2. heinäkuuta 2009

Sama se on rakastit minua tai et, sinä huonoa musiikkia kuuntelet

Aika moni on varmaan nähnyt televisiossa sen semi-ärsyttävän DNA:n mainoksen, jossa suomalainen The Virtanen Band nousee maailmanmaineeseen ja Juha Veijonen esittää kyseisen bändin manageria, joka vie tuhkatkin pesästä tai jotain? (Jos ette, niin katsokaa tuon linkin takaa ja tiedätte mistä puhun). No, kanavasurffailin tuossa ja pysähdyin Voicelle hetkeksi. Luulin ensin, että siellä tulee tuo DNA:n mainos, mutta siellä tulikin ihan oikeasti tuon The Virtanen Bandin musiikkivideo. Siis... Onko tuo The Virtanen Band ihan oikeasti joku bändi vai pelkästään DNA:n järjettömällä panostuksella tehty mainoskikka?

Koko touhuhan näyttää hyvältä, etenkin se bändin ns. keulahahmo-kitaristi-laulaja-whatever, mutta miksi sen kappaleen pitää sitten olla niin tylsä? Biisin tylsyyden selittää tietysti se, että The Virtanen Bandin Facebookin fanisivulla kerrotaan bändin saaneen musiikillisia vaikutteita Van Halenilta, Bon Jovilta, Kings of Leonilta ja Fall Out Boylta. Meinaan joka kerta kuolla pitkästymiseen, kun sitä Kings of Leonin renkutusta soitetaan radiossa. Ja ehkä jotkut teistä tietävät tunteeni Bon Jovia kohtaan.

No, pointtini vain oli, että sääli jos homma näyttää hyvältä, mutta kuulostaa huonolta. Vaikka tiedän toki, ettei kaikkea maailman musiikkia (siis läheskään kaikkea, ei juuri ollenkaan) tehdä miellyttämään minun korviani. Mietin myös, että jos kyseessä on ihan oikea bändi eikä mikään mainoskikka, niin miten kauan sillä kestää tulla vakavasti otetuksi yhtyeeksi tuon DNA:n mainoksen jälkeen (joka muuten tulee korvistani ja silmistänikin jo ulos)? Jos kyseessä taas on yksinkertaisesti DNA:n mainostoimiston idea, niin hatunnosto heille, koska saivat minutkin kirjoittamaan tämän postauksen vaikka biisi onkin paska.

Miksikä muuten kutsutaan tätä nykyistä suomirokin (vai popin?) vallitsevaa genreä, jossa kaikki bändit kuulostavat samalta? Happoradio, Disco, Poets of the Fall, Sunrise Avenue jne... Onko se jotain iskelmä-emo-poprokkia? Ja pitäisikö nuo bändit jotenkin erottaa toisistaan? Sitten on tällainen uutuus nimeltänsä Järjestyshäiriö, josta on kyllä järjestyshäiriöt kaukana. Bändissä kuulostaisi olevan iskelmälaulaja, jonka taustalle on laitettu rokkibändi. Mutta onneksi nyt suomipoprockin taivaalle on alkanut ilmestyä tällaisia uusia piristäviä vaihtoehtoja, kuten Anna Puu ja Belle Who. Tulen noista aina hyvälle tuulelle.

Ja miksi en käännä jo televisiotani pois Voicelta?

11 kommenttia:

Tinka kirjoitti...

Eka kerran kun näin ko. mainoksen, luulin aluksi sitä elokuvamainokseksi :0 ja ihmettelin, että kenenkähän ohjaama se on ja manasin Veijosen lihomista -kunnes "tajusin" mistä oli kyse. Höh.

Anna Puu - yllätyin taannoin, että se olikin se, kun kuulin muutaman kerran lomalla radiosta sen "elämä potkii vähän päähän" -laulun ja tykästyin siihen. Siinä on se jokin.
Ja tykkään Annan naurusta :D Tuun hyvälle tuulelle.

Tiina kirjoitti...

Se mainos on kyllä semmonen että a) ikinä ei muista mitä se mainostaa ja b) se on aivan liian pitkä kun sen näkee kolmannen ja neljännen ja sadannen kerran.

Anna Puu on kyllä sellaista hyväntuulista musiikkia. Tai en ole kuullut kuin sen yhden, mutta siitä ainakin tulen hyvälle tuulelle. :)

Ofelia kirjoitti...

Minusta mainos on mainio, mutta kaipa siihen kyllästyy ajan kanssa - aika paljonhan se pyörii parhaillaan.

