22. kesäkuuta 2009

Kesä! Loma! Aurinko! Varvastossut!

Tänään on ollut ihan tosi hieno kesäpäivä! Ehkä olette sen itsekin havainneet, mutta ajattelin nyt kertoa varmuuden varalta kuitenkin. Meinasin päivällä lähteä käymään kaupungissa, mutta bussikorttini oli mennyt vanhaksi eilen. Lähdin kävellen lataamaan bussikorttiani lähimmälle R-Kioskille, joka on siis useamman kilometrin päässä. Aurinko paistoi, oli lämmintä ja kuuntelin siinä kävellessäni hyvää musiikkia mp3-soittimestani. Mikäpä siis sen mukavampaa. Sitten kävelin sen saman matkan takaisin tänne korpeeni (reittioppaan mukaan reissullani oli pituutta reilut 6 km), kävin vielä ruokakaupassa ja nyt istun tässä. Mukava päivä. Jalkapohjani tosin on hiukan hellät, koska kuljin koko matkan varvastossuilla, joissa sisäpohja on tuollaista... mitä lie olkea tuo nyt ikinä onkaan, aika karheat kuitenkin.

Vähän ihmetytti, kun kävin Ärrällä lataamassa sen bussikorttini ja yritin maksaa sen pankkikortilla, niin kassa sanoi että ei myyntioikeutta. Siis häh? Ikinä ennen ei ole pankkikortilla maksaessa tullut mitään tuollaista vastaan. Pelästyin jo ylittäneeni tilini, mutta kun tarkistin saldon, niin tilillä kyllä oli katetta. Ei tosin aivan niin paljoa mitä tuo bussikortti maksoi, mutta mistä lähtien pankkikortilla maksettaessa on tarkistettu tilin saldo? Pankkikortissahan on juuri ollut se hieno puoli, että tilipäivää edeltävänä päivänä on voinut hummailla pankkikortilla vapaasti, kun rahat on menneet tililtä vasta seuraavana arkipäivänä. Ja nyt yhtäkkiä: ei myyntioikeutta! Onneksi siinä on myös visa, että sain ostokseni kuitenkin maksettua.

Poikkesin siinä matkani varrella myöskin yhdessä kenkäkaupassa ja ostin itselleni synttärilahjan. Kerta minua oltiin lahjottu rahalla, niin mielestäni sen voi silloin käyttää johonkin epäjärkevään, mutta ah niin tarpeelliseen, kuten kenkiin. Olen tarvinut noita kenkiä niin pitkään ja nyt kun niitä kerta oli siinä kaupassa, niin tein hyvin nopean ostopäätöksen. Ja sain muuten 9 euroa alennustakin niistä ihan pyytämättä, vaikkeivät ne edes olleet oikeasti alennuksessa. Kovasti mukava myyjä, tai todennäköisesti koko kaupan omistaja. Ja ne kengäthän siis olivat nämä:

Heitin muuten talviturkkini juhannuksena. On yleensä synti ja häpeä (minulle itselleni siis), jos juhannuksenakaan ei vielä ole käynyt uimassa, ja vaikka vesi oli ihan todella kylmää, niin pakkohan sitä sitten oli saunasta pulahtaa nopeasti järvessä. Uin kuitenkin ihan oikeasti pienen lenkinkin siinä järjettömän kylmässä vedessä, enkä vain kastellut itseäni laiturin rappusilla.

Nyt jatkan hyttysenpuremieni raapimista.

9 kommenttia:

Maire kirjoitti...

Jep,vanhaan systeemiin (tilipäivää ennen) ei enää voi täysin luottaa, joissakin paikoissa suora systeemi myös pankkikortin kanssa, ja ärrä on niistä yksi.
Kokemusta on:)

jr. Jones kirjoitti...

Hei, sä unohdit sitten käydä bussilla kaupungissa!? oho!

Dårka kirjoitti...

Eräällä harrastajaforumilla oli postaus siitä, että polttoaine-automaateilla voi tehdä pankkikortilla vain kolme tankkausta vuorokaudessa. Sitten kortti menee lukkoon ja seuraavan kerran voi tankata vasta seuraavan vuorokauden puolella. Mun mielestä vähän outoa toimintaa varsinkin kun mitään rajoituksia ei ole kortin luottopuolella.

