26. elokuuta 2009

Kaksi kärpästä toukan hinnalla

Tampereella oli tänään kuninkaallisia, joten ajattelin käydä pällistelemässä itsekin paikalla. Bussi oli niin tyhjä, että epäilin keskustassakin olevan rauhallista. Myöhemmin huomasin olevani väärässä. Liikenne oltiin katkaistu Hämeenpuistosta juuri, kun yritin mennä Keskustorille, joten bussikuski päästi halukkaat pois kyydistä liikennevaloissa Hämeenpuistossa. Ja siinä samassa tapahtuikin jotain. Poliisisaattue ja ilmeisesti arvovieraat myöskin ajoivat ohitseni.Karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Jossain noista autoista oli Ruotsin kuningaspari. Ehkä tuossa bussissa, jonka perä näkyy kuvan reunassa.Siitä kipitin sitten Keskustorille, jossa oli "pari" muutakin ihmistä. Tässä kuvassa Raatihuoneen rappusilla taitaa näkyä Kuningas Kaarle Kustaan ja Pentti Arajärven takaraivot sekä Tampereen pormestarin Timo P. Niemisen naama heidän välissään.Ensin parvekkeella näkyi pelkkä käsi ja olin ihan että jes, hyvin näkyy!Mutta tulivat he sitten vilkuttelemaan minunkin puolelleni parveketta.Ja rahvas vilkuttaa takaisin.

Tuo oli päivän jännittävin tapahtuma, kunnes... Tuossa illemmalla tiskailin aivan rauhassa keittiössäni, kun jostain syystä kiinnitin huomiota kiinanruusuni varressa olevaan tummaan kohtaan. Tarkensin katsettani ja tajusin, että kiinanruusun rungossa oli toukka!Siis toukka! Minun kiinanruusussani! Minulla kotona sisällä! Toukka!!!Tässä vielä lähikuva toukasta. Klikkaamalla kuvan isoksi sen näkee vielä paremmin. Jos joku kertoo mikä tuo oikein on toukkiaan ja miten se on minulla sisällä kotona kiinanruusun varressa, niin saa taas kunniamaininnan. Siis tuo kiinanruusu ei ole lähelläkään avointa ikkunaa ja ikkunassakin on vielä hyönteisverkko. En siis voi käsittää laisinkaan! Yh...

Meinasin ensin heittää sen toukan pihalle, mutta kun sorkkiessani sitä se veti itsensä pieneen kippuraan, jostain sainkin sitten ajatuksen... Vaikka toukka oli varmaan jotain pari senttiä pitkä, niin kippurassa se mahtuisi juuri sopivaan paikkaan...Tadaa! Siellä se on Bärtilin loukussa! Aika hankalaa oli kyllä saada kippurassa oleva toukka kärpäsloukun kitaan, joten ensin laukesi turhaan tuo vasemmanpuoleinen loukku. Toukka on sisällä oikeanpuoleisessa loukussa. Kuvasta sen saattaa hämärästi havaitakin, jos klikkaa kuvan isommaksi.Tämä kuva havainnollistaa näppärästi sen, miten Bärtil toimii, kun on saanut saaliin pyydystettyä. Vasemman puoleinen tyhjä loukku pysyy väljästi auki, mutta saaliin rimpuilu ja kiemurtelu saa kärpäsloukun puristamaan loukun yhä tiukempaan kiinni. Kuten kuvasta näette, oikeanpuoleinen loukku on tiukasti kiinni hitsautunut. Ensin vähän pelkäsin, että toukka syö tiensä ulos Bärtilin kidasta, mutta kyllä se näyttäisi siellä pysyneen. Toivottavasti se on kelvollista ravintoa ja maittaa Bärtilille!

14 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Kyllä sä olet kova. Mutta toivottavasti Bärtil tykkäsi.

nona kirjoitti...

R.I.P. toukka. Lilla B on nyt toukkaloukku.

Tiina kirjoitti...

Mymskä hei, naisen on tehtävä mitä naisen on tehtävä. :D

Nona, mitä toukan säälintää tää nyt on? Kärpäsiäkään kukaan oo säälinyt... Kuollut se olis kuitenkin! :D

Brim kirjoitti...

Bärtil on söpö kun se nauraa, mutta on sillä aikamoisen terävät hampaat! :O

Pentti Aral-järvi näyttää tuossa yhdessä kuvassa ihan höperöltä, tulee mieleen se M.A. Nummisen jänishahmo. Pupu puputi puputi puu :D

Tiina kirjoitti...

