14. kesäkuuta 2009

Un-fucking-believable


En voi käsittää miksi katselen Dr Philiä, kun se saa aina otsasuoneni melkein poksahtamaan. Tällä kertaa vieraana oli aviopari, jossa vaimolla on ollut suhde. Mies oli viaton uhri. Vaimo sanoi, että hänen syynsä suhteeseen oli se, että hän näki sen (ainoana) keinona päästä pois avioliitostaan. Näin heti ensivilkaisulla, että mies on niljakas paskiainen. Oikein narsistin malliesimerkki. Nainen yritti toistuvasti kertoa Dr Philille, että mies kohtelee häntä kaltoin ja on sairaalloisen mustasukkainen (jo ennen tätä au-suhdetta). Yhden kerran kun nainen oli tullut kotiin (aikana ennen suhdetta) mies oli kiskonut häneltä housut jalasta ja tehnyt "sisätarkastuksen" naiselle, koska oli niin varma siitä että nainen oli ollut vieraissa. Dr Phil jankkasi naiselle koko ajan vain, että ei voi perustella pettämistä sillä, että toinen on jo valmiiksi mustasukkainen (totta kyllä, mutta selkeästi Dr Phil ei kuule naisen hätähuutoa) ja miksi nainen on sitten mennyt naimisiin tuon miehen kanssa ja tehnyt lapsia ja miksei sitten jätä sitä miestä. Voi elämä. Luulisi psykologin (ei siis psykiatrin, kuten olen harhaisesti erehtynyt aiemmin luulemaan) ymmärtävän vähän paremmin tilannetta ja näkevän sen miehen narsistisen naamarin läpi. Mutta mitä olen kuullut, niin taitaa Dr Philissä olla omassa perhe-elämässään vähän samaa vikaa.

Kaikista hauskinta tuossa oli, että Dr Phil pyysi sitä miestä rehellisesti kertomaan kohteleeko hän kaltoin vaimoaan ja lapsiin. Mies tunnusti sanovansa sarkastisia asioita ja vetoaa siihen, että hän ei ollut suhteessa se joka petti. Kyllä, narsisti varmasti kokee jonkun valaistumisen televisiokameroiden edessä ja tajuaa olevansa täysi paskiainen sekä psykopaatti. Jep jep...

No, kyllä se tohtori sitten lopussa lupasi apua tuolle pariskunnalle ja vaimolle erityisesti, jos hän oikeasti on niin kaltoin kohdeltu (engl. abused, en keksi sanalle riittävän hyvää suomenkielistä vaihtoehtoa). En vaan voi olla miettimättä miten tuolle vaimolle kävi tuon ohjelman jälkeen. Tai ehkä tilannetta auttoi se, että miljoonat ihmiset näkivät sen televisiossa, ei voi tietää.

Täten lupaan, että en enää ikinä laita televisiota kanavalle, jossa tulee Dr Phil. Ainakaan ennen ensikertaa. Taidan olla hiukan masokistinen.

12 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Ehkä Dr.Philin koukuttava voima on sama, joka on tosi-tv -ohjelmissa (sellainenhan sekin oikeastaan on). Olen jonkun kerran katsonut ja ällistynyt.

Tiina kirjoitti...

Dr Philiin varmaan lisätään nikotiinia tai jotain muuta koukuttavaa ainesosaa.

Muusikotar kirjoitti...

Onkohan Philin ohjelmassa tapahtunut jotain radikaaleja muutoksia esim. sponsoreissa tai vastaavissa? Itse aikoinaan katselin ohjelmaa hyvillä mielin silloin kun se ilmestyi Suomessa ruutuun. Ainakin silloin kaikki neuvot, keskustelut ja aiheet tuntuivat inhimillisiltä ja fiksuilta. Nykyään koko ohjelma on kääntänyt kurssinsa kohti epäuskottavaa "white trailortrash - Jerry Springer" -linjausta: ohjelman aiheet ovat ihan kauheita sensaatiohakuista 7Päivää-huttua.

Tiina kirjoitti...

En käsitä. Mustakin se oli ennen ihan järkevä ohjelma. Tai sitten satun nykyisin kanavalle vaan aina kun siellä on aiheena jotain mitä en pysty sulattamaan.
Musta tuntuu että Dr Philillä on itsellään vähän noussut hattuun.

Mimmu kirjoitti...

Mua ärsyttää Dr Phillin loppu. Joka kerta sama juttu, siinä kertoillaan jotain, sitten kävelleen sen parin katsojarivin ohi, vaimo siellä odottelee, otetaan sitä kädestä kiinni, kävellään kohta kameraa ja vilkutellaan.

Niin teennäinen ohjelma!

Brim kirjoitti...

Dr. Phil on varmasti surkein psykologi mitä olla ja voi. Ja pelottavin. Ja teennäisin. Tehnyt itsestään ikonin koko mies.

Ilkka kirjoitti...

Perhearvot my ass. Varmana Dr. lähtee vielä parin vuoden sisällä jonkun nuoremman matkaan.

Teennäistä kaksinaismoralista jenkkikökköä mutta valitettavan koukuttavaa, päässyt vasta täällä irkuissa eroon em. sedästä (nyt on niiiin paljon muita h-y-v-i-ä sarjoja katsottavana...) =)

Tiina kirjoitti...

Mimmu, joo se loppu on ihan ärsyttävyyden ja tekopyhyyden multihuipentuma! Siis omg...

Brim, joo ja sit se mainostaa joka toisessa jaksossa omaa kirjaansa, että ostakaa se niin maailma pelastuu!

Ilkka, no sepä se ongelma onkin, kun täällä ei tule telkusta muuta kuin paskaa ja tänään pidin telkkupäivän, niin sitten oli valittava urheilun tai dr philin välillä...
Eiks se vaimo oo siitä eroa ottamassakin jo tai jotain.

Anonyymi kirjoitti...

"Taidan olla hiukan masokistinen."

Tai tyhmä...?

Elegia kirjoitti...

Kommentoin tänne jo aiemmin tänään, mutta se kommentti katosi kun Bloggerilla oli joku ongelma, voi perse! Se oli pitkä kommentti, jossa avauduin omista mielipitestä Philin suhteen (jotka tosin on samat kuin sinulla eli joskus aikojen alussa ukolla oli asiaakin, mutta nykyään on mennyt hieman ihmeelliseksi tuo touhuilu).

Katsoin myös eilen Philiä, mutta meni vähän ohi, koska tein muuta siinä samalla. Ja aion katsoa jatkossakin, jos satun olemaan hollilla (minussakin on masokistin vikaa) :D

Tiina kirjoitti...

Anonyymi, tuo nyt ei varmaankaan ole kenellekään epäselvää.

Elegia, se on kyllä tosi ärsyttävää kun vuodattaa sydänverellään pitkän kommentin ja sitten se katoaa. Mur!
Dr Philiä tulee katsottua siksikin, että sitä on niin ihana vihata. ;D

Charlatan kirjoitti...

Mä luulin aluks että se olis hyvä ohjelma mut sehän on tosi rasittava amerikkalaishömppä, ja ne philin neuvot on ihan älyttömiä! =D Joskus sellasia et ei siihen mitään psykologia tarvittas sitä kertomaan... Siitä olin ihmeissäni että mun psykologituttava (liittyen mun keissiin vieläpä!) pitää philiä HYVÄNÄ!!! Jo on aikoihin eletty! =D