Eihän tuosta mitään haittaa oikeastaan ole olettaen että:

olet liikkeellä autolla, jossa on iso tankki

et ole liikkeellä moottoripyörällä, jossa on pieni tankki ja tarve jopa 5 tankkaukselle vuorokaudessa

asian tietää etukäteen ja kikkailee luottokortilla

No joka tapauksessa tuollaiset rajoitukset ja katevaraussysteemit ovat suolesta. Niin kuin myös Nelosen päätös lähettää alusta Frasier-sarjaa.

Tiina kirjoitti...

Maire, no hyvä tietää, että tää on joku Ärrän politiikka. Enpä ole ennen törmännyt moiseen. Hiukan olis voinut mietityttää ilman visaa, että millähän sen bussikortille jo ladatun lipun olis maksanut. Olisin varmaan joutunut jäämään Ärrälle töihin. :D

JJ, no mun ei varsinaisesti sitten enää tarvinut lähteä kaupunkiin kun kävin tuolla lähemmillä mestoilla. :)

Dårka, no kuulostaa kyllä aika dorkalta (heh heh) tuo tankkausjuttu.
Mä muuten kanssa ihmettelin Nelosen Frasier-toimintaa, miten se nyt yhtäkkiä alusta taas alkoi? Ei kai ne nyt vielä sitä sarjaa loppuun asti ehtineet mitenkään näyttää?

yllätystyttö kirjoitti...

Miusta tuo itsensä lahjominen on aivan parasta ja perustelusi on kuin suoraan minun suusta! Ja hurjan kauniit kengät ostitkin!

Ja meilläkin on kesä.
♥Aurinko♥

seeds kirjoitti...

Höh... Oon töissä Ärrällä, enkä oo kuullut että tämä olisi mikään "politiikka".
Meille päin on vaan lähinnä ilmoitettu, että jos kone valittaa "ei myyntilupaa", mutta tilillä on silti rahaa, niin olisi kyse jostain pankin mokasta. Näitä juttuja tosin kyllä sattuu epäilyttävän usein nykyään, kuvitelin että uudet kortit ovat jotenkin paskoja, mutta ehkä tosiaankin onkin joku tollainen uudistunut tarkistuskäytäntö. Tosin en kyllä usko että se silloin voisi olla mikään pelkkäö Ärrän juttu, tuskin nyt yksi yritys saisi mitään tuonkaltaisia erivapauksia. Ennemminkin siis kyllä edelleen syyttäisin pankkia tuosta... Mutta mistäs minä toisaalta tiiä. Persiistä vaan kun ei kellekkään kerrota mitään, ei korttien omistajille, ei työntekijöille. Kaikki yhtä pihalla.

Tiina kirjoitti...

Ylläri, just niin. Olishan se tosi tylsää ostaa itselleen lahjaksi jotain ruokaa tai muuta perushuttua.
Ja ihana että on kesä. ♥

Seeds, en mäkään usko että tuo pelkästään Ärrän juttu olisi, mutta noin yleisellä tasollahan pankkikortti hyvin harvoin tarkistaa tilin saldoa. Luulen, että se on kiinni joko siitä kortinlukulaitteesta tai sitten firman politiikasta, että tehdään tarkistus joka kerta kun pankkikortilla maksetaan. Ainakin siis ilmeisesti Ärrän tapauksessa ja netistä lueskelin, että joku Neste toimisi myös samoin. Myyjiähän toki ei tästä ole kukaan syyttänyt, olin vain hämmästynyt kun en ole tällaiseen ennen törmännyt pankkikortilla maksaessa.

seeds kirjoitti...

Juu, en minä aatellutkaan että kukaan olisi myyjää tässä syyttänyt. Myyjää vaan vituttaa kun ei firma kerro myyjälle mitään, ja itekkin saa ihmetellä huuli pyöreänä, että mitäs hittoa tämä kone nyt tämmöistä...
Noloa kun ei tiiä.

jamido kirjoitti...

Taitaa olla ihan yrittäjästä kiinni varmennetaanko vai ei.