20. maaliskuuta 2013

Our subject isn't cool but he fakes it anyway

Tsekkailin tuossa Tammerfestien Ratinan pääkonserttien esiintyjäkaartia (Elokuu, Haloo Helsinki!, Ismo Alanko, JätkäJätkät, Klamydia, Mokoma, Petri Nygård, Viikate, Cheek, Disco Ensemble, Elonkerjuu, Eppu Normaali, J.Karjalainen, Kaija Koo, Laura Närhi, Von Hertzen Brothers, Irina, Jonne Aaron, Jukka Poika & Sound Explosion Band, Kotiteollisuus, PMMP, Popeda, Stella ja Yö) ja mietin, että mitä hittoa minä sitä Pää kiitä dissaan sen takia, ettei se ole "riittävän punk". Onhan se nyt varmaan kuitenkin parasta (heti Pertti Kurikan nimipäivien jälkeen) mitä kotimaisella rock-skenellä on tarjota tällä hetkellä. Ei se silti tarkoita, että se olisi hyvää, mutta parasta... Jos ihan rehellisiä ollaan, niin en kyllä tiedä minkälainen kotimainen nimi pitäisi festeillä olla, että pompahtelisin innosta pari kertaa ilmaan. En tiedä onko vika minussa vai kotimaisen musiikin tasossa ja laadussa. En vaan keksi, mistä olisin tällä hetkellä halukas maksamaan. Jaakkoa & Jayta ei lasketa, koska se on niin paikallinen, että sitä näkee ilman festejäkin. Onneksi! Toivon, että Tammerfestien klubikeikoille tulisi edes jotain vähän raikkaampaa tarjolle. Sitä paitsi sataa kuitenkin, niin harmittaisi vaan värjötellä jossain Ratinassa.

Töissä on ollut ihan kivaa, vaikka olenkin väsynyt vanha akka. Olen siinä iltakuuden ja kahdeksan välillä aivan kellotaulu seis, mutta odotapas vaan kun ilta etenee niin pitkälle, että voisi mennä nukkumaan, niin eipä väsytä enää eikä uni tule. Kauhulla odotan kesäaikaan siirtymistä ensi viikon viikonloppuna. Kesäaika ei muuten vaikuta elämääni millään tapaa, mutta vihaan niitä pimeitä aamuja. Nyt kun on aamulla herätessä jo valoisaa, parin viikon päästäpä ei enää olekaan. Onneksi minulla on tällä erää vain kaksi työpäivää kesäajassa, joten ehkä saan itseni aamulla kammettua ylös sängystä.

Ensimmäinen työpäivä oli sekä mairitteleva että hiukan kiusallinen. Koska olen kutistunut melkolailla sitten viime kesän, niin se myös totisesti herätti huomiota. Miten, paljonko, miksi jne. olivat aika yleisiä kysymyksiä päivän aikana. Kehuja sateli vuolaasti. Jotkut jopa äityivät onnittelemaan, mikä tuntui vähintäänkin kornilta. Hirmusti onnea, kun olet ollut ennen tosi läski ja nyt olet enää vain vähän läski, jipii! No ei vaines, ymmärrän hyvän tarkoitusperän, mutta onhan se samalla jotenkin huvittavaa. Vähän niin kuin sekin, kun onnitellaan, kun joku on alkanut seurustella. Että awww, vihdoin se on saanut jonkun huijattua suhteeseen kanssaan, ennen se oli niin yksinäinen ja onneton reppana. Ihan kuin olisi jotenkin huono juttu olla sinkku. Ei kukaan onnittele siitä, että on onnistunut säilyttämään itsenäisyytensä eikä tarvi tapella jonkun kanssa jatkuvasti siitä, mistä kohtaa hammastahnaa pitää puristaa tai miten päin vessapaperirulla laitetaan telineeseen.

Hyvästä tarkoitusperästä tulikin mieleeni ehkä erikoisin kommentti, jonka sain eilen yhdeltä miespuoliselta työkaveriltani, joka — myönnän — on nähnyt minut alasti. Asiallisuus on siis suhteestamme kaukana. Hänen kommenttinsa oli, että "se on muuttunut". Naurultani en saanut selvitettyä kovin tarkasti mikä "se" tarkalleen ottaen oli, mutta jotenkin oletin, että kyse oli takapuolestani. Sen verran lisäselvyyttä kuitenkin sain, että muutos on ollut parempaan suuntaan. Yritin tietysti narauttaa miesparan vihjailemasta, että ennen siinä olisi sitten ollut jotain vikaa, mutta en saanut häntä kävelemään siihen ansaan.

