4. tammikuuta 2013

Kymmentuhatvuotisen historian tulos: Hengitys - sisään ja ulos

Jotenkin taas tulevaisuuden näkymät masentavat.

Kävin viime viikolla työhaastattelussa. Kyseessä oli vuokratyö eli tämä haastattelu oli vaihe 1, ja vaiheessa 2 olisi sitten päässyt haastatteluun siihen firmaan, johon vuokratyöläiseksi olisi mennyt.

Haastattelija hoki vaikka kuinka monta kertaa haastattelun aikana, että työ ei vastaa ollenkaan kykyjäni. Siis siinä mielessä, että olen kyvykkäämpi kuin työnkuva vaatisi. Yritin siinä sitten vakuuttamasta päästyänikin vakuuttaa, että olen silti aidosti kiinnostunut työpaikasta, haluan sen enkä aio viikon päästä lähteä johonkin haastavampaa (koska, ollaanpa rehellisiä, niitä ei hirveästi ole tarjolla). Haastattelun lopuksi minulle kerrottiin, että asiaan palataan ensi viikolla. No, nyt on sen ensi viikon perjantai jo pitkällä illassa, joten melko varmasti voin sanoa, että eipä palattu asiaan.

Tämä on justiinsa niin tätä. En saa niitä "kykyjäni vastaavia" töitä, koska niihin on kilpailu todella kova ja aina niitä löytyy tekemään tyyppejä, jotka ovat minua pätevämpiä ja joilla on vankkaa työkokemusta alalta, toisin kuin minulla, ikuisella pätkätyöläisellä. Ja niitä muita hommia taas en saa, koska olen ylikoulutettu enkä näin ollen voi oikeasti haluta tehdä sellaista työtä tai ainakin haen koko ajan jotain parempaa.

Ja itse kun olisin tyytyväinen, jos saisin välillä edes vähän kolmea kuukautta pidemmän työsopimuksen, että ei joka kuukausi tarvitsisi miettiä mistä sen leivän repii ja millä laskut maksaa.

Suomeksi sanottuna vituttaa.

11 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Olin ollut Eilakaislalla tyrkyllä jo varmaan vajaan vuoden, kun aloin sitten soittelemaan sinne, työttömänä edelleen, ja kyselemään että eikö muka oikeasti ole mitään, kyllä mä osaan. Puhelun aikana kävi ilmi, että he ei olleet kehdanneet tarjota mulle mitään kun olen NIIIIIIIN koulutettu. Mitvit??! Enkö mä ollut töitä hakemassa? No, en sitten saanut sieltä ikinä mitään, mutta pian tuon puhelun jälkeen työhommelit ratkesivatkin sitten muuten.

OMG sanon vaan. Tällaista tää on.

Tiina kirjoitti...

Olipa outo kirjoitusvirhe mulla tuolla, vaakkuttamasta päästyäni... No nyt se on korjattu. :D

Mäkin olen muuten joskus laittanut Eilakaislalle hakemuksia enkä koskaan ole kuullut sieltä pihaustakaan. Ensi kerralla varmaan tarvii soittaa hakemuksen perään. Tuon viime viikkoisen vuokrafirman kautta ei varmaan kannata enää edes yrittää, tämä kun oli jo toinen yritys.

Niin, ihme homma, ettei hyvä työntekijä kelpaa sen takia, että on sattunut kuluttamaan koulunpenkkiä vähän jotain toista enemmän. Tylsää, että siitäkin sitten rangaistaan. Toivottavasti munkin työkuviot selviää joskus jollain tavalla.

Tiina kirjoitti...

Ai juu, toinen mitä se haastattelija sanoi, oli että "sä olet kauhean tekninen henkilö". Jaa, no, sori... :D

yllätystyttö kirjoitti...

Tää on niin tätä. Vituttaa ihan siun puolesta!

Tiina kirjoitti...

Niinpä. Ilman sitä jatkuvaa toistoa siitä, että työ ei vastaa kykyjäni, olisin varmaan vaan olettanut että en nyt ollut työhön sopiva tyyppi, mutta nyt se oli jotenkin niin ilmeistä miksi en tullut valituksi edes jatkoon...

