28. elokuuta 2012

Wanna whole lotta love

Sain tänään paljon rakkautta osakseni, kun sekä Neo (kiitos!) että Nollavaimo (kiitos!) lahjoivat minua tämmöisellä prenikalla. Jippii!


Ja tunnustuksen mukana seurasi toimintaohjeet:

1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka antoi tunnustuksen.
2. Anna tunnustus eteenpäin 5:lle lempiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.
3. Kopioi Post it-lappu ja liitä se blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se on kerrottu vain Post It –lapulla ja toivo, että lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.

Tässä todiste siitä, että olen iloinen saamastani tunnustuksesta:


(Kuva varmasti häikäisi teidät sekä koollaan että laadullaan. Ja vitivalkoisilla hampaillaan.)

Vaikka ohjeet olivat helpot, en niistäkään tietenkään pysty suoriutumaan kunnialla. En nimittäin jaa tätä nyt eteenpäin. Ehkä teen sen sitten kun pystyn keskittymään paremmin. Tällä hetkellä ajatukseni ovat ihan toisaalla syystä josta seuraavana.


(Seuraa selostusta ruumiintoiminnoista, joten jos ei kiinnosta, niin käännä sivua)...

Minulla on tällä hetkellä fyysisesti jotenkin epämukava olo. Jo eilen ajattelin jossain vaiheessa, että ihan kuin pissattaisi koko ajan. Tänään tuo olotila tuntuu pahentuneen tai ainakin ajattelen sitä enemmän, joten luulen sen pahentuneen. En tiedä varmaksi, koska olen luulosairauteen vahvasti taipuvainen.

Olen nyt kuitenkin tehnyt nettidiagnoosia itselleni ja sen tuloksena minulla on joko diabetes, klamydia tai sitten olen raskaana. Niin, tai sitten tämä on virtsis. Minulla on ollut teininä virtsaputkentulehdus miljoona kertaa ja tämä olotila eroaa siitä siten, että ei kirvele tai mitään sellaista vessassa käydessä. Mutta ehkä se virtsis on kuitenkin todennäköisin vaihtoehto. Tai ainakin helpoin.

Pystyn kyllä olemaan käymättä vessassa pitkiäkin aikoja, mutta jossain tuolla alakerrassa on sellainen hassu tunne kuitenkin koko ajan. Jokaisella vessakäynnillä (näin kaunistellusti sanottuna) nestettä poistuu kehosta ihan tavallinen tai jopa tavallista suurempi määrä. Virtsiksessähän saa yleensä tiristää ja lopputuloksena on pieni liru. Nyt jää vain puuttumaan se sellainen helpotuksen tunne lopussa. Sen sijaan tuntuu siltä, että voisin istahtaa pöntölle takaisin vaikka saman tien. Tunne on kuitenkin hyvin lievä, mutta silti häiritsevä. 

Hankalaksi tilanteen tekee se, että olen enää kolme päivää työterveyden piirissä ja sen jälkeen voisin alkaa hyödyntää YTHS:n palveluita. Odottaisin mielelläni maanantaihin, mutta jos kyseessä oikeasti on virtsis, niin ei sitä varmaan kannata pitkittääkään kauheasti. Toisaalta toivon, että tämä on vain joku ohimenevä häiriö ja jos lakkaisin ajattelemasta sitä, niin se menisi pois (se luulosairaus). Toivon myös, että blogiin avautuminen ja mahdollinen vertaistuki auttaa unohtamaan koko hässäkän ja pim se on poissa.

No, huomenna aamulla varmaankin sen luulisi viimeistään huomaavan, jos kyseessä olisi ihan tavan tulehdus, koska aamuisinhan se aina tuntuu kaikkein ikävimmin. Toivon totisesti, ettei kyseessä ole ainakaan vauva, koska ei tässä nyt olisi oikein tilaa eikä rahaakaan saati muita rahkeita lapsenkasvatukseen.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tällainen tuli mieleen, että kun minä juon paljon vissyä ja siinähän on suolaa (siis ihan perusvissyssä, ei mikään vähemmän poreileva) ja välillähän se vissy loppuu kotoa ja tulee päivä tai useampi, kun en sitä vissyä lipitä liikaa. Vissyttömien päivien aikana liika suola alkaa lähteä elimistöstä ja pissalla saa käydä tiuhaan ja tuntuu, että välillä pissaa tulee paljon ja kuin vettä lirittelisi. En osaa paremmin selittää.

Eli oletko vähentänyt ruoasta tai juomasta suolaa merkittävästi ennen tuon vaivasi alkua ja nyt nestettä poistuu sitten enempi? Mulla noiden vissyttömien päivien (onpa hieno ilmaisu) tuntuu myös, että tarvitsee juoda enempi vettä, ehkä ihan vaan siksi, kun olen totuttanut itseni suolajuoman lorppaamiseen ja kun juo enempi vettä niin nopeamminhan se poistuu elimistöstä eikä käsittääkseni muodustu "kunnon" virtsaksi.

