15. syyskuuta 2008

Uutiskatsaus

Iltalehdessä oli juttua siitä, kun Tampereella joku mieshenkilö oli tehnyt kuolemaa puolitoista tuntia tien varressa. Ohikulkijoita moititaan kovasti välinpitämättömyydestä, kun ovat vain kävelleet ohi eikä kukaan ole pysähtynyt auttamaan. Onhan se totta, että nykyisin ollaan varmasti välinpitämättömämpiä kuin joskus ennen ollaan oltu, mutta onko siinä syy pelkkä itsekkyys vai kenties vaikkapa pelko? Tuossa jutussa kuitenkin mainitaan, että "49-vuotias Tampereen ensisuojassa asuva mies makasi puistikossa, johon kokoontuu usein miesjoukko. Ruumiin vieressä oli tyhjä kanisteri, jossa oli aiemmin ollut auton jäähdytysnestettä. Aiemmin paikalla olleiden seuralaisten mukaan nestettä oli laimennettu ja myös muut olivat juoneet sitä." Jos minä näkisin paikallisessa deekujen kokoontumispaikassa jonkun makaava jäähdytysnestekanisterin kanssa, niin todennäköisesti olettaisin ihmisen sammuneen ja jatkaisin matkaani. Ainakin nyt, kun ei ole lunta eikä pakkastakaan vielä. Suurin syy siihen todennäköisesti olisi se, että en edes uskaltaisi lähestyä ketään laitapuolen kulkijan näköistä tyyppiä. Nythän en toki tiedä miltä tämä kyseinen mieshenkilö on näyttänyt, mutta useimmiten kanisterista nautiskelevat tyypit eivät ole sieltä siisteimmästä päästä. Sitä paitsi jäähdytysnesteen juominen on vähän sama kuin K2-vuorelle kiipeäminen: sitä saa mitä tilaa, jos sattuu kupsahtamaan.

Toinen mieltäni järkyttänyt uutinen koski Ville Pusan vaimon hautajaisia. Hyvin surullinen juttu, kun nuori ihminen kuolee, (oikeasti tosi surullinen, joten pyydän anteeksi jos tämä on jostakin mautonta) mutta se ei ollut se järkyttävin osuus tuossa uutisessa. Eniten minua järkytti tämä:


Ei Oskari, ei. Ei hiuspantaa! Eikä etenkään hautajaisissa... (Pakkoko sen on pyyhkiä silmiään tuossa kuvassa, nyt tunnen itseni tosi paskaksi ihmiseksi).

Jos en ole ennen muistanut mainita (kovin montaa kertaa), niin hiuspanta miehellä on ehkä pahin turn-off mitä ikinä pystyn keksimään. Jos nyt puhutaan siis muuten normaaleista nuorista (kolme-nelikymppiset on vielä nuoria) miesihmisistä. Hiuspanta ei sovi kaikille ihmisille (minulle itselleni ei etenkään), ja miessukupuoli on juuri se isoin osa ihmisistä, joille se ei sovi. Ei ikinä. Missään. Puuhelmet kaulassa tulee sitten hyvänä kakkosena...

25 kommenttia:

--KATA-- kirjoitti...

Panta ja puuhelmet! Ymmärrän sinua Tiina paremmin kuin hyvin! :-)

En tiedä kuka tuo pantamies on, en myöskaan tiedä mitään Pusasta tai hänen vaimostaan joten häivyn nyt. Spurgustakaan en oikein tiedä mitään. Rauha heille kaikille. Taidan mennä jonnkkin juomaan gin toniceja.

Tiina kirjoitti...

Kiva, että joku ymmärtää. :)

Tuo pantamies on Oskari Katajisto. Suomalainen näyttelijä sekä, öm... esiintyy usein kaikissa kissanristiäisissä ja juorulehtien palstoilla.

Annikki kirjoitti...

Ei pantaa ei...

Hehee, tuli ihan uutisvuoto mieleen, kun katoin uusinnan tänään: kravatin dimple! :D:D:D

Eikä puuhelmiä! Eikä kyllä oikein koruja muutenkaan. mut se on jo ihan mun oma tiukka mielipide.

Tiina kirjoitti...

Hmm, en katsonut uutisvuotoa, joten olen siltä osin ihan pihalla. :D

Korut riippuu muilta osin aika paljon tyypin tyylistä, mutta hiuspanta ja puuhelmet ei kyllä sovi kenenkään tyyliin. Yh!

Mymskä kirjoitti...

