4. huhtikuuta 2010

Hurjat nallet teutaroi niin että tanner soi

Ennakkovaroitus: En tiedä kantsiiko tätä kirjoitusta lukea, jos ei ole yhtään seurannut X Factoria telkusta. Ei ainakaan kannata vaivautua kommentoimaan, jos mielipide on se, että nää tosi-tv:t on turhia ja kaikki on muutenkin ihan perseestä.

***

Olen nyt jonkun verran katsonut tuota Suomen X Factoria ja pakko sanoa sanaseni asioista. Vaikka formaattina tämä on mielestäni huonompi kuin Idols (esim. kilpailijat eivät saa valita omaa esitysmatskuaan, vaan tuomarit valitsevat monesti ah niin tylsät biisit), niin tykkään näistä kilpailijoista kuitenkin huomattavasti paljon enemmän kuin Suomen Idolsin kilpailijoista yleensä koskaan. Taso on paljon parempi, uskallan väittää.

Yhtä asiaa vaan ihmettelen. Jos tässä kilpailussa alunperinkin etsittiin tyyppejä, joissa on sitä "x factoria", niin sitten kun ne tyypit on valittu jatkoon, niin niistä yritetään yhtäkkiä karsia pois se "x factor". Katusoittelija Eliaksesta stailattiin tavis tusinarokkari, nyt se ei enää "piiloudu sinne hiustensa taakse". Samuli on kiltti ja ujo poika, joka on jollain tapaa viehättävää, niin siitä kilttiydestä sitten jaksetaan urputtaa joka kerta, että pitäisi olla jotain enemmän. Christian on uruguaylainen dramaattinen ylinäyttelevä hevimies, niin se taas on sitten liikaa. Siis ou mai gaad, antaisi niiden olla omia itsejään. Ei kaikkien tarvi olla sitä samaa harmaata massaa.

Omaa lempparia on kyllä tosi vaikea valita noista, tosin eri syystä kuin Idolsissa yleensä on ollut. Idolsissa ei vaan ole löytynyt sitä suosikkia kun kaikki on tasaisesti huonoja, mutta tässä kisassa on hyviä tyyppejä niin monta, että ei pysty päättämään. Tykkään Eliaksesta, Samulista ja Christianista kaikista omalla tavallaan, mutta toisaalta Yrjänä on kyllä aika munakas. (Haha, mikä termi!) Hyvä ääni ja asenne ja hirmu nätit silmät samassa paketissa. Mutta sitten taas toisaalta se poikanelikko Enchant on niiiiiin ihana, että niiden on ehkä pakko voittaa tuo koko kilpailu. Ei voi olla niin herttaisia ja söpöjä hyvin yhteen laulavia poikasia. Ihkui!

Aika miessukupuolipainotteinen tuo suosikkieni lista, huomaan nyt, mutta niinhän se yleensäkin on kuuntelemassani musiikissa. Sori tytöt.

14 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Nää tosi-tv:t on turhia ja kaikki on Sorry, oli ihan pakko.

Tiina kirjoitti...

Usko tai älä, mutta mä osasin odottaa tota. Ja siis nimenomaan sulta. :D :D :D

Mymskä kirjoitti...

En ois kommentoinut ollenkaan, jos et olis kirjoittanut tota lausetta. Väitätkö, että olen aina sitä mieltä että kaikki on perseestä? Ja koska olen viimeksi puhunut mitään tosi-tv:stä?

Mut jos ihan aiheesta, niin kuuntelin tota tuloslähetystä tossa taustalla, ja jotkut oli ihan ok, jotkut ihan hirveitä määkijöitä... Ei mulla tosta ohjelmasta mitään oikeeta mielipidettä ole. Koska katson tietysti salaa, mutta väitän etten ikinä :P

Tiina kirjoitti...

Eikä, kun mä tiesin, että jos joku tekee sen, niin se olet sä. Se lausehan oli siinä tyrkyllä ja olisin pettynyt, jos kukaan ei olis siihen tarttunut.
Ja sä tiedät, että mä olisin melko todennäköisesti tehnyt saman sulle. ;)

Mymskä kirjoitti...

Hahaa, great minds think alike!

hdcanis kirjoitti...

En ole katsonut ohjelmaa, mutta tuntuu olevan yleinen ongelma näissä että kun oikein laskelmoidaan ja stailataan niin ne persoonalliset piirteet karsitaan pois, tai ne tyypit joita ei saada muokattua hajuttomiksi ja mauttomiksi tiputetaan?
Ihan tv-ohjelmien ulkopuolellakin vastaavissa pudotuskisoissa ne rakasta-tai-vihaa-jutut eivät selviä loppuun...

Ja oliko tää se ohjelma jossa jollekulle valitettiin Portisheadin laulamisesta että pitäisi laulaa jotain suositumpaa ja kaupallisempaa?

Tiina kirjoitti...

Mymskä, nimenomaan!

Hdcanis, niinpä, ihan tyhmää. Ja sitten kun niistä saadaan hajuttomia ja mauttomia, niin sanotaan, että siitä nyt kyllä puuttui jotain. Miten olis se persoonallisuus?
Oon seurannut X Factoria aika huonosti, itse asiassa nyt oon vasta katsellut noi livekonsertit kunnolla, joten en tiedä, mutta google kertoi, että kilpailija Merja olisi esittänyt Portisheadia jossain vaiheessa. Eli joo, ilmeisesti.

