6. elokuuta 2012

Life is like a box of chocolates - it's always emptyEn ole hirveästi olympialaisia seurannut, mutta eilen oli pakko katsoa miesten 100 metrin finaali, kun niin moni sitä Boltia hehkutti jo etukäteen. Ja olihan se, ihan ylivoimainen. Tosin myös metrin pidempi kuin muut, että hyvähän niillä koivilla on pistää menemään. Noilla pikajuoksijamiehillä on kyllä aivan uskomattomat kropat. Kiinteät, jäntevät, lihaksikkaat... Siis niillä, jotka on hyviä lajissa, ei esim. suomalaisilla pikajuoksijoilla.

Ennen pikajuoksua katsoin jotain aitajuoksua ja korkeushyppyä. Siis voi hyvä ihme niiden suomalaisten räpellystä. Suomalaisella seiväshyppääjällä oli paras juoksu niin kuin ever, eikä se silti päässyt finaaliin. Aitajuoksija oli päässyt finaaliin, mutta jäi heti alussa metrin muista. Selostaja hoki, miten vielä ei ole mitään hätää, koska suomalainen vaan kärkkyy siellä perässä ja ampaisee kohta kaikista ohitse. Sitten se jäi kaksi metriä jälkeen ja seuraavaksi kolme metriä, mutta ei mitään hätää, hemmo on ihan tietoinen tapahtumista ja tarkkailee vaan koko ajan sieltä häntäpäästä muiden menoa ja ihan tuotapikaa sinkaisee voittoon. Seuraavan kerran kun kamera osui suomalaiseen, niin se klenkkasi radan sivuun.

Mikä vaivaa suomalaista urheilua? Ihan oikeasti, onkohan ne koskaan kuulleet treenaamisesta? Ettei istuta koko talvea syömässä pullaa ja sitten ihmetellään, kun kesällä ei kulje. Tai eihän ne edes ihmettele. Ne tulevat hakemaan kokemuksia ja ovat tyytyväisiä, kun urheilijan koko kauden paras tulos on sama kuin olympialaisten karsintaraja. Onneksi Suomen yleisurheilijoiden edustus on aika minimissä noissa kisoissa, niin ei tarvitse hävetä ihan hirveästi, kun tyypit vaan tekevät omaa suoritustaan siellä, huolimatta siitä että muut ovat tuplasti parempia.

Oikeasti en edes tiedä miksi rupesin bloggaamaan urheilusta... Sanottakoon tähän nyt vielä, että minulta katkeaa kohta verisuoni päästä, jos vielä yksikin ihminen tulee sanomaan, että nyt on syksy. Ei jumalauta ole(*. Elokuu on kesäkuukausi Suomessa ja nyt on vasta elokuun alku. Se, että teillä loppuu kesälomat ei tarkoita sitä, että kaikilla muillakin loppuisi kesä. Joskus tyypit puhuvat kesäkuussa vielä keväästä ja alkavat jo elokuussa puhua syksystä. Onhan Suomen kesä lyhyt ja kivinen, mutta että vain yksi kuukausi... Suksikaa suolle.

*) Lämpötilan avulla määritelty terminen syksy alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila laskee pysyvästi (vähintään 5 vuorokautta peräkkäin) +10 asteen alapuolelle, ja päättyy, kun keskilämpötila laskee nollan alapuolelle. [Wikipedia]

9 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Juu ei todellakaan ole syksy vielä. Vaikka nyt en mitenkään intohimoisesti kesää rakasta (ihan vähän vaan), niin se ei ole ohi. Perkele. Loma saattaa jollain olla ohi, mutta sekin on mulla loputon! Ha! Mulla loppuu kesä ehkä 29.9. aamuyöstä, ja sitten alkaa itkuvirret taas.

Annikki kirjoitti...

Hyvää syksyn alku... hahaa!

Ei kai suomalaiset ole koskaan kesälajeissa kovin mainittavasti pärjänneet, ehkä uinnissa, painissa, painnonnostossa ja judossa. Kohtahan ne on taas talviolympialaiset, niin saa seurata ihan mitalilajejakin.

