19. maaliskuuta 2013

Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää

Anteeksi nyt, kun olen taas vähän ankea tyyppi tai jotain. Olen nyt kuitenkin lievästi huvittunut netissä (lue: Facebookissa) kiertävästä uutisesta yhdestä arjen sankarista. Tämä arjen sankari on siis rekkakuski, joka on kiertänyt ojan kautta välttääkseen törmäyksen tielle sammuneeseen autoon ja tämän vuoksi säästänyt useita ihmishenkiä. Kyllä, ihan totta, enkä yhtään halua vähätellä tuota sankaritekoa, mutta... Eikös pääsääntöisesti ole tarkoitus, että ajoneuvo ehtii pysähtyä? Ettei tarvitsisi ajaa metsään, jos tiellä on liikkumaton objekti? En lukenut juttua sen tarkemmin, joten saattaahan olla, että tuo sammunut auto on tullut aivan yllättäin kulman takaa eikä ole enää ollut mahdollisuutta jarruttaa rajoitusten mukaisesta ajonopeudesta. Ja onhan tuolla liukastakin. Että ehkä ironiani menee tässä kohtaa aivan ohitse maalin. Tulin vaan tässä ajatelleeksi, että itsekin olen sellainen arjen sankari ja säästän ihmishenkiä ihan päivittäin pelkästään sillä, että en tartu auton rattiin. Hyvä minä!

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista avautui tänään ihmisten allekirjoitettavaksi. Allekirjoituksia on kertynyt nyt jo yli 20.000 kpl. Hienoa! Allekirjoittamassa voi käydä sähköisesti täällä, mikäli omistaa verkkopankkitunnukset tai jonkun muun vahvan tavan tunnistautua. Allekirjoituksia kerätään varmaan jossain joskus paperillakin, mikäli sähköisesti ei kykene allekirjoittamaan. Lisätietoja kansalaisaloitteesta löytyy osoitteesta tahdon2013.fi. Että kaikki allekirjoittelemaan vaan, jos ette vastusta kyseistä kansalaisaloitetta. Itsekin allekirjoitan heti, kun vaan pääsen pankkitunnusteni kanssa samaan osoitteeseen.

Hyvää Minna Canthin (jolta päivän otsikko on lainattu) ja tasa-arvon päivää sulle ja mulle!

2 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Voisin niin avautua noista arjen autosankareista, joita ainakin täällä Oulussa näkee päivittäin... Mutta enpä viiti kun en jaksa olla negatiivinen näin tasa-arvon päivänä.

Että kivaa päivää sullekin!
Mää allekirjoitin jo. :)

Tiina kirjoitti...

Ja ei sitä juttua näköjään voi tarkemmin lukeakaan mistään, vaan pitäisi kuunnella Metsäradiota. No ei onnistu nyt.

Kiitos! :)