11. lokakuuta 2012

Bananas are for monkeys


Yleisön toivomuksesta (ihan tosi) raportoin ensimmäisestä treenistä personal trainerin kanssa. Olenkohan mahtanut täällä edes mainita, että rupesin maksamaan kyseisen hahmon palveluista? En muista, ehkä en. No ei se mitään. 20 viikon totinen treeni on nyt tosiasia.

Ennen treeniä sykkeeni huiteli jossain 90:ssä (normaalisti se on siinä 70:n jommallakummalla puolella), koska jännitin niin paljon. Tirsk. Jännittäminen oli ihan turhaa, koska raineri ei ollut pelottava eikä mikään natsi. Olimme toki tavanneet jo kerran aikaisemmin, joten en ostanut mitään sikaa säkissä, mutta nyt oli ensimmäinen oikea treeni. No tämä eka treeni oli aika löysä siinä mielessä, että kaikkeen sumplimiseen ja välineuvotteluihin meni enemmän aikaa kuin todennäköisesti sitten seuraavilla kerroilla tulee menemään.

Sain viikkoon yhden "lepopäivän" enemmän kuin olen itse itselleni antanut, sillä rainerin mielestä enemmästä määrästä ei saa mitään lisäarvoa, muuta kuin vetää itsensä piippuun. Lepopäivä lainausmerkeissä siksi, että toki niinäkin päivinä saa liikkua, mutta ei silleen rehkiä. Ei siis ole pakko myöskään maata sohvalla kuola poskella koko päivää.

Niin ja sitten sain tietysti tehtäväksi täytellä ruokapäiväkirjaa muutamalta päivältä ja raportoida elopainostani viikon välein. Jälkimmäinen onkin sellainen juttu, joka on jämähtänyt taas paikoilleen. Välillä koko projekti tuntuu niin tuskaisen hitaalta, että tekisi mieli heittää hanskat naulaan. Ei niinkään treenaamisen, mutta ruokavalion osalta. Treenaamisesta nautin ihan oikeasti, mutta niin nauttisin syömisestäkin. Oh well.

Odotin siis treenin olevan rankempi, mutta kunhan käyn vetämässä tuon saamani ohjelman ihan yhteen putkeen tässä lähipäivinä, niin enköhän tunne tehneeni. Sitä paitsi olin haistelevinani ilmassa sellaista, että treeni tulee muuttumaan viikko viikolta rankemmaksi. Rainerin aikomus ei todennäköisesti ollut säikyttää ja vetää minua piippuun heti ekalla kerralla (vaikka en minä niin vähästä säikähdä ja todennäköisesti olen paremmassa kunnossa kuin päälle päin uskoisi), vaan ottaa ruoska mukaan sitten vasta seuraavalla tai sitä seuraavalla kerralla.

Bikinikuntoon kesäksi 2021 -projekti etenee!

Ps. Olen muuten havainnut selkäongelmani olevan melko suoraan yhteydessä spinnitunteihin. Tiistaina ehdin ajatella selän olevan jo ihan ok ja menin spinnitunnille ja kas, eikös se ruvennut jumittamaan taas. En käsitä, koska en omasta mielestäni jännitä hartioita polkiessani, mutta eipä jumituskaan ole hartioissa vaan lapojen välissä. Ilmeisesti siis onnistun kuitenkin pitämään painoa liikaa käsien varassa. Nyt ei auta muu kuin uuden, paremman ajoasennon opettelu (damn you, heikot keskivartalon lihakset!) tai koko riemun lopettaminen.

Pps. Loppuun on vielä mainittava, että suklaan makuinen Gainomax Recovery (ei maksettu mainos) on ihan törkeän hyvää! Sitä ikään kuin saa juoda kaakaota palautumisen varjolla. Olen kyllä ymmärtänyt, ettei nuo juomat oikeasti ole sen erikoisempia kuin joku banaani tai rahka tai ihan perinteinen lasi maitoa (jota en juo) ja kaloreita siinä on varmasti reippaammin, mutta kun halvalla sai. Hulluilta päiviltä.

4 kommenttia:

Laiza kirjoitti...

Hehe, mulla on just samanlainen projekti menossa rainerin kanssa! Kuukausi alkaa olla takanapäin ja kunnossa on jo huomattavaa kehitystä ja salillakin on jo saanut painoja laitteisiin lisäillä, ihan huippua! Oon ihan totaalisesti koukussa!

piia kirjoitti...

"Entinen" (?!) spinningin suurkuluttaja huudahtaa ääneen kaksi asiaa: spinnikengät (oikeesti!) ja sarvet ylemmäs! :)

Neo kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä. Ja paljon kivemmalta kuin mulla eilen. Ehkä kuitenkin koen saavani nyt enemmän vastinetta rahoilleni kuin aikaisemmin. Kai? Ainakin haluan uskoa niin.

Toisaalta uskon ja toivon, että jatkossa pääsen ehkä edes vähän helpommalla, koska nyt kuulemma tehtiin lähtötilanteen kartoitusta, jotta tietää kuinka kovaa voidaan treenata. Käytännössä siis tehtiin vain neljä liikettä, jokaista 100 toistoa ja jokaiseen liikkeeseen oli varattu 10 minuuttia aikaa. Lepäsin kaiken kaikkiaan 3 min 5 sek. Tänään muhun todellakin sattuu. Eli jos olisin ollut kaukaa viisas en olisi pystynyt yhtään liikettä toistamaan tarpeeksi annetussa ajassa. ;D

Mulla ei muuten ole spinnikenkiä eikä sarvetkaan kovin ylhäällä. Joten uskon siihen, että keskivartalotreeni kahdesti viikossa ei ole mennyt hukkaan. Muistan kyllä selkätuskat sieltä ihan alkuajoilta, jolloin olin lähellä lopettaa koko riemun.

Mansikan makuinen Gainomax Recovery maistuu ihan Chupa Chups tikkarilta. Sekin on aika nami. Tämäkään ei ollut maksettu mainos. :)

Tiina kirjoitti...

Laiza, haa, tsemppiä sullekin projektiin! :)

Piia, ihan vielä en ainakaan ole valmis sijoittamaan spinnikenkiin, vaikka ne varmasti hyvät ovatkin. Mutta kokeilen sitä sarvien nostoa ensi kerralla. :)

Neo, niin onhan se vähän niinkin, että mitä kuolleempi olo on treenien jälkeen, niin sitä enemmän tuntee saaneensa vastinetta rahoille. Mutta toivon, että mun rainerilla on joku pitkän matkan suunnitelma ja tuloksia syntyy ilman välikuolemia. Tai sitten se luulee mun olevan heikommassa kunnossa kuin olenkaan. Ehkä mä luotan häneen. :)
Mulla on jääkaapissa myös mansikkaa ja paria muuta Gainomax-makua, mutta jo etukäteen ja itseni tuntien arvelen suklaan olevan lemppariani!