Siis tuo on jo oksettavuuden maksimointia... Oskari aiheuttaa muutenkin vilunväristyksiä (ei ihastuksesta, jos ei käynyt jo selväksi) ja vielä panta! Hautajaisissa!

Huh huh.

Toki Pusan vaimon kuolema on surullista, kuolema on aina. Mutta siinäkin on ruvennut jo ärsyttämään, kun sitä on räävitty lööpeissä jo toista viikkoa. Minä en nyt tiedä miksi se kuoli (en siis seuraa noita lehtiäkään, kun on niin kiirettä tässä oman navan ympärillä), mutta ainakin Ville on surrut julkisesti hyvin perusteellisesti... (Minä olen huono ihminen, jos ei käynyt jo selväksi)

Tiina kirjoitti...

Mäkään en tiedä mihin se kuoli, joku sairaus sillä kai oli. Luulen kyllä, ettei Ville ole mitenkään itse tunkeutunut julkisuuteen suremaan. Lehdet vaan haluavat repostella kaikella tragedialla.

Tuo hiuspanta on varmaankin juurtunut Oskarin päähän. Niin sen täytyy olla.

Mymskä kirjoitti...

Se varmaan KASVAA sen päästä!

Tiina kirjoitti...

Luultavasti!
Tuntuukohan Oskarista, että vanne kiristää päätä?

marika kirjoitti...

Heheh.. alkoi naurattamaan, sulla on niin hauska kirjoitustyyli. Tässäkin on vakava aihe, todella surullinen tämä Ville Pusan vaimon näin aikainen poismeno, mutta tämä Panta-Katajisto aihe.. hehee :)

Junior Jones kirjoitti...

Buy Tiina now! Sä oot niin myyny ittes!

Elegia kirjoitti...

Minusta tuntuu, että monin osin kyseessä on ollut juurikin pelko (liittyen tuohon Tampereen tapaukseen, jossa mieshenkilö oli ”saanut” rauhassa kuolla). Ei tulisi minullekaan ihan heti mieleen mennä tarkistelemaan, miten asiat ovat. Noita juoppoja näkee kaupungilla nuokkumassa bussi- ja ratikkapysäkeilläkin. Mistäs sitäkään tietää, missä kunnossa he ovat. Minusta tuntuu, että kyseessä on sinänsä terve itsesuojeluvaisto.

Saattaisin puuttua tilanteeseen, jos jotain pahoinpideltäisiin silmieni edessä. Tosin siinä lienee suurempi riski saada itsekin turpaansa, mutta kenties puuttumista voisi olla se, että soittaisi poliisit paikalle (ja toivoisi, että ne tulevat pian). Minua jotenkin niin etoo nuo väkivaltauutiset.

Tästä on jo aikaa, kun jossain lehdessä kerrottiin pahoinpitelystä, jossa muutama kundi oli hakannut iäkkäämmän miehen ja viimeistellyt työnsä kusemalla hänen päälle. Minulta tuli oikeasti itku tuota uutista lukiessani.


Kollektiivisen surun voi työntää perseeseen. En tuntenut Pusan vaimoa, joten en voi häntä surrakaan. Toki nuoren – ja vanhankin – ihmisen kuolema on aina pysäyttävä, mutta ei se minua ainakaan kosketa, jos en tunne koko tapausta.

Mutta hiuspanta miehellä?! Hyi helvetti, se on minusta mauttomuuden huippu – siis ihan missä tahansa tilanteessa. Itse käytän joskus hiuspantaa. Niiden kanssa saa tehtyä kivan kampauksen. Mutta että miehellä panta – oksennus! :D

kukkis kirjoitti...

YÄK! Panta! Se on riittävän karsea latinoihmeen päässä futiskentällä, mutta että puvun kanssa hautajaisissa ... Ehkä Oskari ajatteli, että tukka silmillä ei tulisi lehteen niin dramaattisia itkeskelykuvia? (Jaaha, minäkin taidan olla paha ihminen.)

Panta on yököttävä, puuhelmet vain naurettavia. Muut korut voivat olla ihan jees. Esmes erilaiset nahkarannekkeet ovat kivan näköisiä, jos sopivat muuten miehen tyyliin. Muita turn-offeja ovat paita housujen sisällä ja sukat sandaaleissa. Sisälläni asuu pieni Lenita, mutta sellainen, joka tykkää rentuista.

hdcanis kirjoitti...