Mutta enpä tullut ajatelleeksi, että tuo The Virtanen Band voisi olla oikea bändi... Sen musavideota en ole nähnyt, mutta voin melkein sanoa, että tuskin musiikki on minun makuuni... No enivei, pian kai sitten nähdään, valloittaako tuo bändi maailman vai oliko se bändi vain yhden hetken ajan DNA:n vuoksi. ;)

Tiina kirjoitti...

Mulla on sellainen kaksijakoinen suhtautuminen siihen mainokseen, toisaalta tykkään, mutta toisaalta sitten taas en jaksa enää katsella sitä kun se on niin pitkä.
Mutta ainakin se on jotain erilaista kuin mainokset yleensä.
Bändin nimi "the virtanen band" kuulostaisi kyllä siltä, että se on pelkkä läppä. Ei kai mikään bändi oikeasti haluaisi olla sen niminen? :D

Elegia kirjoitti...

Olen minäkin nähnyt tuon mainoksen monta kertaa. Piti nähdä se muutama kerta ennen kuin alkoi muistaa, että se on DNA:n mainos. Luulin sitä aluksi joksikin elokuvamainokseksi. Ihan hauska pätkä.

Ei ole mitään hajua siitä onko bändi oikeasti olemassa vai vain mainostoimiston luoma. Itse asiassa ei ole edes tullut mieleeni ajatella, mutta nyt kun sanoit... Hmm! Joku menee nyt ja ottaa selvää (minen jaksa) :D

Mutta hei, ei Poets of the Fallia voi laittaa tuohon listaasi - heti pois se sieltä!!!!!1 Muut saat jättää listaan ihan minun luvan kanssa. ;D

Ilkka kirjoitti...

Spinal Tap-efekti! Virtuaalinen bändi joka tuleekin lihaksi.

kervå kirjoitti...

Puu ja Huu :)

mutta siis jos nimi olisi The Virtanen Band, niin hiukka tyhmää kun meillä oli jo Virtanen.

Strangiato kirjoitti...

Juuei Poets kuulu tuohon sakkiin. :-D

Mutta tuo Järjestyshäiriö tosiaan on hiukan outo porukka nimeä myöten... Ehkä niiden mielestä on tosi hauskaa olla tuonnimisiä, kun se musa sitten onkin aika hajutonta ja mautonta. Tähän mennessä olen kuullut sen yhden alusta loppuun itseään toistavan biisin jota veivataan Voicella, ja se jää heti niin sitkeäksi korvamadoksi (eikä sillä/millään hyvällä tavalla) etten kestä enää yhtään. Nytkin se biisi alkoi soida heti päässä kun ajattelinkin koko bändiä. Ei tämmöistä pliis.

Aijoo, mä olin se joka osti ne lintuverhot inspiroimanasi, ja olen tykännyt kovasti. Kehuja on tullut muiltakin. ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Tuommoista samaahan tuo on mitä on muutenkin tuutit täynnä. On tosiaan älyttömän pitkä mainos.
Se tyyppi on kyllä tosi vinkujan kuuloinen ja bändikin varmaan tunnetaan tästä lähin "sen mainosbändin" nimellä. Oikein niille.

(korvamadon poistoon - livenä parempi)

--KATA-- kirjoitti...

No siis mä kutsuisin tätä hallitsevaa genreä ihan vaan paskaksi.

Tiina kirjoitti...

Elegia, en mäkään kyllä muistaisi että se mainostaa DNA:ta, jos en tarkoituksella olisi kerran katsonut, että mitä se oikein mainostaa. :D
Ihan totta kyllä se, että jopa minä erotan POTF:n noista muista, vaikka en silti tiedä onko se sen ihmeellisempää kuin nuo muutkaan.

Ilkka, saa nähdä onnistuuko moinen.

Kervå, huomasin kanssa kirjoittaessani, että noi nimet rimmaa kivasti. :D
Mä en tunne Virtasta, paitsi jos puhutaan Veltto Virtasesta.

Strangiato, no okei, ehkä sen POTF voi sitten ottaa sieltä pois... :D
Hauskaa, että joku muukin on huomannut Järjestyshäiriön epäjärjestyshäiriömäisyyden. Onneks en muista miten se biisi menee.
Ja hei, oon tosi iloinen meidän molempien verhojen puolesta. :D

Anonyymi, sepä se. Sitä samaa paskaa eri paketissa.
Aika heviä shittiä tuo biisi. :)

Kata, kiitos paljon, sitähän se juuri on: paskaa! Kas kun en itse tajunnut. :D