28. elokuuta 2008

There's never gonna be another Kaarlo

Lueskelin eilen Haarakonttoria, jossa Minh kirjoitti kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Rupesin vähän miettimään tuota ja tulin siihen tulokseen, että minulla saattaa olla se sama juttu myös. Kuulostaa varmaan tosi luulosairaalta, mutta epäilen tätä ihan tosissani. Hypetyreoosin oireita ovat mm. väsymys, palelu, painonnousu, kuukautishäiriöt, aloitekyvyttömyys... Tuossa nyt ainakin niitä mitä minulta löytyy. Tuo palelu on ihan oikea ongelma, koska usein erityisesti iltanokosten aikaan olen aivan umpijäässä. Vaikka nukkuisin kolmen peiton alla, niin suorastaan hytisen vilusta ja vielä pitkään heräämisen jälkeenkin. Kuukautiset ovat olleet viimeksi ties koska, tunnen itseni usein tosi väsyneeksi ja aloitekykykin on usein vähän miten sattuu. Olen jopa välillä miettinyt, että olenkohan masentunut kun monesti tuntuu niin väsyneeltä, mutta korvien välissä ei kyllä tunnu yhtään masentuneelta kuitenkaan. No, ajattelin joka tapauksessa mennä ensi viikolla yhts:ltä vinkumaan lähetettä verikokeisiin. Jos nuo tulevat takaisin negatiivisena, niin sitten olevan varmasti vain laiska, tyhmä ja saamaton. Niin joo, ja tuotahan on meillä suvussa. (Sitä vajaatoimintaa siis, ei laiskutta, tyhmyyttä ja saamattomuutta. Ainakaan tunnetusti.)

Eilen alkoi se Big Brother taasen. (Älkääkä nyt BB-vihaajat viitsikö vetää herneitä nekkuunne, en aio tästä päivittäisellä tasolla täällä raportoida. Voisin tietysti raportoida jos huvittaisi. Mun blogi jne. Mutta ei huvita.) Harmillista mielestäni tässä on se, että suurin osa asukkaista on, kuten sanottua, kuin suoraan Onnelan jonosta repäistyä tuonne taloon. Siellä ei oikein ole yhtään miespuoleista henkilöä, jota pitäisin edes yhtään minään. Silmänruokaa meinaan siis. Kuten toissa vuonna oli Kaarlo. (Josta tulikin muuten mieleeni, että näin Kaarlon Tammerfestien aikaan kaupungilla. Olin vähän että... uuh.) En tykkää noin tuommoisista trendikkäistä ja öh... ällöistä miehistä. Näin kun noita BB:n aiempia tuotantokausia muistelee, niin ensimmäisenä vuonna ne asukkaat olivat paljon tavallisempia kuin myöhempien vuosien tyypit. Jotenkin ne nukketeatterit ja muut olivat ihan jotain muuta kuin nämä myöhemmät flegut sohvalla makaajat. Tai sitten aika kultaa muistot. Ei tule myöskään toista Perttua ikinä. Harmillista. Jotenkin kuvittelin, että tänä vuonna porukka olisi kirjavampaa, kuten kai vähän lupailtiin, mutta paskan marjat. Sitä paitsi tänä vuonna oli selkeästi jo (tai ainakin vielä) ensimmäisenä päivänä havaittavissa sellaista esiintymistä. Tyypit jopa itse ääneen puhuivat, että mitähän tässä kolmessa kuukaudessa ehtii tapahtua, kun ensimmäisenä päivänä oltiin jo näin fantsui ja sekoi. Voi jee. Jäämme seuraamaan tilanteen kehittymistä. Ehkä nuo ovatkin ihan hyviä tyyppejä, kunhan tutustuu paremmin. Paitsi ei ehkä se ex-lamourettes itsensäpaljastelija, josta netissä kauniisti puhutaan jakorasiana...

No, se siitä ja sen kestävyydestä. (Nyt te BB-vihaajat voitte taas avatta silmänne, ottaa sormenne korvista ja lakata lallattamasta.) Olen iloinen siitä, että huomenna on viimeinen työpäivä tältä kesältä. Vaikka tavallaan se on haikeatakin, koska siellä on kivoja tyyppejä, mutta enpä toisaalta heitä kuitenkaan ikävöi talvi-illoin. Aikansa kutakin, ja silleen. Syksyn suunnitelmat ovat alustavasti hahmottuneet sillä tapaa, että aikaisia aamuherätyksiä ei ole nyt ainakaan heti alkuun. Opinnot kyllä mietityttävät. Mutta en jaksa ajatella sitä nyt.

