18. tammikuuta 2013

Elämä on kuin pikaruoka, koskaan ei tiedä mitä saa

Muistatteko vielä viimekeväisen kokeiluni HK:n kananpoikaa pestolla -mikroaterian kanssa? Ei se mitään. Nyt tuo ateria on näköjään löytänyt voittajansa HK:n jauheliha-kasvispaistoksesta.

Klikatkaa linkkejä, niin näette kuvat. Mutta omalla vastuulla, saatatte menettää niistä ruokahalunne ikuisiksi ajoiksi. En viitsi laittaa kuvia näkyviin tähän postaukseen, kun toinen ei ole omani ja toinen on jo täällä nähty.

Haluaisin vaan kysyä, että... mitä yrität, HK?

***

Tästä tulikin mieleeni yksi juttu, josta minun on pitänyt kirjoittaa jo kaaaaaauan sitten, mutta se on unohtunut!

Ostin joskus McDonaldsista Fiestasalaatin, jota ei näköjään enää ole edes valikoimassa. Otin kuitenkin tuotteen mainoskuvan silloin talteen ja se näytti tältä:
Vähän pieni kuva, mutta parempaakaan ei ollut tarjolla.

Harmi, etten tuolloin ottanut talteen kuvausta salaatin sisällöstä, mutta salaatin ja nachojen lisäksi siinä luvattiin olevan jotain erityishyvin maustettua jauhelihaa. Siis huom: jauhelihaa. Todellisuus oli tämä:


Sen lisäksi, että salaatin muhkeus ei varsinaisesti vastannut mainoskuvaa, salaatissa ei myöskään todellakaan ollut jauhelihaa, vaan siihen oli revitty hampurilaispihvi (no, jauhelihaahan sekin, mutta odotin saavani sen hiukan erilaisessa muodossa). Sellainen samanlainen, mikä löytyy jokaisen BigMacin ja perushampurilaisen välistä McDonaldsissa. Eipä sillä, ei se juurikaan salaatin makua pahentanut, mutta näky sai aikaan useamman hallitsemattoman naurunpyrskähdyksen, kun salaattilootan kannen olin avannut.

Osa salaatinlehdistä oli myös hieman kyseenalaisia:


Ja ei, en jaksanut mennä silloin valittamaan asiasta McDonaldsiin. Sen sijaan ajattelin valittaa siitä blogissa, minkä nyt teinkin, vain puolitoista vuotta tapahtuneen jälkeen.

***

Mitä tästä opimme? Kannattaa tehdä ihan itse ruokansa, niin saa sitä mitä tilaakin.

8 kommenttia:

Kauko kirjoitti...

Revitty jauhelihapihvi. Siis apua, mää kualen nauruun, ja vielä asiakkaiden edessä. Ei jumaliste!

Mut tiäkkö. Toi oli sen kaks kertaa, jotka pääsin nauttimaan kyseistä salaattia, mun kohdalla aika hyvää jopa.

Kauko

Tiina kirjoitti...

Mäkin kyllä tykkäsin edellisellä kerralla. Eikä toikaan varsinaisesti pahaa ollut, mutta jotenkin se revitty pihvi oli aika mielenkiintoinen. :D

On siellä nytkin joku nachosalaatti, mutta eri niminen ja ilmeisesti jotenkin uudistettu versio.

Zepa kirjoitti...

Eeeeiiii Mäkkäriin, kultsut, ei! Jos pikaruokaa, niin Subway on ainoo kelvollinen. Mutta yhtä nopsaan sitä kiertää kaupan hedu- ja leipätiskin kautta. Ja jos on yhtään isompi kauppa, siellähän on kunnollisii salatteja kylmätiskissä ja melkein oikeita ruokia lämpötiskissä.

Tiina kirjoitti...

Kyl saa, jos haluu!

(Kuten huomaat, tahti on ollut huima. Tämä on viimeisin Mäkkärin salaatti, minkä olen syönyt, ja siitäkin on tosiaan kulunut se 1,5 vuotta).

Maketsu kirjoitti...

Vuosi sitten, pahimpaan karppausaikaan, tilasin Hesessä karppiburgerin. Mainoskuva näytti houkuttelevalle ja olin tyytyväinen, että meidätkin oli otettu huomioon. Se oli niin uskomatonta paskaa, että jäi syömättä.

Arvaa miks noissa pikasyöttölöissä ei viitsi valittaa? Jokainen tietää jo tilatessaan, että ruoka on paskaa. Näin mie olen sen ajatellut. Tietysti on olemassa burgereita ja burgereita. Aina kun sellaisen hyvän saa, niin on ihan ihmeissään. Niitäkin nimittäin on...

Anonyymi kirjoitti...

Zepa, ennemmin mäkkäri kuin hese, koska hesen kateelliset pomot tappoivat (tällä kertaa lopullisesti) uutta nousua tehneen Carrolsin. Subi on kyllä molempia parempi ja väliin mahtuu mieleisesi pizzapaikka.

Zepa kirjoitti...

Hesellä olen saanut kerran (1 krt) kunnollisen falafelburgerin. Kävin oikein keittiöön asti huutelemassa ja kiittelemässä tästä ihmeestä. Majoneesia ei ollut liikaa ja rakennelma pysyi kasassa. Vau!

Tää oli siis Hki ja Urheilutaloa vastapäätä.

Tiina kirjoitti...

Maketsu, onneksi en ole koskaan yrittänyt pikaruokakarpata, kuulostaa karsealta.
Toi on kyllä ihan totta, että noilta pikaruokaloilta ei odota kovin paljoa. Yleensä, jos otan ruokaa mukaan, odotan että ainakaan siellä pussissa ei ole servettejä eikä ketsuppiakaan, ellei ole erikseen pyytänyt.

Anonyymi ja Zepa, yleensähän kyse on siitä mikä on lähellä. Ja Mäkkäri on lähellä. Hese ja Subway ja mitä-näitä-nyt-on on kaikki kaukana. Sitä paitsi Mc-purilaiset on yleensä kohtuullisen siistiä syötävää, toisin kuin turkulaisen vastineensa.