Minusta uimareilla on aika hyvät vartalot, siis niillä miehillä. Hämmästyttävimpiä urheilijoita näissä kisoissa on silmiin sattuneet naisten 48kg painnonnostajat, jotka on pienen pieniä kirppuja ja tempaisevat reippaasti yli tuplasti oman painonsa verran. Tulee vähän mieleen ne voimamuurahaiset. Niistäkin pääsi joku sanomaan, että naisille ei kuulemma painonnosto sovi, ilmeisesti naisille sopii sellaiset söpöt asiat kuin rytminen voimistelu. Minua vähän ärsytti. Ehkä painnonnostajilla ei ole sitten kovin naiselliset vartalot varsinkaan suuremmissa painoluokissa, mutta jos joku on siinä hyvä ja tykkää tehdä huipputuloksia, niin kuka ihme voi heidän puolestaan määritellä, että ei naisena sovi sellaista tehdä. Voi elämä. Arvostelija oli itse keski-ikäinen pullahtanut rouvashenkilö, joka ei taida kauppakassien lisäksi harrastaa yhtään mitään liikunnallista.

syyhkymurhaa tähän väliin.

Annikki kirjoitti...

PS. talvikisoissa on se huono puoli, että urheilijoilla on aika paljon päällä vaatteita.

Tiina kirjoitti...

Mymskä, ja mulla on aina töitä kesällä ja loma silloin kun ei ole kesää. Toivottavasti saan tulevaisuudessa tämän epäkohdan oikaistua!
Hulluahan näillä ilmoilla olisi väittää, että on syksy.

Annikki, missäs talvilajeissa suomalaiset on pärjänneet, paitsi satunnaisesti jääkiekossa? En mä tiedä. En seuraa talviurheilua, koska talvi on ikävää ja kylmää ja märkää ja hikoiluttavia vaatteita ja silti palelee. Yh... Katsoisin yleisurheilua paljon mieluummin, mutta kun ei ne pärjää. Ehkä pitää alkaa kannattaa Unkaria tai jotain.
Ehkä joku pärjää keihäänheitossa. Epäilen.
Joo, kukas olikaan kirjoittanut jonkun perisovinistisen kirjoituksen siitä, miten naisten pitäisi harrastaa vain beach volleyta tms.? En muista, joku toimittajakohan se mahtoi olla. Joopa joo.

Celia kirjoitti...

Usain Bolt, onkohan se olympialaisten uusi Elmo - se, jota seurataan vessaankin, kun kakki, mitä se tekee on niin ihmeellistä. Tätä mietin aamulla lehteä lukiessani. :)

Joo, ei ole syksy. Hiki virtaa selkärankaa pitkin. Aikaisemmin elokuu merkitsi minulle koulujen alkua. Lapset ovat nyt niin isoja, ettei tarvitse kouluun pahemmin lähetellä.

Kirsikka kirjoitti...

Usain Bolt... Näen vieläkin silmissäni Boltin notkeat, lihaksikkaat, suklaanruskeat reidet ja käsivarret jotk.. eh, siis suomalaiset on ihan onnettomia tuolla. Samaa mieltä oon. Eikä oo syksy ei.

gata kirjoitti...

Joo, siis miten niin syksy. EI OLE. Elokuussa on kesä. K-E-S-Ä. Monesti syyskuussakin vielä on. Ihme pelleilyä.

Urheiluasiaan ei aio kommentoida kuin että whatever.

Tiina kirjoitti...

Celia, melkoista hehkutusta saa kyllä Bolt osakseen. Varmasti ihan ansaitusti. Ehkä se on öisin myös supersankari.
Koulutkin alkaa nykyään keskellä kesää. Silloin kun me oltiin lapsia, niin kesä alkoi jo ihan alkukesästä, toisin kuin nykyään.

Kirsikka, niin sitähän mun piti kanssa ihmetellä, mutta unohdin kirjoittaa sen tuohon itse postaukseen, että miksi ne parhaat pikajuoksijat on aina mustaihoisia ja joko USA:sta tai Jamaikalta? Kyllä ruskea lihas vaan näyttää paremmalta kuin valkoinen läski.

Gata, kyllä, nyt on KESÄ. Ja toivotaan, että syyskuussakin vielä!

Elegia kirjoitti...

Suomalaiset ei pärjää, kun ei ole rahaa. Rahahan on aina syy kaikkeen. Ei voi treenata kunnolla, kun ei o rahaa.

Usain Bolttia kyllä kattelee ihan ilokseen, voisi vähän lähempääkin katsella, lääh ;)