19. tammikuuta 2013

Vain elämää, ei sen enempää, on kaikki tää, koita ymmärtää

Tänään on Suomen laissa määrätty, että jokaisen kansalaisen tulee tykätä Vain elämää -sarjasta ja sen haukkuminen on rangaistuksen uhalla kiellettyä. Kansalaista, jonka levyhyllystä ei löydy molempia Vain elämää -levyjä, paheksutaan suuresti.

Hynynen kirjoitti kolumnin Suur-Tampere-lehteen, josta kukaan ei ole kuullutkaan koskaan aikaisemmin. Kolumni sai niin suuren suosion, että lehden nettisivut kyykähtivät joksikin aikaa polvilleen, jonka seurauksena Korkojen kera -televisio-ohjelmassa eilen Jenni Pääskysaari virheellisesti väitti tuon Hynysen kolumnin olevan poistettu nopeasti ja vähin äänin netistä. Höpönlöpön. Siellä se on vieläkin luettavissa. Ei se ole mies eikä mikään, joka ei seiso sanojensa takana. Tai lehti, joka poistelee kolumneja jonkun omituisen kohun takia.

Vaikuttaa nyt kuitenkin siltä, että Vain elämää on niin pyhä asia, että siitä ei saa sanoa poikkipuolista sanaa. Varsinkaan Hynysen kaltainen hahmo, joka on tunnettu vain kohteliaista, kaikkea hehkuttavista eikä lainkaan (itse-)ironisista kirjoituksistaan. Nami nami, pusi pusi! Eiku hetkinen...

Itsehän tykkäsin kyseisestä sarjasta, koska vaatimustasoni eivät ole kovin korkealla (joskus katselen jopa tv-chatia), mutta en silti koe mitään pakonomaista tarvetta, että Hynysen pitäisi olla tästä asiasta samaa mieltä kanssani. Sitä paitsi en edes ihan hirveästi ollut hänen kanssaan eri mieltä, koska en tajunnut, että tässä kohtaa täytyy nyt raivostua ja lakata ymmärtämästä mitä taiteilija oikeasti yrittää sanoa(*. En myöskään ikimaailmassa ostaisi niitä levyjä, koska... no, ei siitä sen enempää. (Ja se jatkuva itkeminen siinä sarjassa ja jopa niissä jälkikonserteissa on minulle aivan liikaa).

Huvittavintahan tässä on se, että taho toisensa perään laukoo nyt Hynyselle takaisin mediassa. Ensin kommentoi Jonne Aaron (varmaan toimittajan pyynnöstä), sitten mielensä pahoitti Neumann, joka ei ymmärrä Hynysen tarkoitusta. Seuraavaksi kolumneja kirjoitti miljoona neverheard-toimittajaa jossain neverheard-lehdissä. Viimeisimpänä lusikkansa soppaan työnsi Marion Rungin mies. (Emme tiedä hänen nimeään eikä meitä kiinnosta).

Nyt vain odotetaan, että Riki Sorsan veli sanoo sanottavansa asiasta. (Vitsi ei ole omani, lainasin sen Facebookista, sillä se huvitti minua erittäin suuresti).


 

Miten minusta tuntuu, ettei tuo laulun (yllä) sanoma ole mennyt nyt porukalle ihan jakeluun?

*) Lainaus alkuperäisen kirjoituksen kommenteista, koska en osaa itse paremmin sanoa: "Hynysen teksteille on harvinaisen tyypillistä kolme asiaa: äärimmilleen viety kärjistäminen, raju liioittelu ja uskomaton itseironia. Näillä konsteilla saa suurimman osan näköjään harhautettua ihan täysin itse aiheesta, joka tässä tapauksessa on suunnilleen “markkinointikoneisto vie ihmisiä kuin pässiä narussa tuottamalla höttöviihdettä vailla minkäänlaista sisältöä”."

12 kommenttia:

- S - kirjoitti...