Tästä nyt ei varmaan ole apua ja selostuskin on sangen sekava, mutta koska oireesi täsmäsivät niin hyvin vissyaddioktioni haittapuoleen (liikasuolan lisäksi, tiedän, mutta pahe mikä pahe) "välipäivinä", niin kommentoin, vaikka vähän dorkalta tämä selostukseni tuntuu.

Virtsatietulehdus kun on tuttu, niin voikohan se olla noin vähäoireinen? Munuaisethan siinä olisi käsittääkseni - tämän toki tiesitkin varmasti - tulehdusriskissä jos virtsis muhii kauan, mutta en tiedä, mikä on kauan. Itselläkin ollut monta v-tulehdusta nuorempana ja sen oireet kovasti eroavat noista nyt kertomistasi.

Kirsikka kirjoitti...

Minä oon aina ollut aika neuroottinen pissaamisen suhteen (kaikesta sitä tuleekin kommenttilootan avauduttua...) ja pahimpina päivinä on ennen kauppaan lähtöä käytävä vessassa monta kertaa. Vaikka tietää että vika on päässä. Siis yläpäässä. Toisaalta vasta viime viikolla (ihan toisessa yhteydessä) lääkäritäti sanoi, että jos tuntuu siltä että sattuu, niin sitten sattuu. Ei se ole luulosairautta. Että ehkä sitä voi soveltaa tähänkin.

Eli oot joko sekaisin tai raskaana, näin maallikkolääkärinä sanoisin. :)

ludisia kirjoitti...

Lohdutuksen sana: et ehkä olekaan sekaisin tai raskaana! :D

Minulla nimittäin oli tässä parisen vuotta sitten myös tuollaisia hieman lievempiä virtsisoireita, mutta antibiootit eivät auttaneet (näytteestä ei sillon ehditty todeta kun olin juuri lähdössä reissuun, joten sain suoraan oireiden perusteella antibiootit). Eräs lääkärituttuni sitten keksi, että hiivakin voi joskus aiheuttaa samankaltaisia oireita ja niinpä vain meni sitten hiivalääkityksellä ohi.

Täytyy muuten myöntää, että tulee itsekin oltua melko vainoharhainen tuon virtsiksen suhteen...

Mymskä kirjoitti...

Jos se on virtsis, niin et takuulla pitkitä lääkäriin menoa. Se nimittäin hoitamattomana/pitkittyneenä aiheuttaa niin rajuja oireita, ettet pysty niiden kanssa olemaan (verta pissassa, kuumetta, kipua jne.). Ja nopeasti se tosiaan nousee munuaisiin, ja sitten olet oikein tosi kipeä. Huomaat kyllä muutamassa päivässä, jos jäät odottelemaan :)

Mutta mulle tuli myös mieleen, että oletko muuttanut jotain syömisen/juomisen suhteen viime aikoina? Muussa tapauksessa epäilisin vauvaa tai korvien väliä.

Ihana tuo hymykuva. Sulla on yksi kauneimmista hymyistä, joita olen nähnyt. :)

Tiina kirjoitti...

Pauliinalotta, hmm, jaa. Viikonloppuna söin itseni ähkyyn pariin kertaan ja nyt en ole syönyt. Mitään muuta muutosta en kyllä ruokavaliossa osaa havaita.
Ei tosiaan tunnu virtsiksen oireilta nämä. Ainakaan ihan normaalin sellaisen.

Kirsikka, anna tulla vaan. (Siis avautumista, ei pissaa).
Luulosairautta ei ehkä ole, mutta toisaalta jos miettii koko ajan, että onko nyt hätä, joko nyt on hätä, niin kyllähän sitä lopulta tulee hätä. :D
Sekaisin tai raskaana, mitkä ihanat vaihtoehdot!

Ludisia, jaa, hmm, toi hiiva tietysti on yksi vaihtoehto. Sen kerran kun olen sen kokenut, niin siinäkin oli kirvelyä ja kutinaa, jotka ei mätsää tähän, mutta jos se kerta voi oireilla tälläkin tavoin... Siihen kai olisi apteekissa itsehoitolääkkeitäkin, mutta en tiedä viitsiikö sellaista ihan vaan varmuuden varalta syödä.

Mymskä, puntaroin tätä aamulla (ja joka kerta vessassa käydessä) eikä se kyllä ollenkaan vaikuta virtsikseltä. Joku muu sen on pakko olla. Raskauttakaan toki en ole vielä poissulkenut, tosin ilmeisesti en ihan kauhean vankasti usko sen olevan se, koska en ole laukannut apteekkiin testiä ostamaan. ;D
Ja kiitos kaunis kohteliaisuudesta. :)

Celia kirjoitti...

Kiva hymy :)

Jos et vielä ole varannut lääkäriaikaa, teepä se nyt. Mielestäni on parempi arvailla vaivojesi syytä terveyskeskuksessa, josta löytyy myös lääketieteellistä tietämystä, mutta esimerkiksi minulla taas ei ole. :)

Tiina kirjoitti...

Kiitos. :)

Itse asiassa vaiva tuntuu jo paljon paremmalta kuin tiistaina. Tunnustelen nyt viikonlopun ajan ja menen maanantaina YTHS:lle, jos vielä on tarpeen.