Mymskä kirjoitti...

Ei voi kuin ihmetellä, että millä ihmeellä ihmiset yleensäkään työllistyy. Paitsi suhteilla, ilmeisesti. Aina on joko liian koulutettu tai liian vähän koulutettu, työkokemus ym. -vaatimuksetkin kuulostaa ihan älyttömiltä. En nyt sattuneesta syystä seuraa kauhean tarkkaan tuota areenaa, mutta kun on useampi kaveri ollut työnhaussa, ja sitä on katsellut, niin ei käy kateeksi.

Musta olisi ollut hauskaa, jos olisit vaakuttanut sille haastattelijalle :D

Tiina kirjoitti...

Vaakuttamisellakin olisi voinut olla parempi lopputulos. :D :D

Suhteellisen epätoivoiselta kyllä tuntuu edes ajatus, että pääsisi johonkin töihin ilman niitä suhteita. Että pitäisi sitten varmaan osata löytää ne oikeat suhteet. En vaan oikein ole mikään verkostoitumisgurukaan, joten sekin puoli on vähän vajavaisesti hoidossa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs osaamista teiltä löytyy täältä?
Itselläni on pari akateemista loppututkintoa tietotekniikassa ja fysiikassa. En ole juurikaan hakenut töitä, koska töiden tekeminen ei innosta oikein. Olen myös jo kolmekymppinen. Perintöä on myös tullut sen verran että ... puolimiljonäärejä ollaan melkein =) En siis ole mikään rikas tai edes varakaskaan, kun 200 000 € kiinni asunnossa ja toiset 50 000 € mökissä.

Kokeilin joskus pari vuotta sitten heittää muutamia hakemuksia joihinkin tietotekniikkayrityksiin puolileikilläni, en saanut mitään vastauksia. Tein joskus kymmenen vuotta sitten töitä korkeakoulussa tutkimusapulaisena muutaman kuukauden. Kaverini, joka on vähemmän koulutettu kuin minä (hän on kolutukseltaan vain diplomi-insinööri) meni työkkäriin, ja sai heti koulutusta vastaavaa työtä, joten ehkä työkkäriin kannattaa mennä.

Viiu kirjoitti...

just noin,raivostuttavaa! vakiduuniin vihdoin kiinni päässeenä pystyn vieläkin helposti tavoittamaan tuon saman ahdistuksen,.

mikähän ihme saa työnantajan (olipa sitten vuokrafirma tai muukin) ajattelemaan että ihan aikaa tuhlatakseen ihmiset niitä duuneja hakee.. ei esim. siksi että olis kiva tehdä töitä, varmistaa toimeentulo ja esim. elää helpommin.

pitäis varmaan jättää hakemuksessa joku tutkinto mainitsematta niin pääsis lähemmäs sitä tasoa mitä haetaan?

voimia!

Tiina Köngäs kirjoitti...

Sen ymmärrän että vuokrafirmoista eivät työtä saa ne joilla ei ole tarpeeksi kokemusta, musta se että liialla koulutuksella ei saa töitä on hämmentävää. Eikös niiden vuokrafirmojen ydin olekaan se että heidän kauttaan asiakkaat saavat väliaikaisia työntekijöitä?

Okei, olen itse konsultti ja asiakkaani on pitänyt minusta kiinni jo 5 vuotta, joten olen ilmeisesti se poikkeus säännössä.

Millainen koulutus sinulla on taustalla? Jos osaat koodata ja testaus ei ole ihan NO-NO, niin voisit yrittää hakeutua jonnekin esimerkiksi automaatiotestaukseen. Niille osaajille tuntuu olevan kaikkialla tarvetta.

Kirsikka kirjoitti...

Oi Tiina, oletko sinä minun toinen persoonani? Koska olisin voinut ite kirjoittaa tämän saman merkinnän. Paitsi että mua ottaa päähän vuokrafirmat ja konsulttien kautta tapahtuva työhaastattelu niin paljon, etten yleensä edes hae sellaisiin paikkoihin. Niin ja olen menossa sinne vuoden ensimmäiseen haastatteluun vasta huomenna... Et siis ole tässä(kään) ahdistuksessa yksin.