28. kesäkuuta 2009

I found my thrill on burberry hill

Kirjoitin jonkin aikaa sitten beigeistä ihmisistä. Tulin tuossa ajatelleeksi, että beigejä ihmisiä jopa pahempi ihmislaji on beigen alalaji burberry-ihmiset. Beiget ihmiset ovat harmittomia, koska niitä ei huomaa, mutta nämä burberry-ihmiset ovat beigejä, jotka kuitenkin yrittävät olla jotain. Burberry-ihmisen tuntee melko itsestäänselvästi burberryn ruutukuosista, joka on pohjaväriltään tietysti beige. (Muitakin variaatioita näkee, mutta se on vain naamioitumiskeino ja ihmisen sisin on kuitenkin beige). Burberry-ihmisillä on paljon rahaa, tai ainakin he haluavat näyttää siltä kuin heillä olisi paljon rahaa. Burberry-ihmiset purjehtivat, golfaavat (ei sillä että näissä harrastuksissa itsessään olisi mitään vikaa) ja haluavat elämän, joka on ylempää keskiluokkaa. Naispuoleisilla burberry-ihmisillä on asusteena pieni koira, joka myöskin pukeutuu burberryyn. Burberry-koira ei laukkaa villinä vapauteen, vaan se lähinnä kannetaan paikasta toiseen, joko kainalossa tai burberry-kuvioidussa laukussa. Miespuoleiset burberry-ihmiset eivät välttämättä käytä burberry-ruutua, mutta heidät tunnistaa vaaleanpunaisesta pikeepaidasta ja heillä on asusteenaan burberry-nainen. Burberry-mies kantaa burberry-naisensa burberry-ruudullista käsilaukkua.

Burberry-ihmiset ostavat kotiinsa kalliita design-tuotteita ja jättävät hintalaput näkösälle, koska eihän niistä muuten tietäisi, että niihin on pistetty kahden kuun palkka. Burberry-ihmisillä ei yleensä ole mielipiteitä, kuten ei beigeillä ihmisillä yleensäkään, ainakaan järkeviä sellaisia. He ovat siis beigen väristen ihmisten tyhmempi alalaji. Beiget ihmisethän eivät ole välttämättä tyhmiä, he eivät vaan välitä käyttää aivokapasiteettiaan mihinkään kovin erityiseen. Korkeintaan ristisanatehtäviin (mikä on muuten mukava harrastus). Jos sattuu niin, että burberry-ihmisellä on mielipide, se todennäköisesti koskee alemman keskiluokan kyykyttämistä ja köyhien poistamista näköpiiristä. Useimmiten burberry-ihmisten pään sisus on kuitenkin pelkkää pinnallista höttöä.

***

Oikeastaan melko turhauttavaa tuhlata näitä hienoja ajatuksiani näihin hellepäiviin, kun te olette kaikki kuitenkin jossain ulkona ettekä lukemassa nerokkaita juttujani. Jopa anonillit ovat lomalla. No, itsellenihän minä tätä blogia...

***

Heitetään tähän samaan syssyyn vielä sunnuntaiklassikko, jonka johdin hienosti aasinsillan kautta postauksen otsikosta. Minä kun niin rakastan Satchmoa!
(Louis Armstrong - A Kiss To Build A Dream On & Blueberry Hill)***

Melkein laitoin tähän loppuun pyynnön, ettei kukaan vetäisi huumoristani herneitä nenään, mutta oikeastaan se pilaisi koko jutun idean, joten otin pois.

17 kommenttia:

hdcanis kirjoitti...

kylla luetaan!

Tiina kirjoitti...

Kivaa! :)
Millasetkos ilmat teillä päin on?

SusuPetal kirjoitti...

Miksei luettaisi?

Tämähän on selkeää lumppuainesta tämä juttu, juuri oikeanlaista tutkivaa surnalismia.

Ja Satchmohan on aina söpö.

Annikki kirjoitti...

Juu, näin iltasella ehtii oikein hyvin lukemaan, kirjoita pois vaan.

Tiina kirjoitti...

Ääh, toi nyt oli tollanen huulekas heitto vaan, kun tuntuu blogeissa olevan aika hiljaista näinä päivinä. En nyt siis todellakaan odottanut mitään vakuutteluja siitä, että joku tätä lukee. Lepo. :)

Eipä tosiaan tullutkaan mieleen, että olisi ollut Lumppu-ainesta tämä. Ehkä vähän liian ilkeämielinen teksti muualle kuin omaan blogiini. ;D

lepis kirjoitti...

Ah, mä rakastan tätä biisiä! Näkkileipämusiikkia parhaimmillaan ja tästä tulvii paljon muistoja mieleen. Mukavia sellaisia.

