29. huhtikuuta 2010

I was looking for some action but all I found was cigarettes and alcohol


Vaikka itse en poltakaan tupakkaa, niin tämä uutinen on ehkä älyttömintä, mitä olen pitkään aikaan lukenut. Oli pakko tarkistaa kalenterista, että onko tänään aprillipäivä. Niin että jos parin vuoden päästä meillä myydään vain valkoisia tupakka-askeja ilman mitään logoja, hermeettisen kokoisilla varoitusteksteillä varustettuina, niin siitä voi kiittää vain Suomen sosiaali- ja terveysministeriötä. Kas teinithän ei enää halua polttaa sen jälkeen, kun tupakka-askit eivät ole kivan värisiä. Kyllähän te muistatte ne teinivuodet, kun ajattelitte, että tuo aski näyttää niin hirmu kivalta, että halusitte sen ostaa omaksi, ja siitä se tupakointi sitten lähti.

Seuraavaksi voisikin sitten viini-, olut- yms. pulloista kieltää etiketit. Pullossa saisi pienellä lukea perustiedot, kuten mistä maasta viini on ja paljonko siinä on alkoholia. Kaupan tai Alkon kassa voisi vielä pitää joka kerta jonkun pienen moraalisaarnan alkoholin ja tupakan epäterveellisyydestä ennen myyntitapahtumaa.

Oikeastaan tämän koko ajatuksen voisi jatkojalostaa niin, että lopetettaisiin turha pakkaaminen. Se olisi jopa luonnon kannalta hyvä ratkaisu. Kaikki tuotteet myytäisiin kaupoissa ruskeissa pahvipakkauksissa tai paperipusseissa, joista ei päälle päin juuri arvaisi mitä pakkauksen sisällä on. Mutta siitä meidän ei tarvitsisi murehtia, koska me emme myöskään saisi itse päättää mitä ostamme kaupasta. Menisimme vain kauppaan jonottamaan ja esittämällä elintarvikekortin saisimme jonkinlaisen pakkauksen eri tuotteita, joita me EU:n komission mielestä sillä hetkellä tarvitsemme. Tuotteet oikeastaan voisi saada jonkinlaista työsuoritusta vastaan, niin ei suotta tarvisi rahaakaan vaihtaa.Ja he kaikki elivät elämänsä onnellisina loppuun saakka.

8 kommenttia:

Mymskä kirjoitti...

Ei saatana, tämä siis on totta...
Mäkin aloitin teininä tupakoimisen ihan sen pakkauksen takia. Ja sen jälkeen olen ollut päättymättömällä turmion tiellä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvasta tuli mieleen, että kaikkea aina lupaillaan...

Tiina kirjoitti...

Mymskä, mä melkein arvasin ton. Kukapa niin herkullisen näköisiä pakkauksia pystyisi vastustamaan.
Mä itse asiassa himoitsin pienenä enemmän kondomipakkauksia, kun en yhtään tiennyt mitä niissä on, mutta ne oli niin kivan näköisiä ja olin melko varma, että niissä on jotain suklaata tms. jota mulle ei anneta!

Anonyymi, niinpä. :D

Kirsikka kirjoitti...

No mites? Pitäiskö kondomitkin sitten kieltää? Tai ainakin sellaiset värikkäät pakkaukset? Kun nehän ehdottomasti houkuttaa haureuden ja riettauden tielle. Seksi avioliittoon, sanon ma.

Tuosta tupakkauutisesta jäin hiukan pohtimaan, mikä mahtaa olla "kaikille yhteinen peruskirjasin", jolla tekstit saavat olla...?

Tiina kirjoitti...

Comic sans? :D

Paavihan jo kieltää kondomit, joten miksei tästä voitaisi ottaa vaikkapa EU:n yhteinen linja.

Alcinoe kirjoitti...

Huh, voin hyvillä mielin jatkaa alkoholinkäyttöä. Juuri noista huulista en ehkä väkipakollakaan pussaisi yksiäkään, vaikka pro-pussailu periaatetasolla olenkin.

kervå kirjoitti...

"Menisimme vain kauppaan jonottamaan ja esittämällä elintarvikekortin saisimme jonkinlaisen pakkauksen eri tuotteita, joita me EU:n komission mielestä sillä hetkellä tarvitsemme."

Tämä on hyvä. Or-vellit housuissa.

Tiina kirjoitti...

Alcinoe, joo, se taitaa olla varma keino pitää nuo huulet kaukana omistaan. :D

Kervå, mustakin toi on kauhean ihastuttava tulevaisuudenkuva. :D