Anu kirjoitti...

ENNAKKOVAROITUS:
Minulle on sanottu, että KUUNTELEN PASKAA MUSAA. Minun seuraavaksi lataamani mielipiteet X-factorin biiseistä ja esiintyjistä voi siis huoletta jättää omaan arvoonsa.

En voi sanoa, että tosi-tv -ohjelmat olisivat turhia. Katson joitakin hyvinkin mielelläni. X-factorista katsoin pari ensimmäistä jaksoa ja sain tarpeekseni. Totesin, että se on huomattavasti tylsempi formaatti kuin Idols! Koelaulajistakaan en olisi päästänyt yhtään jatkoon.
Palasin ruudun äärelle nyt, kun suorat lähetykset alkoivat. Katsoin eilen siis jo neljännen jakson. Tämä sai olla viimeinen! Musiikki ei mitä ilmeisemmin ole riittävän paskaa, koska en tykkää siitä.
Parit yksittäiset mielipiteet:
Samuli laulaa puhtaasti. Iso plussa! Kaveri on myös sympaattinen persoona. Ujous on plussa hänen kohdallaan! MUTTA.... se helvetin vibra! Yäääkkkk..! Että kuvotti se eilinen versio huomenna -kappaleesta. Tuli ihan oikeesti paha olo ja meinasi lentää laatat.

Yrjänäkö munakas? Ei huono ilmaisu. En tykkää munakkaasta joten en tykkää Yrjänästäkään. Miehen silmistä paistaa jotain josta en tykkään. Sieltä paistaa yhtää aikaa pelokkuus, mielistely ja ennen kaikkea hyvin pieni ihminen. Pieni ihminen pullistelee ja yrittää karjua lavalla saaden aikaiseksi vaan vikinää. Tulos on huvittava.

Christianin ylitsevuotava itsevarmuus ja dramaattisuus ei haittaa minua lainkaan. Kyllä esiintyjä saa olla itsevarma. Harmi vaan, kun ääni on sellaista sievää ja suorastaan tyttömäistä vinkunaa.

Ei tosiaan kestä pää katsella moista pas... siis laatutavaraa. (Meinaa aina unohtua, että se mikä on minusta paskaa lienee juuri päinvastaista kamaa)

Ugh! Olen puhunut!

Tiina kirjoitti...

Anu, ugh!
Nyt sun pitäisi vähän valottaa, että mitä se "paska musa" on mitä kuuntelet, niin tietäisin mistä näkökulmasta ottaisin tämän kommentin. ;D
Musta ne ekat jaksot oli kanssa tosi tylsiä, mutta tää ehkä parani loppua kohti.

Tosta Yrjänästä oon kyllä eri mieltä. En näe sen silmissä mitään tollasta. Pöh.

Se ongelmahan tässä juuri on, ettei ne tyypit saa valita itse sitä mitä laulavat, vaan ne tuomarit valitsevat oman makunsa mukaisesti niille esityskappaleet, enkä oikein kertaakaan ole ollut tyytyväinen niihin valintoihin. Paitsi ne teddykarhut oli kyllä mainioita eilen. :D

Kuten sanottua, niin minusta tuo formaatti on huono ja tylsä, mutta tykkään noista tyypeistä. Enkä ole koskaan ollut sitä mieltä, että rokkia tarvisi laulaa puhtaasti. Sille on sitten omat genrensä.

Anonyymi kirjoitti...

Ainoa katsomisen arvoinen tositeevee näkyy torstaisin ykköseltä. Ja sekin on aikamoista näyttelyä.

Tiina kirjoitti...

Niin, Kotikatu.

Anonyymi kirjoitti...

Hahaha.
Ajattelin sitä neljä tuntia aikaisemmin näkyvää..

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnä: ei ymmärrä joitain kirjottajia, tositeeveehän on aivan todella must juttu! :)

Lukenut sun blogia jonkin aikaa ja ekaa kertaa kommentoimassa. Aivan samaa mieltä, miksi pitää se "vähinkin x-factor" sitten hävittää sinne tusinatuotteiden joukkoon, kuten se samuli tai merja. Et tuossa tainnut kommentoida soulsisterstiä sen kummemmin, siitä vielä sen verran: ne kappaleet mitkä linda heille valinnut (ja stailannut) aivan hirveitä.. ja pudotusuhan alla ovat jatkuvasti vaikka hyvin laulavat, sitten kun pääsevät vastaavasti laulamaan omia biisejään: aivan ei tasoa ja ihania kappaleita!! Siis....?? Ei ymmärrä miksei näitä tule siinä itse showssa vaan siihen tympätään kauniit näyttävät naiset johonkin hirveisiin kabaree-asuihin/ kukkamekkoihin.

t. kristiina :)

Tiina kirjoitti...

Moi Kristiina, kiva kun kommentoit. :)
En tosiaan kommentoinut tuota kilpailun naisosastoa ollenkaan. Soulsistersit on tosi hyviä laulamaan, mutta ihan tosi, jotenkin se ei pääse oikeuksiinsa niissä niille valituissa kappaleissa. Ja ne kukkamekot oli oikeasti ihan hirveät! :D