemmät (mainitsen vain koska asiasta tuli jo puhetta, en ole siis rumpali huom.).

Skallywagsin kappale on muutenkin ehkä musiikillisesti vähän parempi, mutta kokonaisuus ratkaisee. No Shame +1.

Tiina kirjoitti...

Hdcanis, niin, kai se on vähän, että mitä punk kenellekin edustaa. Tarkoitin kuitenkin sitä miten musiikkia soitetaan livenä ja tuosta videolta ei näkynyt noiden tyyppien soitosta mitään. Eikä tuo edes ollut punkia, mutta ei nyt takerruta pikkujuttuihin... ;)

Ian, ihanaa, että joku paneutui tähän noi kovasti. :)
Mä väittäisin, että tuota Skallywagsia ei ole kyllä tuotettu juuri mitenkään. Siis mitä olen ymmärtänyt, niin tuo video on kuvattu ihan spontaanisti jossain kellaribileissä. Skallywags on (oli) aika underground, ainakin Englannin ulkopuolella, paitsi kyllä ne kerran on voittaneet jopa jonkun palkinnon jossain Indie awardseissa. Mutta en tosiaan tiedä onko ne virallisesti edes levyttäneet koskaan mitään millään levy-yhtiöllä ennen kuin hajosivat. Tämä on kovasti sääli, koska tykkään heidän saundistaan tosi paljon. Oon kyllä yrittänyt selvittää, mutta noista biiseistä on tosi vähän mitään tieto missään. Youtubesta ja MySpacesta löytyy jokunen kappale.

hdcanis kirjoitti...

BH:n asema punk-kaanonissa on hieman epämääräinen kun eihän se tosiaankaan kuulosta sellaiselta 70-luvun touhulta eikä käytetä niittivöitä tai maihareita...mutta toisaalta se asenne tosiaan löytyy, ja kyllähän noita punkahtavia poppareita löytyy Ramonesista Raincoatsin kautta Hüsker Dühun...niin, ja olihan K Records Sub Popin rinnalla aika suurelta osin vastuussa 90-luvun alun Seattle-skenesta.

Mutta mä olenkin aina ollut viehättyneempi post-punkista ja siitä että tehdään saman estetiikan piirissä uusia juttuja kuin että yritetään kuulostaa 00-luvun Suomessa 70-luvun brittiläiseltä työväenluokalta :)

ian kirjoitti...

Ai, no tuo selittääkin sitten (mielestäni) huonoa miksausta. Jotenkin asiasta mitään tietämättä oletin että kyseessä olisi vähän "suurempi" bändi ja soundin olevan tietoisesti haettu(mitä se siltikin voi kyllä olla).

Kaiken kaikkiaan em. syistä sekä videon lopun "katsokaa kuinka kovia jätkiä me ollaan - me poltetaan tupakkia" -osio aiheutti minulla sen tason vastareaktion että oikein toivoin toisen kilpailijan olevan parempi.

off topic: Katselin eilen Braveheartin telkkarista ja nyt tuo nimi Skallywags kuuluu mun päässäni sellaisella tosi vahvalla skottiaksentilla. Hauskaa.