15. lokakuuta 2012

Karma police, arrest this girl

Sain viime yönä nerokkaan ajatuksen siitä, miten toisten omaisuuden rikkojia ja tuhrijoita pitäisi rangaista. Ei pieni sakkorangaistus tunnu kenelläkään missään, joten siitä ei ole mitään hyötyä. Sen sijaan rangaistukseksi pitäisi hajoittaa tai tuhria jotain ilkivaltaan syyllistyneelle kuuluvaa. Mitä törkeämpää ilkivaltaa, sitä tärkeämpi esine tekijältä tuhotaan. Tämä ei tietenkään toimi niiden kohdalla, joilla ei ole omaisuutta, mutta miettikääpä vaikkapa jotain teinejä, jotka typeryyksissään rikkovat jotain yhteistä tai jonkun toisen omaisuutta. Siinä sitä Satu-Petterillä hymy hyytyisi, kun poliisi tulisi kotiin ja moukaroisi pleikkarin tai mopoauton käyttökelvottomaksi.

Tänään vietetään maailman käsienpesupäivää. Aamulehti listaa milloin tulisi pestä kädet: vessakäynnin, niistämisen, rahojen käsittelyn, ylipäänsä ulkoilun tai eläinten käsittelyn jälkeen. Myös ennen ruokaa tai välipalaa pitäisi pestä kädet. Kolikoissa on kaikki maailman bakteerit. Itse pesen kädet joka kerta vessassa käydessäni ja lähes joka kerta kodin ulkopuolelta kotiin palattuani. Lemmikkieläimeen koskiessa tuskin tulee mieleen pestä käsiä joka kerta. Siinähän saisi olla jatkuvasti läträämässä veden kanssa. Jos olen pyörinyt vain himassa, niin silloin en pese käsiä, vaikka söisin jotain spontaanisti. Tulin sitten ajatelleeksi, että entä jos ei pese käsiä esim. käsiteltyään kolikoita? Mitä sitten tapahtuu? Iik, apua, bakteereja!!! Onkohan kukaan koskaan saanut flunssaa vakavampaa tautia sen takia, että ei ole pessyt käsiään?

Eipä sillä, en vähättele käsienpesua. Korkeintaan hiukan pyörittelen silmiä tälle bakteerikammoisuudelle. On kyllä ihan älyttömän ällöttävää, jos joku ei pese käsiään käytyään vessassa. Aamulehden mukaan 30 % suomalaisista ei pese. Varmasti ne kaikki ovat miehiä. Kerran joku mies selitti, että kun ei kerta kuse sormilleen, niin ei tarvitse pestä käsiäänkään. Joo, hei vaan. Johonkin hän kuitenkin koskee siellä vessassa ja jos ei koske, niin ei varmaan osu ainakaan pönttöön. Luulisin. En ole koskaan kokeillut pissata miesvehkeillä.

Vähän harmittaa, kun tuo eilinen hieronta-aikasekoilu sekoitti nyt koko treeniviikon. Minun oli siis tarkoitus mennä tänään pumppiin, mutta hieroja vahvasti suositteli, että otan ihan lepiä lopun päivää. Totta kai tottelen kuuliaisesti, mutta tästä johtuen on nyt sitten tosi vaikea sovittaa loppuviikon treenejä niin, ettei tulisi salia ja/tai pumppia peräkkäisinä päivinä. Puhumattakaan siitä, että tänään olisi ollut viikon ainoa pumppi, jonka ohjaa... en uskalla sanoa, että lemppariohjaaja, koska muuten se ottaa lopputilin tuolta samantien, sehän on nähty, mutta siis yksi tietty ohjaaja, jonka tunneista saan eniten irti.

Kyllä on taas ensimmäisen maailman ongelmat minullakin...


8 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

noo, ainaskin kaikki influenssat leviävät käsien välityksellä, ja keuhkokuumeen aiheuttajat ja ripulitaudit ja ne aivokalvontulehdukset, jotka tappaa varusmiehiä ja muita nuoria ihmisiä. Kaikki herkut suolistosta ja nenästä, joista ihminen niitä kaivaa.

Tavallaan ihan kiinnostaa, kuinka paljon epidemioita voitaisiin rajoittaa kulkemasta, jos ihmisiä saisi puhdistamaan käsiään.

Mutta vähän vaikeaa se on, kun täälläkin löytyi sairaalalla osastojen kiertävistä tietokoneyksiköistä kolibakteereita näppiksestä - hoitava henkilökunta ei siis ihan aina pese käsiään paskalla käynnin jälkeen ja siitähän ne sitten hyppäävät iloisesti jo valmiiksi sairaisiin potilaiisiin. Jos ei sairaalassa pestä käsiä, niin vielä vähemmän muualla.

--

Mää täs oottelen, että flunssa loppuisi, että pääsisi vaikka edes body balanceen. Alan olla ihan kyttyrässä ja jumissa, kun olen vain istuksinut kipeänä kotona.

saippuakivikauppias kirjoitti...

