25. lokakuuta 2009

Elämä 2.0

Facebookissa alkaa ilmetä jo huvittavia piirteitä (tai kai siellä aina on ilmennyt). Tuossa taannoin, kun se koko mesta heitettiin ihan päälaelleen ja kaikki muuttui, niin protestoin itsekin sitä muutosta. En missään vaiheessa ollut tyytyväinen siihen, että etusivulla näkyi vain statuspäivitykset ja testitulokset, mutta kaikkeen tottui ja lakkasin sitten vaan julkaisemasta suurimman osan niistä testituloksista, niin hauskoja kuin ne olisivat olleetkin, mutta kun kavereina on tiukkapipoja (vitsi vitsi!). No nyt Facebookia muutettiin taas vähän, kuten varmaan kaikki siellä hengailevat ovat huomanneet. Tietysti tämä aiheutti taas hämmennystä ihmisissä, minussakin hetken, mutta tykkään kyllä nyt siitä, että live feedissä näkyy muutakin kuin vain pelkästään ne statukset ja testit, kuten nyt vaikka se että joku on kaveriutunut jonkun kanssa tai liittynyt johonkin groupiin yms. Itse arvostan noita tietoja, koska miten sieltä muuten löytäisi esim. kavereita ilman sen suurempaa vaivannäköä. No, ne koomiset piirteet syntyy kuitenkin siitä metelistä, minkä eräät tahot ovat jo nostaneet. Huvittavin ryhmä on "Change Facebook Back To Normal". Ensinnäkin tässä vaiheessa voi jo kysyä, että mikä ylipäänsä on se "normaali". Ja sitten siellä ryhmän seinällä jotkut haluavat että palattaisiin siihen edelliseen versioon, eli siihen ehkä maailman eniten parjattuun versioon. Siihen, jota nämä sama ihmiset todennäköisesti vastustivat kiivaasti. Ei ikinä! No, ihmisluonto ei tykkää ikinä muutoksista.

Toinen hauska mihin törmäsin oli ryhmä jossa vaadittiin dislike-painiketta. Sitä kyllä monesti tarvisi, mutta joku siellä ryhmän seinällä oli avautunut, että eihän tällä ryhmällä ole mitään vaikutusta Facebookiin oikeasti, mutta jos tarpeeksi moni liittyy niin ehkä Facebook tajuaa miten vihaisia me olemme. Wtf? Vihaisia? Jonkun dislike-buttonin takia? En tiedä kannattaisiko hankkia elämä tuossa kohtaa...

Oma tietotekninen päiväni alkoi melko kummallisella varoituksella (alla). En ole tuollaiseenkaan ennen törmännyt, ja olen sentään nähnyt aika paljon. Tämä läppäri (tai Vista) vetelee varmaan viimeisiään, niin kaikkia fantsuja temppuja se on tehnyt viime aikoina. Jos olisi rahaa, niin ostaisin tämän paskan Vistan tilalle sen uuden Windows 7:n. Olen saanut siihen hiukan tuntumaa ja tykkään sen graafisesta ilmeestä tosi paljon. Toiminnallisuudesta en sitten tiedä, mutta kaikki hienot efektit saa sen ainakin näyttämään siltä kuin se toimisi tosi hyvin. Windows 7:ää kyllä hehkutetaan tällä hetkellä niin paljon, että se on jopa hiukan epäilyttävää, mutta olen kuullut luotettavalta taholta sen toimivan myöskin ihan hyvin. Siis ainakin paremmin kuin Visva, josta en ole ikinä tykännyt. Joten jos se on toiminnallisuudeltaan vähintään yhtä hyvä kuin XP ja vieläpä visuaalisesti ainakin minun silmääni hivelevämpi, niin hommahan on sitten ihan bueno. Paitsi että ei ole rahaa. Damn.Melkein tietotekniikkaa sivuten voin kertoa vielä loppukevennyksen. Olen vuonna 2001 ollut Jyväskylässä opiskelijabileissä (ainut kerta elämässäni kun olen pitänyt niitä haalareita päälläni). Siivoilin eilen kenkähyllyäni ja löysin sieltä repun, jota en ole käyttänyt kyseisesten bileiden jälkeen. Repussa oli kaksi kuittia, joiden sisällön jaan nyt teidän kanssanne.

Tampereen Stockmannin Alko 30.3.2001 klo 14:01
  • Koskenkorvan viina 20cl, hinta 39,00 mk
Jyväskylän K-Supermarket Forum, 31.3.2001 klo 15:03
  • Upcider Sweet, 3 kpl, hinta 12,90 mk/kpl
  • Pullopantti, 3 kpl, hinta 1,00 mk/kpl
  • Valio appelsiinimehu, hinta 5,50 mk
  • Muovikassi, hinta 0,80 mk
  • Saarioisten tonnikalapizza, hinta 6,90 mk

Kossun tarkoitus on varmaankin ollut peittää appelsiinimehun makua.

