20. maaliskuuta 2010

Have you any idea why a raven is like a writing desk?

Kävin eilen katsomassa Tim Burtonin Liisa Ihmemaassa 3D-versiona elokuvissa ja tuntuu, että pitäisi sanoa siitä muutama sananen. En tosin tiedä vielä, mitä ne sanat tulevat olemaan, mutta katsotaan.

Edellinen ja ensimmäinen 3D-kokemukseni oli Avatar. Toisin kuin silloin, tällä kertaa varasin paikat etukäteen mahdollisimman keskeltä salia. Voin sanoa, että se kannatti. 3D toimi vielä paremmin kun istui ihan siinä keskellä. Kyllähän se etuvasemmalta katsottunakin oli hieno elämys, mutta keskellä istuessa kaikki tuntui tulevan vieläkin lähemmäs. Melkein olisi voinut koskettaa. Nenäkään ei tullut niistä laseista tällä kertaa ihan yhtä kipeäksi kuin viimeksi.

Mutta itse elokuvaan. Vaikka odotin leffan olevan hyvä, silti se jotenkin pääsi yllättämään positiivisesti. Sehän oli kerrassaan loistava ja viihdyttävä pläjäys. Eikä liian pitkä. Oikeastaan ehkä jopa liian lyhyt, olisin voinut katsella sitä kaunista 3D-maisemaa paljon pidempäänkin. Tämä tarinahan ei ollut se alkuperäinen Liisa Ihmemaassa -satu, vaan tässä 19-vuotias Liisa palaa vahingossa takaisin Ihmemaahan, jossa ei siis muista käyneensä aiemmin. Leffassa oli ihmisinä, hahmoina ja ääninä hieno näyttelijäkaarti: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Stephen Fry oli Irvikissan ääni, Alan Rickman toukan ääni, Fast Showsta tuttu Paul Whitehouse oli sen ruskean jäniksen ääni, Matt Lucas Pikku-Britanniasta oli Tweedledee ja Tweedledum jne. Burtonilla ei kai ole vaikeuksia saada hyviä näyttelijöitä elokuviinsa. Ja ihanaa, että Burton käyttää niin paljon brittinäyttelijöitä (ja Deppiä, joka henkisesti voisi olla britti).Irvikissa (Cheshire Cat) oli ihan huippu. Se oli niin pehmeä, että sitä olisi tehnyt mieli silittää, ja aivan ihanan värinen (katsokaa nyt tuota kuvaa ja kuvitelkaa se vielä 3D:nä kellumassa edessänne). Irvikissaa sanotaan suomessa myös Veijarikissaksi, mutta itse olen tottunut Irvikissa-nimeen ja se on myös parempi. (Minulta meni muuten ihan ohi, että millä nimellä otus oli suomennettu tässä uudessa leffassa?) Se ruskea jänis (March Hare) oli aivan ihanan sekopäinen ja harmillisen pienessä roolissa. Hassu Hatuntekijä (Mad Hatter) oli tietysti johnnydeppimäisellä tavallaan aivan loistava. Ne repliikit oli jotain ihan parhaita. Haluaisin opetella ne kaikki ulkoa ja alkaa käyttää niitä puheessani ("You used to be much more... muchier. You've lost your muchness."). Sitten ihmettelen, kun parin kuukauden päästä kukaan ei enää jaksa hengailla kanssani. Älkää jättäkö, hei kaverit!!!

Niin, kuten varmaan tästä ytimekkäästä tiivistyksestäni kävi selväksi, niin tykkäsin leffasta. Oikeastaan tekisi mieli mennä katsomaan se uudestaan. Olen kyllä sitä mieltä, että kaikki elokuvat voisi tästä hetkestä eteenpäin olla kolmiuloitteisia. Nenänvarren kipeytymisestä viis!

7 kommenttia:

Minja kirjoitti...

Oon niiiin samaa mieltä. Kaikesta. :D
Irvikissa oli mun mielestä Irvikissa. Ja just jotain tollasta kuvaa koitin itekin löytää missä näkyis kuinka ihanan värinen ja pehmoinen se oli. Mut en löytäny.
Mut onneks löysin sit sellasen missä oli timburton-puut mukana. :)

nona kirjoitti...

Hei mäkin kävin katsomassa ton leffan eilen! Ja muutama sata muutakin ihmistä :) Teinit vieressä mumisi leffan jälkeen, että "Aika naivia". No mutta kun se oli sadunomainen kasvutarina ilman kyynisyyttä ja se kissa oli just niin hyrisyttävä ja Johnny hatuntekijänä aivan loistava. Mutta hyvä leffa, ehdottomasti, joo. Sopivan osuvia karikatyyrejä hahmot ja tuttu tarina, mutta 3D toimi Avatarissa paremmin, mun mielestä.

Elegia kirjoitti...

En ole katsonut, mutta haluttaisi kyllä. Olen vain aika saamaton käymään leffoissa, mutta täytyy yrittää.

Minulla oli muuten pentuna Liisa ihmemaassa -sarjakuvalehti. Siinä Irvikissa oli oranssi. Vähän häiritsee, kun se tuossa kuvassa sinertää :D

Mymskä kirjoitti...

Voi vitsi, mun täytyy kanssa käydä
katsomassa tuo... Kumma, kun yhdessä vaiheessa ei mennyt oikein mitään mielenkiintoista ja nyt niitä on sitten niin monta, että kiire tulee.

Olen aina tykännyt Liisa Ihmemaassa -jutuista (sitä alkuperäistä en ole vieläkään lukenut), ja nyt kun tossa on Tim Burtonin näpit pelissä, niin sehän ei VOI olla huono! Ja Johnny Depp!
Yhtään 3D-leffaa en olekaan vielä kokenut, vaikka joskus varhaisteini-iässä (?) niitä oli jokunen. Ne oli vaan sen aikaisella tekniikalla ilmeisesti aika kökköjä.

Piiska kirjoitti...

Oi, ihana on tuo Irviksen turkoosihtava väri, tosiaan ♥

Ja Irvikissa on Irvikissa! Veijarikissa - my ass!! :D

isopeikko kirjoitti...

Peikkokin tykkää irvikissasta.

Ilkka kirjoitti...

Täytyy tsekata toi. Tykkään Deppistä tooosi paljon ja muutenkin vaikuttaa aika hyvältä, jengi on kehunut kautta linjan. Asiasta kukkaruukkuun, kolmen vuoden maanpaon jälkeen noin 50% mahdollisuus (epävarmana hetkenä 25%) siihen että teen comebackin Suomeen, eräs otollinen työtilaisuus jossa ollaan loppumetreillä. Ongelmana se etten haluais muuttaa takaisin mut toisaalta ura painaa kanssa, tää olis sen suhteen erittäin hyvä työtilaisuus.

Ans kattoo miten äijän käy, ainakin pääsis blogitapaamisiin sitten :)