22. syyskuuta 2008

BB alert!


Nyt on pakko vähän jutella tuosta Big Brotherista, joten kaikki joita ahdistaa: käntäkääs päänne pois...

Tuota touhua tuolla bb-talossa kun katselee, niin minulle tulee todella elävästi mieleen yhden vuoden kesäduunipaikkani. Tein töitä ikään kuin sellaisessa tiimissä, jossa kaikki olivat naisia. Tykkäsin kyllä suurimmasta osasta työkavereistani todella paljon, mutta ilmapiiri työpaikalla oli todella huono. Lähes jokaisesta puhuttiin vuorollaan selän takana pahaa. Osa oli ihan aiheellistakin valitusta (tosin tietty senkin olisi voinut keskustalla naamatusten), mutta osa oli myöskin täysin turhaa juoruamista ja haukkumista. Ja hävettää myöntää, että lähdin itsekin siihen mukaan. Luulen, että se taisi luoda jonkinlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta minulle, kun sain olla mukana siinä touhussa, mutta näin jälkeen päin katsottuna moni asia hävettää ja tahtoisin ottaa sanani takaisin. Sanoin välillä aika nokkavasti päin naamaakin jollekin "epäsuositulle" henkilölle, mikä ei oikeasti ole ollenkaan tapaistani. Minähän olen oikeasti kiltti ja hyväntahtoinen ihminen, mutta siellä työpaikalla joku riivaus taisi viedä kaikki mukanaan. Joten ymmärrän oikeasti paremmin kuin hyvin tuota Mariaa (vaikka en muuten koekaan mitään suurta yhteenkuuluvuuden tunnetta hänen kanssaan), joka eilen häädettiin talosta ja tänään hän BB extrassa vaikutti olevan hyvin häpeissään ja aidosti pahoillaan. Jotenkin se tilanne ja laumahenki vaan laittaa ihmisen toimimaan vastoin luontoaan. Vai onko se sittenkin se todellinen luonne joka paljastuu noissa tilanteissa..?

Siellä samaisessa työpaikassa oli kyllä myöskin yksi naishenkilö, joka ärsyttää minua vielä tänäkin päivänä aivan suunnattomasti, vaikken ole häntä muutamaan vuoteen edes nähnyt. Ensimmäisenä työpäivänäni minut ikään kuin annettiin hänen "siipiensä suojaan", mutta hän ilmeisesti luuli saavansa jonkinlaisen pomon aseman minuun. Mehän olimme kuitenkin ihan tasa-arvoisia siellä kaikki, ja etenkin kesätyöntekijät. Luulin oikeasti aluksi, että tyttö on ollut siellä pitkään, mutta myöhemmin kuulin hänen tulleen taloon vain paria viikkoa minua aikaisemmin. Hän määräili minua (tai yritti määräillä) ja syytteli omista virheistään (tai yritti syytellä), mutta onneksi ja ehkä jopa yllätykseksikin en ollut niin vässykkä, että olisin suostunut ottamaan häneltä yhtään paskaa niskaani. Hän esimerkiksi saattoi antaa minulle "luvan" lähteä töistä kotiin työpäivän päätyttyä ja hänellä oli äärettömän ärsyttävä tapa vierittää syitä omista virheistään toisten (ja aluksi ainakin erityisesti minun) niskoille. Siellä työpaikalla oli kyllä muutenkin ikävää se, että virheiden tekijät kaivettiin esiin joka kerta, ja asiasta jopa huomauteltiin aika näkyvästi tai kuuluvasti. Kaikillehan virheitä joskus sattuu, eri asia tietysti jos se on toistuvaa. Toiset sitten vaan nöyrästi myönsivät tehneensä virheen ja toiset taas eivät ikinä suostuneet ottamaan vastuuta tapahtuneesta. No, siellä työpaikalla oli niin paljon muutakin vialla, että tässä menisi ikuisuus, jos kertoisin kaikesta.

