24. toukokuuta 2009

Aye mate!

Eipä ole montaa noin ärsyttävää tv-hahmoa kuin Dr Phil. Joskus vuosia sitten kun katsoi Dr Philiä, niin hän saattoi vielä olla empaattinen, itseironinen ja antaa jopa hyviä neuvoja. No varmasti se antaa hyviä neuvoja yhäkin, mutta muuten koko ukko on kyllä niin omahyväinen, jopa ylimielinen ja patrioottinen. Ylimielinen niitä kohtaan, joiden ongelmaa hän ei hyväksy, ja kovin ymmärtäväinen ja lempeä niitä kohtaan, joiden puolella hän. Eihän psykiatrin psykologin (kiitos Susa oikaisusta) pitäisi toimia niin?

Katselin viime yönä kakkoselta Rock in Rio 2008 -konserttitaltiointia, jossa oli ihan ok bändejä ja Bon Jovi. En käsitä miten Bon Jovi voikaan aiheuttaa minussa niin voimakkaita vastenmielisyyden tunteita. Varmaan heti hyvänä kakkosena Dr Philin jälkeen. En vaan kestä sitä musiikkia. Olen aiemmin ilmaissut mielipiteeni niistä lyriikoista täällä, joten niistä en sano nyt tällä kertaa mitään.

Samaisessa konsertissa esiintyi myös Offspring. Luulin ensin, että bändi on vaihtanut laulajaa tai se on joku läppä. Minun täytyi oikein hieraista silmiä pariin kertaan. Katsokaa vaikka alta. Klikatkaan kuva isommaksi, niin näette seikkaperäisemmin. Mitä hemmettiä on tapahtunut Dexter Hollandille??? On se kauheata, kun punkkarikin vanhenee.
Kriisipuurosta luin, että Ruotsissa on yritetty sabotoida Piraattipuolueen ääniä jopa äänestyspaikalla. Tuolta linkin takaa löytyy myös video, josta voi kuulla (mikäli ymmärtää ruotsia, minä en) miten vaalivirkailija kieltäytyy ottamasta vastaan Piraattipuolueen äänestysseteliä. Tästä minulle selvisi myös, että Ruotsissa tosiaan äänestetään jollain äänestysseteleillä. Jos haluaa antaa äänensä suoraan jollekin henkilölle, täytyy äänestää puolueen äänestyssetelillä, josta ruksitaan sitten ehdokkaan nimi. On myös mahdollista äänestää ns. tyhjällä äänestyssetelillä, johon kirjoitetaan äänestämänsä puolueen nimi, mutta tällöin ääni menee vain puolueelle eikä suoraan kellekään ehdokkaalle. Kuulostaapa epäilyttävältä tuo Ruotsin systeemi. Minun mielestäni tuo jopa jossain määrin rikkoo vaalisalaisuutta ja mahdollistaa myöskin tietyn puolueen äänien sabotoimisen, kuten Ruotsissa on yritettykin tehdä (myös jo ennen Piraattipuoluetta).

Olen tuosta Piraattipuolueesta vähän epävarma. En ole tutustunut heidän toimintaperiaatteisiinsa riittävän hyvin, mutta puolueen nimi antaisi ymmärtää, että he ajavat piratismia. Näin ei kai kuitenkaan ole, vaan he ainakin väittävät ajavansa sen heikomman osapuolen asiaa, eli kuluttajan. Vaikka saatan toisinaan itsekin rikkoa tekijänoikeuksia, en missään tapauksessa halua kannattaa piratismia. Mutta! Pidän Lex Karpelaa aivan älyttömänä ja kuluttajan varpaille astuvana. En pysty hyväksymään missään tapauksessa sitä, että jos ostan levyn itselleni, niin rikon lakia muuttamalla sen sisällön mp3-muotoon ja siirtämällä omaan mp3-soittimeeni. Tuommoiset jutut ja muutenkin nykyisten puolueiden yleinen velttous sekä paskanjauhanta saa ihmiset kannattamaan Piraattipuoluetta.

