18. lokakuuta 2009

Helppoo olla nuori, kaikki tai ei mitään, hei rock and roll

Otsikko ei liity mitenkään tähän kirjoitukseen koska a) en ole enää nuori, b) ei ole helppoa ja c) ei soi rokkikaan. Ainakaan tässä postauksessa. Luvassa armotonta tilitystä terveydentilastani. Skipatkaa jos ei kiinnosta.

Kuten uskollisimmat kuulijani ehkä muistavat, niin sairastuin flunssaan tuossa pari viikkoa sitten. Tauti ei ollut kovin paha ja se on ollut koko ajan paranemaan päin. Luulin jo päässeeni tosi helpolla tästä nuhailusta. Little did I know...

Eilen aamulla kurkku tuntui karhealta ja kipeältä, mutta ajattelin sen olevan vain jotain aamukankeutta. Päivällä kurkku oli kipeä, mutta jostain syystä kuvittelin sen yhä olevan vain jonkun ohimenevän vaiheen. Illalla aivolohkoni rupesivat jo rekisteröimään, että se kurkku on nyt siis ihan oikeasti kipeä. Taas. Myöhään illalla, kun pääsin palautumaan kotiin, kurkistin taskulampun kanssa kurkkuuni ja mitä näinkään! Kurkku oli ihan kirkkaanpunainen, turvoksissa (tosin tuota turvotusta on vaikea määritellä, kun sinne tulee harvemmin kurkittua jos se ei ole kipeä ja lääkärin mukaan nielurisani ovat hirmu suuret jo ihan valmiiksi) ja täynnä valkoisia pilkkuja. Tein jo pikadiagnoosin itselleni angiinasta, mutta googlailun jälkeen tulin lopputulokseen, että kyseessä on ihan joku tavallinen, ei streptokokki A-bakteerin aiheuttama nielutulehdus. Koska angiinassa on lähes poikkeuksetta vähintään 38 asteen kuume ja sitä minulla ei ole. Onneksi. Lääkäriin ei siis varmaankaan tarvitse vaivautua.

Iloisintahan tässä asiassa on se, että ensi viikko on "lomaa" (joudun kuitenkin keskiviikkona menemään koululle) ja minun oli tarkoitus siivota kaappeja hullunraivolla tulevaa muuttoa varten. Onneksi buranalla saa kurkkukivun näköjään tosi hyvin tainnutettua, eli nieleminen ei tällä hetkellä satu. Mutta miksei kaupat voisi olla sunnuntaisin auki, että voisin hakea mustaherukkamehua ja nenäliinoja?

En muutenkaan ole voinut ihan maailman parhaiten kuluneella viikolla. Olen kärsinyt naistenvaivoista, jotka tällä kertaa tulivat poikkeuksellisen pahoina. Tilanne kärjistyi siihen, että vinttini meinasi pimetä. Olin varmaankin jossain tajunnan rajamailla, kun yritin kompuroida vessasta keittiöön ottamaan aamupalaa, mutta epäonnistuin pyrinnöissäni. Puolivälissä matkaa (ja se matka on todella lyhyt näin pienessä asunnossa) jalat päättivät lakata kantamasta ja kaaduin turvalleni tuohon lattialle. Siinä sitten hetken itseäni keräilin ja ajatuksen selkiytessä huomasin kaataneeni samalla läppärin pöydän ja itse läppäri kellisteli vatsapuoli ylöspäin siinä lattialla vierelläni. Onneksi ei mennyt rikki sen enempää läppäri kuin minä itsekään.

Nooooh, rapatessa roiskuu...

13 kommenttia:

Ilkka kirjoitti...

Velvollisuudentuntoiset immeiset ne vaan sairastaapi ennen lomaa...

Toista se on meillä huithapeleilla, 70 tunnin työviikon jälkeen voi rauhaisasti kääntää kustannuspaikalle selkänsä ;)

Ilkka kirjoitti...

Niin... En halua tätä sen enempi käsitellä mutta muistan että jossakin välissä oli 8 kk breikki noissa naistenvaivoissa, nyt ilm. lyhyempi, alta puolen vuoden.. Ihan vaan että olethan jostakin tsekkauttanut onko normaalia/aihetta huoleen?

Tiina kirjoitti...

Ilkka, hauska. :D Joo, oli tosiaan 8 kk:n tauko viime vuonna, sen jälkeen ne on kyllä tulleet ihan säännöllisesti. En varmaan ihan joka kerrasta ole raportoinut. ;D
Siksi en ymmärräkään näitä tämän kertaisia oireita. Ei oo helppoo!
Toivon mukaan ei nyt flunssaa enää tästä pykäise. Lomalla ei tahtoisi sairastella.

Ilkka kirjoitti...

Toivon mukaan tokenet nopiasti noista, lomalla täytyy lomailla!

Aattelin oisinko kirjoittanut blogiini noista päihdepolitiikoista mutta antaa nyt mennä tässä:

Mun henkiläkohtainen agendani mitä ottaa, mitä ei olis tämännäköinen:

-Kerta tai kaksi viikossa pilveä samalla tavalla kuin perjantaipullo nautitaan, resetoidaan viikko tällä tavoin.

- 3-4 kertaa vuodessa amfetamiinia/metamfetamiinia & LSD:tä tyyliin "vappu, juhannus" isompaan juhlahumuun.

- ei opiaatteja koska pirulauta niihin voipi jäädä koukkuun.

