12. elokuuta 2009

Yhteiskunnan viholliset

Kävin tänään makoilemassa hammaslääkärin ihanalla sohvalla. Porattiin ilman puudutusta, mutta selvisin hengissä. Käytän hammaslääkärissä puudutuksen sijasta aina jonkinlaista ulkoistusta, ikään kuin ulkoistan itseni tilanteesta. Nyt ei sitten tarvi onneksi mennä enää hammaslääkäriin, kunnes tarkastukseen sitten ensi kerralla taas joskus. Pakko kyllä sanoa, että olen tuolla YTHS:n hammaslääkärissä saanut parempaa ja paneutuvampaa hoitoa kuin missään julkisella tai yksityisellä hammaslääkärillä ikinä. Ja halvalla.

Bussissa istuessani tänään taas mietin, että minkä ihmeen takia kaikki (no ainakin jotkut) tuollaiset iältään 20+ nuoret miehet ovat niin älyttömän hyvännäköisiä nykyään? Olivatko ne silloinkin kun olin itse sen ikäinen vai mitä on tapahtunut? Minun ollessani parikymppinen katselin aina itseäni vanhempia miehiä. Nyt kun olen sitten itse itseäni vanhempi, niin olen alkanut katsella niitä parikymppisiä miehiä (muiden muassa [mikäli nyt harrastaisin sellaista miesten esineellistämistä, mitä en tietenkään tee]). Kyllä elämä on epäreilua.

Hyvännäköisistä miehistä ja epäreiluudesta tulikin mieleeni tuo leffa Public Enemies, joka tulee ensi-iltaan perjantaina. Leffan pääosissa (ainakin mainoksen mukaan) ovat Johnny Depp ja Marion Cotillard, ja jotenkin leffan mainoksessa tuntui olevan pahasti jotain vikaa, kun ainoastaan toinen heistä mainittiin Oscar-voittajana eikä se ollut Depp. Ei sillä, että olisin Cotillardilta Oscaria pois ottamassa, mutta onhan se nyt kumma, ettei sille oikeasti yhdelle parhaista näyttelijöistä saada sitä Oscaria järkättyä. Joku elämäntyö-Oscar tulee varmaankin sitten, kun se on jo liian myöhäistä. Up yours, Academy.

10 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Ne 20+ ikäiset miehet alkavat näyttää niin kovin näteiltä juuri tuossa kolmenkympi tietämillä. Muistan havainneeni saman ilmiön silloin joskus.
Omanikäiset taas alkavat näyttää aina vain vanhemmilta.

Eli Tiina, sä olet tullut siihen ikään. Sorry.

Ruahahhahhahahaa!!

Tiina kirjoitti...

Mymskä, toi sun kommenttisi oli oikeastaan ihan älyttömän tyhjentävästi sanottu. Mä arvasin, että se johtuu juuri tuosta!

:D

Anonyymi kirjoitti...

Tai ehkä ne on kosmetiikkaikäluokkaa?

hdcanis kirjoitti...

No, ei olisi ensimmäinen huomattava elokuvantekijä jota muistettaisiin 30 vuoden viiveellä jos silloinkaan...

Depp tekee sellaisia rooleja että ei niistä suuressa osassa ole oikein Oscar-imua, joitain satunnaisia alkupään juttuja lukuunottamatta. Pitäisi heittää joku laskelmoitu juttu, vainottu juutalainen tai ongelmien yli pääsevä vammainen ovat hyviä tearjerker-rooleja joista Oscareita lohkotaan.

Kami kirjoitti...

No jos diggailee femiineistä/ androgyyneistä tyypeistä, niin kyllähän ne nuo hieman päälle 20 v. häiskät sitten on se juttu.

Omalla kohdalla alan olla sekaisin nykyään siitä kuka on minkäkin ikäinen. En oikein erota onko joku 15 vai 25, ihan samannäköisiä ovat.

Viikonloppuna äimistelin siskon kavereita (17 - 18 v). Naispuoliset oli suurin piirtein minun pituisia (186), muutama jopa pidempi. Miespuolisetkin on keskimäärin pitempiä kuin mihin olen omassa ikäluokassa tottunut. Hirmuisia otuksia nuo nykyajan pennut. Tai ainakin siskon kaverit. Mitä ihmettä ne on syöneet? Sisko on n. 170 cm pitkänä kaveripiirinsä lyhyin. Sanovat kääpiöksi sitä.

Tiina kirjoitti...

Anonyymi, niin meinaat, että ne huolehtii enemmän ulkonäöstään? Voi olla.

Hdcanis, ihan totta. Sehän Deppissä onkin niin hienoa, että se valitsee ne roolit mitä itse haluaa ja todennäköisesti tietää, ettei ne ole oscar-matskua. Eikä välitä siitä. Mutta oikeastaan aika tyhmää jakaa Oscareita aina vaan sellaisille suurille hollywood-tuotantoisille nyyhkyleffoille.

Kami, mjaa, mä en kyllä omasta mielestäni tykkää feminiineistä tai hemafrodiiteista miehistä. Tietysti mihin kukakin sen rajan vetää, mikä on miehekästä ja mikä naisellista. Tykkään kyllä hoikista ja pitkistä, ja kuten sanoit, niin sitähän tuo sukupolvi tuntuisi olevan.
Kyllähän meidänkin sukupolvi on paljon isovanhempiamme pidempi, mutta että noin nopeasti, että meitä kymmenen vuotta nuoremmat on jo paljon pidempiä kuin me! Kohtahan tyypit on jo kaksimetrisiä, jos tämä meno jatkuu. :D

Charlatan kirjoitti...

Itsensä ulkoistamista sanotaan dissosiaatioksi. =)

Olen huomannut 32-vuotiaana saman ilmiön nuorissa miehissä. Väitän samaa kuin äitini: nykynuoret ovat paremmin ravittuja ja vitaminoituja kuin aiemmat sukupolvet, siksi niillä on enemmän kulmakarvoja, ripsiä, tukkaa ja tytöillä jo teininä isot rinnat ja siksi ne näyttävät paremmilta. Kelpaako? ;-)

Muusikotar kirjoitti...

Jos nykyajan nuoriso on sitten keskipituudeltaan 175cm yläpuolella, niin häviääkö mallinmitoista hohto kun suurin nuorisosta on niissä mitoissa, vai hyökkääkö malliteollisuus vastaiskuun pistämällä mallinmitoille uudet standardit?

Tuli vaan mieleen :D

Dårka kirjoitti...

Eikös tänne Tiinan blogiin tullut joku hakusanoilla "mummoseksi"? Nyt kun olemme saaneet kombinaation vanhemmat naiset (n. 30 v.) tsuumaavat nuoria kolleja (n. 20 v.), niin hakusana saa myös vähän sisältöä.

Se että erikseen pitää mainita ettei esineellistä, on varma merkki denial-vaiheesta.

Tiina kirjoitti...

Charlatan, sovitaan vaikka sitten niin, että se johtuu tuosta paremmasta ravitsemuksesta. Rintoja tosin en niin katsele. :D

Muusikotar, ehkä mallit on kohta jotain parimetrisiä? :D

Dårka, oi joi, nyt oot kyllä vaarallisilla vesillä ton mummoseksisi kanssa... ;D
Kyllähän mä toki esineellistän miehiä (se on niin mukavaa), mutta oli ihan sua ajatellen pakko laittaa tuohon huomautus, että en suinkaan sellaista harrasta. Hahahaa.