Ja Piraattipuolueesta pääsemmekin kätevästi aasinsillalla tämän illan Nelosen leffaan, eli Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu. Katsokaa, kerta siinä on Captain Jack Sparrow. Alkoi jo, en ehdi oikolukea!

15 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Voi sanonkomämikä... Nyt on menny molemmat merirosvoleffat ohi, kun mä vaan mietin, että kattoisinko ruåtsalaista vai brittiläistä dekkaria. Ruotsalainen on nyt pistetty talteen, että voin hekumoida leffoilla sitten kaikessa rauhassa, mutta miten mä voin näin aktiivisesti unohtaa JD:n (vaikka Stefan onkin niin lääh)?? Täytyy varmaan käydä vuokraamassa ne joskus kerralla... Tai tuleehan nuo varmaan telkkaristakin uusintana.

Susa kirjoitti...

Mustakin Dr Phil oli aluksi hyva, ja sitten hanen tyylinsa muuttui, han on liian agressiivinen ja valilla nauraa ihmisten kustannuksella. En voi myoskaan sietaa sita etta hanen vaimonsa on aina siella katsomossa...jostain syysta se tokkii mua.
Dr Phil on muuten psykologi, eika psykiatri. Tiedan taman koska kerran yksi psykiatri vaahtos mulle ihan tohkeissaan ettei han ymmarra tata Dr Phil-villitysta kun ei se ole edes psykiatri vaan psykologi! :D

Tiina kirjoitti...

Mymskä, todennäköisesti nuo tulee telkusta vielä moneen kertaan. :)
Mä en niin ole dekkareiden ystävä, niin ei ollut tuota ongelmaa. :D

Susa, mä mietinkin että onko se psykiatri vai psykologi kun kirjoitin tuota, mutta en jaksanut sitten ottaa selvää asiasta.
Sillä on tainnut vähän niin sanotusti nousta kusi hattuun.
Ja se vaimon kanssa käsi kädessä poistuminen... Argh! :D

nona kirjoitti...

Ben Furman on Suomen Dr Phil, enemmän showmies kuin psykoterapian asiantuntija. Ben-setä aiheuttaa närää alan ammattilaisissa, esiintyy mielellään, mutta koulutus on vajaa ja opit self help -tasolla. Ne on vaan viihdetaiteilijoita.

Offspringin laulajalle on käynyt tukiaiset (kts. tuksut), liikaa viinaa ja mömmöjä ja örveltämistä. Olenpas ennakkoluuloinen, jos se on vain keski-ikäistynyt?

Tiina kirjoitti...

Nona, keski-ikäistymisenkin voisi tehdä jotenkin punkimminkin, mielestäni. :D
Ben Furman... voi ei, mä en kestä sitä sen lässyttävää puhetapaa ollenkaan. :D

Elegia kirjoitti...

Minäkin tykkäsin Dr. Philistä joskus, mutta kieltämättä aika on tainnut ajaa sen ukon ohi. Lisäksi sitkeät huhut kertovat, että kulissien takana herra Phil on aikamoinen tyranni. Hänen vaimonsa on kuulemma kirjoittamassa par'aikaa paljastuskirjaa.

Minua muuten ärsyttää Philin vaimokin ja suorastaan nauratti erään kerran, kun hän oli miehensä ohjelmassa haastateltavana. Aiheena oli kauneusleukkaukset. Vaimo vastustaa niitä, mutta kilsan päähän näkyy, että hänen naamaansa on kiristetty. Siinä hän sitten selitteli, että pitää hyväksyä itensä sellaisena kuin on ja lässyti lää.

Onkos tuossa kuvakollaasissa muuten kaikki samaa ihmistä - siis Dexter Hollandia? Voe jeesus, täytyy sanoa. Mihin se tyylitaju katoaa?! Lippis ja joku kauhea flanellipaita rokkarilla - yäk!

Muusikotar kirjoitti...

Tjaah, mää kun on kuullut että Dr Philille ja sen vaimolle olisi tullut avioero.

