17. toukokuuta 2009

Nuff said

Euroviisut... Ne olivat... sanoinkuvailemattomat. Ehkä parhaiten Euroviisut pystyy tiivistämään Chris Cornellin Twitterissä esittämään arvioon niistä: "Wow! Scary!" (Fyi, Chris on perheineen Pariisissa tällä hetkellä. Euroviisuja ei siis vieläkään näytetä Amerikassa. Ihme kyllä.) Vaikka se äänestys olisi ollut ilmainen, niin en olisi pystynyt äänestämään yhtäkään kappaletta. Jokainen oli sitä samaa paskaa eri paketissa. Ei siitä sen enempää. Potuttaa vieläkin ettei se Signmark päässyt edustamaan Suomea...

Olen hyvin yksinkertainen ihminen, enkä aina tajua ihan asioita. Esimerkiksi tuossa jääkiekon MM-kisojen loputtua (Suomen osalta) oli joku Suomen jääkiekkopelaajista näyttänyt persettä linja-auton ikkunasta. Joku herkkäsieluinen Suomalainen toimittaja oli nähnyt sen ja ilmeisesti järkyttynyt sydänjuuriaan myöten, koska siitä nousi niin kauhea meteli. Tai ehkä herkkäsieluisia olivat aivan muut ihmiset kuin se toimittaja, en tiedä, kun en ole seurannut asiaa sen tarkemmin. Tilanteesta kuitenkin seurasi se, että kyseinen jääkiekkoilija esitti anteeksipyynnön pyllistyksestään. Suomen jääkiekkoliitto julkaisi oikein tiedotteen, jossa pyllistänyt pahoitteli tapahtunutta. Jotenkin tuntuu, että tässä on taas todellisuudentaju lähtenyt lapasesta ja kovaa. Aikuinen mies näyttää persettä ja aikuinen nainen näkee tapauksen. Seuraa julkinen anteeksipyyntö. Täysin loogista. Vähän samaa sarjaa sen kanssa, kun Ilkka Kanerva pyysi anteeksi Suomen kansalta tekstailtuaan jonkun... kenen kanssa se edes oli? Tukiaisen?

Sen sijaan en ainakaan ole kuullut enkä nähnyt minkäänlaista anteeksipyyntöä kansanedustaja Pentti Oinoselta, joka vertasi tai ei verrannut homoseksuaalien adoptio-oikeutta eläimiinsekaantumiseen. (Ainoastaan eduskunnan puhemies Niinistö kertoi Oinosen olevan syvästi pahoillaan, jos joku loukkaantui hänen sanoistaan). Tosin Oinonen on maalainen, joten häneltä ei pidä odottaa minkäänlaista järjenjuoksua tai hienotunteisuutta. Ilmeisesti. Jos tarkkaan ajattelee, niin Oinonenhan on nyt loukannut sekä homoja, koiria että maalaisia. Se mieshän on suorastaan liekeissä!


Ps. Jotenkin ihan pimeätä seurata tuota keskustelua samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeutta käsittelevissä jutuissa. Miten ahdasmielistä porukkaa tästä maailmasta löytyykään.

12 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Jep, on niin harmillista ettei viisut todellakaan näytä maan parhaimmistoa laulujen osalta.. Se on kans vähän harmi kun monet noista kappaleista on ehk´ä sellasia ettei ne livenä kuulosta yhtä hyvältä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohan on tuloksena, kun viisutapahtuma jo lähtökohdaltaan tuntuu hakevan yltiökaupallista poppia.
Ei sinne kannata musiikillisilla ansioilla lähteä. Pitää tehdä niin helppoa ja yksinkertaista laulua kuin mahdollista, laittaa vähän draamaa mukaan ja saada esittäjäksi hyvä laulaja/esiintyjä.
Kukaan vakavastiotettava artisti (jotain iskelmäporukkaa lukuunottamatta) ei edes halua voittaa tuollaista..

Ja pohjakin putoaa kilpailulta pois, kun ammattisäveltäjät ja esittäjät kauppaavat tuotoksiaan eri maihin. No, sirkushuveja kansalle.

Dårka kirjoitti...

Kaikki, ihan kaikki "jääkiekkoihmiset" tuntevat elokuvan "Lämäri" ja sen yhden tunnetuimmista kohtauksista. Juonikohtaus . Jos joku jääkiekkopomo muka ihmettelee, mistä hanurinheitto on peräisin, niin se valehtelee. Sama koskee urheilusurnalisteja. Voisin lyödä vetoa, että jokainen lätkäjoukkue Suomessa on ainakin joskus kokeillut tuota. Ei se mitään ainutkertaista ole.

Ai niin tuossa leffassa on Paul Newman, joten se lienee Tiinallekin tuttu.

Anonyymi kirjoitti...

Minua ihmetyttää se, että missä on tämä porukka silloin, kun eduskunnassa säädetään oikeasti jotain typerää ja oikeuksia polkevaa? Kirkossa ja baarissa? (Vai onko se sama asia, kun on alkoholitarjoilu molemmissa?)

Tulee mieleen tämmöinen vanha viesti Muropaketista:
"Mielenkiintoisia nämä keskustelua herättävät uutiset. 10.000 koudugalaista mustaa kuoli nälkään... tästä keskustellaan 12 viestin verran.
Sysmän Taka-Vintturista löydetty steppaava ja laulava hamsteri... tämä aiheutaa keskustelua 1900 viestin verran."

hdcanis kirjoitti...

