29. elokuuta 2008

Apua!

Huomasin tuossa ihan vahingossa, että veritilanne on tooosi huono tällä hetkellä. Siis erityisesti noiden A ja 0 -veriryhmien kannalta. Katsokaa tilanne alta. (Törkeällä tapaa ryöväsin tuon Iskelmä Radion palvelimelta, toivottavasti eivät pahastu). Kaikki kynnelle kykenevät, jotka tunsivat nyt piston sydämessään (tai vaikkei olisi tuntenutkaan), niin rip rap luovuttamaan verta! Itse ajattelin mennä heti ensi viikolla.

Ps. Katoan viikonlopuksi pois netin äärestä. Palajan ääneen taas sitku. Hyvää viikonloppua kaikille!

Pps. Jos tuo veritilanne ei avaudu teille erinäisten syötteenlukijoiden käyttäjille, (minulla ei ainakaan google readerissa tuo näy), niin kliketiklik tänne blogin puolelle. Tänk juu!

14 kommenttia:

DorianK kirjoitti...

Pahus. Nyt sait sitten melkein huonon omantunnon aikaiseksi tällä suunnalla siihen saakka, kun voin taas luovuttaa. (No, eihän minulla onneksi omaatuntoa ole, joten ei huolta...)

Levitin tietoa kyllä eteenpäin useaan suuntaan, eli kiitos vinkistä joka tapauksessa.

Tiina kirjoitti...

No pahus.
Mutta eihän siitä huonoa omaatuntoa tarvi sitten kantaa, jos on syy ettei vielä voi mennä.

Alcinoe kirjoitti...

Minusta ei irtoa verta sitten millään. Sissisuonet ja humaani omatunto - ei ole helppoa minullakaan.

Mymskä kirjoitti...

Harmi, ettei mun vertani huolita, näyttää olevan kovin vähissä tuon merkkinen (A-).
Kävin aikoinani luovuttamassa, mutta sittemmin musta tuli epäkelpo siihen(kin) hommaan. Hyvä asia kuitenkin, ja ihan hyvä että muistuttelet!

Kivaa viikonloppua!

Eeva kirjoitti...

Tunnen aina kunnon pistoksen, mutten silti voi mennä luovuttamaan. Pyörryn melkein jo tavallisessa verikokeessakin, tai siis sen jälkeen. Tunti pitää maata, vaikka olisi jo syönytkin, ja silti on tosi heikko olo. Lisäksi tulen ihmeesti kuumeiseksi loppupäiväksi, ja nukun vaan. :o

Onneksi on flunssa, allergialääkitys ja hyvin todennäköisesti myös alhainen hemoglobiini, niin ei kenenkään tarvi nyrpistellä nenäänsä alhaisesta verenpaineestani eikä verikammostani (=meinaan pyörtyä ja oksentaa, kun ajattelenkin verta).

Mutta mainostanpa, jos vaikka joku kelvompi yksilö innostuisi.

Hehkuvainen kirjoitti...

Todella tärkeä asia, hyvä kun muistuttelet.

Minä menisin pää kolmantena jalkana luovuttamaan, mutta eivät huoli kun olen liian pieni :(. Byhyyyyy!

Kivaa viikonloppua!

Wille kirjoitti...

Minullakin on nyt liian pitkä tauko viime kerrasta. Täytyykin ottaa selvää missä täällä Kokkolassa voi luovuttaa, Tampereella se oli niin helppoa kun oli siinä koulun yhteydessä. Ja kun minulla on vielä juuri tuota A+ verta.

Brim kirjoitti...

Minua tämä koskettaa aivan erityisesti, koska minä tarvitsen toisten luovuttamaa verta kroonisen anemiani vuoksi. Jos kerran minun tarvitsemani pisara on tyhjä, niin kohta ei taida verta herua minulle laisinkaan ja kuihdun olemattomiin. Apuva!

ill. kirjoitti...

mullakin on niin saastunut veri ettei siitä kukaan hyötyisi.. muuten kyllä kuuluisin jo vuosia luovuttajiin koska minusta veren antaminen pois vaikka vain verikokeissa on tosi kivaa. outoa juu mutta se nyt on vaan niin kiva nähdä kun sitä valuu putkeen jne.

sori jos jolleen tuli nyt paha olo.. ^_^

hdcanis kirjoitti...

Ikikarenssi paalla, joten vereni ei kelpaa. Jos siina on vaikka AIDS.

nona kirjoitti...

Ääh, en ole luovuttanut 2000-l puolella varmaan kertaakaan. Voisi tietysti aloittaa hyvän tavan. Sitä ajattelee helposti, että ei sitä mun verta tarvitse, kun se on yleisintä ryhmää, että joku varmaan aina käy luovuttamassa. Ei huomaa ajatella, että käänteisesti sillä olisi myös eniten tarvitsijoita.

seeds kirjoitti...

Jaah. Minäpä en ole koskaan luovuttanut verta, mutta ajattelinoa että jospa vaikka maanantaina menisin ja yksi kaveri lupautui mukaan. Olemme kait molemmat O-, joten luulisi tulevan tarpeeseen.

Tiina kirjoitti...

Hei vaan hei kaikille ja kiitos kommenteista. :)

Onpas täällä paljon ihmisiä, jotka ovat syystä tai toisesta epäkelpoja luovuttamaan. Hyvähän se on, että katsotaan tarkkaan, vaikka joskus taitaa jäädä ihan kelvollista verta saamatta väärin perusteinkin sitten.
En ole itse vielä päässyt sinne asti.

Veritilannekin näyttää hitusen parantuneen.

Salka kirjoitti...

Eivät huoli minunkaan verta erinäisistä terveyssyistä mutta kerron minäkin viestiä eteenpäin. Hyvän asian otit esille Tiina!