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisen piraattipuolueen (kuten muidenkin ympäri maailmaa) ohjelma on kokolailla suoraan kopsattu Ruotsista. Ei tuo minusta mitenkään älyttömältä kuulosta.
Puolueen nimi nyt on mitä on, mutta tekijänoikeusjärjestöt tuon aloittivat - heitä vastustavat (kuten kyseinen puolue) vain ottivat nimityksen omaan käyttöönsä.

Anonyymi kirjoitti...

Punk-henkisyydessä ja asenteessa Bad Religion > Offspring (myös laulajan osalta).

Mymskä kirjoitti...

Mäkään en ole varsinainen dekkaristi ja tässä tarkoitin dekkarilla kahta tiettyä poliisia. Sepä vasta perverssiä onkin... Mutta ehkä mun tausta selittää sen :D

Tiina kirjoitti...

Elegia, no siis todellakin on sama henkilö joka kuvassa. Siksi mä vähän järkytyinkin. :D
Taitaa Dr Phil vaimoineen olla molemmat hiukan kaksinaismoralistisia. Mulla aina niin kiristelee hampaita, kun katon sitä ohjelmaa... Kerran oli yksi jakso tosta Irakin sodasta ja meinasi lähteä järki kun kuuntelin niitä patrioottien (Dr Phil mukaan lukien) mielipiteitä ja miten muiden mielipiteitä ei hyväksytty.

Muusikotar, joo semmosta mäkin joskus muistan kuulleeni jostain mediasta. Tuossa eilisessä jaksossa ainakin ne vielä poistui käsi kädessä, mutta tuskinpa nuo ihan uusia jaksoja onkaan.

Anonyymi #1, näinhän se on. Tuo puolueen nimi saa monet reagoimaan ennen kuin tutustuvat asiaan sen tarkemmin.

Anonyymi #2, voihan se olla niinkin niin. Itse tykkään Offspringin musiikista enemmän kuin Bad Religionin.

Tiina kirjoitti...

Mymskä, hahaa, siis miehistä vaan puhuit... ;D

T kirjoitti...

Dexter Hollandista täytyy sanoa että (melkein) molekyylibiologian opiskelijaksi mies hallitsee yllättävän hyvin elämän reaaliteettien tajuamisen & arvokkaan vanhenemisen jalon taidon.

Ei yritäkään taistella Kapteeni Aikaa vastaan, vaan antautuu tälle (...tuo kuulosti paremmalta päässäni).

Sen sijaan esim. Axl Rose hävisi taistelun jo kauan, kauan sitten: viimeksi näkemäni helmitaulutukka oli jotain mitä yhdenkään yli 18-vuotiaan valkoisen miehen ei pitäisi kantaa päässään.

Elegia kirjoitti...

Hmm, ei kai ikääntyminen automaagisesti tarkoita sitä, että laitetaan lippis päähän ja tuulitakki/mökkipaita päälle? ;)

Eihän tuo Holland nyt niin vanha vielä, etteikö voisi laittaa geelillä vähän tukkaa pystyyn. Nythän tuossa yhdessä kuvassa hän näyttää siltä kuin olisi tulossa navetasta :D

Tiina kirjoitti...

T, mä oon kyllä vähän eri mieltä tosta arvokkaasta vanhenemisesta... En näe mitään arvokasta siinä että alkaa pitää tylsää kampausta ja lippistä ja pukeutuu tuulitakkiin. :D
Hei, minne on kadonnut rock ja punk?!!? Kamoon, Dexter.
Axlista oon kyllä ihan samaa mieltä. Sillä lienee sen helmitaulutukan lisäksi myös naamaa kiristetty jonnin verran, osa kuvista on aika oudon näköisiä.

Elegia, no äläpä muuta sano. Jannu on kuitenkin vasta nelikymppinen. Mutta ehkä toi on joku juttu. Ehkä sillä on joku syy pukeutua nykyisin tolleen. Ehkä se kapinoi hiukan eri tavalla, tai jotain. :D