14 kommenttia:

Jaska kirjoitti...

Eclipse?!1 :)

SusuPetal kirjoitti...

Eikös tuo siideri ole nykyään halvempaa?

Tiina kirjoitti...

Jaska, sepä.

SusuPetal, hmm, jaa... Mitähän Upcider nykyään maksaa? Toihan olis euroissa jotain vähän päälle pari euroa.

Neo kirjoitti...

Heh,väsymyksen määrästä kertoo ehkä hiukan se, että mietin pitkään kuinka ihmeessä olet onnistunut siirtymään Tampereelta Jyväskylään tunnissa ja käymään vielä kaupassa. Mut eihän se ollut edes sama päivä :D

Elegia kirjoitti...

Diiserin hinta on ennemminkin noussut kuin laskenut. Reilut pari euroa se maksoi aina kaupoissa. Susu on juonut liikaa kaljaa, ettei muista enää sidukan hintaa!


Mutta oikeasti piti minunkin valittaa Visvasta. Valitettavasti minullakin on se enkä edes kovin helpolla pääse siitä eroon.

En pitänyt niistä mukahienoista koriste-efekteistä. Ne hidastivat muutenkin kökköä käyttistä. Onneksi sen sai muuttaa takaisin siihen tavalliseen ulkoasuun.

Mutta siis tämähän on makuasia!!! ;)

Naamakirjan suhteen minulla on vain yksi toive: kunhan se edes toimii :D

Dårka kirjoitti...

Miksi sä Tiina et siirry Ubuntuun tai johonkin muuhun linux-jakeluun. Ois halpaa ja vanhat windous-koneet voi tehdä virtuaalikoneiksi ja käydä silloin tällöin käyttämässä niitä ja ihmetellä, miksi windouksesta ei ole luopunut aikaisemmin.

Kun ostin tämän kannettavan, niin tähän tuli mukaan Vista Home Edition, jota käytin n. 20 minuuttia asennuksen jälkeen. Vista on ihan karsee.

Jouduin myös ostamaan uuden pöytäkoneen, koska muuten mun kaksi näyttöä olisivan jääneet vaille käyttöä, kun se aiempi kone meni pask...rikki. Kokeilun- ja tiedonhaluisena asensin assrockiin windous seiskan ja saa se nyt olla vähän aikaa. Joteski kuvaavaa on, että valmistajan toimittama ajuricd rikkoi senkin windouksen ja jouduin vähän säätämään. PIDÄN MUUTEN HUONONA HUUMORINA SITÄ, ETTÄ WINDOUS EHDOTTAA AJURIEN PÄIVITTÄMISTÄ VALMISTAJAN WWW-SIVUILTA KUN VERKKOSOVITTIMEN AJURI EI TOIMI.

Ai nii. Mullakin on nyt Facebook-tili. Pystyin kykeneen vastustamaan monta vuotta. Kaikkee sitä joutuuki...

Tiina kirjoitti...

Neo, joo, se tosiaan oli seuraavana päivänä toi jälkimmäinen. :D

Elegia, mä juon siideriä, mutta en silti muista mitä ne maksaa. Sitä paitsi Upcideriä en osta enää nykyisin.
Hmm, mä en edes tiedä/muista mitä on Vistan koriste-efektit. :D

Dårka, mä en ole niin hc, että jaksaisin alkaa vääntää monen eri vekottimen kanssa. Linuxissa on kyllä puolensa, mutta myös ne toiset puolet.
Se on kyllä aika ironista, että verkkoajuria pitäis etsiä netistä. Vähän kuin nettitoimittajat haluaisi että niihin ottaisi yhteyttä sähköpostilla, kun netti on poikki. :D
Mä etsin Facebookista Dårkaa, mutta ei siellä ollut ketään sen nimistä. Huijasit.

Dårka kirjoitti...

Ihme stalkkeri kyllä.

Tiina kirjoitti...

Kyllä.

Varapygmi kirjoitti...

Peukku. Elikkäs "like".

Dårka kirjoitti...

Nyt mä olen pari päivää etsinyt Facebookista Tiinaa. Hirveästi tärppeja, mutta ei harmitonta. Ainoa mikä liippaa läheltä on Tiina Tiikeri, mutta tietäen tämän blogin ikäjakauman, niin match olisi ollut Tiina Puuma. Kostox. Ni. Enkä huijannut.

Tiina kirjoitti...

Varapygmi, tänks peukuista. :)

Dårka, o-ou, nyt kyllä... Puumat sulla on kuules housuissas. Aika jännä ettet löytänyt. ;D

Dårka kirjoitti...

Kun mä muutan Amerikkaan, niin kaikki puumat on kyllä ihan varmaan heti mun kimpussa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoista tietoa