Hesarin adoptio-keskustelua jaksoin seurata ensimmaisen viestin ensimmaisen rivin verran, koska se tosiaankin oli samaa paskaa ja samassa paketissa. Ei vaan pieni ihminen jaksa (mutta sekalaiselle joukolle savolaisia olen jo piruillut Oinosen selityksista).

Tiina kirjoitti...

Anni, niinpä, vaikka playbackinä ne kaikki siellä viisuissa tietty tulee. Euroviisuissa tuntuu olevan joku tietty kaava, jota kaikissa kappaleissa tulee noudattaa.

Anonyymi #1, mä en käsitä miten tuo edes on kaupallista... Kuka tuollaista ostaa. :D
Eikä noita hyvällä tahdolla oikein voi sirkushuveiksikaan sanoa. Tai olihan ne väliaikaesitykset ihan näyttäviä.

Dårka, oon samaa mieltä ja oon myöskin nähnyt ainakin sivusilmällä tuon leffan. Paul Newman vaan ei valitettavasti ole tehnyt sitten 60-70 -lukujen vaihteen mitään kovin hyviä leffoja.

Anonyymi #2, mä mietin kanssa noita kommentteja lukiessani, että mikä ihmeen hihhuliuskovaisten (ei pahalla) esiinmarssi tuolla kommenteissa on tapahtunut.
Ei voi mitään. Valitettavasti.

Hdcanis, joo, ei tota keskustelua kyllä kannata kovin tosissaan ruveta seuraamaan. Sen verran älyttömiä argumentteja niistä löytyy.

Laiza kirjoitti...

Se on aika jännää kyllä, että ihmiset, jotka kovasti saarnaavat siitä, miten homoparien lapsia tullaan väistämättä esim. kiusaamaan koulussa, eivät näe että he itse pitävät yllä tuollaisia asenteita.

seeds kirjoitti...

Parasta tuossa adoptiokeskustelussa on ehkä se, että noin puolet keskustelijoita ei näytä tietävän ko. lain sisällöstä yhtään mitään. Ja silti jaksetaan paasata tuomipäivän meinigillä, ilman että edes tajutaan olevansa aivan metsässä:)

Elegia kirjoitti...

Viisut, tunnustan kuunnelleeni ne. Samaa eurohumppaa oli tarjolla kuin aina ennenkin. Ei mitään poppia siis mielestäni. Eikä Waldo tosiaan tehnyt poikkeusta, vaan mukaan mentiin 90-luvun discobiitillä, jossa eukko laulaa kertsit ja äijä "räppää" välissä. Huh huh, ei kai kukaan tosissaan luullut, että se voi menestyä?!

Ja sitten Sillanpää tulee antamaan pisteet ylikireässä flanellipaidassa, kun tilaisuus olisi edellyttänyt ennemminkin pukua. Juntti mikä juntti.

Ja herra Oinonen olisi voinut mieluummin verrata tätä adoptioasiaa vaikkapa mielenterveysongelmaisiin eikä lemmikkieläimiin - päävammaiset ovat ihmisiä niin kuin homotkin. Koirat ovat vähän eri rotua ja sitä kysymystä pitäisi mielestäni miettiä ihan erikseen, jos siihen nähdään tarvetta.

hdcanis kirjoitti...

Ysäri-tanssipoppihan on taas retrosti kuunneltavaa, eli siinä mielessä tyylivalinta ei huono ollut...

Liiallinen luetunymmärtäminen ei noissa nettikeskusteluissa ole tosiaankaan yleistä, päätellen muutamista aiemmista keskusteluista varmaan tässäkin joku jo on tulkinnut lain sellaiseksi että kaikilta heteroilta otetaan lapset pois ja ne annetaan homojen adoptoitaviksi...
Nollasummapelillähän edetään, että jos joku saa lisää oikeuksia niin se on muilta pois.

Elegia kirjoitti...

Viisujen tyylistä noin yleensä. Sehän on pysynyt aika samana jo pitkään ja jämähtänyt sitten tuohon ysärimäiseen humppaan (plus rakkausballadit). Eurohumpaksi kutsun sitä itse. Waldon biisi oli mielestäni kamalaa roskaa, yksinkertainen massabiisi.

Tiina kirjoitti...

Laiza, niinpä, mistäpä muualta lapset ne asenteensa saa jos ei kotoa!

Seeds, joo, paheksutaan vaikkei edes tiedetä mitä. *silmienpyörittelyä*

Elegia, mä olin tosi yllättynyt että Waldo pääsi edes sinne finaaliin. Sikäli se oli jopa yllättävän hyvä sijoitus. :D
Mua nauratti kanssa se Sillanpään paita. Nythän se on myynnissä huuto.netissä.
Päävammaiset taitaakin saada adoptoida ja mennä naimisiin nykyisin helpommin kuin homot.

Hdcanis, rajansa se on retrollakin. ;)
Joo, toi on jännä, että onhan niitä lapsia ollut ja tulee olemaankin homoperheissä, mutta jotenkin se adoptio nyt sitten muka olisi ihan tosi paha asia. Lapsen etuhan se on, jos nuo vouhkaajat vaan pysähtyisivät ajattelemaan.

Elegia, on kyllä valitettavasti pysynyt viisujen tyyli ihan samana viimeiset 20 vuotta ainakin. Eurohumppaapa hyvinkin. Voisi vähän uudistua.