Mulla on muuten yksi Burberry huivi, lahjukseksi saatu ja ikinä en ole sitä käyttänyt. Tiedä sitten onko edes tallessa. No huomenna se selviää kun alan pakkaamaan sitä vaatekaappia.

Enkä kyllä tunnusta olevani beige!

Tiina kirjoitti...

Et sä Lepis olekaan. Ei sitä lasketa jos on sukulaiselta saatu kadotettu Burberry-huivi. ;)

Näkkileipämusiikkia? :D

Elegia kirjoitti...

Burberryjen luona kyläily on pelottavaa, sillä siellä tuntee itsensä likatahraksi sohvalla :D

Minun on vaikea ymmärtää niiden ihmisten motiiveja, jotka ostavat tuotteita (sekä sisustus että veete) lähinnä merkin mukaan (ja tietenkin sen, mikä nyt on IN).

tuskaiset ilmat kirjoitti...

Burberrystä en mitään tiedä, mutta ei kaiken niin räväkkää tarvitse olla. Pitää krapula-aamujakin ajatella.
Kieltämättä tosin tuollainen ruskea on tosi tyylitön. Saman tyyliset* (päällysvaatteet) ovat kyllä ihan kivan näköisiä muiden päällä. Rajoitetussa määrin.
Silloinkin saa olla oikeita värejä.

*) Siis semmoiset ns. kypsän ihmisen näköiset vaatteet.

--KATA-- kirjoitti...

Kyllä määkin luen! Täällä on niin kauhea sää etten jaksa kommentoida. Kokoajan 30 astetta, mutta ei yhtään kiva 30 astetta, vaan ilmankosteus ihan huipussaan, tauotta jyrisee ukkonen, kaupungin päällä harmaa smog pilvi ja kaikilla kokoajan kauhea hiki. Mä läkähdyn ja tuntuu siltä että veri ei kierrä.
BLAAH.

Charlatan kirjoitti...

Kyllä minäkin luen vaikka ainaislomalla olenkin. =) Nuo ilmat on liian kuumia mulle, en oo mikään kesärantahillujatyyppi.

Burberry-juttu oli mahdottoman hauska! En tunne yhtään burberryläistä mut ei ne varmaan oo kiinnostuneita minunkaltaisestani oliosta. Hih! Ja mua ei suoraan sanottuna harmita...

nona kirjoitti...

"[Miesbeiget] tunnistaa vaaleanpunaisesta pikeepaidasta ja heillä on asusteenaan burberry-nainen"

NIIN TOTTA! :D Ja niitähän näkee tuolla kulkemassa. Mutta on nähty myös miehiä, joille ei-niin-räikeän-vaaleanpunainen kauluspaita aidosti sopii, näyttää toimistossa hyvältä.

hdcanis kirjoitti...

Taalla on kanssa iloisesti helottava aurinkopaiste, tanaan olen hikoillut muutaman litran verran kun olen roudannut muuttolaatikoita...ukkosta ei ole ollut joskin kai sellainen kohta voisi tulla.

Tiina kirjoitti...

Elegia, mä en onneksi ole koskaan vieraillut burberryjen luona. Ainakaan niin, että olisin tajunnut olevani siinä kauheassa tilanteessa.
Joo, mä katson aina vähän kieroon kaikkia joilla on jotain burberrya tai tommy hillfigeriä ja mitä paskaa näitä nyt onkin.

Tuskaiset ilmat, niin, jospa niillä beigeillä ihmisillä onkin aina krapula? :D
Beigehän ei siis tosiaan ole edes mikään väri, se on epäväri!

Kata, hei kiva kun säkin pyörit täällä nurkissa. :)
Täällä ei onneksi ole ihan noin painostavat ilmat, lämmintä vaan ja aurinkoista.

Charlatan, joo, sä ole asian ytimessä siinä, ettei ne burberry-ihmiset tosiaan ole kovin kiinnostuneita meidän tavisten seurasta. Ne hakeutuvat samankaltaistensa joukkoon.

Nona, se on ihan totta, että joillekin epäburberry-miehille sopii vaaleanpunainen väri. Se vaan on mennyt paikoin aika överiksi, joten alan ällöttyä vähästäkin vaaleanpunaisesta miesten päällä. :D

Hdcanis, no hyvä, että ilmoja on sitten pidellyt sielläkin. Muuttaminen on mukavaa puuhaa helteellä. :D

Tuima kirjoitti...

Satchmo on Satchmo! Kirjoitus oli oivallisen hauska :) toteaa kommentoija joka kavahtaa Burberry-luosia (Vuittonia).

Tuima kirjoitti...

Mikähän on luosi? Sluista puuttui ja-sana, niin kuin tajusitkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on loistava web-sivun, voisit olla kiinnostunut tekemään haastattelun suhteen, kuinka loit sen? Jos näin on minulle sähköpostia!