Puuhelmet on hyvaksyttava jos se kuuluu imagoon (musta poolo, leukaparta, imagorillit ja baskeri -komboon sopii puuhelmet hyvin...siita voi sitten keskustella millainen tuo kokonaisuus on muuten). Mutta hiuspanta ei sovi mihinkaan, useimmiten ei myoskaan naisilla. 10-vuotiaille tytoille hyvaksyttavia, tai sitten sellaiset joissa on vilkkuvia valoja jos kayttaja on tarpeeksi humalassa.

Tiina kirjoitti...

Marika, kiitos. :) Pakkohan sitä on puuttua vakaviin yhteiskunnallisiin ongelmiin.

JJ, myynyt? Olenko sell-out?

Elegia, no sepä se. Niitä deekuja kuitenkin näkee makaavan milloin missäkin, niin mistä sen tietää kuka tekee kuolemaa ja kuka ei? Pitääkö sitä mennä jokaista sammunutta pultsaria tökkimään ja tekohengittämään kaiken varalta?
Pahoinpitelyihin olisi kyllä toivottavaa ihmisten puuttua, jos ei fyysisesti, niin ainakin apua kutsumalla.
Ihanaa, että löytyy ihmisiä, jotka jakavat tämän hiuspantainhoni!

Kukkis, nyt kun otit tuon jalkapallon esiin, niin täytyy sanoa, että syytän kyllä David Beckhamia tästä kaikesta! Sehän sen aloitti ja sen jälkeen osa miehistä sai harhakäsityksen, että se olisi jotenkin coolia ja seksikästä. Yöööök!
Myös lahkeet tungettuina sukan varsiin on aika turnoff, mutta onneksi sitä esiintyy vain nuoremman sukupolven miehillä. Tai pojilla.

Hdcanis, no okei. Jos jollain on leukaparta, musta poolo, imagorillit ja baskeri, niin puuhelmet sopii ihan hyvin joukon jatkoksi. :D
Mulla on sellainen hiuspanta, jossa on sarvet joihin saa valon. No ehkei se ole niinkään hiuspanta kuin joku naamiaisjutska.

Kami kirjoitti...

Hahhah. Vai nuoria.

Tiina kirjoitti...

On on.

Eeva kirjoitti...

Minusta puuhelmet sopivat oikein hyvin joillekin miehille. En sitten sitä ole suuremmin tutkiskellut, saavatko sellaiset yksilöt minut innostumaan vai eivät. Mutta cooleja he usein ovat.

Olisivat kyllä varmaan ilman niitä helmiäkin, ettei sen puoleen.

Tuo panta puolestaan on minustakin tosi ällö. Ei edes neiti, vain typerä.

--KATA-- kirjoitti...

"Hdcanis, no okei. Jos jollain on leukaparta, musta poolo, imagorillit ja baskeri, niin puuhelmet sopii ihan hyvin joukon jatkoksi. :D"

Hiukan repesin :-)

Ainiin ja nyt tiedän kuka toi Oskari on. Se on sellainen säälittävä tyyppi kuka kerran kysy mun siskolta jollain klubilla Helsingissä joku 5 kertaa "et sä tiedä kuka mä oon?". Hoki sitä sitten tieskuinka kauan. Systeri oli aika järkyttynyt, mutta nyt vittu tiedetään! Sama tyyppi, oikein siskolta tarkistin!

minh kirjoitti...

Minä olen ollut ällö-Osakarin kanssa jatkoilla soittamassa "musiikkia" yhdellä pienellä studiolla:o Jaiks! Hiuspanta on kuvottava. Yksi ranskalainen ystäväni käytti yhteen aikaan just sellaista latino-futispelaaja-pantaa, löysi se päässään uuden tyttöystävän, enkä minä sitten raaskinut siitä sen enempää alkaa nalkuttamaan.

Sammuneesta spurgusta olen eri mieltä. Jos joku, ihan kuka hyvänsä, makaa maassa eikä liiku, pitää minusta mennä katsomaan, hengittääkö se ja soittaa ambulanssi, jos ei saa elonmerkkiä. Ei tarvitse antaa tekohengitystä tai mennä kopeloimaan ketään, mutta jos ei törkkimällä ja puhumalla tule mitään eloa, niin ambulanssi paikalle. Ei sen pitäisi olla niin suuri vaiva, jos ajattelee, että ihmishenki voi olla siitä puhelinsoitosta kiinni.
Toki jäähdytysnesteen juominen on vaarallista, mutta niin on moni muukin asia, jota ihmiset harrastaa, eikä me silti ajatella, että "omi vika, saa kuolla pois kun tuollaista harrastaa". Se, millainen jonkun ulkoinen olemus on, ei saisi määritellä auttamishalua. Sitäpaitsi, ihminen, joka juo jäähdytysnestettä on todennäköisesti hyvin sairas ja ongelmainen ja avun tarpeessa jo valmiiksi. En tiedä, miten muut tällaisista asioista yleensä ovat mieltä, mutta onko tuottavan ja "yhteiskuntakelpoisen" ihmisen pelastaminen jotenkin eri asia kuin syrjäytyneen ja sairaan?
-minh-

Tiina kirjoitti...