Maanantain ja tiistain väliseksi yöksi on luvattu Tampereelle kolme astetta pakkasta. Intiaanikesä, missä olet?Kuva täältä.

7 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Mä epäilin samaa itelläni,otettiin kilpirauhaskokeet (osasin kirjoittaa vasta neljännellä kertaa oikein ton sanan). Ei johtunu siitä.
Mutta kannattaahan sitä mennä lääkärin luona käymään, jos asia huolestuttaa :)

Amalia kirjoitti...

Saa siitä BB:stä kirjoittaa, jos haluaa. Minä vaan hyppään niiden kohtien yli ja luen mielenkiintoisemmat! :)

Ei tuollaisesta nyt jaksa ongelmaa tehdä...

Eeva kirjoitti...

Ei big brotheria tarvi vihata. Se on vain hyvin, hyvin epämielenkiintoinen asia maailmankaikkeudessa, jossa on paljon muutakin katsottavaa.

Tuntuu, että aika monella kilpirauhanen toimii vähän säästöliekillä. Sen testaaminen lienee aika peruskamaa, saahan sen kuntookin aika pienellä vaivalla suhteessa siihen, mitä se aiheuttaa. Jos teillä yths:n täti suhtautuu asian tutkimiseen nihkeästi, niin sillä on sitten vaan huono päivä.

Annikki kirjoitti...

Kyllä minä ainakin sain viime talvena aika helposti sen verikoelähetteen juuri täältä tampereen yths:ltä.

En minäkään tikahdu raivoon, jos täällä on BB:tä. heh

sirtsu kirjoitti...

Jahas. Vai pakkasta... No, täytyy sanoa, että tänään kun töissä seisoin pari tuntia ulkona siinä vesisateessa (vrt. vedenpaisumus), luovuin kyllä täysin ajatuksesta, että vielä olisi syksyyn pitkä matka. Mutta että talvi?! Ei käy! Vastustan!

Elegia kirjoitti...

Kipin kapin kilpparitestiin! Se pitää ottaa aamuverestä eli ennen kymmentä pitää mennä ja sitä ennen ei kai saisi hirveästi juoda. En siis epäile, että viinaa joisit, mutta muistaakseni kahvettakaan ei saa juoda.

Minulla arvot olivat normaalit. Olen myös kauhea palelija, joskus tuntuu kuin olisi syväjäässä (siis ihan kuin sisäelimet jäätyisivät) ja siihen auttaa vain sauna. Minulla kyseessä on varmaan huono ääreisverenkierto, jota tupakointi ei varmaan ainakaan edistä. Syitä voi olla monia ja kannattaa tosiaan tutkia! Ehkäpä sinulla on matalampi ruumiinlämpö – kannattaa mitata sekin ihan varmuuden vuoksi.

Katsoin minäkin BB:n ja olen tunnollisesti katsonut joka jakson tähän mennessä tältä kaudelta (minulla ei siis ole sitä 24/7 –kanavaa!). Viime kauden loppuvaiheilla vasta löysin tuon BB:n ja silloin jäin vähän koukkuun. Minun inhokki näistä uusista on Niko (ihan kuin sillä olisi jatkuvat hilloviikot, kun se karjuu koko ajan). Se vähän hiljaisempi tytteli, joka lähti mukaan parin tunnin varotusajalla, Marianne, vaikuttaa aika symppisekseltä.

Tiina kirjoitti...

Mimmu, sinnepä aion mennä. Ei se nyt varsinaisesti huolestuta, mutta epäilyttää.

Amalia, ei siitä nyt kauheasti tunnu olevan mitään kirjoitettavaakaan, mutta hyvä jos lukijakunta ei ahdistu tyystin. :D

Eeva, googlaillessa tuli vastaan tapauksia, että yths ei millään olisi tahtonut laittaa niihin verikokeisiin, suosittelivat vain joogaa (hä?). Mutta ehkä se oli joku yksittäinen tapaus.

Annikki, hyvä tietää. :)

Sirtsu, älä pelkää, se talvikin on varmaan yhtä lämmin ja sateinen kuin viime vuonna. :D

Elegia, jee, bb:n katselija. Olen kyllä tänä vuonna päässyt jotenkin tosi huonosti siihen sisälle. Täytynee korjata tilanne.
Apua, täytyisiköhän sitä sitten ottaa ja mennä joku aamu ilman aamukahveja sinne.
Ruumiinlämpöni on normaalisti jotain 36,8 peräti, joten se taitaa olla jopa tavallista korkeampi.