Mutta palatakseni Big Brotheriin. Tässä kun on nyt ainakin perjantaina ja lauantaina siellä riidelty ja vänkytetty ihan hulluna kaikesta (pahimpina tietysti naiset tai naiselliset miehet, joistain syystä ne miehekkäät miehet eivät tee sitä, mikä on aika ihailtavaa), niin minun on käynyt sääliksi erityisesti sitä Teroa. Tyyppiä ei saa hermostumaan kovin helposti eikä riitelemäänkään, ja sitten se saa niskaansa mielestäni aivan kohtuuttomia syytöksiä ja kauheata huutoa. Ja vaikka Cheryll on hienohelma ja ehkä hiukan naiivi, niin ihailen häntä siitä (tuossa porukassa) ettei hän puhu muista pahaa selän takana ja yrittää selkeästi aina nähdä jokaisessa asukkaassa jotain hyvää. Ja häntäkin kohdellaan välillä tosi rumasti. Alan kyllä olla Oskarin kanssa samaa mieltä siitä, että aikamoinen apinalauma tuolla talossa.

Edellisinä bb-vuosina olen kyllä valitellut, kun porukka on niin tasapaksua ja sovussa elävää, mutta ehkä liika riitely on jo hiukan liikaa. Etenkin kun sillä isoveljellä ei ole minkäänlaista auktoriteettia enää noihin asukkaisiin. Ahdistaa katsella sitä toimintaa. En tosin voi silti olla katselemattakaan, olen koukussa. Toivon mukaan tuo Marian häipyminen hiukan vähentää tuota negatiivista ilmapiiriä. Mitä kyllä epäilen vahvasti, kun nuo Anders ja Mia ovat siellä vieläkin irrallaan.

No, se Big Brotherista. Huomenna keskustelemme dodoista.

9 kommenttia:

nona kirjoitti...

Olikin bb-fiksin (narkit ja fiksit?) aika. Onhan se viihdyttävän perverssiä tirkistelyä:) Mä luulen, että suljettu ja määrittelemätön yhteisö tekee aggressiiviseksi.
Kun on selvät roolit ja vastuualueet työpaikalla, niin ihmiset eivät etsi kiusaamisella valta-asemaa. Sartrea mukaillen, helvetti on toiset ihmiset.

Mulla on ollut idea turhista julkkiksista (Tukiainen, Saagim etc.) bb-taloon teljettynä, saisi nekin siivottua hetkeksi kuleksimasta. Ja kissatappelut olisivat legendaarisia.

Amalia kirjoitti...

Naisvaltaiset työpaikat ovat ahdistavia. Tai no, eivät tietenkään ihan kaikki, mutta tällainen räikeä kärjistäminen on vaan niin kivaa.

Ja tuohon samaan syntiin on itsekukin langennut joskus. Siihen on vaan niin helppo mennä mukaan, vaikka jäljestäpäin toki hävettää...

Jos olisin uskonut sinua tuon alun varoituksen jälkeen, olisi tämäkin ajatus jäänyt syntymättä! Ja tuo sinun juttusi lukematta. Se olisi ollut huono asia. :)

Eeva kirjoitti...

Arvaa, kuka kävi Indiskassa. Sitä et sitten ikinä arvaakaan, mitä siellä oli. :P

minh kirjoitti...

Ihan kamala tuo BB. Katsoin sen Marian lähdön sieltä ja olihan se kännissä, mutta miten kukaan voi käyttäytyä niin? Sekopää ämmä. Lisäksi nuo on tänä vuonna ihan lieroja kaikki, varsinkin se ruotsinkielinen perseennuolijapoika ja se pikkutyttö, jota torppaisin heti naamariin jos olisn samassa talossa.

Joitakin käy sääliksi, kuten Harria(?), Teroa ja Cherylliä(se vaalea?), vaikka se onkin bimbo.

Näin viime yönä unta, että olin BB:ssä ja sinne tuotiin koko perheeni, Lasta, Lapsen isää ja vanhempia myöten ja sitten joka päivä piti olla ulkona ja kilpailla siitä, kuka pääsee nopeasti laskeutuvan teräsoven alta sisälle. Ulosjäävä oli ulkona kilpailusta. Istuttiin ruokapöydässä ja koko perheeni oli roudattu taloon. Sain kauheita kilareita ja huusin mm. Lapsen isälle, että nyt se turpa kiinni ja faijalle, että seuraavasta sanasta heitän sitä lasagnella.
Ihan kamalaa, mä lopetan ton katsomisen.
-minh-

ylläri kirjoitti...