Eeva, no makuasioistahan ei voi kuin kiistellä. :)

Kata, joo, kuulostaa just Oskarilta. :D Vaikkei olekaan ollut kunniaa tavata henk.koht.

Minh, oon kyllä ihan samaa mieltä sun kanssasi siinä, että kaikkia pitää auttaa tasavertaisesti. Eikä kyse ole siitä tuottavuudesta ollenkaan. Noita vaan näkee sammuneena aika paljon, niin sitä ei oikeastaan edes tule ajateltua että ihmisellä voisi olla oikeasti joku hätä. Ja kyllä se vähän on niinkin, ettei niitä välttämättä kaikki uskalla mennä tökkimään.
Sitä tosin ihmettelen tuossa jutussa, että mistä se tiedetään niin tarkkaan, että mies on maannut 1,5 tuntia siellä? Jos joku otti oikein aikaa, niin olisi voinut soittaa apuakin sitten...

minh kirjoitti...

Aika karmea skenaario olisi, että joku on katsonut vaikka ikkunasta, kun se mies on köpsähtänyt siihen ja soittanut ambulanssin. Sille on sanottu hätäkeskuksessa, että lähetetään poliisi jos se on joku spurgu. Sitten poliisilla on muuta tekemistä ja se unohtuu ja puolentoista tunnin päästä tullaan paikalle ja todetaan, että raato on. Ihmisiä moititaan välinpitämättömyydestä.

Toinen kauhuskenaario on, että joku on tosiaan ottanut aikaa, koska on halunnut tuoda julki, miten kauan poliisilla kestää tulla korjaamaan spurgut tienvarresta makaamasta ilman kenenkään soittoa.

Mulla on kyllä tosi morbidit ajatukset, en oikeastaan usko ihmisten ja poliisin olevan kauhean hyviä tai auttavaisia ja siksi tällaiset tulee mieleen... Liikaa kokemuksia välinpitämättömyydestä.
-minh-

Junior Jones kirjoitti...

No niin toi sun sloganizer kehotti! Jos sä oot Rock-Rock, et sä voi tolleen kaupitella ittees.

--KATA-- kirjoitti...

Pakko korjata asia!!!

Anteeksi puhuin Oskarista pahaa ja olen väärässä. Ei oskari kysynyt mun siskoltä ikinä mikään! Se oli eräs taikuri!

Tiina kirjoitti...

Minh, mullakin on semmonen kutina, että jos soittaisi hätäkeskukseen, niin puhelu menisi jotakuinkin näin: "Täällä makaa mies tajuttomana maassa." "Osaatko sanoa mikä sillä on hätänä?" "No tuossa on lasol-pullo vieressä." "Jaa... no me tullaan jos ei satu olemaan mitään tärkeämpää."

JJ, ai se. Ajattelin jo, että mistä tässä nyt syytetään. :D

Kata, saat anteeksi, Oskari ei varmaan ehtinyt lukea vääriä syytöksiä täältä. Voisin veikata, että erään taikurin sukunimi on Kopponen. :D

Muusikotar kirjoitti...

Itse joskus menin hätiin, kun kävelytien varrelta löytyi uudenvuodenpäivänä vanha nainen tuupertuneena. Ambulanssimiehet totesivat naisen kuolleen sairauskohtaukseen jo edellisenä yönä, eikä vanhaa mummelia voitu tunnistaa koska joku oli vienyt kukkarosta sisällön.

MUTTA: kävelin kotiin kesäyöllä suurten festareiden jälkeen, ja jähmetyin paikalleni kun kuulin ojasta jonkun miehen pyytämässä apua. Myönnän, etten uskaltanut tehdä mitään. Ja hyvä niin: mies nousi ojasta omin voiminensa, nousi pyörän päälle ja ajoi pois. Hetken kuluttua näin hänet toistamassa samaa kaavaa toisten ohikulkijoiden kanssa. Häpeän kyllä sitä, etten mennyt auttamaan, mutta järjettömän kiitollinen siitä etten tullut raiskatuksi. Joskus on vaan pakko olla varovainen.