30. maaliskuuta 2010

Täydellistä harmoniaa

Annikki oli löytänyt ja sitten ystävällisesti vinkkasi muillekin Harmonysta. Siellä voi piirustella ja toteuttaa itseään niin paljon kuin haluaa. Ihan älyttömän kiva! Ja ilmeisesti moni muukin innostui ja jäi koukkuun tuohon sivuun, koska Alcinoe sitten perusti blogin Koukussa harmoniaan, jossa halukkaat voivat julkaista omia raapusteluitaan ilman mitään julkaisukynnystä. Itsehän tykkäsin kovasti piirustelusta nuorempana, mutta en ole varmaan viimeiseen 15 vuoteen piirtänyt mitään. Jotenkin tuo Harmony sai kuitenkin innostumaan, ehkä siksi kun ei tarvitse koskea kynään eikä paperiin, ja olen minäkin pari väkerrystä julkaissut tuolla uudessa ihkussa blogissa. Ei ne mitään hienoja ole, mutta pitääpähän ainakin minut pois piirtelemästä graffiteja seiniin.

Vähän liittyen harmoniaan ja tasapainoon ja zeniin ja kaikkeen... Ostin eilen itselleni sellaisen piikkimaton, koska lihakseni ovat tasaisesti jumissa ja olen kuullut piikkimatosta paljon positiivista. Aika jännä, että jossain Clas Ohlsonilla ja Anttilassa nuo matot maksoivat 39,95 euroa (eli ihan liikaa). Sitten menin Sokokselle, jossa oli tismalleen sama matto kuin Anttilassa, ja hintalapussa luki 19,95 euroa. Jouduin pari kertaa hieraisemaan silmiäni, mutta totta se oli eikä Sokoksella edes ollut mitään alennusmyyntiä. Joillain taitaa olla vähän ilmaa hinnoissaan...

Ekaksi vähän jännitti mennä pötköttämään siihen matolle, kun se pisteli ja hyvän asennon löytäminen teki vähän kipeää. Sitten kun siihen pääsi oikein hyvin makaamaan, niin sehän tuntui oikein mukavalta. Olen pari kertaa sen nyt maannut piikkimatolla ja molemmilla kerroilla olen meinannut nukahtaa siihen. Lihasjumien laukeamisesta en tosin tiedä, mutta ehkä se siitä pikkuhiljaa. Öinen hampaiden yhteen pureminen on suuri ongelmani ja maton luvataan auttavan siihenkin. Tuntuu kuitenkin suhteellisen haasteelliselta asettaa naama piikimatolle niin, että se auttaisi kaulan ja leukojen rentoutumiseen. Mutta ei yhtään pöllömpi hankinta.

9 kommenttia:

Alcinoe kirjoitti...

Taputaputaputapu! =)

Minua kiehtoo nuo piikkimatot, mutta ovat jotenkin pelottavia myös. Vaan ehkäpä minä huomenna käyn Sokkarilla vähän hypistelemässä. Lisäverenkierto ainakin talviaikaan kelpaisi kyllä, eikä minulla endorfiinejakaan vastaan mitään ole.

Tiina kirjoitti...

Sinne muuten jäi tasan yksi piikkimatto, kun ostin omani. Tokihan niitä saattoi olla varastossa lisää.

Luin netistä, että piikkimatto auttaa myös lihavuuteen: "Aseta matto lihavaan kohtaan". :D

Laiza kirjoitti...

Mä ostin piikkimattoni ennenkuin niitä alkoi joka tavaratalossa olemaan ja se maksoi huikeat 60e =/ Noh, elän siinä toivossa, että se on jotenkin maagisesti parempi kuin nuo tavaratalomatot.

Tuo Harmony oli ihan huippu, sielläpä olisikin kätevä luonnostella kaikenlaisia juttuja, kun on laista tarttumaan kynään ja paperiin.

Anonyymi kirjoitti...

Muista säilyttää sitä huolellisesti. Yöllä ei varmaan ole kauhean kiva kaatua sen päälle..
..ainakaan jos ottaa kädellä vastaan..
..jos sen on antanut ruostua..

Anu kirjoitti...

Voi kääk! Että pitikin kurkata Harmonya. Koukussa ollaan kertalaakista!

lepis kirjoitti...

Huikea piirtoalusta se Harmony. Saattaapi herätellä joitain viivakaipuita ;)

berlinBat kirjoitti...

Harmony rupes heti kiehtomaan :) En varmaan tajunnut jotain tosi triviaalia, mutta miten sen värin saa vaihdettua? shift toi kyllä väriypörän esiin. Alt+click ei kuitenkaan saanut väriä "tarttumaan" pensseliin (vai onkohan vika selaimessa, Iceweasel). Myöskään R-ää painamalla (reset) ei tapahtunut mitään. Eli kiitän jos joku osaa vastata, vaikka kysymys onkin hiukan off topic.

Tiina kirjoitti...

BerlinBat, mä en ole itse mitään näppäinkomentoja kokeillut. Itse siis klikkaan hiirellä vain sitä värineliötä, josta aukeaa se väripyörä. Sen jälkeen kun olen valinnut haluamani värin, niin klikkaan vaan jonnekin sinne kuvan taustaan, siis sen väripyörän ulkopuolelle, ja väri valikoituu. Itsekin vähän ihmettelin että eikö siinä ole mitään muuta tapaa valita, mutta ei kai sitten.
Tosin välillä se värin valinta ei toimi ja sitten täytyy sulkea Harmony ja avata uudestaan.

berlinBat kirjoitti...

No niin, sainhan mäkin sen toimimaan, kiitos kovasti avusta! Lohduttaudun ajatuksella että ehkä toiminto oli ekakerralla jumissa ;)