Mut tää onkin tää mun hlökohtainen coktailini, muille en oikein voi tätä suositella :)

Ilkka kirjoitti...

Niin ja viuna poies kokonaan tuosta koska rentoutumiseen onpi pilvi paaaaljon parempi. Jos haluaa levätä & resetoida työviikon päätteeksi niin alkoholi ei kyllä ole siihen paras mahdollinen troppi...

Ilkka kirjoitti...

JA disclaimerina mahdollisille moralisoijille: Tiedän että herkille pilteille ei pilvi välttämättä sovi (sopiiko alkoholikaan..?)

Tuo listani oli siis perskohtainen itseäni koskeva lista, ei mikään mainos tms. Jokainen tulee onnelliseksi omalla tyylillänsä, itse ehkä löytänyt omani tässä vuosien saatossa. Sattuneesta syystä tiedän jo miten reagoin me. päihteisiin, siksi ne omalta kohdaltani luettelinkin, jotkut ihmiset reagoivat niihin eri tavalla enkä voi ottaa kantaa siihen muuten kuin että olen nähnyt piriin koukahtaneita ihmisiä tukun & jäljet eivät ole olleet kauniita. Itse hallitsen mutta jos joku toinen ei hallitse ei todellakaan kannata kajota, ei ole ollut kiva seurata vierestä sitä menoa.

Ilkka kirjoitti...

http://www.youtube.com/user/miguelbass#p/c/BAE1C0C9C2FA863C/7/lRVDpwCGmJA

Tää kaveri pitäis nähä reilun kuukauden kuluttua. Vaikka oonkin hetero niin oon kyl ihan "inlove" tohon kaveriin, netissä kommunikoitu reippaanpuoleisesti viime ajat.

Luoja mikä basisti, *nostaa hattua*

lepis kirjoitti...

Join the club! Ääh, tylsää. Jälkitaudit ovat vihoviimeisiä ja näistä ei toivu millään. Lepoon siitä mars!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo on ihan itse flunssan oireistoa - tosi kovona nyt liikenteessä. Itsellä oli tuollainen kurkku kuin sulla, mitä kuvasit. Mutta eipä sillä sitten voinutkaan niellä. Piti hakea apteekista kurkkutabuja (parikin eri merkkiä), että sai vähäksi aikaa tainnutettua kivun, että pystyi edes jotain edes nielemään. Ja itse turvauduin myös apteekin finrexiin -toimmii. Ja makuna löytyy myös mustaherkukkaa. Mutta pitkään piti tuota flunssaa sairastaa kyllä. Meinasi hermo mennä, kun on se elämäkin :D

Parempia vointeja, ja pitkää pinnaa. Kyllä se hyvällä hoidolla ja levolla ohi menee, kohtalotoveri :)

Tiina kirjoitti...

Ilkka, Ilkka, Ilkka ja Ilkka, olipas siinä. Sä saat sen kuulostamaan siltä, kuin et käyttäisi päihteitä juuri ollenkaan, esim. tuo "viuna poies". Totuus ei kai kuitenkaan ole ihan noin ruusuinen?
Kyllähän tuo sälli vaikutti osaavan bassoa soittaa. Onnea tulevalle tapaamiselle, toivottavasti sulle käy flaksi. ;)

Lepis, joo, jälkitaudit sucks!

Anonyymi, kiitos vertaistuesta. :)
Mulla onneksi ei ole kurkku niin kipeä kuin sulla, tuntuu olevan jo paranemaan päin.

Mimmu kirjoitti...

No ei oo sullakaan ollu helppoa :(

Ilkka kirjoitti...

Se "viuna poies" puhui varsin voimallisesti nuissa kommenteissani... kuten arvata hän ehkä saattoikin :)

Ihan noin yksinkertaista tuo ei toki ole, enempikin miten HALUAISIN asioiden olevan. Totuuden nimissä tää alkoholinkäyttöni ei ihan pienimuotoista ole, en kylläkään itse kovin pidä siitä.

;) oli ihan oikea merkki tuohon lausahdukseesi. On se kyllä tosi hyvän näköinen(kin) mutta saa olla aika seireeni ylipuhumaan et hairahtuisin samaan sänkyyn. Mä saatan ihastua miehiinkin kun niillä on tällä tasolla annettavaa mutta fyysisellä tasolla toistaiseksi veri vetää enimmäkseen naisiin. En kylläkään pidä miesten kanssa pussailua pahana, osoittaa vaan et välittää toisesta.

Mut joo, en oikein ole edes bisukka tässä katsannossa, mä vaan oikeasti rakastan tollaisia kavereita jotka herättää sydämessäni jotakin voimakastaniinkuin Miguel on tehnyt. Ollaan sen kanssa 5 kuukauden ikäerolla varustettuja yksilöitä.

Suosittelen sen youtube clippien katsomista, se on laittanut aika liikkiksiä tekstejä joihinkin väleihin. (eli miguelbass youtubessa hauksi ja kurkkaa aluksi sen YES-sektion 14 clippiä).

Hitsi mä tykkään kyl siitä :)

Ilkka kirjoitti...

Liikkisteksteisä youtubuclipin höysteenä:

Esim. tämä, check it out :)

http://www.youtube.com/watch?v=V-sAYChijwA&feature=PlayList&p=BAE1C0C9C2FA863C&index=0&playnext=1

Lukaise oikeasti Miguelin kommentit, mulle tulee vahvasti mieleeni että tää vaan on oikeasti HYVÄ ihminen, tollaisia enemmän tälle pallon päälle :)