27. tammikuuta 2013

Need a little time to wake up

Aamupalani:

Huomaa paheksuva Aku Ankka.

100 g raejuustoa (Jutan ohjeissa rasvatonta, minulla oli rasvaa 2 %)
150 g sokeroimatonta mansikkakeittoa
45 g kaurahiutaleita (minulla oli tuossa myös kauraleseitä seassa)

Minun versioni sisälsi (suurin piirtein) 107 kcal, josta proteiineja 59 %, hiilihydraatteja 24 % ja rasvaa 17 %.

Taaskin ulkonäköönsä verrattuna yllättävän hyvää. Tuo kaurahiutale & -lese turpoaa niin paljon, että lopulta mehukeitto katoaa ja pöperö on lähinnä kylmää kaurapuuroa, jossa on raejuustoa. Ainoa ongelma tässä on se, että annoskoko on jälleen niin valtava, etten ole tottunut aamuisin vetämään tuommoisia settejä. Puolet riittäisi. Minähän syön aamupalaa kaksi tuntia, jos tuo koko setti on vedettävä naamaan. Ainakin noita leseitä voisin vähentää, koska en usko niillä olevan tässä yhtälössä sen erityisempää merkitystä kuin ne kuidut.

Jutta ei sanonut mitään kahvinjuonnista, joten aamukahvista en luovu. Enkä sitä paitsi muutenkaan aio noudattaa tuota GoFatGo-dieettiä mitenkään tarkasti. Kunhan nyt otan jotain suuntaviittoja. Realistisesti en usko edes jaksavani kovin montaa päivää.

8 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Syökö se rainerikin tätä ruokavaliota?

Tsemppiä näihin herkkuhetkiin, onhan se aika varmaa, että noilla ruuilla tulosta tulee, vaikka olisi mikä.

Tiina kirjoitti...

Nyt ei pidä sekoittaa Juttaa ja mun omaa raineriani.
Mun oma rainerini käski siis vaan syödä protskuja aamupalalla ja iltapalalla, ja noissahan niitä on. Tän Jutta-dieetin löysin vaan kun googlailin vaihtoehtoja proteiinipitoisille aamu- ja iltapaloille.

Eikä se niin varmaa ole, koska en tosiaan kovin tarkasti aio noita noudattaa.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen keitellyt puuroksi nuo kaurahiutaleet Jutta-dieetillä mutta ilmeisesti toimii kylmänäkin :)

Annikki kirjoitti...

Lämmin puuro mehukeitolla ja lisäksi raejuustoa ei kuulosta ollenkaan niin pahalta kuin sama yhdessä kulhossa kylmänä. :)

Kerran yritin syödä rahkaa ananasmurskalla ja se oli aivan hirveää. Siirryin aika nopeasti raejuustoon, joka on ihan hyvää. Siihen en kyllä laittanut ananasta sekaan. Proteiineja on yllättävän vaikea saada suositusten mukaan tarpeeksi.

Viimeksi, kun katsoin Juttaa telkkarista, siinä oli pyöreämpi nainen hätää kärsimässä, kun ruokavalio ei millään pitänyt ja tulokset jäivät heikoiksi. Sitten sitä itketettiin kameroiden edessä.

Tiina kirjoitti...

Anonyymi, joo, sillä tavalla se mehukeittokaan ei "katoaisi", koska hiutaleet olisi valmiiksi turvotettuja. Mä vaan en jaksa alkaa mitään puuroja keitellä.

Annikki, mutta ei toi ollut pahaa. Makuasioita toki.
Joka tapauksessa sitä on liikaa, joten vähennän siitä hiutalepuolesta ensimmäisenä. Siinä kun on vähiten proteiinia.
Mä söin perjantaina rahkaa raejuustolla (Profeel-rahkarae) ja se vasta sekopäistä olikin. Ei pahaa, mutta jotenkin ihan skitsofreenisen tuntuista.
Mua harmittaa, että aloin katsella Juttaa vasta pari viikkoa sitten. Varmasti monta läskiä itkemässä tv-kameroiden edessä on jäänyt multa näkemättä!

natina kirjoitti...

Tuo Profeel-rahkarae on sitten kaikista kamalinta! Epämiellyttävä koostumus. En pitänyt yhtään.

Ed. kirjoitukseesi liittyen; proteiinilisää otan itse päivittäin melko paljon, sillä oma ruokavalioni ei millään riitä kattamaan päivän tarvetta. Vaikka olenkin varsin reipas syömäri..

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä moni muukin kuin Aku paheksuu silloin, kun syödään oksennusta aamiaiseksi...

Tiina kirjoitti...

Natina, siinä koostumuksessa oli kyllä jotain todella omituista. :D
Mun ruokavalioni on aika hyvin riittänyt kattaman proteiinitarpeet. Ainakin Kiloklubin mukaan, ja nyt varsinkin. Yhtenä päivänä se jo huuteli liian paljosta proteiinista, joten täytyi vähän fiksailla. Toisaalta karppaahan aika moni, joten ei se kai niin vaarallista ole.

Anonyymi, tuotapa en ole kokeillutkaan.