Mä en vaan ymmärrä sitä mainosta jossa on automaattisesti saippuaa annosteleva laite. Perusteluina mainoksessa on joku, että kun ei käsin koske siihen annostelunuppiin, niin ei saa pöpöi.

Eikös saippua kuitenkin ole tarkoitettu siihen, että niitä pöpöjä katoaa pesussa?

Tiina kirjoitti...

Annikki, joo, luin jostain tosta hoitohenkilökunnan käsihygieniasta. Olin järkyttynyt. Jotenkin sitä aina erehtyy luulemaan ihmisiä fiksuiksi ja sitten tulee tämmöisiä iskuja vasten kasvoja.
Voi harmi, oot plunssassa. Mulla ei ole nyt ollut muita vaivoja kuin selkälihasjumi, mutta varmaan kun pääsen tästä, niin iskee joku aivokalvontulehdus.

Saippuakivikauppias, joo mua on huvittanut sama tuote. Kai sekin sitten jotain palvelee, mutta jos siihen kosketaan vain välittömästi ennen käsienpesua, niin tuskin niin tujuja bakteereja saippuapullosta käteen tarttuu, etteikö ne pesemällä lähtisi pois...
Tai ehkä se sitten vaan on tosi huonoa saippuaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mietin vain siitä saippua-annostelijasta, kuka vaihtaa siihen patterit ja kuinka paljon siinä on niitä pöpöjä kerääviä paikkoja verrattuna peruspumppupulloon. Taitaa olla pidemmän päälle puhtaampaa olla käyttämättä tuommoista.

Se yleinen käsienpesukin vaikuttaa bakteerien leviämisen lisäksi myös vastustuskykyyn. Minä tosin pesen käsiä, koska en pidä siitä, miltä likaiset kädet tuntuvat, enkä siitä, että joka paikka on ns. paskassa likaisten käsien jäljiltä.

Siltä vessassa käsiä pesemättömältä mieheltä voi tavatessa kysyä, tykkääkö se esimerkiksi kosketella toisten peniksiä. Koska noin pöpöjen kannalta tilanne on vastaava.

Celia kirjoitti...

Veljeni kertoi kerran tarinan miehestä, joka pesi kätensä aina vessaan mennessään ja sieltä tullessaan. Kuulemma hänen kehonosansa ansaitsivat vain parasta. (En kehdannut kysyä, oliko tarinan mies veljeni. Olisi voinut ollakin.)

Minä en suostu koskemaan julkisiin saippua-annostelijoihin. Kädet kuitenkin pesen mahdollisimman usein. Matkoille voi varata myös antiseptisiä käsipyyhkeitä kertapakkauksina.

Kirsikka kirjoitti...

Hah, entisenä Sittarin kassatätinä huvittaa se, kun asiakkaat aina vaatteita ostaessaan ojensivat rievut suoraan käsiini, "kun tuo hihna on niin likainen". Olisittepa nähneet miten mustaa vesi oli kun neljän tunnin kassallaistumisen jälkeen pääsi vihdoin kädet pesemään...

Mulla on sellaisia neuroottisuuskausia. Välillä pesen käsiä kaiken mahdollisen jälkeen ja välillä taas höllään. Vessassakäynnin jälkeen kyllä pesen aina... :)

Anonyymi kirjoitti...

Kirsikka, liukuhihnalla on usein isoja läikkiä jotain, mikä voi olla vaikka mitä epämääräistä, haisevaa ja tahmeata paskaa, jota on sitten joka paikassa. Sinun käsistäsi oletettavasti löytyy lähinnä hikea ja yleisempaa likaa ja molempia vähemmän. Sinun käsiäsikin varmaan pestään kunnolla useammin.

Tiina Köngäs kirjoitti...

Kaikkialla toitotetaan sitä että vessakäynnin jälkeen pitää pestä kädet.
Ideanahan on se ettei pöpöt leviä.
Sitä en ole kuitenkaan koskaan ymmärtänyt että miksi ihmeessä sitten ne vesipisteet ovat sen vessakopin ulkopuolella?

Vessakoppiin mennessä kätesi ovat (periaatteessa) puhtaat, mutta päästäksesi koppiin (ja sulkeaksesi kopin oven) sinun pitää ottaa kiinni kahvasta, johon toinen on koskenut pyllyn pyyhkimiskäsillä.
Kyetäksesi tekemään tarpeesi joudut riisumaan osan vaatteistasi, jolloin ne kahvasta liatut kätesi levittävät bakteerit vaatteillesi ja vielä tarpeen teon jälkeen levität ne "kahva"pöpöt alapäähäsi.
Ja ihan kuin se ei riittäisi niin pyyhinnän jälkeen levität mahdolliset alapäästäsi tulleet pöpöt vaatteillesi, kun joudut pukemaan vaatteesi uudelleen päälle. Ja sieltä kopistahan ei pääse ulos ellei kosketa jälleen kahvaa, jolloin seuraavaa henkilöä varten on odottamassa uudet vieraat pöpöt.

Niin että miksi niitä vessoja ei suunnitella siten että pöpöt jäisivät siihen tilaan missä se pönttökin on?

Minulla on ajoittain liikaa aikaa miettiä... ;)