29. lokakuuta 2009

Sick sad little world

Olen nyt pari päivää myöhässä tässä tuohtumuksessani, mutta se on ihan normaalia. Olen kaikesta muustakin pari päivää myöhässä nykyisin.

Aiemmin tällä viikolla jaettiin tuomioita siinä pedofiliaoikeudenkäynnissä, jossa oli mukana tämä suosikkimuusikko, kuten lehdet kyseistä tyyppiä tituleeraavat. Ensinnäkin... aika helposti saa nimityksen suosikkimuusikko tässä maassa. Voihan hän toki jonkun suosikkimuusikko olla, mutta itse en (eikä kovin moni tuttunikaan) ollut ikinä kuullut mistään Aino-bändistä. Enkä kyllä ollut menettänyt yhtään mitään, voin kertoa. Ja jos nyt on sitten soittanut jonkun Nylon Beatin tai Miljoonasateen taustalla, niin voi hurja kun onkin nyt ihan valtakunnan ykkösartisteja. Hohhoijaa.

Toisennakin tämä suosikkimuusikko oli siis osallistunut nettikameran välityksellä pikkutyttöjen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, eli suomeksi sanottuna runkannut katsellessaan tätä lapsiparkaa ja esitellyt omaa elintään sekä tehnyt törkeitä ehdotuksia tälle lapselle. Ja tämän lisäksi hän oli levittänyt lapsipornoa itsekin. Tuomio 1,5 vuotta ehdollista. Miten siitä voi saada ehdollista? Vaikka ei olisi fyysisesti kajonnut kehenkään, niin minun mielestäni tuo on jotain niin kuvottavaa ja sairasta, että ei siitä pitäisi selvitä ehdollisella. Vähintään jotain pakkohoitoa ainakin lisäksi. No, hiukan lisälohtua tuo se, että tämän kyseisen tyypin maine on varmaan hänen lopuksi elämäänsä tahrattu ja suosikkimuusikon ura voi olla aika mennyttä.

Silloin kun ko. tyypin Facebook-profiilia pääsi vielä avoimesti katsomaan, ja minähän kävin, niin siellä kaikki suosikkimuusikon kaverit, kuten Samu Haber, kilpaa vakuuttelivat tyypin syyttömyyttä ja kun ei ikinä voisi uskoa ja kauhea ajojahti ja mustamaalaus ja valehtelua! No okei, varmaan itsekään en uskoisi omasta ystävästäni ja yrittäisin tukea pahassa paikassa, eikä sitä ilmeisesti kaikista näe päällepäin että onkin ihan vitun sairas pervo. Ne ystävätkin voisivat vaan miettiä, että vangitsevatko poliisit ihmisiä ihan heppoisin perustein? Tuskin pidätysmääräyksen perusteeksi käy kateus siitä, että toinen on suosikkimuusikko.

Tuomitsen toki vielä rankemmin muut tämän vyyhdin osapuolet, jotka ovat olleet fyysisesti tekemässä pahaa niille lapsille. Tuota suosikkimuusikkoa oli nyt vaan pakko puntaroida ihan erikseen, koska hän on... no, suosikkimuusikko.

18 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Mulla on sellainen mutu-fiilis että tyyppi sai vähän normaalia raskaamman tuomion juuri "julkisuutensa" takia. Tuttavan 13-vuotiaalle tytölle runkkausvideoita ja ehdotuksia laitellut mainostoimiston johtaja pääsi kuin koira veräjästä, tehtiin syyttämättäjättämispäätös.

kervå kirjoitti...

Juicellehan kävi niin että pääsi poliisin vieraaksi väärästä ilmianosta, erittäin heppoisin perustein.

Tiina kirjoitti...

Kaisa, no toi on vielä kamalampaa. Tosin mun mielestä siinä on pieni ero, että onko teini-ikäinen vai ihan pieni lapsi. Tässä oli käsittäkseni kyseessä ihan lapsi-lapsi. Vaikka on 13-vuotiaskin vielä lapsi ja kyllä siitä pitäisi tuomita.

Kervå, mä en tunne tätä Juicen tapausta, mutta onhan siinä ero, että pidätetäänkö vai vangitaanko? Niin en tiedä vangittiinko Juice. On munkin eksä pidätetty ihan syyttömänä, mutta myöskin päästetty pois. Tää suosikkimuusikko mun käsittääkseni pidettiin vankeudessa hetken aikaa.

kervå kirjoitti...

emmä tiedä näitä termejä mutta olihan se pidemmän aikaa jossain, mistä ei päässy pois. ihan sama mulle onko pidätetty tai vangittu, jos ei vaikka pariin viikoon pääse himaan (enkä ees muista kauan se oli)

Tiina kirjoitti...

Okei, no sitten. Pidättäminen ei kai saa kestää kuin jotain pari-kolme päivää.

Mut enivei, tää jamppa nyt kuitenkin oli syyllinen loppujen lopuksi, niin jälkiviisaus on helppoa.

Kaisa kirjoitti...

No 12-vuotiaan äitinä voin sanoa että kyllä se 13-vuotiaskin on ihan lapsi-lapsi. Niin ja sen voisin varmaan lisätä, että mulla ei ole hajuakaan mistä tapauksesta on kyse :D

Neo kirjoitti...

Höh, mä luulin et Samu olis jotenkin ihan viksu poitsu. Pitikö sun nyt toikin paljastaa... Fairytale gone bad :(

Tiina kirjoitti...