Voi elämä tätä myötähäpeän määrää! Miullahan on mahdollisuus seurata taloa koko ajan, mutta kun ei vaan pysty. Se suuri tyhmyys, joka valtaosasta asukkaista huokuu, on vaan ihan liikaa. Välillä on ihan kiva seurata tekemisiä, mutta en mie typeryyttä ja huonoa käytöstä kauaa jaksa katsoa..

Ja taas tarinaan ui mukaan Oskari! Oskari tarvitsis oman kategorian.
Pannalla ja puuhelmillä tai ilman.

Lumi kirjoitti...

No onhan ne nipsu (tarkoituksella pienellä) siellä myös jauhamassa ja hämmentämässä. Mä alkuun diggasin Mariasta ja Miastakin ihan tosissani, mutta sitten kaikki lässähti kuin epäonnistunut taikina ja alkoi etomaan. Antsulle voisin voiton vieläkin suoda, jotenkin siitä mä diggaan vielkin. Ja kun ajattelee sitä, että kuinka se Maria tosiaan käyttäytyi siinä loppulähetyksessä ni voi tsiisus sentään. Eikä se kovin kännissä ees voinu olla, koska eihän ne saaneet paljoa mitään juomista siellä silloin edes, mutta kyllä myötähäpeä oli täällä todella voimissaan. Ja voi hänen lapsparkojaan, kyllä varmasti häpesivät... Ei mul oo oikein semmosta suosikkiakaan nyt tänä vuonna siellä, paitsi Johan on tod hyvännäköinen ;) KP :DD

Tiina kirjoitti...

Nona, tuossa on vaan se hassu juttu, että kolme edellistä tuotantokautta bb:ssä on mennyt melko sopuisissa olosuhteissa ja nyt yhtäkkiä tänä vuonna siellä on tuollainen helvetti irrallaan. No eipä se tarvi kuin pari manipuloivampaa luonnetta, niin loput on helppo saada mukaan.
Sellanen julkkis-bb voisi kyllä olla ihan hauska. :D
Oskari myös sinne.

Amalia, valitettavasti se taitaa olla totta, että naisvaltaisilla työpaikoilla on melko raskasta. Tai tuollakin oli kyllä miehiä, mutta nehän tietysti tekivät miesten töitä ja tuossa tiimissä oli pelkästään naisia.
Ja oli mulla siellä toki ihan kivaakin.

Eeva, en arvaa. Kerro ihmeessä? :D

Minh, niin kyllähän sitä Mariaa vissiin hävetti sitten jälkeenpäin, mutta oli se kyllä aika moukkamaista käytöstä.
Tuo alkaa olla jo aika huolestuttavaa, jos näkee bb-uniakin. :D Mutta et malta lopettaa kuitenkaan katselua.

Ylläri, onneksi ei tullut itselle hankittua sitä 24/7:ää. No, onhan tuokin viihdettä. Tavallaan... Se tyhmyys alkaa vaan olla melko sietämätöntä jo. :D
Ja Oskarillahan onkin oma kategoria jo, mutta en huomannut merkata tätä postausta!

Lumi, joo Nipsu kanssa... Se tosin on välillä jopa ihan viihdyttävä ja olisi dramaqueen vaikka niitä muita selkäänpuukottajia ei siellä olisikaan.
Mullakaan ei ole suosikkia oikein siellä. Kun ei siellä ole ketään hyvännäköistäkään. Tero on ehkä miellyttävin, mutta toisaalta ehkä jopa hiukan liian hajuton ja mauton. Tai sitten sitä ei vaan näytetä niissä koosteissa.

Anonyymi kirjoitti...

Joo... mäkin säälin Teroa ihan kamalasti;)

-Euggis-

Eeva kirjoitti...

Siellä oli *rumpujen pärinää* puoli rekillistä vaatteita, kaksi pöydällistä muuta tavaraa ja yksi tosi kapea seinällinen sekalaista tavaraa. Lisäksi myynnissä oli kaksi upeaa tummanruskeaa sermiä. Sermejä vähän harkitsin, mutta päätin lähteä sieltä (melkein tyhjästä huoneistosta) tyhjin käsin.