Joo, en mäkään ymmärrä kohua. Kyllä jokaisen Hynystä edes vähän seuranneen pitäisi osata odottaa jotain tollasta. ;)
Paljon parempi juttu oli kun torstaiaamuna Radio Rockista soittivat Jounille ja se oli ihan kännissä. Horisi siellä jotain sekalaista, sit se sano "Vain elämää on ihan paska ja nyt mie laitan luurin kii." tuut tuut tuut tuut...

Vähänkö repesin. :D
Toimittajat oli hämillään ja loukkaantuneitakin. Selittelivät pitkät pätkät kuinka olivat sopineet tän puhelinhaastattelun etukäteen jne.
Siinä oli Hynysen akan poika ihan parhaimmillaan. :)

Tiina kirjoitti...

Kuuntelin kanssa kyseisen podcastin Radio Rockin nettisivuilta. Humalatila oli kyllä aika vahvasti epäilyn alla, vaikka Hynynen taisi sanoa olevansakin tipattomalla. (Hei, toihan rimmaa!) Ehkä se oli yhtä vakavasti otettava kommentti kuin tuo kolumnikin.

Onhan tää tosi viihdyttävää seurattavaa. Kaiken kruunaisi vielä se, jos Hynynen olisi mukana seuraavalla kaudella Vain elämää -sarjassa. Kuulen korvissani jo aika monta argumenttia, joita Hynysen vastustajat pääsisivät sitten lällättelemään. :D

- S - kirjoitti...

No se olis kyllä ihan helmi!
Mutta ei kai sitäkään pystytä niin känniin juottamaan, että suostuis mukaan. ;D

Mutta on se vaan aikamoinen tyyppi. Yhdelläkin festarikeikalla jännitin kovasti, että pysyykö se lavallakaan kun oli otettu "rohkaisuryyppyä" ennen keikkaa. Niin ja aina se vittuilee yleisölle. Pari ekaa kertaa on ihan hauskaa, mutta pidemmän päälle alkaa kyllästyttää ja ottaa päähän.

Vaikka eniten kännissä siitä bändistä on kuitenkin aina se Sinkkonen... Ihan joka tytön unelma, not. ;)

Tiina kirjoitti...

Mun täytyy kyllä sanoa, että vaikka en nykyisin jaksa hirveästi Kotiteollisuutta levyltä kuunnella (paitsi se ensimmäinen Sotakoira on vaan niin kova!), mutta nautin heidän keikoistaan aivan valtavasti. Sen lisäksi, että ovat hauskoja, niin se musiikki vaan livenä vetää jotenkin mukaansa. Kerran olin arki-iltana paikassa X, jossa viimeisenä soitti Kotiteollisuus. Olin ajatellut lähteä pois, koska ne on jo niin nähty ja työpäivä huomenna, mutta kas, siihen jäin kuin nakutettu loppuun asti.

Ei varsinaisesti liittynyt aiheeseen, mutta kerroinpa nyt kuitenkin. :D

Elegia kirjoitti...

Kauheeta, melkein meni koko kohu ohi. Kiitos siis tästä koosteesta linkkeineen- Erittäin viihdyttävää ja kerrankin tiedän, mistä on kyse. Katselin nimittäin tuota Vain elämää -sarjaa kesällä ja tunnustan, että se oli ihan jees. En silti levyä ostaisi enkä muutakaan oheiskrääsää saati menisi keikalle.

Hynysen kolumni nauratti ja siinä on muuten nähtävissä se tyypillinen ilmiö kuin esim. tietyillä julkkiskirjailijoillakin. Tapahtuu jotain ja siitä kiirehditään tekemään kokonainen kirja! Ihan sama onko aihetta nimeksikään kirjaan. Vähän sama juttu mielestäni tuon Vain elämää -levytyksen kanssa.

Mutta eivät nuo minua häiritse: saahan sitä tehdä ja saahan sitä ostaa. Mielipidettä ei nähtävästi monen mielestä saisi silti sanoa :D Rungin mies oli kyllä paras: sillä oli menny koko hernepussi nenään, ehkä jopa kaksi :D

Tiina kirjoitti...

