8. heinäkuuta 2009

You know I'm a dreamer...

Olen tänään selaillut vuokraovi.comia. Kauhea hinku olisi päästä muuttamaan johonkin toiseen asuntoon, vaikka ei tässä nykyisessäkään mitään vikaa ole. Olen asunut tässä kahdeksan vuotta ja sinä aikana vuokrat ovat nousseet aivan älyttömästi. Paitsi minun vuokrani. Tuosta viereiseltä kadulta saisi näköjään nelisen neliötä pienemmän asunnon melkein satasen kalliimmalla. Kaikista paras oli kyllä yksi 22 neliön asunto Hämeenpuistossa, vuokra vaatimattomat 755 e/kk. Wtf?!!? Kullastako se on tehty oikein? No, se oli kyllä kalustettu ja vuokraan sisältyi tv-lupa ja kaikkea hienoa, mutta silti...

Oikestaan olisi siis järjenköyhää muuttaa pois tästä, jos lopputulos olisi pienempi ja kalliimpi asunto. Sitten on tietenkin niitä kaupunginosia, joista saisi suhteellisen edullisesti pieniä asuntoja, mutta joihin suhtaudun äärimmäisen negatiivisesti, kuten vaikka Tesoma tai Härmälä tai Nekala. Ainakin minun mielessäni noilla kaupunginosilla on melko huono maine. Enkä näe kovin mielekkäänä hypätä ojasta allikkoon. Nykyinen kaupunginosani on hyvin rauhallinen, hyvin luonnonläheinen ja Näsijärvikin on ihan tuossa rannassa. Kävelymatkan päässä on ihan hyvä lähikauppa ja pari pizza-/grilliruokapaikkaakin on tuossa, puhumattakaan lähipubeista. Mutta... kun kaikki muu on niin kovin kaukana.

Todellisuudessa haluaisin siis muuttaa lähemmäs keskustaa. Olen aina sydämeltäni keskustalainen, paitsi en tietenkään poliittiselta kannaltani. En kuitenkaan voi vaihtaa kalliimpaa asuntoon ennen kuin saan ihan oikean työpaikan jostain, koska nytkin elän ns. kädestä suuhun. Asunto saisi jopa olla tätä nykyistä luukkuani pienempi, mikäli se olisi lähellä keskustaa. Tässä asunnossahan menee varmasti ainakin se 10 neliötä jo eteiseen ja keittiöön, joissa en koskaan vietä aikaani. Suurin tyytymättömyyden kohteeni tässä asunnossa onkin pohjapiirustus. En tajua kenelle on tullut mieleen tehdä yksiö, jossa on aivan tajuttoman iso eteinen. Saman kokoinen kuin alkovi. Muutenkin tämä on jotenkin ahdas ja sokkeloisesti suunniteltu. Pienemmillä neliöillä saisi isomman oloisen kämpän, jos pohjapiirustus olisi avarampi.

Itse asiassa olisi kauhean vaivalloista muuttaa nyt, kun juuri olen saanut tehtyä kelalle asumistukihakemuksen, eikä sitä olla vielä edes käsitelty. No, ainahan sitä saa haaveilla...

11 kommenttia:

Tinka kirjoitti...

Haaveilu ja suunnittelu pitää ajatukset virkeinä :)

Nimim. Etuovi.comia vilkuillut

Maire kirjoitti...

Entinen Härmäläläinen sanoo: näppärä asuinpaikka, järvi lähellä myös, samoin monipuoliset palvelut (Pirkkalan Veska), nopeat yhteydet keskustaan bussilla ja pyörällä, paikallinen pitsala (maukasta),K-market auki myös sunnuntaisin, pari kiskaa jne.jne, melkein kuin keskustassa asuisi!!! :D

Oi miksi muutinkaan pois!!

Tiina kirjoitti...

Tinka, jee, toinen siellä. :)

Maire, no Härmälän huono maine oli varmaan yleistys, mutta nuo lähes kaikki tarjolla olevat kämpät oli niistä kaksikerroksisista kerrostaloista. En tahtoisi odotella koska joku naapuri nukahtaa (sammuu) sänkyyn tupakan kanssa ja koko talo palaa.
Pirkkalan Veska? Pirkkalan??? Ou mai gaad, en tosiaankaan halua muuttaa paikkaan, jossa palvelut on Pirkkalassa. :D

jr. Jones kirjoitti...

Ai siis loppuuko tämä kädestä suuhun eläminen joskus??! Silloin voi olla jo myöhäistä vaihtaa asuntoa, tai ainakin se on sitten ihan reilusti pienempi, noin yhden neliön kokoinen... =)

Tiina kirjoitti...

No joo... Mutta jos olisi sentään varaa maksaa itse oma vuokransa, niin olis ihan kiva.

Maire kirjoitti...

Eikun palovarottimeen uudet patterit ja pieni varmistus,että joku seinä on palomuuri,
niin ja palvelujen ohella saisi hiukan maakuntamatkailuakin...

Alcinoe kirjoitti...

Tampereen vuokrakämpissä näyttää tod. usein olevan ehtona vähintään vuoden vuokrasopimus - siis mitä hittoa! Ovatkohan vuokramarkkinat jotenkin olennaisesti muuttuneet sitten minun vuokralaisaikojeni.

Tiina kirjoitti...

Maire, ok sitten. :D

Alcinoe, no joo! Mä katselin ihan samaa. Sitouduttuva vuodeksi! Mitä ihmettä? Miten sellaseen voi sitoutua kun ei tiedä elämäänsä edes kuukautta eteenpäin? Voiko sellasta edes vaatia? Normaali irtisanomisaika on yleensä sen kuukauden...

--KATA-- kirjoitti...

Mä en tiedä/ymmärrä noista Suomen vuokrajutuista mitään, mutta ehdottaisin kaksvuotissuunnitelmaa. Haaveilet nyt, sitten alat suunnitella ja sitten asiat tapahtuvat :D

T kirjoitti...

Tuollainen vuoden sitova vuokrasopimus on käsittääkseni periaatteessa laiton, mutta jos haluat vuokralle, niin...noh, you do the math.

Ensimmäisen kerran itse törmäsin tuollaisiin ehtoihin 2001, eli ei tämä kovinkaan tuore ilmiö ole.

Hanna kirjoitti...

Eieieiei! Entisenä Nekalalaisena ja nykysenä Tesomalaisena voin kertoa että molemmat paikat ovat varmasti mainettaan parempia.
Neksussa asuin kaks vuotta "atomikylää" vastapäätä eikä kertaakaan ollu mitään ongelmaa niistä "syrjäytyneistä" siellä. Joskus tulivat pummimaan tupakkaa bussipysäkillä, senkin tekivät kohteliaasti. Ja isona plussana näin myös sen kaksikerroksisen puutalon jossa pääsi puilla lämmitettävään saunaan joka viikko.Ja iso puisto ihan vieressä! Ihanaa aluetta! Minä tykkäsin kovasti kyllä!
Asuin tämän ja Nekalan välissä tuolla muualla ja kun naapurit kuulivat että muutan Tessulle, kaikki kauhistelivat että kun siellä on niiiiiin kauhean rauhatonta. Kolmas asuinpäivä oli vappuaatto, ja ihmettelimme avon kanssa partsilla kun mistään ei kuulu sitten niin mitään ääntä. Tosin eipähän tämä ihan Tessun keskustassa olekaan.
Mutta sen vaan tahdoin sanoa että mainettaan parempia paikkoja <3.
T: Neksusta Tessulle muttei koskaan Hervantaan :D