7. toukokuuta 2009

Jumbo Blimp Jumbo


Ilmalaivoista puheenollen... Luin eilen tuolta intternetistä, että Alice In Chainsin uusi levy on valmistunut hiljan. Ilmestymispäivästä en tiedä mitään, enkä ole ottanut selvääkään, koska olen niin kahtiajakoisin tuntein tämän asian äärellä. Toisaalta, sehän voi olla ihan hyvä levy ja sille pitäisi varmasti antaa mahdollisuus, mutta sitten taas toisaalta... Eihän se oikeasti voi olla Alice In Chains ilman Laynea. Olisivat perhanat käyttäneet edes jotain muuta nimeä. Minun näkökulmastani katsottuna Laynen ääni oli koko Alice In Chainsin sydän, ja eihän ilman sydäntä voi olla elämää. Paitsi jonkinlaisen tekomasiinan avulla, joka pumppaa ja pitää väkisin hengissä. Toisaalta en tiedä pystynkö sulattamaan tuota uutta levyä (paitsi tietysti fyysisesti se sulaa kun on riittävän kuumaa) tai haluanko edes kuulla sitä. Mutta toisaalta kyllä toivoisin myöskin, että se uusi levy on hyvä. Ja sitten uudet sukupolvet muistavat Alice In Chainsin sinä bändinä, jossa on se tummaihoinen laulaja. Ihan varmasti siinä käy niin. Yhyy!!!

Muuten musiikista puheenollen! Ostin sen Kyussin levyn silloin hulluilta päiviltä ja lähdin kuuntelemaan sitä aika varovaisesti, koska niskaani saatettiin olla asetettu aikamoiset ennakko-odotukset täällä blogistaniassa. Ajattelin, että kauheata jos en tykkääkään siitä! Mutta heti ensimmäisenä minut vakuuttivat ne kitarasoundit. Aivan mielettömiä! Ja kuuntelin levyn kolmeen kertaan, kuten Kata viisaana osasi kehoittaa. On pakko kyllä sanoa, että se kuulostaa joka kuuntelulla yhä vain paremmalta. En edes tiennyt että sellaisia kitarasoundeja voi olla olemassa. Sehän on suorastaan orgastista kuunnella sellaista. (En tiedä olenko outo, mutta yhdistän mielessäni aina oikein hyvän musiikin oikein hyvään seksiin. Mutta tuntuuhan ne jotenkin yhtä hyvältä. Ymmärrättekö? Kukaan?!?) Ajattelin seuraavaksi laajentaa tuntemustani muihinkin Kyussin levyihin sekä Fu Manchun musiikkiin, jota last.fm on jonkin verran minulle tuputtanutkin. Vähän kyllä nolottaa tutustua näihin bändeihin ehkä jotain 20 vuotta jälkijunassa, mutta esimerkiksi Kyussin olemassa olon aikana minulla ei ole ollut hajuakaan oikeasti hyvästä musiikista, koska... no, mistä ennen nettiä ja teitä muita, ah niin ihania bloggaajia, näistä ikinä pystyi kuulemaan???

Lopuksi teillekin muillekin (bändiä tuntemattomille) hiukan Kyussia, niin tiedätte mistä täällä puhutaan! Valitettavasti ne kitarasoundit ei tuossa youtuben videossa pääse ihan oikeuksiinsa.

Suositteluja muista hyvistä bändeistä otetaan vastaan kommenttilaatikossa.


Ps. Tämä postaus on sitten kirjoitettu ihan pilke silmäkulmassa. Mikään ei ole niin vakavaa miltä se ehkä näyttää. En vaan tahdo laittaa hymiöitä.

11 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Luinpas ilmavaivoista puheenollen... Joo-o. Vaiva tai laiva, aivan sama :D

Tiina kirjoitti...

No, yhtä looginen se ilmavaivatkin olisi ollut tuossa kohtaa. :D

Anonyymi kirjoitti...

Onpas rouhea kitarasoundi, ja etelän otettakin..
Ei varmaan mitää uutta, mutta mitenkäs tämä? Tai Pulkas? NOFX? Tai väärä päivämäärä?
Tai sitten vaan ihan rehellisesti Jimiä kesäyössä? (En tiedä oliko yöllä soitettu, mutta ainakin se on selvästi oikea ajankohta kuunnella tätä versiota.)

ill. kirjoitti...

sää käskit suosittelemaan.. Apollo 440, Faithless, Prodigy ..:) ei ihan osu tuohon kyussin (joka muuten oli rehellisesti sanottuna ihan paskaa ;)) kategoriaan kyllä..

