5. toukokuuta 2009

Tilastotietoa

  • Tiedättekö mikä on kaikkein suosituin hakusana, jolla tänne ollaan tultu viimeisten 1,5 vuoden aikana? No sehän on tietysti oraakkeli. Oraakkeli ylittää suosiollaan jopa seuraavana tulevat hakusanat tiina, harmiton ja enimmäkseen. Viidenneksi suosituin hakusana on kummituseläin, mikä on aika söpöä. Hakusanojen top-10:een mahtuu vielä tatuoinnit, lempee, tatuointeja, nakkipiilo ja sanat. Suojakännit ja mummoseksi tulevat vasta kaukana noiden jälkeen.

  • Ylivoimaisesti eniten tänne päädytään Blogilistan kautta. Jopa 55 % kävijöistä tulee jotain reittiä Blogilistalta. Toiseksi eniten kävijöitä tulee Bloggerin profiilini kautta. Kolmanneksi eniten jengiä lappaa Hurmaavasta itsemurhasta ja seuraavaksi eniten Annikin blogista. Noin 27,5 % tyypeistä tulee hakukoneiden kautta ja loput omia reittejään. Tilastoja tosin vääristää se, että ilmeisesti tuo tutkaimeni laskee myös Google Readerista tulleet tyypit hakukoneen (Googlen) kautta tuleviksi.

  • Suurin osa, eli jopa 68 % teistä käyttää Firefoxia, ja vain 25 % on yhä Internet Explorerin vankeja. Mielenkiintoista on se, että täällä on käyty neljä kertaa Playstationilla. Ilmeisesti silläkin voi sitten surffailla netissä. Lähes 90 % käyttävät tuttua joskaan ei niin turvallista Windowsia. Microsoftin ei siis tarvinne pelätä monopolinsa puolesta, vaikka selaimensa onkin paska. Windowsin käyttöjärjestelmistä XP on ylivoimaisesti suosituin ja Vista tulee kakkosena, mutta vasta kaukana perässä. Mac tulee luonnollisesti kolmantena.

  • Maantieteellisesti ei ole lainkaan yllättävää, että 94,5 % tämän blogin kävijöistä ovat Suomessa. Kakkosena vain hiukan päälle prosentin osuudella (1,02 %) tulee Saksa ja kolmantena alle prosentilla (0,79 %) Eurooppa. Jänskää, nuo ovat varmaan niitä kosmopoliitteja. Neljänneksi eniten porukkaa tulee Yhdysvalloista (0,73 %) ja viidenneltä sijalta löytyy Iso-Britannia (0,72 %). On tänne eksynyt kerran joku Libanonista, Portugalista, Irakista, Ukrainasta, Maltalta, Vietnamista, Costa Ricasta, Senegalista ja Indonesiastakin. Lähes 99 % kävijöistä on Euroopasta ja loput hiukkasen päälle yksi prosentti muista maanosista.

  • Eniten lukijoita käy tiistaisin. Maanantai, keskiviikko ja torstai ovat myös aika vilkkaita päiviä, mutta loppuviikosta kävijämäärät notkahtavat. Suurin kävijäpiikki on iltaisin kl0 20-23. Kuukausissa ei ole havaittavissa samanlaista säännönmukaisuutta. Eniten kävijöitä ikinä on käynyt vuosi sitten toukokuussa ja toiseksi eniten tämän vuoden maaliskuussa. Keskimääräisesti täällä käy 152 nenua per päivä ja suurin kävijämäärä on ollut 13.5.2008, jolloin täällä kävi jopa 390 tyyppiä. Mitähän silloin on tapahtunut? *tarkistaa* Jaa, se on näköjään ollut silloin sen suuren kriisin aikaan, joka tunnetaan maailmanlaajuisesti Blogigaten nimellä, kun Blogilista muutti käyttöehtojaan ja yritti vääryydellä sekä viekkaudella saada meidät myymään sielumme Sanoma Digitalille.

Siinäpä ne tärkeimmät. Olikohan tämä tämän blogin kuivin postaus ikinä?

Loppukevennys.

13 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Aika lähellä ainakin.
Kummituseläin on kiva.

Charlatan kirjoitti...

Heh, saattoi kyllä olla kuivin mutta herättää myös sellaista uteliaisuutta että haluaisin itsekin osata etsiä moisia tietoja blogistani... Vuodatuksen tuollainen tieto on vaan vissiin vielä lapsenkengissä. Tai sitten en ole perehtynyt tarpeeksi. Mutta jos sullakin on Mozilla niin oot varmaan nähnyt mun ihanan faviconin josta oon niin ylpeä? =)

nona kirjoitti...

Vankiloista kiellettiin pleikkarit, koska niillä pääsee nettiin ja harrastamaan rötöksiä, niin kertoivat lehdet :) Jotkut olivat huolestuneita vankien ihmisoikeuksien puolesta. Playstation= ihmisoikeus?!

Susa kirjoitti...

Mielenkiintoista.
Mista saa tietaa tallaset tiedot, jos saan udella?

Tiina kirjoitti...

Mymskä, kummituseläin on söpis!

Charlatan, kävin tsekkaamassa sun ikonijutskan! ♥ :)
Mäkään en bloggerista noita tietoja kerännyt, vaan erillisestä ohjelmasta johon linkitän tuossa hiukan alempana.

Nona, joo, Pleikkari on justiinsa varmaan ihmisoikeus ja nettikin tätä nykyä. :D

Susa, saa udella. :)
Mulla on tuo Extreme Tracker laitettuna tänne blogiin, niin se kerää tuota tietoa.

Aimo kirjoitti...

En tunnusta tulleeni oraakkelin tai kummituseläinten perässä. Suomesta, kyllä. Tuliketulla, kyllä. Blogilistan kautta, melkein aina.

Pitäisiköhän kokeilla Extreme Trackeria itsekin. Hmmm.

Ilkka kirjoitti...

Mä oon se Eurooppa varmaankin aika suurelta osin. Näin niinqu tiedoksesi :)

hdcanis kirjoitti...

Itse olen myos Eurooppa-kiintioon kantanut oman osuuteni, samoin kuin IE-blokkiin.

Tiina kirjoitti...

Aimo, tuo extreme tracker vielä eliminoi toisinaan ääkköset ja siinä lukee "kummituselin". Siitä tulee aina toisinaan jotain epäilyttäviä mielleyhtymiä. :D

Ilkka, ai sä olet sellanen Euroopan omistaja. :)

Hdcanis, ja toinekin kosmopoliitti siinä. :)

Aimo kirjoitti...

Kummituselin pelasti mun iltani! Ei saa naurattaa näin kovaa :D

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kieltämättä mielenkiintoista nähdä postaus, joka käsittelisi oraakkelia, harmitonta, kummituseläintä, nakkipiiloa, tatuointeja, suojakännejä ja mummoseksiä. Siis asioina.

Ehkä se kertoo minusta jotain.

En halua ajatella mitä.

Anonyymi kirjoitti...

Jätetään se kummituselin toiseen kertaan.

Tiina kirjoitti...

Aimo, no arvaa olenko mä nauranut sille aina yksikseni. :D :D :D

Anonyymi, niin, pitäisköhän joskus tehdä sellainen kaikenkattava postaus näistä aiheista. Ja kummituselimestä sitten joku toinen kerta. ;D