Kaisa, oot kyllä ihan oikeessa siinä. Ajattelinkin, että jos olisi omia lapsia tai edes lähipiirissä 13-vuotiaita, niin ajatus voisi olla vielä ällömpi.
Tässä tän suosikkimuusikon tapauksessa ne lapset on olleet 1-8-vuotiaita.

Tiina kirjoitti...

Neo, no mä en ole ikinä pitänyt Samu Haberista kovinkaan paljoa, joten mulla on henk.koht. antipatioita sitä kohtaan (en toki tunne, mutta se habitus ja bändi...). Kyllä se varmasti on ihan vilpittömästi uskonut asiaansa, en epäile yhtään. Ei se varmastikaan ilkeyttään ole uskonut kaverinsa syyttömyyteen. Säilytä siis vaan käsityksesi, jos haluat.

Neo kirjoitti...

Niih, niisk. Kyllä mä sit vielä haluan uskoa Samuun. Mutta se pedofiili on perverssi, vaikken tiiäkkään kuka tai mikä juttu se on.

T kirjoitti...

Eräässä lehdessä (oliko tuo nyt Aamulehti) muusikostamme mainittiin jotenkin että "hän on soittanut yhtyeessä, joka ei kuitenkaan ole saavuttanut mainittavaa suosiota".

Eli arpinaamaa mukaillekseni:
First you get the quitar.
Then you learn to play.
Then you form a band.
Then you get the fame.

Loogista, eikö?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän noi pedofiili jutut on ihan sairaita ja hämmästyttävän pienillä tuomioillä pääsevät... Se on varsin hienoa, että ihmisen elämällä ei ole lainkaan niin suurta arvoa, kuin rahalla. Veropetoksesta saa kevyesti ehdottoman tuomion (mikäli et siis ole isokenkäinen ja jollakin tasolla merkittävä henkilö), mutta lapsen elämän pilaamisesta selvitään "huomautuksella". Kieroutunutta sanoisinko.
Yhteiskunnan tuomio voi tosin olla sitäkin kovempi. Tuskimpa tuolla miehellä on enää mitään asiaa astua ulos asunnostaan, jos edes on turvassa omassa asunnossaan.

Kamalinta on se, että lasten oma äiti on ollut täysin mukana touhussa. Ne lapsethan oli ihan pieniä ja täysin kykenemättömiä ymmärtämään omia oikeuksiaan.

Järkyttävää ja oksettavaa...

-Euggis-

T kirjoitti...

Lisäys omaan kommenttiini:
"Lisäksi yksi heistä on laulanut rock-yhtyeessä, joka tosin ei ole menestynyt. "
aamulehden juttu

Anonyymi kirjoitti...

Sen verran pitää kyllä olla epäkorrekti, että jos äijä ei edes koskenut mukuloihin, ei kyllä tuomionkaan pitäisi turhan rankka olla. Tämän huomioiden rangaistus lienee ihan linjassa muihin seksuaalirikostuomioihin tässä maassa. Ja sitä paitsi eka vankeusrangaistus annetaan "aina" ehdollisena.

Tiina kirjoitti...

Neo, no usko nyt. Älä sure. :D

T, Aamulehdellä sentään on yleensä vielä realiteetit hanskassa. Hyvin sanottu!
Noinhan se menee.

Euggis, toi on niin totta, että talousrikokset on huomattavasti pahempia kuin henki- tai seksuaalirikokset. Sellaista linjaa laki tai tuomioistuimet ainakin tuntuu viestittävän. Ällöttävää. Eikä pysty käsittämään miten sairas ihminen tekee omalle lapselleen tuollaista. Onneksi sinne rapsahti vähän kovempia tuomioita.

Anonyymi, se ongelma varmaan onkin tuo yleinen linja tässä maassa. En oikeastaan näe kovin lieventävänä asianhaarana sitä, että ei koske fyysisesti. Sick sick sick...

Siivetön kirjoitti...

Toi koko juttu järkytti mua todella paljon, suorastaan ahdisti. Ja koska olen pienen lapsen äiti, niin ehkä sitäkin enemmän. Maailmassa ei voi olla mitään pahempaa tekoa kuin tahria hirvittävillä teoilla pienen viattoman, puolustuskyvyttömän lapsen elämä. Sattuu syvälle :`(

Jos voisin henkäistä yhdenkään

itkeä yhdenkään kyyneleen puolestasi,
kärsiä edes hetken surua ja ikävää puolestasi,
mikä sinua auttaisi ja lohduttaisi,
niin sen tekisin!
Mutta sydämessäni olen ajatuksin luonasi ja pyydän sinulle apua, lohdutusta ja voimaa.
~Marleena Ansio

Anonyymi kirjoitti...

"Anonyymi, se ongelma varmaan onkin tuo yleinen linja tässä maassa."

Jep. Sekä Itä-Suomen hovioikeuden lieventävät asianhaarat (oli naimisissa ja hyvä työpaikka).

"En oikeastaan näe kovin lieventävänä asianhaarana sitä, että ei koske fyysisesti."

No, eron voi nähdä jotenkin vastaavaksi kuin raiskauksen ja alastomuuteen pakottamisen välillä tms. Riippuu tietenkin tilanteesta.

Anonyymi kirjoitti...

Suosikkimuusikko = mainittu joskus siinä lehdessä?