Brim, Bärtil on silleen kavalalla ja pettävällä tavalla söpö. :)

Herää kysymys, näyttääkö Pentti Arajärvi joskus joltain muulta kuin höperöltä? :D Mutta jänisvertaus on osuva.

Anu kirjoitti...

Tää oli tosi jännä postaus!
Tuo pelkkä käsi parvekkeella oli hauska juttu. Luulin jo hetken ettet nähnyt muuta koko aikana. No, olisihan se kuninkaallisen käsikin jo aika hieno juttu. Hih hih..
Sitten juttu vaihtui lennossa ällöttäväksi. Toukka sisäkasvissa on ällö juttu! Huomasin vilkuilevani omia kasvejani inhoten. Mitä jos niissäkin on....?!?
Sitten Bärtilin ruokapuuhat.. On se melkoinen kaveri, kun sellaiset jötkäleen ahmaisi kitaansa! Luulenpa, ettää se sylkäisee kärpäset jatkossa pois. Bärtil tahtoo toukkia!!! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Mun käy kyllä kauheesti sääliksi sitä pientä toukkaa. Ajattele nyt, kun se raukkaparka on pienessä kipparassa bärtilin loukussa ja tekee kuolemaa... Sillä varmaan elämä vilahtaa silmissä...
Mä olen traumatisoitunut:)

-Euggis-

Elma kirjoitti...

Moi,
mua ei säälitä toukka ollenkaan. Kaikki kunnia kaikkien elämälle, mutta eläkööt jossain muualla kun ihmisten kodeissa.
Ja Bärtilin kidassa se on luonnollinen osa ravintoketjua.
Mun ötökkäkammo monistuu moninkertaiseksi silloin, kun sellaisia löytyy kotoa sisältä, jossa on myös verkot ikkunoissa kissojen takia.
Olen ollut oikee taistelusoturi ja esim. kylmästi hymyillen imuroinut hämähäkkejä pölynimurilla...

Katarimaria kirjoitti...

Mullakin oli toukkavieras, mutta se oli parvekkeella, jonka tulkitsin ulkotilaksi ja siten toukalle sallituksi alueeksi. Kissat olisivat kyllä varmaan mielellään syöneet sen (ehkä omin päin ovatkin tehneet niin). Musta on ihan kiva ajatella, että parvekkeellani kasvaa perhonen, mutta sisäkasvissa en kyllä olisi minäkään sellaista sietänyt.

Elegia kirjoitti...

Ihan kuin olisi itse ollut paikalla kuninkaallisia pällistelemässä! Eli onneksi en ollut, koska pääsin näin helpommalla ;D

Mukavaa, että Bärtil sai evästä. Tosi hyvin se on kasvanut ja alkanut kukoistaa!

Ilkka kirjoitti...

Arajärven näennäinen hönöys on vain puolustusvarustus eukkoansa vastaan. Kuka muuten Tarjan kanssa pärjäisi jollei osaisi tekeytyä harmittomaksi reppanaksi tarpeen vaatiessa.

--KATA-- kirjoitti...

Tämä oli kyllä hienoin kuvakertomus ikinä :D

-Anne- kirjoitti...

Huu, olipas ällö vierailija (viittaan toukkaan). Onneksi on Bärtil joka hoitaa tuommoiset päiviltä. =)
Silvia muuten näyttää nykyään monissa kuvissa hymyillessään ihan Jokerilta - on sen verran kiristetty naamanahkaa.

Tiina kirjoitti...

Anu, voit uskoa, että mäkin luulin hetken, etten tosiaan näe muuta kuin käden parvekkeella. :D
Saapas nähdä mitä siitä toukasta on jäljellä kun loukku aukeaa!

Euggis hei, ihan yhtä pinteessä ne kärpäsetkin siellä on. ;D
Kiva "nähdä" suakin välillä. :)

Elma, näin on, ei tarvi toukan mun kotona luurata.
Mäkin yleensä imuroin kaikki ällöt ötökät, koska silleen niistä pääsee helpoiten eroon. :D

Katarimaria, joo parveke on toukalle vielä hyväksyttyä aluetta, mutta että keittiössä...

Elegia, hyvin Bärtil selvisi viime talvesta, mitenkähän käy ensi talvena?
Kyllä oli ihmeellistä pällistellä kuninkaallisia. :D

Ilkka, mä luulen, että sulla saattaa olla pointti. Plus usein professorit on justiinsa tuollaisia.

Kata, ihanaa, että kelpasi. :D

Anne, mä sanoin aivan samaa kun joku aika sitten näin Silvian televisiossa! :D