Kaiken kaikkiaan on kuitenkin kiva nähdä ihmisiä välillä ja näyttää hyvältä (tai ainakin paremmalta). Huomasin myös, että täältä (työpaikalta) on tällä hetkellä talvilomalla oikeastaan jokainen, joka näistä hommistani mitään tajuaa. Luotto minuun on ilmeisesti kova, koska ovat uskaltaneet jättää minut ihan kylmiltään tänne yksin huseeraamaan. Kyllähän sekin vähän hivelee itsetuntoa, pakko myöntää.

Elämä on aika hyvää just nyt.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eksä ole jo vähän iäkäs mihinkään festarihommaan?

Tiina kirjoitti...

Ai onx niis jotai yläikärajoi?

Nollavaimo kirjoitti...

Iäkäs ?!?! Jo pelkästään ton typerän kommentin vuoksi voisin piruuttani tunkea itseni Tammerfestareille. Toista kertaa elämässäni ja heti taas 25 vuoden tauon jälkeen (Virrat ei ole vieläkään toipunut entiselleen mun vierailusta. ;)). Pitäisköhän tosiaan ihan kiusallakin...

Zepa kirjoitti...

Toisten ulkonäön kommentoiminen on aina vähän riskialtista puuhaa, mut jos toinen on hyvännäköinen, niin saattaapi se kehu ihan vain lipsahtaa suusta. Silloin nälkävuosina, kun olin ns huippumallin mitoissa, tuli kyllä kehujakin. Kuittasin lähinnä, että niinhän se menee, kun ei oo ollut rahaa moneen vuoteen niin onhan sitä helposti hoikka ja hehkeä. Eli aika paljon vitutti tavallaan ne kehut, kun ittee vaan huimasi koko ajan ja olisi halunnut edes joskus aterian (joka ei olisi pysynyt sisällä kuitenkaan).

Mut ehkä kehujia pitää vaan ymmärtää...

Zepa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Zepa kirjoitti...

oho tuli tuplasti

Tiina kirjoitti...

Anonyymi taitaa vähän provoilla. ;)

Joo, ehkä Tammerfestejä ei nyt oikein voi verrata joihinkin muihin festareihin, kun nää on tämmöset kaupunkifestarit ja asun noin kahden askeleen päässä kaikista tapahtumapaikoista. Ei tarvi telttailla ja silleen. :D
Mutta ilman muuta, tervetuloa joukkoon!

Tiina kirjoitti...

Zepa, niinhän se on. Tää on niin kaksipiippuinen juttu. Tavallaanhan se on kauhean mukavaa, kun kehutaan ja ylipäänsä että on saanut jotain näkyvää tulosta aikaan, mutta sitten taas samaan aikaan siitä tulee vaivautunut olo ja alkaa miettiä, että miten rumapeikko sitä on ollutkaan aiemmin... :D

Kivempi se on kuitenkin, että kehutaan kuin haukutaan.

Kimmeli kirjoitti...

Hih...minuakin tultiin kerran oikein halaamaan, kun näyttäydyin miehen seurassa, että miten minua olikin onni päässyt potkaisemaan, kun olin saanut miehen... Uh!
Mutta, jos on onnistunut laihduttamaan, niin että sen huomaa, voi kehu olla siitä onnistumisestakin! Kippis sille :)

Anonyymi kirjoitti...

Anal Thunder..?

Tiina kirjoitti...

Kimmeli, haha, voi sua onnekasta. :D
Kyllä kehua voi, en siitä sentään mieltäni pahoita, vaikka saatankin hiukan vaivaantua.

Anonyymi, tarvii tutustua. Bändin nimi kuulostaa joltain vitsiltä, mutta ehkä ne on ihan tosissaan...

Anonyymi kirjoitti...

Paha sanoa kuinka tosissaan ovat, mutta hyvin jätkät vetää.