21. toukokuuta 2009

Kevätmyrskyjä ja googlepeikkoja


Muistatte varmasti kaikki sen ikävän välikohtauksen, kun muumipeikkoa vastaan hyökättiin brutaalisti Tampereella viime vuoden keväällä? Tietysti muistatte, sehän oli yksi pahimpia Tamperetta kohdanneita katastrofeja tällä vuosituhannella. No tämän päivän Morosta selviää tuon muumipeikon pahoinpitelijän (joka on 27-vuotias nokialaismies, tietysti) saama tuomio. Tyyppi sai törttöilystään 60 päiväsakkoa ja joutui maksamaan kaupungille korvauksia 5000 euroa. Ei kannata käydä muumipeikolle ryttyilemään.

Ja iloksemme saamme muumipeikon, uuden sellaisen koska vanhalle kävi lopullisesti, takaisin omalle paikalleen! Muumin ympärille ei aiota rakentaa mitään turvaverkkoa, koska muumia täytyy päästä silittelemään. Mutta jos joku vielä käy muumin nenille hyppimään (kirjaimellisesti), niin hattivattien kosto saattaa olla hirmuinen.

***

T:n mielenkiinnottomasta bloggauksesta tuli mieleen yksi tapaus, kun tuossa pari kesää sitten olin töissä. Silloiset työkaverini, sellaiset keski-ikäiset naiset, äityivät ihmettelemään miten se google onkin niin ihmeellinen. Että on siinä täytynyt olla homma, kun sinne on laitettu se kaikki tieto. Poistuin paikalta hymähtäen ja menin vessaan nauramaan. Jonain muuna päivänä olisin ehkä jaksanut alkaa valistaa hakukoneiden rakenteesta, mutta en silloin.

***

Tampereella oli ukkoskuuro tänään ja hetken aikaa satoi rakeita aika kovastikin. Näpsäilin valokuvia taivaanrannasta, mutta yhtään salamaa en saanut ikuistettua. Kevätmyrsky noteerattiin Iltalehdessäkin.

7 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

ihana muumi <3

En ikinä tahtoisi koskea siihen Hämeensillan miespatsaan ukkovarpaaseen, joka on kiillotettu kosketuksista niin että se säihkyy, mutta muumin kuonoa voisin kyllä silittää. :)

Tiina kirjoitti...

Mäkään en muuten ole tainnut ikinä koskea siihen varpaaseen. Muumin kuonoa oon taputellut. :)

Dårka kirjoitti...

"Muumin kuonoa oon taputellut."Ai että Muumia käkättimeen vaan. Siistii. ;)

Tänne kaupunkiin tuli karmea sumu.

Mimmu kirjoitti...

Mä olen nyt vasta aikuisena alkanut pitämään Muumeista. Ehkä olin vaan vähän outo lapsi ja silloin ne ei kiinnostaneet.

Nokialta ei muuten tule yhtikäs mitään hyvää. Paitsi mä, mutta mä haluankin täältä pois nopeasti! ;D

kervå kirjoitti...

Oho, olikin hyvä kirjoittaja -> seurantaan :)

Tiina kirjoitti...

Dårka, ei kun silleen ihan kiltisti vaan silitellen. :)
Olipa näköjään aika sumu Helsingissä.

Mimmu (meinasin kirjoittaa Muumi), en mäkään kyllä pienenä tykännyt muumeista kai hirveästi. Tai niistä kirjoista kyllä, mutta en siitä piirretystä tv-sarjasta. Siitä sarjasta en tykkää kyllä vieläkään, kun en kestä niitä ääninäyttelijöitä. D

Kervå, joo suosittelen ehdottomasti lukemaan. :)

Kaisa kirjoitti...

Pakkopakkopakko kertoa, että Sellon Anttilassa muumipeikko pelotteli pientä poikaani kurkkimalla sitä hyllyjen takaa silleen böö, täällä muumi. Sitten kun pitelin parkuvaa lasta sylissäni, tuli muumipekko halaamaan meitä ja puristi pakaraani. Sitten vartijasetä ohjasikin muumipeikon lepäämään ennenkuin ehdin miettiä missä kohden on se kohta, josta saa muumin lätyn lätisemään.

Kiitos ja anteeksi.