Ja minähän tietysti kirjoitin tämän koko jutun vain siksi, että pääsen käyttämään tuon Riki Sorsan veli -vitsin. Joka ei varmaan avaudu kuin niille, jotka ovat katselleet Vintiöitä (tai vaivautuvat klikkaamaan linkkiä). ;D

Kai näistä tämmöisistä kohuista pitäisi viihdearvon lisäksi olla myös kiitollinen siinä mielessä, että ei meillä ilmeisesti tämän pahempia ongelmia ole tällä hetkellä.

Musta tuntuu, että noi hernepussien heittelyt menee siinäkin mielessä vähän ohi kohteestaan, sillä Hynynen on varmasti ensimmäisenä ollut myöntämässä Kotiteollisuuden musiikin olevan paskaa ja samaa kamaa kuin iskelmäkin.

Neo kirjoitti...

Heh, mä tajusin äsken, etten koskaan katsonut kyseistä ohjelmaa. En kertaakaan. Kotiteollisuutta joskus jopa olen kuunnellut ja joistain biiseistä tykännytkin.

Toisaalta tämä oli kuitenkin toimivaa markkinointia Vain elämää -formaatille. Twitterissäkin on ilmoitettu, että Hynysen innoittamana päättivät saastuttaa kotinsa ostamalla levyn. :D

Siitä Radio Rockin podcastista muuten sen verran, että Hynynenhän toteaa jopa omasta biisistään heti alkuun, että älkää sellaista paskaa soittako. ;)

Anonyymi kirjoitti...

"Vain elintä" on tuttu vain mainoksista, mutta niistä jo kävi selväksi, ettei siihen tarvitse tuhlata aikaa.

Kimmeli kirjoitti...

Olen niin samaa mieltä kanssasi Tiina! En millää käsitä, että jostain tv-ohjelmasta tuli niin pyhä, että se on yläpuolella kaiken arvostelun(katsoin sitä itsekin) ja toinen asia, miten kaikki aina uskoo, että Hynynen kirjoittaa vain ja ainoastaa totta???? Hynynen haluaa vaan provosoida ja onnistui jälleen yli odotusten!

Mymskä kirjoitti...

Nyt sain sen verran aikaiseksi, että luin tuon kauhistuttavan kolumnin. No, sehän on ihan ehtaa Hynystä. Siis melko hauska, eikä sitä varsinasta pointtia edes tarvitse etsiä: se sanotaan ihan selkeällä suomen kielellä ja vieläpä ilman "vaikeaa" ironiaa. Noista muista kirjoituksista jaksoin lukea lähinnä referoinnit, mutta se riittikin.
Toi Marionin mies on kyllä ihan sekaisin.

Tuohon "miten kaikki aina uskoo, että Hynynen kirjoittaa vain ja ainoastaa totta????" -kommenttiin... Tuota, ketkä kaikki?

Kirsikka kirjoitti...

Myö lupsakat karjalaiset nyt vaa ollaa nii väärinymmärrettyjä.

Minähän en oo ko. ohjelmaa katsonut kertaakaan, mutta joulun aikaanko se oli kun näin lööpin, jossa todettiin että Vain elämää -tähdet itkivät konsertissa, niin ensimmäinen assosiaatio oli se, että se itkeminen oli jotenkin koko konsertin tarkoitus. Joten asiaan mitenkään perehtymättä olin tietenkin heti Hynysen kanssa samaa mieltä.

Mutta enitenhän tässä möykässä sylettää se, että eikö nyt jumaleissön omaa mielipidettään enää saa muka ääneen sanoa?!?

Mierolainen kirjoitti...

Silloin kun kyseinen sarja tuli telkkarista, mulla ei vielä ollut vastaanottomahdollisuutta ja täten jäi näkemättä, mutta vaikka en Hynysen musiikille kauheasti lämpenekään, uskallan olla kanssaan tismalleen samaa mieltä ton sarjan annista. Jo pelkkä konsepti paperilla on kuvottava.