Tiina kirjoitti...

Anonyymi, kiitos suosituksista! Noista linkkaamistasi tuo Eyehategod ainakin vakuutti parhaiten, täytyy varmaan kuunnella sitä vähän enemmänkin youtubesta. NOFX on ihan ok ja Jimi on tietty ihan ykkönen. :)

Ill, youtube tai koneeni rupesi tökkimään justiinsa, mutta etsin ja kuuntelen noita hiukan myöhemmin. Prodigy nyt tietty on tuttu ja ihan hyvä, mutta en kovin yhtäsoittoisesti jaksa kuunnella sitä. Palaan siis...

minh kirjoitti...

Sitten vaan Fu Manchun kimppuun, niilläkin on varmaan 12 levyä, ellei enemmänkin.. ja Kyussin Welcome to Sky Valley on sitten se paras(minun suosikkini). Uusista stoner-bändeistä suosittelen Truckfightersia, katso vaikka myspacesta, helvetin kova!
-minh-

--KATA-- kirjoitti...

Oh Tiina rakas, mää ihan liikutun. Katos olen oikeastaan vaan kateellinen, että sä voit aloittaa koko stoner-rockin kuuntelun. Mä vannon että kun pääset makuun, niin sun elämä ei enää koskaan tule olemaan niin grunge keskeistä. Ja en tod.! laita tähän mitään vitun hymiötä, tämä on vakavaa!!! Voin heti suositella sulle jotain sataa bändiä. Mä kirjoitin aikanaan pitkän jutun stonerista jonnekkin ja haluisin sen sulle lähettää, mutta kun se perkele on saksaksi, ehkä mä inspiroidun pian ja kirjoitan samat lätinät suomeksi.

P.S. Tiedät toki, etten näin vanhana aic fanina voi ymmärtää tuota uuden levyn nimeämistä, mutta ei mulla mitään duvallia vastaan ole, saas nähdä. Kerrotko täällä kun levyä voi kuunnella jossain pliis. Mä en nykyään huomaa mitään uusia juttuja.
Puspus, K

Terkkuja Minhille!

--KATA-- kirjoitti...

Unohdin kommenttikiihkoissani vastata kysymykseesi "Ymmärrättekö? Kukaan?!?"
No fuck yeah, tottakai.

Tiina kirjoitti...

Minh, kiitos vinkistä, minäpä katson. :)
Ja täytyy jostain yrittää hommata tuo Welcome to sky valley myöskin.

Kata, kyllä, hyvältä kuulostaa. Eihän mun musiikkimakuni nytkään ole niin kovin grungekeskeistä oikeasti. Eniten grungebändeistä kuuntelen aic:tä eikä sekään taida olla ihan puhtaasti grungea. Enempi tulee kuunneltua sellaista proge-punk-alternative-osastoa. :) Mutta joo stoner rock kuulostaa tosi hyvältä. Vähänkö tykkään siitä saundista.
Saksa tosiaan ei ole mun vahvimpia kieliä, joten jos vain jaksat suomeksi kirjoitella, niin se kiinnostaisi.
Niin joo, tuohon aic-juttuun. Ei mullakaan sitä Duvallia vastaan mitään ole, jotenkin vaan se on sitten kuitenkin eri bändi. Mutta näinhän ne tekee, kuulemma Queen myöskin on tehnyt näin. Infoan kyllä jos jostain saa maistiaisia uudesta aic:sta. :)
Ja vielä, ihanaa että joku ymmärsi tuon vertaukseni!
Pus pus sullekin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ah, Kalifornian desert rock on kyl parast pössyttelymusaa, en ite tykkää yhtään doomista tai Electric Wizardin tapasist bändeist, naurettavaa hidasteluu... Pitäs kuunnella toi Kyussin Sky Valley, Blues for the Red Sun tuntu vähän liian monotoniselt ainaki ku ekan kerran kuuntelin läpi

Tiina kirjoitti...

Anonyymi, onneks ne on ihan hyviä vaikkei pössyteliskään. ;)
Electric Wizardissa tuntui olevan ihan hyvät soundit, mutta aika verkkaiselta tosiaan kuulosti.

Ja ill. vielä, kuuntelin noita. Apollo 440 kuulosti ihan hauskalta, joskaan ei ihan mun genreä ehkä. Mutta en varmaan vaihtaisi radiossa kanavaa jos sieltä tulisi tuota. Vähän liian "konemusaa", samoin kuin tuo Faithless.