25. tammikuuta 2013

Jostain löytyy vastaus kaikkeen


On se kumma, että ihminen on tähän ikään päässyt, eikä ole vieläkään oppinut syömään oikein. Kyllä pitäisi kouluissa olla kaiken maailman uskonnon ja ruotsinkielen sijasta tarjolla jonkinlaista ravitsemusoppia. Varmaan auttaisi montaa muutakin persjalkaista lylleröä kuin vain minua. Tai minuahan se ei auttaisi, kun en koulunpenkkiä enää kuluta, mutta pelastaisi ehkä tulevat sukupolvet.

Niin. Siis raineri(* laittoi tänään ruokavalioni käytännössä uusiksi. Hän oli kohtuullisen tyytymätön joulukiloihini, joita oli yhteensä vain kaksi kappaletta, mutta sitäkin sitkeämmät. Ja muutenkin homma etenee kuulemma (ja tiedän sen kuulemattakin) liian hitaasti, vaikka teen hartiavoimin töitä. Tai ainakin luulen tekeväni.

Olen pienen ikäni syönyt aamupalaksi jogurttia ja iltapalaksi leipää. Nyt minun kuuluukin syödä aamupalalla proteiinia, iltapalalla proteiinia ja mielellään ruokailun yhteydessäkin proteiinia. Välipalat saa sitten olla hiilareita eli hedelmiä. No saa toki lounaalla ja päivälliselläkin olla hiilareita, mutta syön yleensä sillä tavalla, että niitä ei hirveästi noihin päivän isoimpiin aterioihin kuulu. Nämä aamun ja illan proteiinit ovat kuitenkin sen verran hämmentävä uudistus, että äsken kaupassa oli kohtuullisen avuton ja urpo olo. Että miten ihmeessä melkein kolmevitonen ihminen ei itse osaa näitä juttuja.

Onneksi meillä on rainerin kanssa parin viikon päästä "teoriatunti" aiheesta syöminen, niin ehkä osaan sen jälkeen edes vähän paremmin.

*) Tampere-Suomi-sanakirjan suomennos: "personal trainer, henkilökohtainen ohjaaja"

8 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Saatkin sitten rapota tänne kaikki ohjeet!

Mymskä kirjoitti...

Iiihh, ihana kuva!

Hei, olen Mymskä, 42 vee, enkä osaa syödä. Mulla on proteiinin kanssa ongelma. Kun en syö pahemmin lihaa tai kalaa, niin aina on olevinaan hirveän vaikea keksiä mistä sitä protskua saisi. Tiedän kyllä oikein hyvin, missä sitä on ja kuinka paljon, mutta silti epäilen syöväni alakanttiin tässä mielessä. Olen hirveä hiilarirohmu, eläisin tyystin hötöllä, jos en edes vähän yrittäisi. Ja mä en siis ole tässä varsinaisesti painon puolesta huolissani, mutta pelkään viimeisenkin vähäisen lihasmassan haihtuvan jonnekin. Siihen ei olisi varaa, nimittäin.

Laiza kirjoitti...

Just toissa viikolla mulle teki kans raineri esimerkki ruokalistat ja kaikki. Kerkesin yhden päivän syödä sen mukaan ja sitten tuli noro. Eipä tee mieli ainakaan italianpataa enää koskaan. Ja nyt oonki sitten ollu hunningolla, kun siitä taudista viimein paranin. Noh, sunnuntaina kunnon salirääkit ja sitte alkaa uus viikko ruodussa.

littleB kirjoitti...

Voi että ku ois tommonen oma raineri! Syöminen on niiiiin vaikee laji!

Tiina kirjoitti...

Zepa, et varmaan tarkoittanut ruokaohjeita, mutta niin nyt kävi kuitenkin. ;D

Mymskä, vaikka mä syön lihaa ja kalaa, niin silti meinaan syödä toisinaan liian vähän proteiineja. Se on välillä yllättävää, kun kuvittelee kuitenkin syövänsä kohtuullisen vähän hiilihydraatteja.
Mä en kyllä edes tiedä oikein hyvin missä on proteiinia ja miten paljon.

Laiza, heh, noro on kyllä omiaan pilaamaan hyvät jutut. Mutta miksei se koskaan pilaa niitä superherkkuja, vaan ne kunnolliset terveelliset ruoat, ihmettelen?! Onko noro koskaan pilannut sipsejä tai irtokarkkeja? Eipä ole!

LittleB, rainereita saa maksua vastaan. Kohtuullisen suurta maksua, mutta joskus se on sen arvoista.

littleB kirjoitti...

Sit ku mää oon iso ja hirrrrweeeen rikas ni mulla on oma raineri :) Siihen asti on oltava ite ittensä raineri :D

Tiina kirjoitti...

Mutta ei kannata kauhean isoksi kasvaa, niin pääsee rainerinkin kanssa huomattavasti helpommalla. ;)

Zepa kirjoitti...

Eiku siis toki ruokaohjeet käy! Ei sitä ihminen jaksa loputtomiin sanoa 'proteiiniksi' raejuusoa, soijarouhetta ja säilykeananaksia sotkettuna.